Gość: Yossa IP: *.tkb.net.pl 23.01.04, 21:19 Jest może na forum ktoś kto będzie tam mieszkał? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.tkb.net.pl 25.01.04, 23:09 podciągam temat i wciąż szukam sąsiadów... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.crowley.pl 27.01.04, 08:54 ja bede mieszkał dość blisko bo na strzeleckiej to też jest TBS Praga pzdr i powodzenia w szukaniu sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Arti IP: 81.161.227.* 27.01.04, 17:47 cześć! wiem, gdzie będziesz mieszkał. też zastanawiałam się jakiś czas temu nad jednym mieszkaniem tam bo było do wzięcia. tylko ten blok na strzeleckiej to chyba już gotowy, prawda? bo na zaokopowej to opóźnienia są.teraz mówią w tbs-ie, że będą oddawać lokale w marcu.pierwszy termin jaki podawali to połowa grudnia :-) chciałabym juz się przeprowadzić. Mieszkałeś już na Pradze? I jak Ci się widzi mieszkanie w "trójkącie bermudzkim"? ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Arti IP: *.crowley.pl 28.01.04, 09:02 Czesc, tak na Strzeleckiej juz sa mieszkania gotowe od polowy lutego mozna sie wprowadzac ... ja pewnie przeprowadze sie gdzies w marcu tez rozwazalem wybor miedzy Zaokopowa a Strzelecka ale mimo wszystko na Strzeleckiej jakos bardziej mi sie podoba no i okolica jakby ciekawsza ;) na Pradze nie mieszkalem ale znam ja dosc dobrze - jestem z Zabek, mam znajoma ktora mieszka na Strzeleckiej w tej czesci co oddana byla juz ok 2 lat temu i nie narzeka, mowi ze przez ten czas ani razu nikt jej nie zaczepil i jest w miare spokojnie ... takze chyba nie ma sie co przejmowac, podejzewam ze inne dzielnice tez nie za wioele odbiegaja od tej Pragi w tym wzgledzie a jak bedzie zobaczymy pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: Arti 01.02.04, 14:56 Witam sasiadow! My wprowadzamy sie na Strzelecka, chociaz rozwazalismy tez Zaokopowa (blizej centrum). Obawiam sie, ze termin oddania mieszkan na Strzeleckiej tez sie przesuwa. Dzwonilam do TBS-u w tym tygodniu i mowili o przelomie lutego i marca... Arti, gdzie dokladnie bedziesz mieszkal? Jakie mieszkanko? Co do okolicy, tez mamy znajomych ktorzy mieszkaja w "pierwszym etapie" i nie narzekaja na bezpieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Arti IP: *.plwaw.energis.pl 03.02.04, 08:47 Witam, tak przelom lutego i marca - to samo slyszalem klatka jesli dobrze pamietam 4 i 4 pietro pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 81.161.227.* 01.02.04, 19:10 na Zaokopowej już mówi się o marcu...:-( ja bym chciała jak najszybciej ale to podobnież normalne, że zawsze są jakieś poślizgi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 02.02.04, 08:43 Kiedy narzekalam na to przekladanie terminow na forum Praga Pln zwrocono mi uwage, ze TBS-owi (w przeciwienstwie do prywatnego deweleopera) nie zalezy na tym, zeby jak najszybciej zaczac pobierac oplaty za czynsz. W koncu to nie oni na tym zarabiaja... Natomiast najbardziej drazni mnie to, ze kiedy ogladalismy mieszkania w grudniu, to i na Zaokopowej i na Strzeleckiej byly juz kafelki (ohydne niestety) i pomalowane na bialo sciany. Co oni tam robia przez tyle czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
yossa77 Re: TBS ul. Zaokopowa 02.02.04, 20:12 My jak oglądaliśmy to też mieszkania były na wykończeniu. Te na Strzeleckiej to już były moim zdaniem gotowe, te na Zaokopowej to niektóre jeszcze miały robione podłogi, nie pomalowane ściany. Najważniejsze żeby już nie było dalszych opóźnień bo to naprawdę nie będzie już fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 03.02.04, 08:16 Witam, ja swoje mieszkanie ogladalem po raz pierwszy dopiero w ta sobote - na Strzeleckiej wszystko wyglada na skonczone, tez nie wiem co tam jeszcze przez miesiac beda robic... Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 09.02.04, 09:33 Arti, daj znac gdybys wiedzial cos konkretnego o "terminie zasiedlenia". Pani w TBS-ie powtarza jak automat, ze trwaja prace wykonczeniowe i nie moze w tej chwili okreslic kiedy budynki zostana oddane do zasiedlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wadzi Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.poz.cdp.pl / *.poz.cdp.pl 09.02.04, 00:44 Cześć też jestem mieszkańcem TBS. Mam mały problem z czynszem trochę mnie dusi i chciałabym poznać jak Was mniej więcej wynosi . Srednio raz dziennie myślę aby się stąd wynieść niestetu bez kredytu ani rusz i tak koło się zamyka. Ja mam 82 metry i miesięcznie płacę 950 zł do tego prąd ok 130 na 2 m-ce. Proszę dajci znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 09.02.04, 09:19 tak ... czynsz troche bedzie i mnie dusil - za 50 m2 cos ok 650 pln + media ale tak jak piszesz na kredyt mnie nie stac , a tak wogole to w tym czynszu splacamy kredyt za spoldzielnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wadzi Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.poz.cdp.pl / *.poz.cdp.pl 09.02.04, 09:22 My trochę żyjemy nadzieją, że ustawa się zmieni TBS będzie miał kłopoty i będzie można wykupić to mieszkanie na własność... Prawie fantastyka... Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 09.02.04, 09:30 Mowiac szczerze my tez na to liczymy. Ale zdaje sie, ze wieksze szanse na wykup maja wlasciciele TBS-ow "prywatnych", a nie gminnych, bo wtedy (o ile dobrze zrozumialam) decyzja o wykupie zalezy od dobrej woli developera. Rozmawialam polprywatnie z ludzmi z JW Construction (ktorzy nb bardzo odradzali kupno czegokolwiek u nich) i powiedzieli, ze JW budowalo mieszkania TBS-owskie (np. na Kowalczyka w Bialolece i w Markach) i na pewno maja w planach wykup tych mieszkan przez lokatorow. Na pewno po uplywie 10 lat (okres partycypanctwa sie konczy), a moze i wczesniej. Wiec moze nie taka fantastyka.... Tak w ogole to mogloby sie przydac silne lobby mieszkancow TBS-ow. W koncu wplacilismy do 35% wartosci mieszkania (my tyle dalismy). Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 09.02.04, 09:36 Wadzi, czy mieszkasz w TBS-ie w Warszawie? Wiesz moze cos konkretnego o podwyzkach czynszu? W zeszlym tygodniu Zycie Warszawy wydrukowalo krociutka notke o planowanych podwyzkach czynszu w TBS-ach w Warszawie. Zaniepokojona zadzwonilam do "naszego" TBS-u, gdzie powiedzieli mi, ze o zadnych podwyzkach nie slyszeli. Kto w ogole ma prawo podwyzszac czynsz? Rada miasta? Bo przeciez nie prezesi poszczegolnych TBS-ow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 17.02.04, 11:14 witam ponownie, macie jakieś niusy jeżeli chodzi o aktualny termin oddania lokali przy Zaokopowej albo Strzeleckiej? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 19.02.04, 08:30 aktualnie jest termin 12 marca.... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 20.02.04, 12:20 Zaokopowa czy Strzelecka ?? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
piter2004 Nowe forum TBS 22.02.04, 13:46 Partycypantów i najemców TBS zapraszam na nowe forum Oto link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16657 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 19.02.04, 14:22 podciągam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 26.02.04, 09:55 No i jak? Drodzy sasiedzi, macie jakies wiesci od naszego ukochanego TBS-u na temat terminu zasiedlenia mieszkan na Zaokopowej i Strzeleckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 26.02.04, 10:28 nadal data 12 marca na Zaokopowej.... na Strzeleckiej niestety nie wiem. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 26.02.04, 11:25 prawde mowiac i ja nie wiem kiedy... ale to dlatego ze sie ostatnio nie interesowalem a nie dlatego ze mnie zwodza ;) te 35% juz przelalem wiec teraz lada dzien musze podjechac i sie dowiedziec co i jak dalej... zdam relacje PZdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 26.02.04, 11:30 Ja dzisiaj zadzwonilam i dowiedzialam sie, ze w sprawie Strzeleckiej niczego nie wiedza :-) Mam sie skontaktowac w przyszlym tygodniu i moze wtedy beda mogli cos powiedziec. Tez przelalam te 35%, wiec przyznaje ze zalezy mi na sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
dramma Re: TBS ul. Zaokopowa 27.02.04, 19:13 czy mogłabym poprosić o info czy zostały jakieś wolne mieszkania i jaki jest ten wkład 35%, no i jaki jest czynsz? dramma@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 01.03.04, 15:38 no i dzis sie dowiedzialem ze oddanie gdzies w polowie marca... cos to sie przeciaga :( aha chodzi o strzelecka pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 01.03.04, 16:30 I tak milo z ich strony, ze podali wreszcie jakies konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 04.03.04, 09:20 tak oddaja 15 marca - przynajmniej taka jest ostatnia wersja no i zapraszaja na podpisanie jakiejs umowy wstepnej - nie wiecje czy kryja sie tu jakies haczyki ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.02.04, 19:23 z tego co wiem, to raczej mieszkania są na Zaokopowej jeszcze.najlepiej jak zadzwonisz do TBS Praga Północ i sie spytasz. i wtedy możesz zadać różne inne pytania (nie omieszkaj zapytać o termin oddania) :-) te 35% to zależy w głównej mierze od metrażu.ja przy 48,50 mkw płaciłam 60 401,00zł. czynsz nie wiem ile dokładnie będzie wynosił.gdzieś miałam to wyliczenie ale w tym momencie nie mam dostępu do informacji (wszystkie rzeczy w kartonach...).pani z TBS wszystko ci powie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 29.02.04, 12:41 Yossa, chyba mamy takie same mieszkanka. Nasze tez ma 48.5 mkw. Dwa pokoje z osobna kuchnia? Co do czynszu, o ile dobrze pamietam, 10.4 zl za mkw. Co do terminu oddania, milcza jak grob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 02.03.04, 12:35 Ksygzy, chyba nie takie same. u mnie są dwa pokoje ale bez osobnej kuchni :-(.w jednym pokoju jest aneks kuchenny.ale i tak mieszkanko jest git :-) byle tylko dostać je w swoje ręce... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 08.03.04, 16:14 najnowszy nius: przełom marca i kwietnia ul. Zaokopowa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 09.03.04, 08:56 Nie wiecie przypadkiem czy to oznacza kolejne opoznienie rowniez dla Strzeleckiej? Pytanie o umowe (na temat ktorej nic nie wiem) zadam za chwilke na Forum TBS. Ta na pewno na wyedukuja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 10.03.04, 08:28 niestety nie wiem jak sie to ma do terminu oddania lokali na Strzeleckiej.jeszcze nie byłam na forum TBS.muszę sprawdzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 10.03.04, 09:44 Strzelecka oddaja w przyszlym tygodniu tzn gdzies od 15 do 19 ;) , niestety nie potrafiono jakos precyzyjniej tego okreslic ale mam byc w kontakcie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 22.03.04, 09:18 Arti i co, oddali Ci juz mieszkanko? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 22.03.04, 10:59 Kreca jak moga... W piatek pani w TBS-ie zaklinala sie, ze jest to kwestia dni. Natomiast w sobote poszlismy na wieczorny spacerek na Strzelecka i.... okazuje sie, ze jedno mieszkanie jest juz zasiedlone. Swiatlo, firanki, przez okno widac jakies mebelki. Dziwne, prawda? 5 pietro, skrzydlo wewnetrzne, ostatnia klatka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 22.03.04, 13:06 taaa cos kreca, mieli budynek oddawac w zeszlym tygodniu i nic... oczywiscie w tym tygodniu tez rozpoczynam akcje codziennego nekania telefonicznego. ja przejezdzam przy strzeleckiej praktycznie codziennie i faktycznie w skrzydle widzialem swiecace sie swiatlo, wydawalo mi sie troche to dziwne bo za pozno bylo na jakies roboty... pewnie jakis znajomy juz mogl zasiedlic, a reszta musi czekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 22.03.04, 13:06 taaa cos kreca, mieli budynek oddawac w zeszlym tygodniu i nic... oczywiscie w tym tygodniu tez rozpoczynam akcje codziennego nekania telefonicznego. ja przejezdzam przy strzeleckiej praktycznie codziennie i faktycznie w skrzydle widzialem swiecace sie swiatlo, wydawalo mi sie troche to dziwne bo za pozno bylo na jakies roboty... pewnie jakis znajomy juz mogl zasiedlic, a reszta musi czekac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 23.03.04, 08:09 hej hej ja też widziałam w sobotę, że ktos tam już mieszka bo wieczorem światło było jakby ktos oglądał telewizję... na zaokopowej też ściemniają... pozdrawiam ciao p.s.jak będziecie mieli jakieś wieści to dajcie znać pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 23.03.04, 08:23 strzelecka ma byc oddana sroda/czwartek w tym tygodniu... podobno ale jeszcze dzis po poludniu ich ponekam :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 25.03.04, 10:11 Przelom srody i czwartku nastapil .... i co? I NIC :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 25.03.04, 10:45 tak jest - NIC, mam dzwonic w piatek, tak powiedziala pani w biurze... a wiec bede dzaonil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 26.03.04, 15:56 tak, i mam dzwonic w przyszlym tygodniu bo nic nie wiedza ciagle :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 29.03.04, 15:52 arti, jak tam, masz jakieś niusy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 29.03.04, 17:37 szkoda gadac, to wyglada jak kiepski zart niestety :( babka powiedziala ze podanie o odbior budynku na strzeleckiej jest 183 !!!! w kolejnosci po telefonach do nadzoru budowlanego w zasadzie to potwierdzili, tzn nie podali ktore miejsce w kolejnosci wnioskow zajmujemy ale ze jest kilkaset wnioskow a tylko 4 pracownikow na Warszawe ktorzy odbieraja budynki... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 29.03.04, 18:56 Przeciez ten budynek byl gotowy juz w grudniu! Arti, jak sadzisz, jest jakas szansa, zeby to popchnac? Bo ja juz mialam pomysl, zeby zrobic zdjecie tego zasiedlonego lokalu i wyslac do szanownej Stolecznej albo Zycia Warszawy, ale teraz przyszlo mi do glowy, ze to moglby nawet opoznic proces oddawania mieszkan... Ale w tej chwili to wiesz, mam mord w oczach. Po co zwodzili nas od 2 miesiecy, ze juz za chwileczke juz za momencik oddadza mieszkania, skoro wiedzieli, ze jest przed nami kilkaset innych wnioskow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 30.03.04, 09:05 oni nie wiedzieli bo pewnie niedawno dopiero złozyli ten wniosek... myślę, że to przeciąganie wynika z tego, że ludzie są skłonni poczekać "jeszcze tydzień", a jakby od razu smalneli pół roku to byłby wielki raban. teraz to możemy tylko nie dać żyć telefonami tym czterem osobom, które odbierają to może dla świetego spokoju zrobia to szybciej??? ktoś wie gdzie to trzeba dzwonić? do starostwa powiatowego? do jakiegos innego urzędu? a tak w ogóle to mam juz dość. pozdrawiam aśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 30.03.04, 09:46 telefonowac mozna do prezesa spoldzielni... a w sprawie odbioru do: Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego - tyle tylko ze nic konkretnego nie powiedza bo nie jestesmy strona (tylko spoldzielnia ) ale probowac mozna ... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 07.04.04, 06:55 No i jak, niedoszli sasiedzi? Slyszeliscie moze jakie pokrzepiajace nowiny? Bo ja dzownilam do milej pani w poniedzialek i dowiedzialam sie, jak zwykle, ze moze w piatek cos bedzie wiedziec... Rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 07.04.04, 09:18 dzisiaj jeszcze będę dzwonić ale obawiam się, że usłyszę to samo. wczoraj mi kazali dzisiaj zadzwonić. nie wiem czemu oni nie moga otrzymać pozwolenia na zasiedlenie? co jest nie halo? co jakiś czas robie sobie rundkę na Zaokopową popatrzeć jak to wygląda. ostatnio w weekend pojawiły się nowe rozkopy przed budynkiem...o co chodzi? Strzelecka to już od dawna wygląda na całkowicie gotową. no szkoda, że tak to wszystko wygląda. mam nadzieję, że to się w końcu skończy i że będziemy mogli się do swoich mieszkań wprowadzić bo jak narazie to ja juz mam troche doła z tego powodu. znajomi mi opowiadają historie jak to komus trzy lata oddawali...itd., itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piter2004 Re: TBS ul. Zaokopowa 23.03.04, 10:01 OGÓLNOPOLSKIE FORUM TBS ma już miesiąc !!! Zajrzyj do nas !!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16657 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.netcity.pl 25.03.04, 16:26 nat@onet.pl nat@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 14.04.04, 12:45 co tak cicho, czyzbyście się już wprowadzili???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KamKa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 01:31 Co tu się dzieje???????? (zastanawiamy się nad byciem sąsiadami na Zaokopowej, ale to chyba jakiś kanał) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 15.04.04, 08:39 kochani mam dobra wiadomosc, my juz jestesmy wstepnie umowieni na poniedzialek na odbior mieszkanka :) a wiec dzwonic szybko !!! ale fajnie nie moge sie doczekac pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 15.04.04, 08:59 Przepraszam jeśli kogoś uraziłam. Nie chciałam....Po prostu zaczęłam już się zastanawiać czy może Strzelecka już zasiedlona, a ja nic o tym nie wiem... Wczoraj dowiedziałam się w TBS, że mają pozwolenie dla Strzeleckiej i będą tam już oddawać mieszkania, natomiast na Zaokopowej za 2 tygodnie....Nie muszę chyba mówić ile razy od grudnia słyszałam "za dwa tygodnie" i wczoraj myślałam, że mnie szlag trafi.no cóż. Mam nadzieję, że chociaż Strzelecką oddadzą tak jak mówią. Jak już będziecie mieli klucze to napiszcie. a mi pozostaje czekać...dwa tygodnie....żeby chociaż była pewność, że za 2 tyg. nie powiedzą, że za następne dwa... pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 15.04.04, 09:25 Ni urazilas, to miala byc ironia. Nie wyszla, ale okazuje sie, ze nie jest juz potrzebna, bo ODDAJA Strzelecka!!!! Hip hip hurra! Witajcie zielone kafelki z biala zylka! Trzymamy kciuki za Zaokopowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 15.04.04, 11:19 Oj, jakies chyba macie chody :-) Bo ja dzwonie do tej pani administrator od rana (tel. od naszej ulubionej pani glownej z TBS-u, 618-39-96) i za kazdym razem prosi mnie o zadzwonienie pozniej: "wtedy umowimy sie juz konkretnie" (jej slowa). A jakie dokladnie sa jeszcze przed nami kroki? Odbior mieszkania, podpisanie umowy najmu, wplacenie kaucji. Cos jeszcze? Czy do ktoregos z tych etapow potrzebna jest fizyczna obecnosc partycypanta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossa Re: TBS ul. Zaokopowa IP: 212.160.138.* 19.04.04, 08:34 Witajcie, Widzę, że Strzelecką zasiedlają :-) Czytaliście artykuł w Wyborczej o TBS Praga Północ i budynku przy Strzeleckiej? Na Zaokopowej to jakieś większe jajca odchodzą bo dopiero za dwa tygodnie mają coś tam wybudować (czyli żaden wniosek o zasiedlenie nie był złożony...) i dopiero wtedy zgłoszą do inspektoratu... Mam pytanie, czy ktoś z osób, które się wprowadzają na Strzelecką nie zwalniają jakiegoś mieszkania do wynajęcia? Wygląda na to, że Zaokopowa to może jeszcze dłużej potrwać, a ja teraz mieszkam u rodzinki, która lada dzień się powiększy i chyba muszę sobie coś wynająć bo niewiadomo kiedy w końcu ten budynek oddadzą...Będę wdzięczna za info.Może akurat... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 23.05.04, 13:57 Yossa, i jak? Wiesz cos wiecej o Zaokopowej? My mieszkamy juz na Strzeleckiej, bylam ostatnio na spacerze na Zaokopowej i... widze, ze w oknach sa juz powybijane szyby, a sciany budynku sa pobrudzone. O ile szybko nie wydadza decyzji o zasiedleniu, "element lokalny" sprawi, ze budynek nie bedzie sie juz do zasiedlenia nadawal :-( Arti, a Ty mieszkasz juz na Strzeleckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.plwaw.energis.pl 01.06.04, 08:39 czesc, ja przeprowadzam sie ze wszystkimi "manelami" w ta srode (jutro :) ) a do tej pory bylo wykanczanie... troche to trwalo ale juz zbliza sie upragniony koniec.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 01.06.04, 13:32 To witaj w "trojkacie bermudzkim", drogi sasiedzie! My juz mieszkamy od dobrych dwoch tygodni, chociaz oczywiscie ciagle nie wszystko wykonczone. Gdybys mial ochote na sasiedzkie integracje, ewent. zebranie strategiczne daj znac na priva ksygzy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 09.06.04, 11:58 Witajcie sąsiedzi. Mam juz za soba 4 noce. Wrazenia mamy chyba podobne. W srodku milo, czysto i przytulnie. Na ulicy...Wiedzialem ze bedzie radosnie ale rzeczywistosc troszke chyba mnie zaskoczyla. Ale pocieszam sie ze juz jeden wieczor byl spokojny. Poczatki bywaja trudne ;-). Zauwazylem ze tylko ja jestem taki odwazny i zostawiam samochod na noc. Przezyl juz 4 i nadal ma wszystkie 3 kolpaki, lakier nie porysowany, tablice na miejscu - czary ? pozdrówki dla wszystkich odwaznych P.S. A Polsat chce nasz szokowac programem, w ktorym zjadaja robaki, Ha, ha. W zamian zapraszamy na ochroniarzy na Zaokopowa 4/6 Odpowiedz Link Zgłoś
ksygzy Re: TBS ul. Zaokopowa 09.06.04, 14:38 Witaj odwazny sasiedzie ;-) Strzelecka chyba ciut spokojniejsza jezeli chodzi o ekscesy nocne, ale rower juz nam rabneli. Dodam, ze z balkonu. I dodam, ze nie mieszkamy na parterze. Pan policjant przybyl, posypal wszystko proszkiem do zbierania odciskow, popatrzyl na slady butow na scianie budynku i westchnal filozoficznie: "Ech, akrobata". Wskazowka praktyczna - nie zostawiac rowerow na balkonach na nizszych pietrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lwika Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:56 A jak teraz? masz za sobą juz tych nocy więcej. Napiszcie prosze jak sie mieszka w tej okolicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:46 Napiszcie jak Wam się mieszka na tej Strzeleckiej i Zaokopowej - zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w którymś z tych bloków. dzieki Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: TBS ul. Zaokopowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 21:54 CZy to prawda ze wkład partypacyjny podlega zwrotowi? Odpowiedz Link Zgłoś