Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Uszczelnianie okien

12.11.12, 10:21
    Czym najlepiej uszczelnić okna? Mam stare okna, wynajmuje mieszkanie, więc wymiana okien nie wchodzi w rachubę. Czy możecie mi coś polecić zanim przyjdzie zima;)?
    Obserwuj wątek
      • nawalonych7krasnali Re: Uszczelnianie okien 13.11.12, 12:36
        Okna działają bez zarzutu? - tzn czy otwierają i zamykają się bez oporów? Nie zaczepia, obciera itp. Jeśli nie to najpierw trzeba to zrobić, bo odkształci się, inaczej wypaczy i uszczelnienie znowu się rozszczelni.
        A do uszczelniania to gumowe uszczelki, które są różnej grubości i kształtu.
        • edt_edyta Re: Uszczelnianie okien 25.11.12, 20:20
          No właśnie nie otwierają się za dobrze, albo (jedno) w ogóle nie da się do końca domknąć:/

nawalonych7krasnali napisał:

> Okna działają bez zarzutu? - tzn czy otwierają i zamykają się bez oporów? Nie z
          > aczepia, obciera itp. Jeśli nie to najpierw trzeba to zrobić, bo odkształci się
          > , inaczej wypaczy i uszczelnienie znowu się rozszczelni.
          > A do uszczelniania to gumowe uszczelki, które są różnej grubości i kształtu.
      • karol.karski Wata i taśma 13.11.12, 13:07
        Najlepszym sposobem i najtańszym jest po prostu powswanie waty i oklejenie okien taśmą samoprzylepną taką szeroką szarą.
        Ale zawsze warto mieć przynajmniej jedno okno nieoklejone, aby było można wietrzyć pomieszczenia.
        ---
        Budowa domu
      • ewolda Re: Uszczelnianie okien 14.11.12, 11:34
        Najlepiej uszczelką: www.tuplytki.pl ; tutaj masz większy wybór, tylko musisz się rozejrzeć.
        A jeżeli chodzi o domowe sposoby, to może wata??

edt_edyta napisał(a):

> Czym najlepiej uszczelnić okna? Mam stare okna, wynajmuje mieszkanie, więc wymi
        > ana okien nie wchodzi w rachubę. Czy możecie mi coś polecić zanim przyjdzie zim
        > a;)?
        • edt_edyta Re: Uszczelnianie okien 30.11.12, 02:28
          Dzieki wszystkim za pomoc. Z koleżanką w końcu użyłyśmy waty....najważniejsze, żeby nam nie wiało w sypialniach, a w dużym zostawiłyśmy, żeby mieć jak coś delikatny przewiew.....
          • jo-an-na-29 Re: Uszczelnianie okien 08.12.12, 20:06
            Można też pozasłaniać okna dodatkowymi firankami i zasłonkami, jeśli chcesz, żeby mniej wiało :) Ja to kiedyś stosowałam, zanim wymieniłam okna na plstikowe.
      • Gość: rzutka Re: Uszczelnianie okien IP: *.free.aero2.net.pl 03.06.13, 17:24
        polecam przeczytać ten artykuł targiprodukcjiokienidrzwi.pl/uszczelnianie-okien-i-drzwi/ ciekawe i niedrogie rozwiązania
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka