Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile??

IP: *.acn.pl 02.03.04, 19:31
    Jak w temacie -:) Będę chciał kupić mieszkanie 1 pokojowe w Warszawie, z
    odzielna kuchnia lub aneksem, ale NIE w przedpokoj, ok. 24-30 metrów,
    standard zdecydowanie PODSTAWOWY, do remontu,czyli bez glazur, terakot i
    zabudowy kuchni, ale we w miare czystym i zadbanym budynku. Na jaki koszt
    musze sie przygotować - wpisujcie prosze przyklady cen takich warszawskich
    mieszkan.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mili Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 22:36
        jeśli interesuje Cie mieszkanie w bloku z lat 60, 70 czy wczesnych 80 i nie w
        centrum - to 100 tys, do 120 tyś.
        im bardziej "do remontu" tym większa masz szansę na niższą cenę,
        pozdr
      • Gość: Adam Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.acn.pl 03.03.04, 09:15
        Kurcze, no to zabiłas mi ćwieka... z tego, co widze w ogloszeniach, necie itp.
        to wlasnie male metraze bez wykonczen ale w centrum czy bardziej "renomowanych"
        dzielnicach chodza po 100-120 tysiecy, a bardziej na pobrzeżach - Bemowo,
        Bródno, Bialoleka - ale też blizszy Żoliborz mieszkania tak ok. 25-28 metrow
        oferuja po 80 000-90 000 tysiecy... coś mi sie wydaje, ze o ten standard tutaj
        glownie chodzi, no bo zeby zupelnie niewykonczone mieszkanie w starszym budynku
        gdzies na Wrzecionie kosztowalo ponad 4000 za metr to juz chyba przesada...
        chociaz i takie ofertu widuje, ale sadzilem ze to jakas egzotyka;)
        Ostatnio natrafilem na oferte z Wierzbna - wlasnie 90 000 za 26 metrow i to
        nawet ze zmienionymi oknami. Wiec chyba rozstrzal jest duzy
        • Gość: max Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 03.03.04, 10:20
          Takie oferty,gdy zadzwonisz do agencji sa zawsze nieaktualne, a potem proponuja
          duzo drozsze mieszkania. Mysle, ze za mniej niz 100 tys.nie uda sie kupic nic
          atrakcyjnego.
          • ja20034 Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? 03.03.04, 17:57
            Wszystko jest kwestia szczescia. Rozejrzyj sie dokladnie bo rozstrzaly sa przeogromne. czasem na obrzezach, do calkowitego remontu moze byc drozsze niz w centrum w niezlym stanie. Wplyw ma tez okolica, odleglosc od przystankow, sklepow, szkol.
            Mi sie udalo kupic przy metrze za tyle ze nikt mi do dzisiaj nie wierzy.
            Kwestia szczescia:)
            powodzenia
            • Gość: ciekawski Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 04.03.04, 09:02
              Do ja20034. Powiedz za ile i jaki metraz. Czesto np. parter jest tanszy.
      • Gość: johnny Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: 213.77.50.* 04.03.04, 09:57
        35 m, wysoki parter, pokoj z wneka, kuchnia lazienka, centrum, sprzedano za
        135.000 zł, w X 2003
      • Gość: magda Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 14:42
        Witam,

Ja mam do sprzedania bezpośrednio mieszkanie w Piasecznie, 30m, wysoki parter,
        po remoncie,cena: 90.000 + zostawiam kilka mebli.
        Dość pilne!
        tel. 504-072-735, 737-01-39
        • Gość: ola_c Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.chello.pl 07.03.04, 12:06
          Właśnie pdpisaliśmy umowę przedwstępną na kupno mieszkania: 37m, jednopokojowe,
          okolice Saskiej Kępy/al.Waszyngtona. Łazienka po remoncie, w kuchni zostają
          gustowne szafki, na podłodze parkiet, kuchnia widna,w pokoju dwa duże okna po
          wymianie. Mieszkanko klimatyczne (po art directorze z agencji reklamowej). Cena
          (po negocacjach): 136 000 (z prowizją dla agencji i notariusza: 143 000).
          Drugie piętro z czterech, z dużą piwnicą. Dobry dojazd do centrum (15 min)Wady:
          do super cichych nie należy i brak balkonu (ale to da się przeżyć).
          • Gość: inga do oli c IP: *.radio.com.pl 07.03.04, 12:10
            dlaczego tak drogo?? Dopiero sprowadzam się do Wawy, palnuję zakup kawalerki i
            liczyłam, że w takiej dzielnicy jak Praga Południe będzie taniej niż 4 tys. za
            metr! Przecież tam jest brzydko!!! czy kupiłaś je ze względu na komunikację??
            To ona tak podraża koszt prawda?
            • Gość: inga errata IP: *.radio.com.pl 07.03.04, 12:21
              oczywiście miałam na myśli mniej niż 3 tys. za metr:) Kurczę, po tym za ile od
              pół roku wynajmuję kawalerkę na pradze północ (300 zł) myślałam, ze kupno na
              tej drugiej pradze nie będzie wymagało tak okropnych nakładów! Jestem w szoku!
              • Gość: ola_c Re: errata IP: *.chello.pl 07.03.04, 12:39
                Wiesz wydaje mi się, że za mniej niż 3 tysiące za metr chodzą mieszkania na
                Tarchominie czy Chomiczówce. Ja pracuję na Natolinie i nie chcę tracić pół
                życia na dojazdy do pracy ( w tej sytuacji tylko tramwajem do centrum i metro).
                Jestem w sumie zadowolona, mieszkanie fajniutkie, dziesięć minut od Parku
                Skaryszewskiego.
                • Gość: weronka Skaryszewski IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.03.04, 14:00
                  A właśnie - czy to dobrze czy źle mieszkać tak blisko parku Skaryszewskiego?
                  Jak tam z bezpieczeństwem? W parku Praskim np. grasują od lat ekshibicjoniści,
                  no i pełno pijaczków. A tu? Przymierzam się do mieszkania na Targowej,
                  niedaleko "kanałku" i Teatru Powszechnego i nie wiem czy warto
            • Gość: ola_c Re: do oli c IP: *.chello.pl 07.03.04, 12:34
              Ale to wyszło taniej niż 4 miesiące za metr. Poza tym mieszkanie jaet w takim
              standardzie, że nie wymaga żadnych remontów, kucia etc. Pakujemy nasze graty i
              się wprowadzamy. To nie jest kawalerka, ma dużą kuchnię, w której zmieści się
              jeszcze spokojnie stół i cztery krzesła. Oboje z mężem dużo pracujemy i nie
              chcemy dodatkowo tracić czasu na dojazdy do pracy. Ma być szybko i wygodnie.
              Widziłam kilka mieszkań i obdzwoniłam dziesiątki ofert (plus propozycje z
              agencji) i wiem, że to wcale nie jest tak drogo.
              • Gość: inga Re: do oli c IP: *.radio.com.pl 07.03.04, 13:04
                Hm, na Natolin to tak około 35-40 min chyba zajmie? To wcale nie tak krótko.
                Ale rzeczywiście, jesli NIC tam nie musicie robić to chyba warto. Muszę zacząć
                dzwonić po agencjach, bo z orientacją u mnie jeszcze kiepsko.
      • Gość: dg Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: 195.94.206.* 07.03.04, 12:50
        W maju sprzedałam 29 m z kuchnią otwartą na pokój(ale z oknem) w bloku z 1998
        roku za 106 tysięcy - na Targówku.
      • Gość: zx Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 13:34
        Uważaj na psycholi oferujących "bezpośrednio" mieszkania w syfiastych
        blokowiskach: żądali tyle za swoje appartmenty, że agencje ich olały. Potrafią
        żądać po 4 - 5 tys. za m2 mieszkania w syfie.
        • Gość: K. Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 17:41
          Niedawno sprzedałam mieszkanie 35m przy Grochowskiej(ciche od podwórka okna)w
          kamienicy z 1936.Mieszkanie do niewielkiego remontu(ładna łazienka,okna
          pcv,duża kuchnia, ogrzewanie podłogowe)za 97000+prowizja agencji 3000.
          • Gość: Ja Re: Jednopokojowe, rynek wtórny - za ile?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.04, 18:35
            www.augustowka.wamm.com.pl/
            a nie lepiej cos takiego??? 2600/m2 do centrum 15 min autobusem 512
            osiedle strzezone i nowoczesne a nie jakies zasyfione kamienice z przed wojny...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka