Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki odkurzacz?

IP: 195.116.219.* 08.04.02, 10:44
    Zamierzam wymienić mojego poczciwego starego Zelmera na coś nowszego. Mam
    gorącą prośbę: czy ktoś mógłby mi doradzić, jaki model jest w miarę najlepszy?
    Electrolux? Philips? Panasonic? inne? Moja górna granica cenowa - 800-900 zł.
    Z góry bardzo dziękuję
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotr Re: Jaki odkurzacz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 11:13
        Mam ten sam problem co ty - i chyba jednak kupię Zelera.

Zelmer ma (co najmniej) jedną zaletę - nawet po kilku latach od zaprzestania
        produkcji danego modelu wciąż można kupić pasujące do niego worki jednorazowe
        na smieci. Wiem z własnego doświadczenia.

Piotr
        • Gość: Gregory Re: Jaki odkurzacz? IP: 195.116.219.* 08.04.02, 11:40
          Worki jednorazowe (nieoryginalne) śmiało "pasujące" do Philipsów i im podobnych
          mozna kupić legalnie w supermarkecie (przynajmniej jest tak w Carrefour
          Kraków), więc nie widze w tym problemu. Głównym "grzechem" Zelmeru jest jednak
          ilość "wydalanego" kurzu przy odkurzaniu -> słabe filtry. A to dla mnie ma
          kolosalne znaczenie...
          • Gość: AgaZ Re: Jaki odkurzacz? IP: *.idea-mc.pl 08.04.02, 12:08
            Pod względem filtrowania podobno rewelacyjne są Hoovery, niestety nie mam
            pojęcia ile kosztują te odkurzacze.
            • Gość: ala Re: Jaki odkurzacz? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 12:35
              Ja polecam Electrolux Oxygen. Zamierzam go kupic, bo dobrze odkurza, dobrze
              filtruje, jest poreczny i bardzo cicho pracuje. Kosztuje ok. 1000 zl w Euro.

Pozdrawiam
              Ala
              • Gość: Szybki Re: Jaki odkurzacz? IP: *.proxy.aol.com 10.04.02, 05:00
                Gość portalu: ala napisał(a):

> Ja polecam Electrolux Oxygen. Zamierzam go kupic, bo dobrze odkurza, dobrze
                > filtruje, jest poreczny i bardzo cicho pracuje. Kosztuje ok. 1000 zl w Euro.
                >
                > Pozdrawiam
                > Ala
                Ja rowniez radze ten odkurzacz- nasza rodzina korzystala z tej firmy przez
                ostatnie 30 lat. Pozdr. z Kaliforni.
      • melita Philips!!! 10.04.02, 10:58
        Kupiłam do nowego mieszkania. Jest super...Przede wszystkim cicho pracuje, ma
        wygodne szczotki (ja wybrałam też szczotkę do parkietu), jest lekki, dobrze
        filtruje Mój model - taki niebieski, sorry ale nie pamiętam nazwy kosztował 700
        zł. Bardzo bardzo polecam
        • Gość: EM Re: odkurzacze IP: 62.148.83.* 10.04.02, 12:16
          Najlepsze firmy produkujące odkurzacze to podobno Hoover i Elektrolux
          Z wyposazenia polecam turboszczotkę
      • Gość: logistyk Miele lub AEG IP: *.zke.com.pl 11.04.02, 12:55
        wczoraj kupilem Miele
        pracuje cicho
        nie liczy sie calkowita moc a bardziej sila ssania
        pow 400W jest ok

AEG to marka electroluxa, ale to taj jak Lexus dla Toyoty
        pralke lyknalem AEG
        koszuli nie musze prasowac a to dla mnie komfort

pozdrowka

Gość portalu: Gregory napisał(a):

> Zamierzam wymienić mojego poczciwego starego Zelmera na coś nowszego. Mam
        > gorącą prośbę: czy ktoś mógłby mi doradzić, jaki model jest w miarę najlepszy?
        > Electrolux? Philips? Panasonic? inne? Moja górna granica cenowa - 800-900 zł.
        > Z góry bardzo dziękuję

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka