Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.ipartners.pl 18.04.01, 00:05
    Jestesmy na etapie spierania się o kształt przyszłego domu - chcemy wiedzie, co chcemy, zanim
    pójdziemy do architekta. Teraz dyskutujemy okna. Mnie podobają się okna dzielone - może nawet nie
    szprosami, tylko rzeczywicie podzielone konstrukcyjnie. Ale nie wiem, jak się w tym mieszka: czy taki
    podzielony widok z okna jest na codziań do zniesienia? Czy nie lepiej mieć jak największą
    płaszczyznę szyby? Proszę o opinię osoby, które znają problem z własnego dowiadczenia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szprosal Re: Szprosy? IP: *.penetrator.com.pl 19.04.01, 17:55
        Nie do kazdej formy architektonicznaj pasują szprosy, ale uwież mi, że jesli cenisz sobie tradycyjny styl to okna
        takie beda nie tylko sluzyly jako swietliki ale przede wszystkim beda ozdoba twojego (waszego) domu. Co do
        techniki to polecalbym szprosy delikatne zewnetrzne i wewnetrzne (nie miedzy szybami), naklejane na silikonie.
        Aha, bylbym zapomnial koniecznie drewniane okna!!!. Jesli chcecie plastiki to nie profanujcie szprosow.
        • Gość: Chochlik Re: Szprosy? IP: 159.107.89.* 17.05.01, 16:25
          A ja wlasnie polecam miedzy szybami. Praktycniejsze. Pikenie wygladaja i umyc
          okna latwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka