Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wanna Rosa

IP: *.horizon.net.pl 19.04.02, 10:20
    Witam,
    może ktoś mi powie coś na temat wanny Rosa (producentem jest chyba czeska firma
    Ravak). Znalazłam tą wannę w Castoramie i wydaje mi się bardzo nowoczesna, ma
    ładny kształt itd. Jest to wanna narożna. Chciałam zapytać, bo nie wiem jak
    będzie z dokupieniem innych elementów do lazienki np, zlew czy kibelek.
    Słyszałam, że najlepiej kupić tej samej firmy, to wtedy mam pewność, że będzie
    to ten sam odcień bieli itd. Pondto kiedyś w przyszlości, jak już się trochę
    odkuję;-) może będę chciałą dokupić parawan do tej wanny i panel prysznicowy.
    Moze wiecie, czy produkty marki ROSA są dobre, mają swoich pzredstawicieli i
    gdzie można je kupić (w Castoramie widziałam tylko wannę).
    Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: pegaz_ Re: Wanna Rosa IP: 172.16.2.* 19.04.02, 10:37
        > Moze wiecie, czy produkty marki ROSA są dobre, mają swoich pzredstawicieli i
        > gdzie można je kupić (w Castoramie widziałam tylko wannę).
        > Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

Popatrz www.ravak.pl/.
        Ja też zamierzam kupić tą wannę - spodobała mi się po prostu. Co do kupna reszty -
        kupię wszystko różnych producentów (umywalka Roca, kibelek Koło - w zasadzie
        wszystko ma podobny odcień bieli, problem jest tylko przy Cersanicie), nie wiem
        czy ten producent robic umywalki i kibelki (na stronach nie znalazłem).
        Co do akcesoriów do tej wanny - do najtanszych nie naleza: obrzydliwy (moim
        zdaniem) uchwyt w kolorze zielonym (taki, ktory pomaga sie wygramolić) to wydatek
        130PLN, zaś osłona prysznica - to "jedyne" 1000PLN z kawałkiem, panel (taka
        obudowa do wanny) kolejne 420-440PLN (dlatego zabuduję glazurą).
        Można te dodatki obejrzeć i kupić np. w OPEX-ie w Jankach k. Warszawy (przy Geant-
        cie)

pegaz_
        • Gość: stewald Re: Wanna Rosa IP: *.mis 19.04.02, 10:45
          Tak przeglądam tą ofertę i mam pytanie, wanna jest oczywiście akrylowa?
          • Gość: Magda Re: Wanna Rosa IP: *.horizon.net.pl 19.04.02, 12:09
            Dzięki. Byłam na tej stronie, dzięki, że też sama nie wpadłam na to, że mogą
            mieć stronę po polsku:))
            Bardzo fajna wanna, biorę ją! Tylko na tej stronie nie ma paneli prysznicowych,
            buuuu Na stronie czeskiej są, akuracik takie jakich szukam tzn. dających się
            podlączyć pod baterię. Trudno, może jeszcze gdzieś znajdę. A ten zielony kolor
            wcale mi nie przeszkadza - zajbardziej zależy mi na zagłówku, który zresztą
            jest zdejmowany.
            • Gość: pegaz_ Re: Wanna Rosa IP: 172.16.2.* 19.04.02, 16:09
              > A ten zielony kolor
              > wcale mi nie przeszkadza - zajbardziej zależy mi na zagłówku, który zresztą
              > jest zdejmowany.

Nie chodziło mi o sam fakt "zielonosci" ale o materiał z którego to było
              zrobione - jakis taki dziwny.
              Mi sie z kolei spodobalo w tej wannie to, ze korek jest "po srodku", a nie po
              jednej ze stron - dzieki czemu bedzie mozna poeksperymentowac z kompiela we
              dwoje ;))).
              Poza tym budowa wanny przewiduje polozenie glowy odwrotne niz w wiekszosci wanien
              asymetrycznych - tzn. twarza do sciany (w innych jest plecami do sciany) - dzieki
              temu prosciej bedzie zainstalowac "kabine prysznicowa".

pegaz_

PS. Gdzie, ktory rozmiar i za ile planujesz kupic (ja bede kupowal ta 165x110 -
              cena ok. 1350PLN).

• Gość: pegaz_ Re: Wanna Rosa IP: 172.16.2.* 19.04.02, 16:02
            > Tak przeglądam tą ofertę i mam pytanie, wanna jest oczywiście akrylowa?

Tak.

pegaz_

• Gość: AgaZ Re: Wanna Rosa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 19:15
        Witam.
        Nie musiesz kupować wanny i ceramiki sanitarnej tego samego producenta. Lepiej
        kupić dobrą wannę akrylową firmy, która specjalizuje się w robieniu akrylu, np
        takiej jak Ravak, a ceramikę innej firmy. Nigdy nie uda ci się dobrać idealnie
        koloru akrylu do ceramiki, ale i tak nie ma takiej potrzeby bo materiały te
        inaczej załamują światło. Radziłabym natomiast dobrać umywalkę i sedes tej
        samej firmy szczególnie jeśli bedą umieszczone blisko siebie. Ja też kupiłam
        wanne Ravak (wanda) ale wybrałam ceramikę Roca.
        Życzę trafnego wyboru.
      • Gość: af Re: Wanna Rosa IP: 62.29.137.* 07.05.02, 14:45
        Uzywam takiej wanny od pewnego czasu.
        Jest super. glowna zaleta to chyba to ze mozna latwo uzywac ja jako prysznica
        A lezy sie w niej wysmienicie
        polecam

Gość portalu: Magda napisał(a):

> Witam,
        > może ktoś mi powie coś na temat wanny Rosa (producentem jest chyba czeska firma
        >
        > Ravak). Znalazłam tą wannę w Castoramie i wydaje mi się bardzo nowoczesna, ma
        > ładny kształt itd. Jest to wanna narożna. Chciałam zapytać, bo nie wiem jak
        > będzie z dokupieniem innych elementów do lazienki np, zlew czy kibelek.
        > Słyszałam, że najlepiej kupić tej samej firmy, to wtedy mam pewność, że będzie
        > to ten sam odcień bieli itd. Pondto kiedyś w przyszlości, jak już się trochę
        > odkuję;-) może będę chciałą dokupić parawan do tej wanny i panel prysznicowy.
        > Moze wiecie, czy produkty marki ROSA są dobre, mają swoich pzredstawicieli i
        > gdzie można je kupić (w Castoramie widziałam tylko wannę).
        > Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka