Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wanna z hydromasażem

IP: *.k.mcnet.pl 14.04.04, 11:41
    Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zabudować taką wannę, Z góry dziękuję za
    wszelkie sugestie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojciech j. Re: Wanna z hydromasażem IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.04, 16:37
        Nie zaleca się zabudowy
        • Gość: AniaSK Re: Wanna z hydromasażem IP: *.katowice.agora.pl 14.04.04, 16:55
          Potwierdzam z doświadczenia - nie zabudowywać ;)

Przy ewentualnej naprawie (mnie się to zdarzyło 3x w ciągu roku) może być
          problem.
          • Gość: Margo Re: Wanna z hydromasażem IP: *.k.mcnet.pl 16.04.04, 16:43
            Może jednak jest jakiś sposób by jakos ja obudować, a w przypadku napraw jakos
            sie do niej dostać. Naprawde tak często sie psują takie wanny. Niestety nie
            widziałam plastikowej obudowy do mojej wanny :((((
            • Gość: wojciech j. Re: Wanna z hydromasażem IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 19:13
              Musisz stosować oryginalna obudowę producenta. Gdy wannę zabudujesz zakłucisz
              swobodny obieg powietrza który służy między innymi do chłodzenia silnika i
              innych urządzeń elektrycznych sterujących. Może to grozić awarią i utratą
              gwarancji.
            • Gość: AniaSK Re: Wanna z hydromasażem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:55
              Margo, ja mam taką wannę od niecałego roku, już 3 razy się zepsula, może mam
              pecha, ale widzę jak ją naprawiają: wanna musi być odsunieta z wszystkich
              stron, bo facet musi się dostac np. do odpowiedniej dyszy albo wymienić
              sterownik - wg mnie nie ma szans takiego obudowania wanny, by z wszystkich
              stron był dostęp. Zresztą od razu producent mojej wanny w karcie zastrzega, że
              w razie obudowania NIE ponosi żadnnych kosztów związanych z ewentualnymi
              zniszczeniami.
      • Gość: Marynarz Re: Wanna z hydromasażem IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 14.04.04, 19:02
        Tylko maskownica z tworzywa sztucznego. Zakupić z wanną.
      • Gość: Doki Re: Wanna z hydromasażem IP: *.107-201-80.adsl.skynet.be 17.04.04, 16:43
        Najlepiej jest zrezygnowac z takiej wanny, bo to niepotrzebne wydatki, a pozytek
        niewielki. Nie zabudowywac, chyba ze zabudowa jest od producenta.
        • iremos Re: Wanna z hydromasażem 18.04.04, 22:16
          Mam od 5lat i ani razy sie nie zepsuła. system prosty, wanna zabudowana ekranem
          z kafelkami, by w każdej chwili można bylo usunąć.
          • Gość: Margo Re: Wanna z hydromasażem IP: *.k.mcnet.pl 19.04.04, 15:15
            Nareszcie jakieś optymistyczne wieści, :) czy możesz mi podać odrobinę
            szczegółów jakby to miało wyglądać? Z góry dzięki i pozdrowienia
      • Gość: Grzes Re: Można zabudować ale... IP: *.saint / 195.117.38.* 19.04.04, 16:23
        Należy zrobić coś w stylu "sarkofagu" w który wlożymy wanne od góry, i tą sama
        drogą będziemy mogli ją wyjąć w przypadku np.:naprawy. Nalez rowniez pamietac o
        tzw. drzwiczkach rewizyjnych (np.do odpiecia syfonu), a takze o otworach
        wentylacyjnych o pow. ok 30 do 40cm2. Tutaj polecam dla ogolnego efektu takie
        tulejki uzywane do wentylacji lazienki ,montowane zazwyczaj w dolnej czesci
        drzwi lazienkowych. NIE TRACIMY GWARANCJI NA WANNE, ale w przypadku interwencji
        serwisanta, ten nie odpowiada za szkody wyrzadzane podczas wyjmowania wanny...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka