Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gniazdo os na balkonie

IP: *.pkobp.pl 05.07.04, 12:25
    wychodze wczoraj na balkon (mieszkam w bloku) i co widze?
    z pudelka w ktorym trzymam jakies rzadko uzywane ksiazki, dokumenty oraz
    czesci elektroniczne wylatuja OSY
    wlatuja i wylatuja ...
    jak sie pozbyc tego pasqdztwa nie uszkadzajac zawartosci pudelka?
    no i najlepiej tak by juz nie wrocily

z gory dziekuje
    Obserwuj wątek
      • Gość: anianianianiania Re: gniazdo os na balkonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 13:31
        zaklej czyms dziure, albo przykryj folia i poczekaj tydzien to wyzdychaja
        • Gość: Przyrodnik Re: gniazdo os na balkonie IP: *.pkobp.pl 05.07.04, 16:00
          nie wiem czy piszesz sewrio czy sie nabijasz z cudzego nieszczescia ;((
          nie sadze by wystarczylo tylko zabezpieczyc pudlo, pewnie i tak sobie dadza
          rade nie wspominajac o tych ktore przyleca "na ratunek"

a nie ma jakiegos takiegos sposobu jak na pszczoly, cos z jakims zadymianiem
          czy jakos tak?
          • Gość: aniania Re: gniazdo os na balkonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 16:51
            pomysl byl na serio- jezeli jest tylko dziura z ktorej wylatuja to co za
            problem zakleic i poczekac- samemu lepiej nic nie robic z dymem itp bo osy sa
            zlosliwe i wiadomo a jak zamowisz profesjonalna ekipe to pewnie mozesz rowniez
            ozenac sie z ksiazkami- w ogole to wpisz w wyszukiwarke tego
            forum 'osy' 'gniazdo os' albo zadaj pytanie na forum 'ogrodnictwo' tam na pewno
            ktos doradzi 100% skuteczna metode
            • Gość: Przyrodnik Re: gniazdo os na balkonie IP: *.pkobp.pl 05.07.04, 17:02
              hm....
              googlowałem po gniazdach os ale to za mało ...

pedze na ogrodnictwo

dzieki
      • g.i.jane Re: gniazdo os na balkonie 05.07.04, 20:04
        Nie panikuj. Kilka wylatujących os nie znaczy jeszcze, że mają gniazdo. Może
        dopiero próbują je robić. Radziłabym ostrożnie zajrzeć do pudła i stwierdzić
        jak się sprawy mają. Jeśli to jest rzeczywiście gniazdo os możesz wezwać straż
        pożarną.A w ogóle to lepiej wynieść to pudło na śmietnik. Przecież ksiązki i
        dokumenty na balkonie będą i tak do niczego po kilku deszczach. A na ogrodach
        to Ci doradzą osy polubić :)))
        • Gość: Przyrodnik Re: gniazdo os na balkonie IP: *.bait.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 20:48
          ten balkon ma od góry daszek (mam wyżej sąsiadów) więc deszcze papierom nie
          szkodzi
          balkon wykorzystuję jako dodatkową piwnicę, mam na nim jakies 3 czy 4 pudełka i
          zawsze cos się z nich przydaje
          teraz trzeba będzie do nich zajrzeć i nagle te ossssssssssyyyyyyy....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka