Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kominek...W BLOKU?!?

IP: *.gazeta.pl 27.03.02, 14:13
    Niedługo będą przeprojektowywali moje mieszkanie na poddaszu. Ciekaw jestem,
    czy istnieje możliwość zainstalowania sobie w bloku kominka. Widziałem taki
    patent u koleżanki. Może wiadomo Wam coś na ten temat. Czy w Polsce wolno mieć
    kominek w bloku?

Obserwuj wątek
      • Gość: Jarek Re: Kominek...W BLOKU?!? IP: *.siemens.pl 27.03.02, 14:34
        Kominek wazy od cholery i troche. Przed wybudowaniem czegos takiego musialbys
        miec zezwolenie podparte ekspertyza budowalan stwierdzajaca, ze kominek
        ktoregos dnia nie przeprowadzi sie do sasiada pietro (albo dwa...)nizej. No
        chyba ze postawisz lekki (w porownaniu z klasycznym) kominek zeliwny bez
        obudowywania go.
        Wtedy jednak zostanie jeszcze drugi problem: kanal kominowy (do kominka musi
        byc szeroki, inaczej bedzie ci dymil w mnieszkaniu) oraz ekspertyza p.poz.
        Generalnie: czarno to widze
      • joola_m Re: Kominek...W BLOKU?!? 29.03.02, 09:47
        moi znajomi maja kominek w bloku, ale musieli sie niezle nabiegac za roznego rodzaju zgodami,
        ekspertyzami itd.
        • Gość: Doki Re: Kominek...W BLOKU?!? IP: 195.13.24.* 14.04.02, 09:38
          To dziwne. Kogos stac na remont mieszkania w bloku i wstawienie kominka i chce
          mu sie zalatwiac zezwolenia i ekspertyzy i wydawac na to wszystko pieniadze
          zamiast zbudowac dom z prawdziwego zdarzenia i wyniesc sie jak najdalej od
          blokow...
          Nie chce nikogo urazic, ale to dziwne...
      • Gość: marin Re: Kominek...W BLOKU?!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.02, 23:56
        Kto ma kominek w bloku i może powiedzieć, jak się sprawuje?
        • Gość: marin Re: Kominek...W BLOKU?!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 19:09
          Po pierwsze, może ktoś się znajdzie, kto ma jednak kominek w bloku. Po drugie,
          jakich materiałów wykończeniowych użyć, aby możliwie bez trudu utrzymać
          czystość w jego najbliższym otoczeniu?
          • Gość: les Re: Kominek...W BLOKU?!? IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 07.09.02, 17:46
            Ja mam kominek w mieszkaniu, budynek poniemiecki z lat 40-tych, stropy
            drewniane!. Nie wiem czy poprzedni właściciel miał problemy z zezwoleniem na
            wybudowanie kominka, ale takowe dostał.
            • poesis To nieekologiczne 09.09.02, 14:19
              Jest to okropnie zanieczyszczająca środowisko inwestycja.
              Muszą się zgodzić władze gminy, różne inspektoraty no i sąsiedzi. A sąsiedzi
              nie chcą mieć brudu i smrodu w mieszkaniach.
              Na szczęście przeważnie nie można zrobić sobie czegoś takiego w bloku, w którym
              pierwotnie nie było specjalnego komina!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka