Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kanadyjczyk obudowany klinkierem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:05
    Na rynku jest sporo ofert sprzedazy kanadyjczykow glownie to segmenty
    obudowane klinkierem. Oferty te sa korzystne cenowo ale tez ladne. Nie jestem
    budowlancem ale zastanawiam sie, czy taki obudowany kanadyjczyk ma sens, jak
    dokonac remontu? Bylem w USA i nigdzie takiej kombinacji nie widzialem,
    wszystko oblozone drewnem. Pamietam ze pod koniec lat 90-tych jakas firma
    (ACCORD, czy cos takiego?) byla glosna z budowy takich segmentow, kiepskiej
    jakosci i niewywiazywania sie z umow.
    Co myslicie o kupnie takiego segmentu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: alcarin Re: Kanadyjczyk obudowany klinkierem IP: *.u.mcnet.pl 22.03.05, 14:04
        Akurat to, ze Accord zostal obwolany wykonawca badziewnych segmentow nie lezy w
        jakosci tego co budowal, ale w tym, ze jeden pan z Muratora bardzo liczyl na
        to, ze dostanie od developera segment na Sadulu za darmoche. No i sie
        przeliczyl, dlatego zaczal pisac niepochlebne opinie na temat budowanych przez
        Accord osiedli. Znam ludzi, ktorzy od poczatku mieszkaja na pierwszym osiedlu
        Accordu - na Brodnie i ludzi z Sadula wlasnie. I jedni i drudzy sa bardzo
        zadowoleni, chwala, ze zima dom szybko sie nagrzewa i dobrze trzyma cieplo, a
        latem nie nagrzewa sie - jest jak termos, a to chyba swiadczy o dobrze
        wykonanej pracy w technologii kanadyjskiej? Inne sprawy tez OK. Na Sadulu cos
        tam bylo nie dokonca wyjasnione jesli chodzi o podlaczenie do sieci
        wodociagowej.
        Faktem jest, ze troche trudno moze byc wyremontowac segment przez to, ze jest
        obudowany klinkierem, ale z tego, co wiem, to kiedy dochodzi do tego, ze trzeba
        wymieniac belki wspierajace konstrukcji (kilkadziesiat lat podobno) to i tak
        nalezy juz wtedy wymieniac plyty GK wewnatrz, wiec zwyczajnie odkreca sie
        plyty, wyjmuje ocieplenie i dziala sie na szkielecie. Mnie nie podobaja sie
        saidingi - uwazam, ze sprawiaja tandetne wrazenie i na dodatek wygladaja
        strasznie, kiedy sa zakurzone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka