mocca26 22.08.26, 20:33 Taka ciekawostka na weekend. To są biurka/miejsce pracy pisarzy z tzw długiej listy kandydatów do nagrody Bookera www.facebook.com/TheBookerPrizes/posts/pfbid0w4bDuUrBsBQpuG2MvHyxp8EACCMBVLEp1EnqTYoHSaGiMX9ucoW7BkW3vrKjigmUl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mocca26 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 21:00 No więc ja się zastanawiałam - czy bez życia czy to życie znajduje się gdzie indziej (w głowie) Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Miejsce pracy 22.08.26, 21:39 Ale że co, jak nie ma bałaganu na biurku czy w wannie xD to niedobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 21:47 akurat nie bałagan/jego brak miałam na myśli. Tylko przypadkowość. Z tym, że przypadkowość nie jest dla mnie wadą. Współczesnie często mamy do czynienia ze scenografią. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Miejsce pracy 22.08.26, 21:57 1. Może dla nich to nie przypadkowość 2. A może to właśnie scenografia 🤷 A jakbyś Ty pisała (piszesz?), to jakby wyglądało Twoje miejsce pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:05 Odpowiem inaczej. Często (najczęsciej) pracuję przy takiej lub innej formie biurka/stołu. Poza wygodą i rzeczami potrzebnymi mam na biurku (zwłaszcza w pracy) chyba własnie coś w rodzaju dekoracji/scenografii bo to zmniejsza mi poziom stresu. Zwłaszcza w części pracy mniej lubianej/nudnawej. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 23:35 scenografia ? dekoracje? na biurku? jak jestem balaganiara tak na biurku nie mam nic oprocz kompa (notebooka) klawiatury, myszy, malej lampki, kubka z herbata lub woda i podstawki pod telefon, czysta przestrzen bez dekoracji i scenografii, to mnie rozprasza i rozpraszalo, fakt, teraz juz praca jest minimalna ale nadal biurko jest 'czyste', no czasami z kotem 😺 ale tez nigdy nie bylam fanka dizajnu przestrzeni, jedynie w kuchni pozwalam sobie na rozmach 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 23.08.26, 07:46 Przez dekorację nie mam na myśli figurki cmielowskiej tylko uważne skomponowanie przestrzeni czyli w Twoim przypadku jaka lampka, jaki kubek itp itd. Plus biurko jako takie (krzesło ot inna historia). Plus to co wokół (bo to też może rozpraszać) Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 23.08.26, 07:50 p.s. jeszcze coś - te przestrzenie mają sie nijak od tego co proponują instagramy, dekoratorzy itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Miejsce pracy 23.08.26, 10:52 > te przestrzenie mają sie nijak od tego co proponują instagramy, dekoratorzy Bo Instagramy i dekoratorzy często proponują rzeczy do oglądania, nie do użytku Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Miejsce pracy 23.08.26, 14:30 Przecież tam są bardzo różne scenografie, od prawie ascetycznej do fefnastu figurek i odrapanej ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
nadkomisarz_przyzwoita Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:04 A może ci ludzie mają tak bogate życie wewnętrzne, że kompletnie im zwisa wygląd biurka. To tylko maluczkich przyziemne sprawy i design interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 23:36 chyba sie musze z toba zgodzic, czyimkolwiek wcieleniem jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 23.08.26, 07:48 też tak podejrzewam (chociaż życie wewnetrzne kojarzy mi sie też z jelitami) Odpowiedz Link Zgłoś
nadkomisarz_przyzwoita Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:02 Ten pisarz wannowy to chyba raczej pisarka bo tak mi wygląda na babski babską łazienkę jest angielką na 100%, czyli trzeba znaleźć angielską pisarkę która dostała bookera. Widać to po oknie które otwiera się na zewnątrz. Która pisarka pisze w wannie? Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:06 Ja to się zastanawiam na ile bezpieczne jest pisanie w wannie Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Miejsce pracy 23.08.26, 10:15 nadkomisarz_przyzwoita napisała: > Która pisarka pisze w wannie? Z współczesnych to nie wiem, kiedyś to Agatha Christie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Miejsce pracy 23.08.26, 19:01 W komentarzach jest, że to Rebecca Perry i w linkowanym wywiadzie (nie ma tam zdjęcia) na pytanie gdzie pisze i co jej do pisania potrzebne odpowiada: At the risk of becoming dubbed ‘the bath woman’, I wrote almost all of May We Feed the King in the bath, with snacks and my cat Patsy sitting beside me looking out of the window onto the garden. I suppose what that tells you is that I need peace, sustenance, water, a wooden bath tray and to be physically constrained. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxyhitchhiker Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:35 Ciekawe które jest czyje. Jedno wygląda prawie jak moje, tylko krzesło mam na kółkach Odpowiedz Link Zgłoś
tania.dorada Re: Miejsce pracy 23.08.26, 13:27 Jeden (jedna?) ma takie samo sit-stand desk jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
blasckbird13 Re: Miejsce pracy 22.08.26, 22:45 Tu są ubiegłorocznych: www.wallpaper.com/design-interiors/booker-prize-2025-longlist-writers-desks Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Miejsce pracy 23.08.26, 07:49 Większość kompletnie niepraktyczna. Laptopy bez zewnętrznej myszy nawet. Odpowiedz Link Zgłoś