Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praga Północ

IP: *.kdpw.com.pl 03.11.04, 09:27
    nie mogę już słuchać tego pieprz....
    "Stalowa, Brzeska, Szmulki" - człowieku pojedź tam choć raz a przestaniesz
    pisać bzdury. Przez to, że są tam jeszcze (coraz mniej dzięki zaniedbaniu
    miasta) mieszkania komunalne, zawsze znajdziesz na ulicy kilku pijaczków. Jak
    to się ma do niebezpieczeństwa? Bać to się trzeba warszawskich blokowisk,
    gdzie pokolenie dresów właśnie osiągnęło wyż demograficzny ("najlepsze
    roczniki").
    Od prau lat "dziennikarze" z GW piszą to samo o Pradze (pewnie poprzez copy -
    paste) - głęboka analiza, logiczne wnioski - na prawdę dostajecie za to
    pieniądze?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zdziąsław Re: Praga Północ IP: 62.233.140.* 12.11.04, 18:20
        Praga Pólnoc jest super.
        A mity o Szmulkach, pijaczkach, niebezpieczeństwie itd. są głoszone przez
        osoby, które w Warszawie mieszkają od niedawna natomiast wiedzę czerpią z
        Przygód Tolka Banana.
        • Gość: asia Re: Praga Północ IP: 195.187.253.* 30.11.04, 18:11
          zgadzam sie całkowicie z przedmówcami i własnie zamierzam kupić mieszkanie w
          opisywanym budynku.Nie dość,że Praga staje się coraz bardziej bezpieczna (w
          rankigu najniebezpieczniejszych miejsc w Warszawie króluje Plac Defilad!!!)to
          do tego ma swój niepowtarzalny klimat.Nigdy w życiu nie zamieniłabym jej na
          mieszkanie w szarym blokowisku Ursynowa.BLEE!
          • Gość: kupuj kupuj.... Re: Praga Północ IP: *.rwe.com 01.12.04, 13:18
            .... ja mieszkam na pradze polnoc na namyslowskiej od kilkunastu tygodni i jest
            zajebiscie.... duzo lepiej niz na mokotowie dolny czy zoliborzu , na ktorych
            mieszkalem...

pozdr - jasiek
            • emma37 Re: Praga Północ 26.01.05, 14:01
              Ja też mieszkam na Namysłowskiej, jest super!!!Może wie ktoś czy będzie się
              budowało coś jeszcze w tej okolicy!!! Koleżance tak się spodobało, że chętnie
              by sobie tu kupiła mieszkanie...
              • Gość: jasiek Re: Praga Północ IP: *.rwe.com 26.01.05, 17:24
                no ma sie budowac, rsm praga czy cos takiego... po lewej stronie szkoly
                muzycznej na namyslowskiej... a Ty pod ktorym pomieszkujesz ?

pozdrawiam - jasiek
                • emma37 Re: Praga Północ 26.01.05, 18:50
                  W zasadzie to mieszka tam mój syn, student i czasami to mu... zazdroszczę, a z
                  drugiej strony mam wielką satysfakcję, że wybralam to miejsce, bardzo mi się
                  tam podoba..., a kupowałam jako jedna z ostatnich i strach pomyśleć co by to
                  było, gdybym spóżniła się kilka dni... pozdrawiam sąsiada, elka7777
                  • Gość: jasiek Re: Praga Północ IP: *.rwe.com 27.01.05, 13:06
                    i ja rownież pozdrawiam sąsiadkę :-))

pozdrawiam
        • Gość: zbigro Re: Praga Północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:23
          Moja sympatia do W-wy a szczególnie do Pragi płn. zniknęła, gdy będąc przejazdem
          pobłądziłem i na Targowej zechciałem zapytać się o kierunek na Katowice. Dzięki
          Bogu przeżyłem. Teraz na Mazury dokonuję objazdu przez Mińsk.
      • Gość: Zornica Re: Praga Północ- popieram IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 13:29
        Popieram, też mam zamiar kupić mieszkanie na Pardze, postuluję stworzenie
        stowarzyszenie miłośników Pragi Północ.
        Pozdrowienia,
        Z.
        • Gość: anka Re: Praga Północ- popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:57
          Ja mieszkam w okolicach niebezpiecznej (???) Stalowej od kilku miesięcy, i co?
          Ano nic - żyję i mam się dobrze :) Podkreślę również, że zdarzało mi się wracac
          do domu o różnych porach...

I jeszcze jedno, na kilka wypowiedzi, nie ma ani jednej negatywnej. Czy przy
          następnym tekście autorzy wezma to pod uwagę, czy juz nie ma sie co łudzić?
      • Gość: inspe Re: Praga Północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 12:49
        Od miesiaca mieszkam na pradze północ, w starej przedwojennej kamienicy,
        niedaleko stalowej, 11 listopada i Małej :) Świadomy wybór osoby, która przez
        25 lat mieszkala na Ursynowie.
        Ja wprawdzie mieszkam niedługo (nic złego ani niebezpiecznego mnie nie
        spotkało), ale znajomi mieszkają od kilku lat i mają podobne doswiadczenia.
        Oczywiscie nie liczę pijaczków, ale oni najwyzej mogą burzyc estetykę (nie moją
        od razu zaznaczam), a nie stanowić zagrozenia. Wszystkim piszącym o Pradze
        proponuję najpierw zrobic sobie do nas wycieczke.
        Pozdrawiam Prażan, rdzennych i z wyboru :)
      • Gość: Marcia Re: Praga Północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:41
        chodze na szmulkach do szkolki i jest zajebiscie!!!ludzie z pragi sa wyje..i!!!
        he he he!!!pozdro dla moich ziomkow!!!!
        • Gość: kixx Re: Praga Północ IP: *.acn.waw.pl 16.04.05, 21:18
          jest w ogole rewelacyjnie
          wystarczy pojsc i popatrzec na przechodniow-elita Warszawy
          przepraszam wszystkich ,ale ciagle zdaza mi sie osadzac ludzi pp wygladzie
          • Gość: anka Re: Praga Północ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:11
            mieszkam na Pradze od miesiąca, mam widok na ul.Małą i przyznam, że na poczatku
            czułam się dziwnie. Chyba dlatego, że wychowałam się w blokowisku. Ale już sie
            przyzwyczaiłam i bardzo mi sie podoba. To miejsce ma po prostu duszę....
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka