Gość: bolo IP: 62.182.228.* 16.06.10, 16:21 jak podłączyć agregat prądotwórczy do instalacji w budynku jak zabraknie prądu z sieci wyłączą , awaria itp -bardzo proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamapol Re: agregat prądotwórczy 16.06.10, 21:43 wystarczy podłączyć agregat do gniazdka- najlepiej tam gdzie zostały doprowadzone najgrubsze przewody (np. oddzielny obwód pralki), potem trzeba odłączyć się od sieci- główny bezpiecznik na OFF, no i można odpalić agregat- potem można już włączyć odbiorniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: agregat prądotwórczy IP: *.rybnik.vectranet.pl 18.06.10, 17:46 Proponuję: znaleźć mądrego elektryka by wyprowadził Ci kabel z listwy głównej na tablicy do specjalnego gniazdka do którego podłaczysz kabel z agregatu. Najlepiej by było zastosować wyłącznik główny prawo zero lewo by jednoznacznie odciąć się od zewnętrznej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
wideofilm Re: agregat prądotwórczy 04.03.15, 18:25 To się robi na zasadzie styczników przełączających. Można zastosować 2 styczniki, które pracują jeden od sieci panstwowej drugi od agregatu, lub jeden przełączający, w stanie spoczynku zasilanie z sieci, w stanie pracy z agregatu. Takie jest rowiuązanie najlepsze i najbezpieczniejsze, zeby napięcie z agregtu nie cofneło się na całe osiedle, czy wieś. Ogólnie mówiąc nalezy to tak zrobić, aby uruchomienie rezerwy zasialnia trwało jak najkrócej i jak najwygodniej.A nie jakieś tam kombinowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekogroszekfan Re: agregat prądotwórczy 22.07.16, 10:10 Jeżeli masz problem z agregatem to warto się z nimi skontaktować barracuda.sklep.pl/79-benzynowe obsługa bardzo profesjonalna a do tego firma gwarantuję dojazd na terenie całej Polski oraz pogwarancyjny serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychuch75 Re: agregat prądotwórczy 18.05.17, 08:41 O Kruzera agregatach już czytałem, nie sa drogie tylko gdzie można kupić ich sprzęt? Odpowiedz Link Zgłoś
janek_mazurek Re: agregat prądotwórczy 30.09.17, 00:07 dzięki, że poruszasz ten temat, bo uważam, że jest to dobre rozwiązanie w razie braku prądu dużo ludzi nie wie, jak można zabezpieczyć się przed awariami, a tu nie trzeba dużo, wystarczy kupić agregat prądotwórczy Odpowiedz Link Zgłoś
poloniusz_m Re: agregat prądotwórczy 29.05.18, 18:43 mam agregat marki kruzer, sprawdza się, dobrej jakości sprzęt, parametry porównywalne do tych bardziej znanych, ale tańszy, nie zastanawiałem się wiele i nie żałuję jednak Odpowiedz Link Zgłoś
janek_mazurek Re: agregat prądotwórczy 30.07.18, 00:48 myślę, że osoba sprzedająca taki sprzęt powinna wyjaśnić zasady użytkowania? nie miałeś przedstawionych tych informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksander_max Re: agregat prądotwórczy 17.08.18, 13:02 Dokładnie zgadzam się z przedmówcą. Czy wypożyczasz czy kupujesz, przed otrzymaniem sprzętu powinieneś zostać poinformowany jak on działa. Jestem w trakcie budowy domu, agregat wypożyczyłem od Dinamo w Warszawie i nie mam żadnego problemu bo zasady działania zostały mi dokładnie przekazane, co więcej w razie problemu mogę do nich zadzwonić i szybko mi pomogą. Bez sensu jest kupować sprzęt o którego działaniu nie ma się zielonego pojęcia, tracisz tym samym nie tylko pieniądze ale również czas a jak to mówią "czas to pieniądz". Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem z tej sytuacji jest kontakt z fachowcem. Odpowiedz Link Zgłoś