Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE

26.03.04, 22:08
    mieszkam w domu jednorodzinnym, od paru dni pojawiły się u mnie w salonie i w
    kuchni mrówki leśne, co robić?
    Obserwuj wątek
      • Gość: pomocna dlon ? Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 22:42
        najlepszy bedzie chyba mrowkojad

kontakt do panstwa Gucwinskich

hanna-gucwinska.blog.pl/

• Gość: bekes1 Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:04
        Heh, ja sie juz pogodziłem z tym, że mrówki sa moimi lokatorkami :)
        Od dnia w którym sie wprowadziłem do nowego mieszkania one sie pojawiły :)
        Nie ma na nich sposobu, poniewaz z jednego miejsca przenoszą sie w drugie :(,
        wiec ich tak szybko nie wytepisz. U mnie juz sie 1 pojwiła- to jakiś zwiadowca
        chyba był ;) ale poźną jesienią sobie pójdą i zimą będziesz miała spokój.
        One nie gryzą, nie martw się, a jak je z salonu przepędzisz to wejdą ci do
        kuchni a z kuchni do łazienki itd. , to chyba najlepiej, zeby były tylko w
        salonie:)
      • Gość: Marynarz Re: MRÓWKI w DOMU POMÓŻCIE IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 28.03.04, 10:17
        Musisz po prostu wyśledzić którędy one wchodzą. Zrób dokładny przegląd
        pomieszczeń, pod oknami przy parapetach, drzwi, listwy przypodłogowe itp. Wyjdź
        na zewnątrz domu i obserwuj, może zobaczysz którędy wchodzą, byłoby mniej
        roboty niż szukanie wewnątrz. Musi być gdzieś jakaś dziura czy szczelina.
        Dziurę zalepić, mrówki, które weszły wytłuc i po kłopocie. Gorzej gdybyś miała
        mrówki faraona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka