Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszukuję

IP: 195.205.14.* 21.02.12, 14:10
    Poszukuję dobrych drzwi do mieszkania w bloku. Dobrych, czyli tanich (tak do 2500zł) i solidnych - nie chcę chińskiej cienkiej blachy ani płyty MDF z wełną w środku. Chciałbym, żeby były solidne stalowe drzwi, które wytrzymają lata i nawet najbardziej wytrwałych włamywaczy. Takie miałem w poprzednim mieszkaniu i bardzo żałuję, że wyprowadzając się nie mogłem ich zabrać :)

Czy możecie polecić jakieś konkretne modele lub firmy?
    Obserwuj wątek
      • ajatrzy Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 23.02.12, 09:30
        mniej więcej w tej cenie kupowaliśmy Marsy ze stolbudu włoszczowa www.stolbud.pl/pl/drzwi/11752/11763?pid=84&cid=11752&prid=11763
        Drzwi bardzo solidne i ładne, antywłamaniowe- kl.3, ciche ! - 42 dB, szczerze polecam:)
      • pikadooor Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 28.02.12, 14:00
        aż tak kradną w blokach?
      • n_ina Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 08.03.12, 00:26
        polecam "na wymiar" z firmy J&W z ul. Wilanowskiej (nie alei) w W-wie (jeśli stąd jesteś) - bez dopłat możesz mieć dwukolorowe i od zewnątrz wziąć w kolorze RAL a cena b. dobra, niższa niż gerda
      • Gość: comar Re: Solidne drzwi stalowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.12, 10:23
        Drzwi kupowałem ze względu na cenę wysyłkowo w hurtowni. Mają drzwi stalowe zewnętrzne i wewnętrzne polskich producentów. Adres masz tutaj: ul. 1-go Maja 6, 26-500 Szydłowiec, tel. +48 48 370 14 45 lub kliknij na link powyżej z ich ofertą.
      • Gość: ed Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku IP: *.ip.netia.com.pl 24.04.12, 08:03
        Tutaj polecam, jest kilka ciekawych
        www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id2136,drzwi-wewnetrzne-i-zewnetrzne-przeglad?p=2
        www.ekspertbudowlany.pl/artykul/id2136,drzwi-wewnetrzne-i-zewnetrzne-przeglad
      • Gość: wiśniowy_sad Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 11:49
        a sprawdzałeś ofertę oknawimarol.pl ?? Moim zdaniem jedna z lepszych firm produkujących drzwi.
      • Gość: Joasia73 Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku IP: *.internetia.net.pl 16.10.12, 10:19
        Polecam sklep internetowy: www.panelmarket.pl
        • mary-anna27 Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 26.07.14, 11:30
          Polecam drzwi np.z Delty model de Luxe , ewentualnie Royal ;D
          Zajrzyj na stronę www.superdrzwi.pl
      • hurdy-gurdy-x Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 08.09.14, 16:08
        Na pewno nie Dierre !!!!

Ja mam właśnie niedawno zamontowane drzwi włoskiej firmy dierre (mieszkanie w Bloku) i jednoznacznie oceniam je jako bubel. Nie za bardzo miałem wybór, bo to deal developera, a więc dostałem drzwi z całym mieszkaniem

Moja opinia o drzwiach wewnętrznych firmy DIERRE:
        1) przede wszystkim- na zamku klamkowym PÓŁ CENTYMETRA luzu po zamknięciu na klucz. To moim zdaniem dyskwalifikuje firmę i same drzwi. Po prostu wykonane sa z duża tolerancją, bez możliwości regulacji - za duże otwory w futrynie na rygle. Serwis i cała firma wmawia mi że tak MUSI BYĆ i że TO NORMALNE. Z tym że to nie są pierwsze drzwi jakie mam i nie dam sobie wcisnąć ciemnoty. Tak, drugi zamek trzyma normalnie, ale to każdy z zamków ma nie dawać luzów, zwłaszcza że często zamyka się tylko na jeden zamek (np. od wewnątrz). Firma ODMAWIA jakichkolwiek poprawek w tej mierze.

2) Firma nastawiona na wykorzystywanie klienta - wszystkie zmiany i regulacje muszą być dokonywane przez drogi serwis dierre

3) Bardzo nietypowe mocowanie zamka podklamkowego - trudna zmiana oryginalnego cylinderka, jeśli chcemy mieć drugi zamek z atestem (np wymóg ubezpieczenia)

4) Ogólnie konstrukcja drzwi dosyć delikatna, cienkie blachy, skrzydło ugina się w futrynie pod naciskiem. W poprzednim mieszkaniu miałem solidne drzwi lokalnej warszawskiej firmy, z grubej stali które stały jak MUR.

Tak więc ostrzegam- zanim wybierzecie drzwi tej firmy dobrze zapoznajcie się z konstrukcją i działaniem - moim zdaniem to ładnie opakowany bubel. I nie liczcie na rzetelne potraktowanie reklamacji. Drzwi sprzedane- reszta nie ważna

aż dziw że dostali atest na ten wyrób (ale nie wiadomo dokładnie na który model, podobno wcześniejsze drzwi miały taką regulację)
      • kotarbas Re: Solidnych drzwi do mieszkania w bloku poszuku 04.11.14, 15:42
        no to ja na szczęście mam od niedawna drzwi które sprawiają wrażenie solidnych i arcytrudnych do sforsowania. Hardmet z łomianek zrobiło mi takie wrota że szczena opada. Atesty na "antywłamaniowość" heh i fajnie wyciszone. Jak ktoś szuka to spokojnie może sprawdzić bo są warci uwagi!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka