Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak wybrac materac

09.07.10, 00:08
    Witam wszystkich, chciałbym zakupić materac do spania, ale kompletnie się na
    tym nie znam, spałem dotychczas na tapczanie. Nie mogłem nic w księgarni
    znaleźć na temat materacy, więc zadaję pytanie w internecie.
    Mam 178 wzrostu, ważę 87 kg. i mam czasem problemy z kręgosłupem.
    Pomóżcie coś, może ktoś wie czym się kierować przy wyborze materaca?
    Tomek R.
    Obserwuj wątek
      • cyklina-klimkiewicz Re: Jak wybrac materac 10.07.10, 09:45
        Wybierz w specjalistycznym sklepie najtwardszy jaki jest dostępny. Te dostępne w
        marketach są zbyt miękkie, uginają się i dlatego człowiek wstaje zmęczony i
        niewyspany z bolącym kręgosłupem.Pytaj o materace ortopedyczne, te są najlepsze,
        szukaj najtwardszych. W sklepach specjalistyczych taki materac i kilka innych
        też możesz wypróbować. Przynajmniej w Warszawie jak ja kupowałem tak było, bo
        żadna literatura nie zastąpi realu. Jeżeli jesteś z Warszawy to producent ma tu
        2 czy 3 sklepy , jeden a Radzymińskiej mijam często jadąc na zakupy w Makro w
        Markach. Miałem materac jugosławiański, potem kubański,potem włoski,teraz polski
        z tej firmy,ale z innego ich sklepu. W międzyczasie miałem niemiecki z marketu,
        (ten tylko miesiąc). Tylko z tego niemieckiego bylem niezadowolony i wyniosłem
        go na śmietnik. Wszystkie się sprawdziły. Wydaje mi się,że ta firma nazywa się
        po prostu materace.Ale jak by to cię interesowało to mogę wejść do ich sklepu i
        zapytać o szczegóły.B.Klimkiewicz.
        • Gość: gooośćć Re: Jak wybrac materac IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.10, 14:23
          Wybierz materac odpowiednio twardy. To nieprawda, że im twardszy, tym lepszy...
          Kupiłam materac Carat LX Prestige w sklepie www.jmbnet.pl . Jest średnio-twardy, czyli taki, który zapewnia maksimum komfortu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka