Gość: Adam www.emoney.pl - szczeg. analiza kredytów polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 23:48 www.emoney.pl Polecam te strone,wyszukiwarka kredytow - porownanie ofert, SUPER ZESTAWIENIA, naprawde fajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
banhoff Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 16.09.05, 12:06 ofert banków najlepiej szukać na banhoff.systempartnerski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzatka Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 80.51.234.* 16.03.06, 16:23 www.e-expert.org strona dla tych ktorzy nie chcą ryzykować przy kredytach hipotecznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalezny doradca Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.lns2-c11.dsl.pol.co.uk 04.04.06, 12:35 polecam www.e-expert.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 01:42 A ja jestem po rozmowie (trzygodzinnej) z Doradcą z Open Finance oraz po bieganiu po kilku bankach. I z tego wszystkiego wychodzi, że albo Millenium albo GE Money. W GE money byłem wczoraj i nie powiem, ale mają nową ofertę, która jest lpsza niż Millenium. Jeśli Ktoś akurat szuka kredytu niech napisze co znalazł ciekawego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient32 Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 20:00 Zobacz jeszcze w Nordea i Polbank, a Open Finance nie polecam - powiedzieli, że kredytu nie dostanę nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.chello.pl 21.01.07, 20:12 Też się zawiodłam na Expanderze. Koleżanka, która pracuje w Banku potwierdziła wysokość prowizji dla pośredników. Jesli uda Wam się w OF albo Ex zbić prowizję, to możecie być pewni, że bank dopłaci do prowizji - przykładowo, prowizja Expandera dla banku X to 1,7% (standardowo prowizja wynosi 2%). Wam się udało zbić do 1%. Expander i tak będzie żądał całości prowizji, wić brakujące 0,7 musi dopłacić bank. Czy myślicie, że w takim wypadku dostaniecie szybko i bezbolesnie kredyt? Ha ha... Ktoś tu poruszył temat kredytów dla cudzozioemców. Otóż mój znajomy z USA mieszkający tam na stałe złożył papiery do Deutsche. Ci odesłali go z kwitkiem - brak zdolności (akurat...) W BZ WBK dostał 165 000 $ kredytu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vileviciousvision Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.ists.pl 26.01.07, 00:37 Brawo, odkryłaś odwieczny spisek na linii Expander + banki kontra klient. Banki zarabiają głównie na MARŻY a nie na prowizji więc Twoja teoria jest błędna. A co do zdolności kredytowej w DB / BZ WBK to Deutsche Bank liczy zdolność dla kredytów w USD na 20 lat więc nic dziwnego, że zdolność jest ZNACZNIE słabsza niż w BZ WBK. Pozdrawiam i cierpliwości w zdobywaniu wiedzy życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 00:16 Jeśli po kredyt mieszkaniowy to tylko w Fortis Bank Polska S.A. W oddziale na Postępu 15 są rewelacyjni, szybko, łatwo i przyjemnie. Najbardziej zorientowana jest Pani Ania Fogtman Pytajcie o nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.07, 19:56 ja brałem w Nordea Banku w Katowicach, zupełnie przypadkiem tam się udałem - było szybko ale to był tzw. kredyt KOMFORT czyli pod posiadane mieszkanie, szybko, bez ściemniania, jasna informacja o kosztach i teraz widze że nie ma w tym żadnego oszustwa i niewiarygodnie szybko nawet mnie to zaskoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.nordeabank.pl 25.03.09, 10:23 jebac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.chello.pl 01.10.07, 08:22 Drogi vileviciousvision... W BZecie dla osób uzyskujących dochód za granicą również uwzględnia się 20 lat jako okres spłaty. Ja też życzę powodzenia w uzupełnianiu wiedzy ;D i czytanie ze zrozumieniem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.aster.pl 11.09.07, 14:24 Cos o Expanderze. Starając sie o kredyt hipoteczny na postawienie domu drewnianaego z bala udałam sie do expandera. Tam Pani oświadczyła mi, ze niestety na takowy domu żaden bank nie udzieli mi kredytu hipotecznego tylko pożyczkę gdyż nie jest to dom stały i za jakiś czas moge go sobie rozebrac i gdzieś przewieźć. Niestety Expander uważam za b. mało profesjonalny. Lepiej wypadł Open Finance, ale suma sumarum sam pobiegałam po bankach i ze wszystkich ofert wybrałam najkorzystniejszą tj. bank Millennium . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.nordeabank.pl 19.09.07, 14:34 Długo zastanawiałem się nad kredytem. Wszystkie banki prześcigały się w coraz lepszych ofertach. Wybrałem ofertę Nordea. Już sam standard był lepszy niż oferta większości banków, a jeszcze wynegocjowałem niższą marże, 2 bezpłatne przewalutowania. Prowizja? Może i nie jest najniższa, ale przecież lepiej zapłacić wiecej na początek, a spłacać przez 20 lat niższe raty. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin31 Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 17:24 2 bezpłatne przewalutowania? Ja w GE mam wszystkie bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelo Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.eastwest.com.pl 28.01.08, 22:58 kazdy bedzie zadowolony z innego banku; dla jednych wazna jest niska marza, dla innych niska prowizja; dla innych jeszcze sprawna i szybka obsluga - nie ma jednego najlepszego banku; gdyby taki byl wszyscy byliby zadluzeniu w jednym banku coz wiec klienci? wybierajmy z glowa jesli potrafimy samodzielnie to szukjamy i porownujmy te oferty sami inni beda korzystac z pomocy doradcow - jedni beda zadowoleni inni nie tak juz bywa w zyciu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kun Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 195.90.102.* 12.12.07, 23:36 ciekawi mnie twoj nr IP. coz za bezstronnosc... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bank Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.rainbownet.pl 22.01.08, 16:21 Doradztwo finansowe za 0zł: pokredyt.pl/serwis/formularze/bezplatne-doradztwo-finansowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.gprs.plus.pl 11.06.08, 09:39 Witam serdecznie, Nie polecam Expandera. Moja historia skończyła się szczęśliwie (mam swoje M;) ) ale mało brakowało i przez Expandera straciłbym 5 tyś PLN zaliczki na mieszkanie. Przeciągające się formalności, urlopy doradcy, brak wiedzy na temat bankowości i działanie w tempie ślimaka doprowadziłyby do uchybienia terminu zapłaty kolejnej raty za mieszkanie do jakiej się zobowiązałem w umowie. Jak juz pisałem mieszkanie mam gdyż sam załatwiłem kredyt. Tylko szkoda czasu straconego. Dot. Expandera przy Jana Pawła II kolo Arkadii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania T Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.radom.vectranet.pl 24.05.09, 16:16 Mam prosbe i pytanko Czy ktos,prosze moglby mi poradzic w jakim banku najlepiej wziac kredyt na mieszkanie w polsce ale pracujac w Wielkiej Brytanii? czy orientuje sie ktos rowniez jakie warunki musze byc spelnione by wziac kredyt jesli chodzi o wynagrodzenie zagranica? ile musze zarabiac by dostac kredyt na mieszkanie w polsce warte ok 300tys zl bede niesamowicie wdzieczna za wszelka pomoc i informacje Odpowiedz Link Zgłoś
jagodziaankaa Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 28.05.09, 18:59 aby dostać kredyt 300 tys musiałabyś zarabiać z 6000 brutto . jestem w podobnej sytuacji co ty tylko mnie interesuje 250 tys a takie zarobki 6000 brutto to dla młodej osoby dopiero po studiach zczynającą pracę jest naprawdę dużym wyczynem.... Polska jego mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romulus kredyt na dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 09:29 Możliwe, że ktoś jest zadowolony z tego banku, ale rzeczoznawców mają do bani. Przy kosztorysie budowy domu bez zakupu działki w kwocie ok 420tys. wyceniają nieruchomość w stanie gotowym na 250 tys., to chyba kpina. Znam ludzi , którzy pracują w państwowych firmach , a przedstawiciel banku podważa ich zaświadczenia o zarobkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateoart Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.abaks.pl 25.02.10, 08:38 Najbardziej polecam udać się do placówki Open Finanse lub przez internet załatwić wszystko polecam wejść na niżej podany link i porów TU KLIKNIJ I PORÓWNA OFERTY BANKÓW Odpowiedz Link Zgłoś
alek1949 Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 06.09.10, 15:12 Szukam jakiegoś rankingu aktualnego, znalazłem z końca maja www.alertfinansowy.pl/alerty/news/2616.html jednak interesuje mnie coś nowszego. Będę wdzięczny za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka banku Nordea to oszuści i naciągacze! IP: *.blue.net.pl 27.02.10, 13:15 Bank Nordea bo kilku latach mojego użytkowania konta zrobiła bardzo brzydki numer!Dogadał sie jakoś z komornikiem,a ten bez uprzedzenia (choć ma taki obowiązek!)zajął mi konto.Najważniejsze jest to,że bezczelnie bank pozwolił zabrać komornikowi alimenty na dziecko z funduszu alimentacyjnego wraz z rodzinnym! Bezprawnie!dodatkowo okazało sie w/g wydruku z bankomatu,że mam na koncie - 5000!!! pytanie!jak mogłam mieć pieniądze na minusie,których w ogóle nie było-nigdy na koncie! widać nordea sama daje limity lub kredyty bez wiedzy i zgody klienta!!!mało tego gdy zażądałam oddania alimentów i zamknięcia konta,pracownik bezczelnie zaczął kłamać,że nie mogę zamknąć konta,gdyż zajął je komornik. puste konto...znam regulacje prawne i pania z obsługi szybko sprowadziłam na ziemię!ta wykonał telefon i nagle stwierdziła,że zrobią milimit na 9,000 zł! nie pytała mnie o zdanie tylko wpadła w bankowy słowotok! przerwałam jej ten bezczelny monolog i powiedziałam,że nie chcę nawet słuchać bzdur które oferuje! jak można tak wrabiać ludzi!!!!chcieli zrobić mi limit bez dochodu,bez środków na koncie! ewidentnie dogadali się z komornikiem i myśleli,że znaleźli naiwniaczkę! odradzam ten bank! po 5 latach w nim takie oszustwo chcieli wykręcić! skandal na szczęście dowód ich nieuczciwości mam! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Nordea to oszuści i naciągacze! 28.02.10, 20:43 akrat to, że nie możesz zamknąć konta jesli jest na nim zajęcie komornicze jest prawdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Nordea to oszuści i naciągacze! IP: *.play-internet.pl 19.10.12, 20:37 Uwazajcie przy likwidacji konta -wybierzcie wszystkie pieniadze,jezeli tego nie zrobicie zablokuja wam wszystko,przez miesiac obracaja kasa ,tragiczna obsluga,koszmar! przelewy ida bardzo dlugo -klopoty z zalogowaniem sie ,czeste awarie systemu.Z daleka od nich sie trzymac! Czytac dokladsnie wszystko! Uwazac przy wplatomatach! Odpowiedz Link Zgłoś
14marcin Bank Handlowy 06.03.10, 08:16 czy udziela w ogóle kredytów hipotecznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
k.koro W marcu to juz jest taniocha w bankach 07.03.10, 19:00 Promocja w kazdym banku, jakby się umówili. Odpowiedz Link Zgłoś
o2xlc Re: W marcu to juz jest taniocha w bankach 23.05.10, 14:44 Za każdą promocja kryje się haczyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzienka NORDEA - pytanie IP: *.xdsl.centertel.pl 31.03.10, 21:53 ja mam również pytanie, a raczej wątpliwość i wielkie zawahanie. Dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy, jako Mobilny Specjalista ds obsługi kont emerytalnych NORDEA, praca konkretnie polega na tym, iż na z góry ustalone już (spotkanie, na które umówi mnie telemarketer, bedę musiała jechać i podpisać umowę z klientem). Pan z kórym rozmawiałam, wydawał się bardzo sympatyczny i chyba mnie polubiał troche, bo na rozmowie byłam przeszło godzinę (no, ale ja wolę być uważna, może to pozory), dlatego chciałabym zasięgnąć informacji, może ktoś pracował w takiej branży, bo ja szczerze mówiąc nie. Co się okazało, w trakcie już tej rozmowy, iż muszę mieć zaśw. o niekaralności, które wydaje Sąd ( koszt ok. 55 zł) oraz na konto Nordea wpłacić (kwotę 106 zł) jako, że jestem początkującym pracownikiem w tej branży. Nie ukrywam, że tego się właśnie obawiam:/ że ja to pozałatwiam wszystko, a okaże się, że mi się to nawet nie wróci. Dlatego bardzo serdecznie, proszę o kontakt na maila: kasaxxv@wp.pl, jeśli ktoś posiada, jakieś informację, tudzież wiedzę na ten temat lub ktoś poprostu pracował w tej branży:) Z góry bardzo serdecznie dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jotomx Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 22.05.10, 12:12 No cóż, również mam kredyt w PKO, ciężko jest mi narzekać, chociaż wiadomo każdy większy kredyt to tony papierów i ciągnące się procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TANI KREDYT Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.10, 10:20 Jeśli chodzi o kredyt, to bardzo fajną stronę w tym temacie znalazłem na: arab1.systempartnerski.pl Znajdziesz tam bradzo szeroką ofertę różnych banków - Wszystko w jednym miejscu. Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab1 Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.10, 10:20 polecam stronkę: arab1.systempartnerski.pl - zestawienie dziesiątek ofert różnych banków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luiza m. Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie IP: 212.244.210.* 09.04.11, 10:08 Polecam aukcje- Otwierając swoją aukcję podajesz informacje na temat poszukiwanego produktu finansowego (np. kredytu hipotecznego). Twoja aukcja jest zaproszeniem, które kierujesz do banków: szukam kredytu – czekam na oferty. Na podstawie określonych przez Ciebie parametrów (kwota kredytu, ilość rat, itp.), banki uczestniczące w serwisie będą składały Ci swoje propozycje. w aukcjach uczestniczą największe banki w Polsce. pozyczka.oni.cc Odpowiedz Link Zgłoś
altaner Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 09.04.11, 11:53 Gość portalu: lusiek napisał(a): > Ja mam kredyt w PKO BP i oprocz ciagnacych sie w nieskonczonosc procedur i > biurokracji jest OK. Nawet w necie moge sledzic swoje konto kredytowe. Coś na L, kurde zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
freestefik Re: Ranking. Gdzie po kredyt na mieszkanie 10.10.11, 21:33 Na rynku jest dużo ofert osobiście korzystam z kalkulatorów. Wpisujesz rodzaj kredytu, wielkość, czas spłaty itd.. i wyskakuje Tobie lista najkorzystniejszych ofert. Przykładowo można sprawdzić na stronie www.kredyty-mieszkaniowe.najlepszeporownanie.pl/ mają tam dwa różne kalkulatory Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś