fanny1 23.11.04, 20:17 Chcielibyśmy ubezpieczyć dom przed kradzieżą i żywiołami w stylu pożar, wichury, itp. W jakiej firmie najkorzystniej, najtaniej (ale bez ewentualnych problemów w wypłatą swiadczenia)? Jakie są Wasze doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielony_listek polecam CU IP: 212.160.172.* 24.11.04, 09:46 Co do kradzieży to polecam Commercial Union ale z opcja odszkodowania do wartosci odtworzeniowej (przy kradziezy). Tylko trzeba przeczytac dokladnie OWU i sesnownie okreslic wartosc posiadanych rzeczy. Cwiczylam dwa rozliczenia kradziezy i uwazam, ze warunki CU sa jasno sprecyzowane, rozsadne, procedura sensowna. Wczesniej likwidowalam szkode gdzie indziej (Winterthur rezygnowal z ubezpieczen mieszkan i likwidowala zewnetrzna firma), bez dwu zdan porownanie wychodzi na korzysc CU. Nie wiem jak wyglada kwestia pozarowo-zalaniowa. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaSK Re: Ubezpieczenie domu IP: *.katowice.agora.pl 24.11.04, 16:16 Ubezpieczałam w Warcie, przeżyłam pożar i wypłatę odszkodowania. Bez specjalnych problemów, choć mają dośc skomplikowane OWU ( pisałam więc o szczegółowa interpretację do Warty dot. niektórych przedmiotów ubezpieczenia). Warto przy ubezpieczaniu zrobić zdjęcia i wraz z polisą załączyć oraz przechowywać rachunki za posiadane rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś