konsta-is-me 25.05.24, 04:39 Okna. Co na takie okna. Jakie rolety a może żaluzje ? Chcę wiedzieć jaki system wy macie, co się sprawdza , a czego byście nie powtórzyły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotejka Re: Południowy zachód 25.05.24, 05:06 Mam system mocnych zewnętrznych rolet tego typu i to jest bardzo ok, bo w upalne dni pozwala całkowicie wyłączyć słońce Od środka dla dekoracji śnieżnobiałe zasłonko-firanki i rzymskie rolety z Ikea, ale to nie jest szczelne Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Południowy zachód 25.05.24, 10:06 Ja mam takie same ale biale firmy Avos Dim. Ale na serio to sa elektryczne rollety zewnętrzne, a jssli nie chce w pokoju miec czarno czy czarno z dziurkami to nie spełniają tej samej funkcji co wewnetrzne ktore daja polcien jesli sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Południowy zachód 25.05.24, 05:55 trzyszybowe okna z jakas folia, wew rolety blackout, grube zaslony a i tak jak slonce przygrzeje to w mojej sypialni bez klimy ani rusz, bo 'tafla' szkla jest spora (2,5x3,5 chyba) Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Południowy zachód 25.05.24, 09:05 Rolety termoizolujące. Plus trzyszybowe okna. Sprawdza się, możemy funkcjonować bez klimy. Klimę kupiliśmy dla komfortu starszego psa, żeby temperatura nie rosła powyżej 22C. Odpowiedz Link Zgłoś