Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kampi...

IP: *.crowley.pl 27.04.04, 19:35
    Min. Symonides już kolejny raz staje po stronie osób chcących wykorzystać
    Parki Narodowe do celów sprzecznych z ochroną środowiska. Wystarczy
    przypomnieć sobie kontrowersje wokół Sowińskiego PN. Wtedy "broniła" interesu
    mieszkańców pobliskiej wsi (a dokładnie - jednego jej mieszkańca,
    wysoko "ustosunkowanego").
    Obserwuj wątek
      • Gość: ralfd Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.chello.pl 27.04.04, 20:39
        A czy ktoś słyszał zeby biznes ludzi pokroju gudzowatych czy kulczyków był
        czysty?? oni zarabiaą tylko na kontaktach z władzą i dobrze ustawionymi ludźmi
        • Gość: puba przesadzacie IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 27.04.04, 22:14
        • Gość: NYorker maly dorobkiewicz? IP: 65.36.114.* 27.04.04, 22:35
          mala pani minister niechby poczynila maly wysilek myslowy, nim cos malego
          powie...
          • Gość: r@s Re: maly dorobkiewicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 08:09
            A jaka jest różnica pomiędzy małym i dużym dorobkiewiczem? Sądzę, że tylko jedna - duży może dać większą "wziątkę".
        • Gość: mały dorobkiewicz Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: 195.117.159.* 28.04.04, 11:45
          Pani minister obraża 99% społeczeństwa, do których pasuje miano "małych
          dorobkiewiczów. To kolejny przykład arogancji władzy i jej powiązań
          z "większymi dorobkiewiczami".
      • Gość: fritz Bardzo proste: w umowie o sprzedazy powinna IP: *.adsl.solnet.ch 27.04.04, 21:23
        byc klausula, naniesiona w ksiedze wieczystej, posiadacz musi doplacic
        brakujace miliony po aktualnej cenie rynkowej. Jezeli Gudzowaty sie na to
        zgodzi, to naprawde chce urzadzic stadnine. Jezeli nie, to jest po prostu
        klamczuchem. Mam wrazenie, ze sie zgodzi :-). Bez takiej klauzuli jest to
        oczywisty przekret, nie dzisiaj oczywiscie, ale za powiedzmy 10 lat. Przy tych
        sumach bylaby to fantastyczna inwestycja.

A pani Simones juz raz skladala tereny ochronione, moczary z ptakami aby
        umozliwic przekwalifikowanie tych terenow na budowlane. Chodzilo rowniez o
        syneczka miejscowego kacyka. Ciekawe, ze dziennikarze GW nie zwrocili uwagi na
        ta stara sprawe. Pani Simones ma zadziwiajaco szczesliwa reke do tego rodzaju
        transakcji. Przypadek ?? Raczej baba jest przekupna i skorumpowana do ostatnich
        granic.
      • Gość: mirek pani minister kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 21:27
        twierdząc, że w Ministerstwie Środowiska nie było żadnych afer. Pierwsza z
        brzegu to budowa osiedla mieszkaniowego przez Dyrekcję Lasów Państwowych i
        nakazy rozbiórki.
      • Gość: zenek Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.04, 07:11
        najpierw stadnina potem motele i kłusem zagraniczniacy po puszczy.
      • Gość: 1235 Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.waw.pl 28.04.04, 07:58
        Ludzie dajcie spokój Gudzowatemu , niech se chlopaczyna zarobi i poleci
        fotografować na ... Marsa . Może ze soba zabierze tą babę Symonides czy coś
        takiego .
        A swoją drogą to szczyt arogancji aby przy ujemnym poparciu i pewnych wyborach
        podejmować jakieś decyzje.
        Do garów babo !!!
        • Gość: ela Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: 62.233.159.* 28.04.04, 11:37
          Zgoda co do niejasnych zawsze intencji p. Symonides. Kręciła już w kilku
          przypadkach. Ale żeby zaraz do garów. Proponuję, żeby pan Tomasz Gudzowaty
          raczej ruszył do garów. Skończmy z tym szowinizmem. Gudzowaty do garów!

Co do tej klauzuli w księdze wieczystej, uważam to za bardzo dobry pomysł.
          Jakoś bardzo często urzędnicy sprzedający w naszym imieniu państwowe
          grunty "zapominają" o odpowiednim zabezpieczeniu interesu państwa, a więc nas
          wszystkich. Najważniejsze to się nachapać. Tymczasem taka klauzula o dopłacaniu
          za grunty w przypadku ich późniejszego przekwalifikowania mogłaby ostudzić
          zapały kilku "biznesmenów".
      • Gość: kates Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 08:01
        Park jest Słowiński!!!!
        resort niczego nie musi bronić, bo nie ma czego. (Akurat w tym przypadku).
      • Gość: wil Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.ibles.waw.pl 28.04.04, 08:32
        Ta droga w chaszczach to Kampinos? Gdyby autorzy portalu chcieli
        jakies "normalne" zdjecie Kampinosu, to udostępnię za darmo, bo to wstyd
      • Gość: ppysznik Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.cire.pl 28.04.04, 08:44
        nienawiść Gazety do rodu Gudzowatych jest ochydna
      • Gość: CZYTELNIK Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.chello.pl 28.04.04, 09:10
        Artykul "Gazety" jest przykładem szaleństwa, ktore ogarnelo czesc dziennikarzy
        robiacych afery ze wszystkiego i wynioszacych wysoko Andrzeja Leppera, jako
        jedynego, ktory je ukroci. Jestescie jego najlepszymi sojusznikami.
      • Gość: darek_w1 Dęta afera IP: *.lan.pop.pl 28.04.04, 09:53
        Podsumujmy fakty:
        KPN daje 21 hektarów poza kompleksem leśnym.
        Gudzowaty daje w zamian 67 hektarów w głównym kompleksie leśnym i jeszcze
        dopłaca.
        GW zarzuca, że dopłaca za mało bo gdyby przekwalifikowac ziemię KPN to byłaby
        warta więcej (tak samo gdyby odkryto tam złoża ropy czy złota). A co gdyby
        przekwalifikowac grunty Gudzowatego?

Jeszcze kilka takich dętych afer w GW i wrócę do czytania "Rzeczpospolitej".
        • Gość: Emilia Re: Dęta afera IP: *.polsl.pl 28.04.04, 10:10
          A ja uważam, że trzeba patrzec władzy na ręce i "GW" właśnie to robi. A w
          sprawie przyrody - dmuchać na zimne, bo potem może byc za późno.
        • Gość: pacan Wreszcie!!! IP: *.cloos.pl / *.swidnica.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 10:49
          No wreszcie ktoś przecazytał ten tekst ze zrozumieniem!
          Wyborcza chyba zaczęła konkurować z Faktem i SE o najgłupszych czytelników. I z
          treści większości komentarzy wynika, że idzie jej całkiem nieźle.
        • Gość: lenin Re: Dęta afera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:29
          Chłopie, jak tyś się uchował? Twoja wypowiedź jest jedną z niewielu rozsądnych
          (moim zdaniem oczywiście)na jakie sie tu napatoczyłem.
          Pozdrawiam.
      • Gość: Jina Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 10:33
        Mały dorobkiewicz jest niczym w oczach ludzi władzy, ma płacić podatki, być
        surowo karany za wszelkie wykroczenia i w trudnych chwilach dla kraju ma okazać
        się wielkim patriotą broniącym własną piersią ludzi, którzy ciągle mieszają.
        Dobrze, że dziennikarze wyciągają NA ILE MOGĄ wszelkie machlojki.
      • Gość: Jina Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 11:04
        Do pacana!Ja myślę, że każdy doskonale zrozumiał tekst tego artykułu, za mało
        jest w nim informacji aby sądzić czy będzie to opłacalne czy też jest kolejny
        przekręt, należy to prześledzić do końca. A użyte słowa niekiedy porażają
        dlatego takie a nie inne wypowiedzi PACANIE!
      • Gość: JAZ Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.zapora / 212.160.172.* 28.04.04, 11:45
        No pewnie, że od zarabiania są biznesmeni, a przede wszystkim Gudzowaty!

Tylko, że o to mamy właśnie pretensję! To hańba!

Dlaczego wszyscy podatnicy mają się składać na Gudzowatego!

I kilku jeszcze innych włącznie z doktorem!

JAZ
      • Gość: mały dorobkiewicz Re: Pani minister obraża 99% społeczeństwa IP: *.portgdansk.pl 28.04.04, 11:51
        - czyli "małych dorobkiewiczów", po raz kolejny pokazując arogancję władzy i
        jej uzależnienie od "większych dorobkiewiczów".
      • Gość: ktoś Co robi kasa z ludźmi w tym kraju, nawet wydawca IP: 193.201.167.* 28.04.04, 12:36
        tej gazety wie dobrze
      • Gość: ja Re: Resort środowiska broni wymiany gruntów w Kam IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 13:11
        fajna sprawa hodowla koni. Póxniej trzeba pobudować stajnie no i trzeba gdzieś
        mieszkać no nie. Póxniej trzeba wybudować małe pawilony dla pracowników kilka
        lub kilkanaście. później je sprzedawać wraz z działkami budowlanymi
        Później ........... a może od razu po zamianie sprzedać komuś kto załatwi
        przekwalifikowanie na budowlane i w ten sposób pan gudzowaty powie no dobra ja
        zamieniłem i sprzedałem bo miałem do tego prawo. Kupujący powie nodobrze a ja o
        zapewnieniu pana gudzowatego nic nie wiedziałem i wystapiłem o
        przekwalifikowanie no i mam farta bo sie udało. Później..........
      • Gość: lenin kupno ziemi rolnej w cenie ziemi rolnej? Nigdy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 12:25
        Czytam wypowiedzi niektórych bywalców i trochę mi śmieszno a trochę straszno.
        Ludzie, straty skarbu państwa idą tu w miliardy a nie w miliony! Przeciez jak
        gudzowaty swoje pieniądze na nabytym terenie zainwestuje w budowe np "pałacu" i
        go sprzeda za miliardy to kochany skarb te miliardy staracił, prawda?
        Przeciez to niesprawiedliwe, żeby ktos kupował ziemie rolną w cenie ziemi
        rolnej, mało tego, to jest chore i nienormalne.
        Proletariusze, którzy gówno macie a chcielibyscie wiele. Krzyczcie głosno
        NIEEEE!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka