Gość: asia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.12, 15:04 Dostałam nowe mieszkanie, ale chcę przerobić kuchnię. Ile to może kosztować? Mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cromwell Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 20:10 zależy jaka kuchnia koszt zależy od wielu rzeczy, a wogole to ja jestem zajefajnym faciem, znam się na budowlance i nie tylko cromwell.blog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 13.06.12, 20:19 a co to znaczy dla ciebie "przerobić" kuchnię? Skuć płytki, zmienić położenie przyłączy, pomalować ściany, zamówić nowe meble?... Moim zdaniem tak o 5.000 do 50.000 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 13.06.12, 21:50 Po raz kolejny zwracam uwagę,że na takie ogolnikowe pytania nie ma rozsądnej odpowiedzi - najbliższe prawdy jest - 5 - 50 tysięcy. Jak się nie obejrzy i nie uzgodni zakresu robót to nikt rozsądny nie poda rozsądnej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
krakowskim_targiem Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 14.06.12, 11:02 rozstrzał jest duży, zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami. musisz sama zdecydować ile kasy możesz przeznaczyć na nową kuchnię i co właściwie ma być w niej zmienione. z tego co się orientuję to n-design dostosowuje się do kieszeni klienta, mają na swojej stronie trochę projektów realizowanych w niewielkich mieszkaniach, wyposażonych tylko w ikei. da się zrobić tanio a porządnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialaroza Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? IP: *.play-internet.pl 01.07.12, 15:59 zgadzam się z przedmówcą, że jeśli chodzi o projekty to zależy jakiej firmie zlecimy zrobieni projektu. Najlepiej chyba poszukać namiarów na różne firmy, sprawdzić, jakie mają projekty i ceny. Jak szukacie projektantów wnętrz proponuję zajrzeć na stronę dom.eu tam jest sporo ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 14.06.12, 19:10 meble BRW kupisz za 3-4 tys. ikea za 13 tys /warunek sami wymierzycie, zamówicie, skręcicie/ i tak jak mówią poprzednicy z projektem wypas..do 50 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
rege2 Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 14.06.12, 19:14 a..stolarz z tzw prowincji zrobi za 10 tys., całkiem przyzwoite Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 15.06.12, 00:34 Powtarzam,rady bez obmiaru i obejrzenia nie mają wiele sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
takisto Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 15.06.12, 10:28 za projekt nie zapłacisz nic Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatufek Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 18.06.12, 20:32 wiekszosc jak widze nie zrozumiala pytania ;)) na portalach wnetrzarskich np. moj.dom.pl, dobrze mieszkaj etc otrzymasz porade projektanta za darmo, wystarczy wrzucic zdjecia plan pomieszczenia Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 19.06.12, 00:22 a dla ciebie jak widzę przy pytaniu "chcę przerobić kuchnię. Ile to może kosztować?" odpowiedź jest tylko jedna ;) Zwykle jest tak, że gdy zamawiasz u kogoś meble kuchenne to projekt możesz dostać w cenie/w gratisie. Ale jeśli udasz się do projektanta wnętrz po porządny projekt i wizualizację, to on raczej zażąda za to zapłaty (przecież z tego żyje). Co innego luźne porady na forum a co innego przygotowanie projektu do realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bados1919 www.wizard-group.pl 23.06.12, 00:27 wiem że wizard group wycenia takie projekty i je realizuje. projektują w 3d. oto ich strona www.wizard-group.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m projekt IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.06.12, 17:40 warto zrobić u architekta. Koszt- ok 400-600zł netto. Lub w salonie, ale wtedy kuchnia ma szanse byc mocno udziwniona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: projekt IP: *.home.aster.pl 23.06.12, 19:59 Mi projektant zaprojektował całe mieszkanie w tym kuchnie, pamiętam ze jak przyjechał stolarz aby zrobić wymiary, nasza projektantka tez przy tym była, nie mogli dojść do porozumienia ponieważ stolarz chciał robić jak najmniejszym dla niego wkładem pracy, a nie wg projektu projektantki, ale ona czuwała i kuchnia wyszła tak jak w projekcie, wg niego tak się nie dało, ale ona mu wyłumaczyła co jak ma być i dla chcącego nic trudnego. Projektantka mówiła ze projektanci zatrudnieni w salonach meblowych właśne tak mają tzn robią projekty takie aby jak najmniej się przy tym "narobić" pozbyć się materiału który u nich zalega w magazynie, to samo z łazienkami nie daj boże zeby projektant ze sklepu, w którym chcemy kupić materiał projektował bo wciśnie to czego chce się pozbyć. Najlepiej zatrudnic niezależnego architekta, dla mnie to najlepiej wydane pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.sobczak Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 29.06.12, 09:06 Oblicz sobie dokładnie ceny za materiały budowlane, a następnie samodzielnie możesz zrobić sobie wcześniejszą koncepcje na kompie w 3D, np: korzystając z prostego sketchupa:D Odpowiedz Link Zgłoś
jo-an-na-29 Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 30.06.12, 21:45 Wszystko zależy od wielkosci firmy projektowej. W dużej płaci się od 100 zł/m2 pomieszczenia. W mniejszej całość zrobią Ci za 500-100 zł Nie musisz koniecznie szukać w warszawie, bo mozna wysłać wymiary z zdjęcia i na tej podstawie przygotują. Wiele osób decyduje się na łódzkie, bo tańsze. Moi znajomi z barch.pl często robią dla warszawiaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
decoroom_eu Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 15.07.12, 21:17 W decoroom ceny usługi projektowej zaczynają się od 40 zł/m2 przy projekcie koncepcyjnym, ale przy wizualizacjach i projekcie kompleksowym ta cena wzrasta do ok 120-130 zł, co na rynku mazowieckim , przy wysokim standardzie naszych prac, myślę, że nie jest ceną jakąś specjalnie wysoką. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_371 Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 16.07.12, 12:28 Witam, jestem architektem wnętrz i mogę zająć się nowym projektem kuchni. Współpracuję ze stolarzem który może ją wykonać. Proszę na maila przesłać rzut kuchni i zdjęcia. Wtedy będę mogła przedstawić koszt projektu kuchni. A koszt wykonania kuchni zależy od materiałów jakich się użyje. Ja często zaczynam projekt od drugiej strony, czyli pytam ile klient ma przeznaczone pieniędzy i mówię wtedy na jaką kuchnie go stać i taką projektuję. Zapraszam do współpracy. Działamy na terenie Warszawy i okolic. Sylwia Krzeszewska - Bachman 509 214 847 pracownia@ms-architekci.pl www.ms-architekci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
decoroom_eu Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 22.07.12, 13:04 Istotną wagę klienci przywiązują teraz do kompleksowości oferty, a kompleksowa oferta to teraz obok aranżacji i projektu, także wybór i zakup materiałów, prace wykończeniowe, nadzór nad pracami, sprzątanie mieszkanie, pomoc w odbiorze od developera itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocieszny Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 11:18 No zgadza się, tylko szkoda , że nie wszystkie firmy oferują taką jakość o jakiej wspominacie wy i jak mniemam macie w swojej ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
projektujemy Re: Jaka jest cena za zaprojektowanie kuchni? 28.08.12, 19:48 Na taką jakość i dobre opinie pracuje się latami , a inna sprawa że każde mieszkanie i każdy projekt jest inny , największym błędem wg nas jest powielanie schematów w nadmiarze. Pozdrawiamy. Firma DecoRoom Odpowiedz Link Zgłoś