Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wysokość wanny

IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 14:14
    Witajcie

na jakiej wysokości powinna być wanna? Krawędź mojej w tej chwili jest na 67cm i zastanawiam się czy to za wysoko i zmieniać (co wiąże się z dodatkowym docinaniem płytek) czy jest ok.
    Obserwuj wątek
      • ikaria80 Re: Wysokość wanny 18.03.12, 19:19
        Skoro jest Ci tak wygodnie to może tak zostać.Wszystko zależy od wzrostu i preferencji użytkowników.
        • Gość: Alicja Re: Wysokość wanny IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 19:32
          ano właśnie średnio wygodnie. Chciałabym się dowiedzieć jakie są "normy"
          • ikaria80 Re: Wysokość wanny 18.03.12, 20:03
            Wanny akrylowe mają wysokośc ok 40 - 45 cm.Do tego dochodzą nóżki ok 20 cm,więc wychodzi dokłądnie tak jak u Ciebie.Możesz obniżyć wysokość na dwa sposoby:
            Postawić ją na cegłach i zamontować niski syfon
            Zminimalizować wysokość za pomocą nóżek ( reguluje się wysokość)
            • Gość: jo Re: Wysokość wanny IP: *.aster.pl 19.03.12, 09:41
              U mnie krawędź licząc od podłogi, jest na wys. 54,5 cm. Jak dla mnie mogłaby być jeszcze ciut niżej, ale ogólnie może być. Przy 67 cm byłoby mi za wysoko, no chyba że miałabym ze 190 cm wzrostu.
              • kasiak37 Re: Wysokość wanny 19.03.12, 10:53
                u mnie 55cm i mimo ze wysoka jestem to gdyby byla(krawedz) wyzej, byloby bardzo niewygodnie.
                • ikaria80 Re: Wysokość wanny 19.03.12, 21:46
                  Aż pójdę sama zmierzę u siebie......
      • Gość: ty Re: Wysokość wanny IP: *.bgnet.com.pl 31.03.12, 18:39
        ja mam taka na 5metrów.duzo zupy mozna na obiad ugotowac w tym.bardzo przydatna rzecz
      • 5kama Re: Wysokość wanny 24.07.12, 17:28
        z tego co wiem to 65 cm to wysokośc zewnętrzna przy głębokich wannach około 45 cm wewnętrznej głębokości, jeżeli Twoja wanna jest płytka - 40 cm- to spokojnie możesz obniżyć o 7 cm a z tego co pisze reszta osób to nawet i o 10, będzie wygodnija, a pamiętajmy, że z wiekiem będzie nam trudniej wchodzić do wyższych wanien. Jeśli masz jeszcze możliwośc to obniż wannę
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka