fronia 26.03.04, 22:08 mieszkam w domu jednorodzinnym, od paru dni pojawiły się u mnie w salonie i w kuchni mrówki leśne, co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pomocna dlon ? Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 22:42 najlepszy bedzie chyba mrowkojad kontakt do panstwa Gucwinskich hanna-gucwinska.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bekes1 Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:04 Heh, ja sie juz pogodziłem z tym, że mrówki sa moimi lokatorkami :) Od dnia w którym sie wprowadziłem do nowego mieszkania one sie pojawiły :) Nie ma na nich sposobu, poniewaz z jednego miejsca przenoszą sie w drugie :(, wiec ich tak szybko nie wytepisz. U mnie juz sie 1 pojwiła- to jakiś zwiadowca chyba był ;) ale poźną jesienią sobie pójdą i zimą będziesz miała spokój. One nie gryzą, nie martw się, a jak je z salonu przepędzisz to wejdą ci do kuchni a z kuchni do łazienki itd. , to chyba najlepiej, zeby były tylko w salonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 28.03.04, 10:17 Musisz po prostu wyśledzić którędy one wchodzą. Zrób dokładny przegląd pomieszczeń, pod oknami przy parapetach, drzwi, listwy przypodłogowe itp. Wyjdź na zewnątrz domu i obserwuj, może zobaczysz którędy wchodzą, byłoby mniej roboty niż szukanie wewnątrz. Musi być gdzieś jakaś dziura czy szczelina. Dziurę zalepić, mrówki, które weszły wytłuc i po kłopocie. Gorzej gdybyś miała mrówki faraona. Odpowiedz Link Zgłoś