Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

basen ogrodowy pytanie

08.06.11, 23:10
    moze ktos pomoc: napomopwalismy basen ogrodowy, wlalismy wode, dodalismy chlor i na dnie osadzil sie rdzawy osad- da sie to ustrojstwo usunać bez wylewania wody, czy obowiazkowo musimy najpierw cala wode wylac?
    Obserwuj wątek
      • vievior Re: basen ogrodowy pytanie 15.06.11, 14:29
        Nie wiem skąd wziął się tam osad rdzawy- może to być efekt zażelazionej wody. Spróbuj wyczyścić bez spuszczania wody. Ja taki fajny zestaw do czyszczenia basenu. Jeżeli to nie pomoże to spuść wodę. Zamiast chlorowania wody szczerze polecam ozonowanie.
      • Gość: XXX Re: basen ogrodowy pytanie IP: *.static.korbank.pl 15.06.11, 14:47
        Mam ten sam problem, chętnie posłucham rady
        • krab_ik Re: Ozonowanie soft & easy Bayrol 19.05.12, 21:50
          Zakupiłam basen ogrodowy 305cm, 3600l, czyli ciut ponad 3m3 wody. Basen głownie dla dziecka ale sama też z niego czasami skorzystam. Znalazłam na internecie preparat SOFT&EASY FIRMY BAYROL do ozonowania. Czy ktoś z was ozonuje tym specyfikiem wodę w swoim basenie?
          4podwójne saszetki w opakowaniu za 70zl, ale na baseny do 20m3. Czyli musiałabym odrobinkę saszetki podwójnej używać do swojego basenu raz na 7 dni. Więc nie wychodzi jeszcze tak drogo jak dla mnie:) na sezon powinno opakowanie wystarczyć. Macie jakieś doświadczenia z tym produktem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka