Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kasztanowa Aleja/Dom Development

IP: *.waw.cdp.pl 04.04.02, 10:53
    Kupilam od Dom Development mieszkanie w osiedlu Kasztanowa Aleja na Kabatach,
    ktore ma byc gotowe w marcu 2003 r. Szukam swoich przyszlych sasiadow!!! Razem
    latwiej bedzie sie zorganizowac.
    Obserwuj wątek
      • Gość: GOSIA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.war.pl.prserv.net 05.04.02, 12:07
        Pisz na adres malgorzata.luczkiewicz@pl.andersen.com Mam już tochę
        zgromadzonych adresów, to ci prześlę

Pozdrawiam, Gosia
      • Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 13:07
        Tez kupilem tam mieszkanie. Dwupokojowe w budynku A. Nie moge sie juz doczekac.
        Czy ktoras z Was byla na miejscu budowy? Gdy bylem tam ostatnio wykopana byla
        tylko dziura i staly dwie nieruchome koparki. Moze wreszcie zaczeli robic cos
        konkretnego?
        • funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 13:37
          Przed świętami intensywnie wywożono stamtąd ziemię. Od świąt nie zauważyłem TAM
          żadnego ruchu. A przejeżdżam codzień obok, bo mieszkam przy Bronikowskiego.
          Może kończą pracę przed 16.00??

Pozdrawiam
          • Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 13:42
            A jestes pewien, ze chodzi o Kasztanowa Aleje? Bo tam sa 3 budowy. Najbardziej
            zaawansowane sa prace na tym srodkowym, ktore chyba nazywa sie Jezewska, przy
            KENa jest tez jakis plac budowy i tam tez duzo sie dzieje. Al. Kasztanowa jest
            budowa najbardziej wysunieta na wschod, przy Rosola. I mowisz, ze tam ostatnio
            sie nic nie dzieje?
            pzdr.
            • funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 14:14
              W tej okolicy są dwie budowy: jedna bliżej ul. Rosoła, a druga - przy samej Al.
              KEN. Pisałem o tej drugiej. A jeśli sie pomyliłem, to uzupełniam.

Druga budowa:
              - zakończone dachy (więźba i podkład z desek), częściowo położone
              dachówki/blacha (?)
              - rozpoczęte tynkowanie scian zewnetrznych
              - w odróżnieniu od budowy przy Pasażu Ursynowskim, zastój popołuniami w dni
              robocze i w weekendy. A jeszce jakiś miesiąc temu w sobote rano budził mnie
              harchot piły do drewna, któą cięli wiżbę dachową. Teraz nawet nie porusza się
              dźwig, którego czertwone światełko widzę z łóżka.

Pozdrawiam
              • Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 14:32
                Tego wlasnie sie obawialem. Wiem, ze przy KENa duzo sie dzieje (dzialo), ale
                moja budowa znajduje sie przy Rosola, niestety. Dzieki za info.
                pzdr
                • funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 15:46
                  Skąd twój pesymizm? TO-CO-MA-POWSTAĆ przy KENie jescze nie wyszło z ziemi, a na
                  domach koło Rosoła już KŁADĄ DACHY!!!
      • Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:03
        Bylam wczoraj na placu budowy. Dwie wielkie dziury juz wybetonowane. Dzwig
        pracowal. Mam nadzieje, ze roboty beda szybko postepowac!

zapraszam na
        kasztanowa-aleja.blog.pl
        gdzie wkrotce wstawie zdjecia
        • Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 16:14
          Juz zupelnie zglupialem. FunFunFun mowi, ze klada dachy, a Magda pisze, ze sa
          dwie wybetonowane dziury.
          FunFun-ie, chyba jednak Ty sie mylisz. Mnie i Magdzie chodzi o Kasztanowa Aleje
          budowana przez Piaseckiego. To, o czym Ty piszesz znajduje sie przy KENa. Moze
          nazwa jest podobna, ale inwestorem tej budowy na pewno nie jest Dom
          Development, tylko jakas inna firma, i nie buduje jej Piasecki.
          pzdr.
          • Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:26
            Na parkanie sa wyraznie oznaczenia Dom Development. Poza tym dziura w ziemi ma
            taki wlasnie ksztalt jaki ma miec moj blok. Etap budowy tez sie zgadza.
            Dachy to beda klasc u nas dopiero na jesieni ;)(mam nadzieje)
            • Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 16:34
              A w ktorym bloku bedziesz miala mieszkanie? Bo ja w bloku A mieszkanie nr 50.
              • Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:52
                C 61 :)
          • Gość: funfunfu Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:12
            Masz rację. Wczoraj byłem na spacerze i przyznaję, że w okolicy Bronikowskiego
            i Jeżewskiego są 3 budowy:
            - przy samej Alei KEN (dopiero grzebią w ziemi); sądząc z (nieprecyzyjnej)
            mapki na stronie:
            www.domdevelopment.com.pl/kasztan/kasztan.html
            to właśnie jest inwestycja Dom Development - Kasztanowa Aleja

- między Bronikowskiego a Jeżewskiego (kilka budynków, kończą kryć dachy)
            i
            - dziura w ziemi między Dembego a Jeżewskiego (wybetonowana, prawdopodobnie
            będzą w niej garaże podziemne)

Tą ostatnią zidentyfikowałem dopiero wczoraj.
            • Gość: gosia Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 11:19
              rzeczywiście są 3 budowy, ale nie tak jak napisałeś:

1. Prz samym KEN buduje Mostostal (chyba Siedlce)
              2. Budnyki, na których kryją dach to DomDevelopment - mieszkania pod wynajem
              3. Przy Rosoła - DomDevelopment Kasztanowa Aleja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka