Gość: Magda P. IP: *.waw.cdp.pl 04.04.02, 10:53 Kupilam od Dom Development mieszkanie w osiedlu Kasztanowa Aleja na Kabatach, ktore ma byc gotowe w marcu 2003 r. Szukam swoich przyszlych sasiadow!!! Razem latwiej bedzie sie zorganizowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOSIA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.war.pl.prserv.net 05.04.02, 12:07 Pisz na adres malgorzata.luczkiewicz@pl.andersen.com Mam już tochę zgromadzonych adresów, to ci prześlę Pozdrawiam, Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 13:07 Tez kupilem tam mieszkanie. Dwupokojowe w budynku A. Nie moge sie juz doczekac. Czy ktoras z Was byla na miejscu budowy? Gdy bylem tam ostatnio wykopana byla tylko dziura i staly dwie nieruchome koparki. Moze wreszcie zaczeli robic cos konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś
funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 13:37 Przed świętami intensywnie wywożono stamtąd ziemię. Od świąt nie zauważyłem TAM żadnego ruchu. A przejeżdżam codzień obok, bo mieszkam przy Bronikowskiego. Może kończą pracę przed 16.00?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 13:42 A jestes pewien, ze chodzi o Kasztanowa Aleje? Bo tam sa 3 budowy. Najbardziej zaawansowane sa prace na tym srodkowym, ktore chyba nazywa sie Jezewska, przy KENa jest tez jakis plac budowy i tam tez duzo sie dzieje. Al. Kasztanowa jest budowa najbardziej wysunieta na wschod, przy Rosola. I mowisz, ze tam ostatnio sie nic nie dzieje? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 14:14 W tej okolicy są dwie budowy: jedna bliżej ul. Rosoła, a druga - przy samej Al. KEN. Pisałem o tej drugiej. A jeśli sie pomyliłem, to uzupełniam. Druga budowa: - zakończone dachy (więźba i podkład z desek), częściowo położone dachówki/blacha (?) - rozpoczęte tynkowanie scian zewnetrznych - w odróżnieniu od budowy przy Pasażu Ursynowskim, zastój popołuniami w dni robocze i w weekendy. A jeszce jakiś miesiąc temu w sobote rano budził mnie harchot piły do drewna, któą cięli wiżbę dachową. Teraz nawet nie porusza się dźwig, którego czertwone światełko widzę z łóżka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 14:32 Tego wlasnie sie obawialem. Wiem, ze przy KENa duzo sie dzieje (dzialo), ale moja budowa znajduje sie przy Rosola, niestety. Dzieki za info. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
funfunfun Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development 05.04.02, 15:46 Skąd twój pesymizm? TO-CO-MA-POWSTAĆ przy KENie jescze nie wyszło z ziemi, a na domach koło Rosoła już KŁADĄ DACHY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:03 Bylam wczoraj na placu budowy. Dwie wielkie dziury juz wybetonowane. Dzwig pracowal. Mam nadzieje, ze roboty beda szybko postepowac! zapraszam na kasztanowa-aleja.blog.pl gdzie wkrotce wstawie zdjecia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 16:14 Juz zupelnie zglupialem. FunFunFun mowi, ze klada dachy, a Magda pisze, ze sa dwie wybetonowane dziury. FunFun-ie, chyba jednak Ty sie mylisz. Mnie i Magdzie chodzi o Kasztanowa Aleje budowana przez Piaseckiego. To, o czym Ty piszesz znajduje sie przy KENa. Moze nazwa jest podobna, ale inwestorem tej budowy na pewno nie jest Dom Development, tylko jakas inna firma, i nie buduje jej Piasecki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:26 Na parkanie sa wyraznie oznaczenia Dom Development. Poza tym dziura w ziemi ma taki wlasnie ksztalt jaki ma miec moj blok. Etap budowy tez sie zgadza. Dachy to beda klasc u nas dopiero na jesieni ;)(mam nadzieje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHA Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 194.92.239.* 05.04.02, 16:34 A w ktorym bloku bedziesz miala mieszkanie? Bo ja w bloku A mieszkanie nr 50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: 62.89.108.* 05.04.02, 16:52 C 61 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funfunfu Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:12 Masz rację. Wczoraj byłem na spacerze i przyznaję, że w okolicy Bronikowskiego i Jeżewskiego są 3 budowy: - przy samej Alei KEN (dopiero grzebią w ziemi); sądząc z (nieprecyzyjnej) mapki na stronie: www.domdevelopment.com.pl/kasztan/kasztan.html to właśnie jest inwestycja Dom Development - Kasztanowa Aleja - między Bronikowskiego a Jeżewskiego (kilka budynków, kończą kryć dachy) i - dziura w ziemi między Dembego a Jeżewskiego (wybetonowana, prawdopodobnie będzą w niej garaże podziemne) Tą ostatnią zidentyfikowałem dopiero wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kasztanowa Aleja/Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 11:19 rzeczywiście są 3 budowy, ale nie tak jak napisałeś: 1. Prz samym KEN buduje Mostostal (chyba Siedlce) 2. Budnyki, na których kryją dach to DomDevelopment - mieszkania pod wynajem 3. Przy Rosoła - DomDevelopment Kasztanowa Aleja Odpowiedz Link Zgłoś