Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 10:04
    Jakie rolety polecacie
    Obserwuj wątek
      • chrisk Re: Rolety 26.01.04, 10:36
        Polecam firmę "Orlita" www.orlita.pl
        mają dość duży wybór różnego rodzaju rolet
        chyba, że chodzi Ci o konkretny model...
        Ja kupiłem rok temu i chodziło mi o rolety do okien uchylnych i znalazłem takie
        właśnie w Orlicie szukałem też w innych firmach (np. Krakżal) i supermarketach
        budowlanych. W krakżalu było prawie ok. ale cena była zdecydowanie wyższa i w
        mechaniźmie rolety była jakaś sprężyna (żekomo do napinania) która
        utrudniała "zsuwanie" rolety. Te które kupiłem są estetyczne i b.łatwe w
        montażu mają tylko jedną wadę mieszkam po stronie zachodniej i w lecie okna
        nagrzewają się jak patelnia co powoduje że materiał z którego są zrobione
        rolety wygina się w lekki łuk ale myślę że jak skontaktujesz się ze spredawcą
        to doradzi Ci coś odpowiedniego.
        Pozdrawiam
        chrisk
        • Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 11:26
          dzieki a co myslisz o roletach mocowanych na klej
          • chrisk Re: Rolety 26.01.04, 11:52
            Właśnie takie kupiłem (no może nie konkretnie na klej ale na taśmę klejącą).
            Jęśli martwisz się że Ci się odkleją to raczej nie ma takiej obawy a dzięki
            takiemu rozwiązaniu montaż jest dużo łatwiejszy. Ja dodatkowo kasetę z roletą
            przymocowałem 2 wkrętami SPAX (albo cuś takiego) 1,5 mm do listwy wokół okna,
            ale może nie jest to konieczne.
            Pozdr.
            Chrisk
            • Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 11:59
              jeszcze raz dziekuje i chyba na takie sie zdecyduje tylko martwi mnie troszke
              ta cena :-)
      • Gość: Romek Re: Rolety IP: *.katowice.pik-net.pl 26.01.04, 12:11
        A i jeszcze jedno czy mozna je pozniej zdmontowac w razie jakies przeprowadzki
        • chrisk Re: Rolety 26.01.04, 13:20
          demontażu nie próbowałem ale zarówno rolety jak i prowadnice siedzą dość mocno
          więc może być z tym problem... Zapytaj w sklepie. U mnie jest taka taśma
          dwustronna (taka grubsza z pianką w śroku), jeśli gdzieś coś takiego zobaczysz
          to możesz sprawdzić czy da się to odkleić, jedno jest pewne że drugi raz na tej
          samej taśmie nie przykleisz.
          Pzdr.
          Chrisk
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka