Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Monitoring

IP: *.horizon.net.pl 18.04.02, 16:25
    Witam wszystkim,

ponieważ mam dom w trakcie budowy i zostalo w zasadzie już tylko wykończenie,
    postanowiłam założyć Monitoring - okolica nie ciekawa;-)
    Może możecie podzielić się doświadczeniami z korzystania z usług firm
    ochroniarskich typu Juwentus, Solid, Securits czy Grom? Słyszałam, że czasem
    dziwne rzeczy się dzieją: monitoring wlączony, alarm sam się włącza, nikt nie
    przyjeżdża to dla mnie jakiś absurd! Co robić?? Kogo wybrać???
    Obserwuj wątek
      • Gość: ala Re: Monitoring IP: *.acn.pl / 10.131.132.* 18.04.02, 19:57
        najgorsze,ze czesta praktyka jest robienie "wlaman" przez firmy ochraniarskie.
        nic nie ginie, wszystko zdemolowane. jest to sposob na wymuszenie uslug lub
        zmiany agencji.
        chyba nie pomoglam niestety:((((((
        • Gość: BDevil Re: Monitoring IP: 195.94.193.* 19.04.02, 08:48
          To moze ja Cie troche pociesze ;-) Tez bylem w podobnej sytuacji co Ty czyli
          wykonczony dom itp ;-)
          Zalozylem soboe monitoring w Solid Security, ogolnie wrazenia dobre -
          fotokomorki tak czule ze jak pajak przeszedl po jednej to alarm sie wlaczal ;-)
          Zaloga rzeczywiscie przyjezdzala szybko, dzwonili do mnie jaki stan rzeczy
          zastali i czy maja czekac na moje przybycie czy nie . (pierwsza godzina
          czekania jest w cenie abonamentu za nastepne sie placi).
          Poza tym raz w miesiacu moge ich bezplatnie sprawdzic - czyli wlaczyc alaram,
          czekac na ich przybycie i sprawdzic jak szybko przyjezdzaja.
          To chyba wszystko - jesli masz jeszcze jakies pytania to daj znac.
      • Gość: Ula Re: Monitoring IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 08:54
        My mamy SOLID (od 2,5 roku), sąsiedzi JUVENTUS i wszystko jest w miare ok. Też
        słyszałam różne dziwne historie, ale osobiście nie mam żadnych podstaw, żeby
        wietrzyć przekręty. Wybierając firmę uznaliśmy, że większe są lepsze (więcej
        patroli, dłuższa historia działania), braliśmy też pod uwagę bliskość
        miejsca "stacjonowania" patrolu i wygodę dojazdu (w W-wie potrafi być porządny
        problem z korkami). Jeśli chodzi o praktykę, to zawsze przyjeżdżają w czasie
        krótszym niż w umowie; jeśli alarm się włącza pod naszą nb (przeciąg itp),
        zawsze natychmiast dzwonią i informują, że jest ok. Tyle. Pozdrawiam. Ula.
        • Gość: Magda Re: Monitoring IP: *.horizon.net.pl 19.04.02, 09:58
          Dziękuję Wam za te wypowiedzi. POmogly mi trochę, chyba wybiorę Juwentus.
          Oczywiście podchodzę do tego wszystkiego nieufnie, ale zobaczymy jak to będzie
          dzialać. Przynajmniej jak wyjadę na weekend, to będe spała spokojnie:)) Chyba
          warto. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za wypowiedzi.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka