Gość: Romek IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 10:04 Jakie rolety polecacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrisk Re: Rolety 26.01.04, 10:36 Polecam firmę "Orlita" www.orlita.pl mają dość duży wybór różnego rodzaju rolet chyba, że chodzi Ci o konkretny model... Ja kupiłem rok temu i chodziło mi o rolety do okien uchylnych i znalazłem takie właśnie w Orlicie szukałem też w innych firmach (np. Krakżal) i supermarketach budowlanych. W krakżalu było prawie ok. ale cena była zdecydowanie wyższa i w mechaniźmie rolety była jakaś sprężyna (żekomo do napinania) która utrudniała "zsuwanie" rolety. Te które kupiłem są estetyczne i b.łatwe w montażu mają tylko jedną wadę mieszkam po stronie zachodniej i w lecie okna nagrzewają się jak patelnia co powoduje że materiał z którego są zrobione rolety wygina się w lekki łuk ale myślę że jak skontaktujesz się ze spredawcą to doradzi Ci coś odpowiedniego. Pozdrawiam chrisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 11:26 dzieki a co myslisz o roletach mocowanych na klej Odpowiedz Link Zgłoś
chrisk Re: Rolety 26.01.04, 11:52 Właśnie takie kupiłem (no może nie konkretnie na klej ale na taśmę klejącą). Jęśli martwisz się że Ci się odkleją to raczej nie ma takiej obawy a dzięki takiemu rozwiązaniu montaż jest dużo łatwiejszy. Ja dodatkowo kasetę z roletą przymocowałem 2 wkrętami SPAX (albo cuś takiego) 1,5 mm do listwy wokół okna, ale może nie jest to konieczne. Pozdr. Chrisk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 11:59 jeszcze raz dziekuje i chyba na takie sie zdecyduje tylko martwi mnie troszke ta cena :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 12:11 A i jeszcze jedno czy mozna je pozniej zdmontowac w razie jakies przeprowadzki Odpowiedz Link Zgłoś
chrisk Re: Rolety 26.01.04, 13:20 demontażu nie próbowałem ale zarówno rolety jak i prowadnice siedzą dość mocno więc może być z tym problem... Zapytaj w sklepie. U mnie jest taka taśma dwustronna (taka grubsza z pianką w śroku), jeśli gdzieś coś takiego zobaczysz to możesz sprawdzić czy da się to odkleić, jedno jest pewne że drugi raz na tej samej taśmie nie przykleisz. Pzdr. Chrisk Odpowiedz Link Zgłoś