Gość: Ana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 10:48 Mam 110 tys przeznaczone na budowe domu parterowego 110 mkw. Jak myślicie, uda mi się zrealizować budowę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konrado80 Re: Za ile dom? 14.03.05, 14:50 poczytaj sobie tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
konrado80 Re: Za ile dom? 14.03.05, 14:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrydom1@wp.pl Re: Za ile dom? IP: *.chello.pl 15.03.05, 11:30 Witam . Zaproponowana kwota za wykonanie domu jest możliwa do przyjęcia ale tylko i wyłącznie dla bardzo efektywnych metod budowy ( proszę nie mylić z budową tzw. gospodarczą ) Jak zwykle jest jednak pewne ale . Budowa taka Wymagać będzie od inwestora znacznego zaangażowania w organizację większości prac logistycznych . Niezbędnym będzie zastąpienie budowlańców w prostych ale czasochłonnych pracach jak np: usunięcie humusu wierzchniej warstwy ziemi , zasypanie wykopu po wykonaniu fundamentów , sprzątanie odpadów po pracach budowlanych nadzór , pilnowanie placu budowy nocą i w dni wolne od pracy a także w czasie ew. przerw w pracach budowlanych , zaopatrywanie budowy na koszt inwestora. Sumując inwestor chcący zaoszczędzić musiałby poświęcić swój czas na rzecz budowy około 500- 700 godzin w ciągu ok 3-ch miesięcy . Innym wyjściem może być zatrudnienie wynajętych w tym celu ludzi , ale to wymagać będzie ścisłej współpracy z generalnym wykonawcą robót i podania szczegółowego harmonogramu czynności dla tych ludzi pracujących często na czarno czyli bez oficjalnego ubezpieczenia ZUS i podatków. cieszę się że ktoś w końcu stawia się w roli konsumenta usługi budowy domu . A konsument moze wiele oj wiele i praktycznie decyduje ile może zapłacić W jakim czasie i komu. Moja propozycja jest prosta wskaż projekt domu miejsce realizacji miejscowość i na tej podstawie ustalimy więcej szczegółów . Pozdrawiam życzę dobrego wyboru dobrydom1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Za ile dom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:46 Na pisałam do Pana maila, ale nie otrzymałam odpowiedzi. Więc pisze na forum. Nie mam jeszcze planu, ale może udaloby mi się w miare tanio dostać. Dom byłby w okolicach Białegostoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włóczykij Re: Za ile dom? IP: *.crowley.pl 17.03.05, 14:03 Zalezy gdize i czy masz juz działke Odpowiedz Link Zgłoś