Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Blat z bazaltu

07.03.11, 17:33
    Czy bazalt nadaje się na blat kuchenny?
    Próbka kamienia niestety nie przeszła pomyślnie testu barwników naturalnych i tłuszczy. Zostały plamy nie do zmycia - szczególnie po oliwie. Czy istnieje sposób na uniknięcie w/w problemu w intensywnie używanej kuchni, jednak przy zachowaniu dotychczasowej faktury i barwie kamienia?

Obserwuj wątek
      • Gość: ala jest skuteczna sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 14:58
        Kupić normalny blat kuchenny... tylko koleżankom nie można się wtedy "pochwalić" marmurowym / granitowym / bazaltowym / srebrnym czy też złotym blatem. Jedzenie przygotowywane na zwykłym blacie tak samo smakuje.
        • camyk Re: Blat "normalny" chcę zmienić na naturalny ;) 08.03.11, 23:01
      • Gość: ewa Re: Blat z bazaltu IP: *.aster.pl 08.03.11, 23:36
        chyba jest z tym problem, tez rozwazalam bazalt ale kamieniarz zdecydowanie odradzil, podobno ten kamien jest bardzo trudny w utrzymaniu. Zastanawialam sie tez nad bialym Corianem lub szklem ale te sa bardzo miekkie, ladne tylko gdy sa malo uzywane.
        • kasiak37 Re: Blat z bazaltu 09.03.11, 11:45
          moze granit?
          • camyk Re: odpowiedź nie dotyczy tematu 09.03.11, 16:16
            pytanie brzmiało "czy" a nie "co"
      • kasiak37 Re: Blat z bazaltu 09.03.11, 18:33
        Sam/a odpowiedzialas na swoje pytanie wiec ja wlasnie radze "co" a nie "czy" bo to juz przerobilas;)

camyk napisał:

> Czy bazalt nadaje się na blat kuchenny?
        > Próbka kamienia niestety nie przeszła pomyślnie testu barwników naturalnych i t
        > łuszczy. Zostały plamy nie do zmycia - szczególnie po oliwie. Czy istnieje spos
        > ób na uniknięcie w/w problemu w intensywnie używanej kuchni, jednak przy zachow
        > aniu dotychczasowej faktury i barwie kamienia?
        >
        • Gość: Jacob Re: Blat z bazaltu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 21:34
          Nie wiem czy nadaje się do bazaltu ale do marmuru jest specjalny środek.Nie wiem jak się nazywa ale w zakładach kamieniarskich go maja.Zabezpiecza przed wodą,detergentami etc.Jednorazowo za nałożenie na blat ok. 2m2 zapłaciłem 150zł i z głowy.pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka