Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TBS"Marki"-JW.Construction

IP: *.ipin.edu.pl 03.05.01, 09:54
    Czy ktoś może coś powiedzieć o TBS-ie realizowanym przez JW.Construction-
    słyszałem wiele złego o tej firmie, ale na nic innego chyba mnie nie stać
    (konkretnie chodzi o wielki budynek przy ul. Kowalczyka na Żeraniu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: donata Re: TBS IP: *.dtcentrum.pl 21.05.01, 14:21
        myślałam, że na Kowalczyka już nie ma mieszkań do sprzedania? Czyżby coś się
        zwolniło? Zakupiłam 52m w sierpniu ubiegłego roku (na marginesie -też tylko na
        to było mnie stać)ale nic złego nie słyszałam o nich, daltego mnie
        przestraszyłeś. Wręcz odwrotnie, próbowałam się jak najwięcej dowiedzieę na ich
        temat i słyszałam pozytywne opinie.
        • Gość: piotr Re: TBS IP: *.ipin.edu.pl 21.05.01, 16:17
          Mieszkań już rzeczywiście nie ma ale ktoś się wycofał i wszedłem na jego
          miejsce. Nieprzychylne opinie krążą między innymi na forum GW, ale niektórzy
          mają faktycznie odmienne zdanie. Też jestem bardzo ciekaw czy możliwe będzie
          wykupienie mieszkania.
          • Gość: ania Re: TBS IP: 157.25.69.* 08.08.01, 15:58
            Gość portalu: piotr napisał(a):

&#62 Mieszkań już rzeczywiście nie ma ale ktoś się wycofał i wszedłem na jego
            &#62 miejsce. Nieprzychylne opinie krążą między innymi na forum GW, ale niektórzy
            &#62 mają faktycznie odmienne zdanie. Też jestem bardzo ciekaw czy możliwe będzie
            &#62 wykupienie mieszkania.

Na dzien dzisiejszy ustawa nie przewiduje wykupy mieszkan = Nowych
            wybudowanych jako TBS - ( jak Kowalczyk) .
            Co moze ewentualnie sie stac, ale jak mowie - MOZE. zaistneic taki
            system jak w Niemczech - stad sie wziely TBS, Ze jakies 30 lat mieszkasz
            w TBS - wciagu tego czasu w czynszu splacasz to co jestet winna(Y)
            panstwu i mieszkanko jest TWOJE, lub masz prawo pirwo-kupu - po jakiejs
            smiesznej kwocie

Ale to jeszcze daleka przyszlosc i Niemiecka szkola.
            W innych miastach TBS sa za darmo dla ludzi potrezbujacych - bez tych 30
            % wejsciowego . A JW sprytne liski obeszlo prawo w ktorym jest lakoniczna mowa
            o "partycypancie" ktory musi wplacic 30% wartosci mieszkania i ma ten
            czlowiek prawo do "wskazania najemcy".
            No tak w JW pracuja wiewaskie mozgi - tzn. balansuja na granicy prawa i
            jakosci wykonywanych uslug.
            Ale jak ja mialabym zaplacic bankowi w ciagu np. 20 lat jakies 260 tys. to
            wole zaplacic 35 tys i miec z glowy jakies procenty i splate kredytu. i
            jezdzic swoim jaguarem i mieszkac w nieswoim mieszkaniu z ktorego zanim mnie
            usuna musza poczekac co namniej trzy lata i dac mi jeszcze mieszkanie
            zastepcze.

pozdrawiam

ania

• Gość: mieszkan Re: TBS IP: 195.116.2.* 21.05.01, 17:47
        Jak możecie zobaczyć na dole tej listy, opinie o JW są bardzo różne. Ale
        analiza tych informacji pokazuje, że zła jakość dotyczy mieszkań starszych,
        oddanych przed 1999 czy 1998. Nowe nie są złe. Mam wielu znajomych
        mieszkających w mieszkaniach JW kupionych po 1999 i nikt nie ma większych
        problemów. Nawet w apartamentach coś się nie domyka itd. Poprawiła się też
        jakość obsługi w biurze głównym. Już nie ma kilkugodzinnych kolejek jak kiedyś.
        O biurach sprzedaży nie wspominam, bo tam, dopóki klient nie kupi mieszkania
        jakość usług jest na światowym poziomie: kawka, herbatka, panie wydekoltowane
        do samego pępka. Gorzej jest po zakupie, ale to już inna bajka.
        • Gość: Janek Re: TBS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:31
          Gość portalu: mieszkan napisał(a):

&#62 Jak możecie zobaczyć na dole tej listy, opinie o JW są bardzo różne. Ale
          &#62 analiza tych informacji pokazuje, że zła jakość dotyczy mieszkań starszych,
          &#62 oddanych przed 1999 czy 1998. Nowe nie są złe. Mam wielu znajomych
          &#62 mieszkających w mieszkaniach JW kupionych po 1999 i nikt nie ma większych
          &#62 problemów. Nawet w apartamentach coś się nie domyka itd. Poprawiła się też
          &#62 jakość obsługi w biurze głównym. Już nie ma kilkugodzinnych kolejek jak kiedyś.
          &#62
          &#62 O biurach sprzedaży nie wspominam, bo tam, dopóki klient nie kupi mieszkania
          &#62 jakość usług jest na światowym poziomie: kawka, herbatka, panie wydekoltowane
          &#62 do samego pępka. Gorzej jest po zakupie, ale to już inna bajka.

Jestem tego samego zdania. Opinie o JWC są różne, ale te krytyczne dotyczą
          wcześniejszych budów. Sam mieszkam w nowym osiedlu TBS w Markach, oddali je w
          lipcu - i na prawdę nie mam im nic do zarzucenia. Osiedle jest wrecz wzorcowe;
          kolorowe, dobrze zbudowane, a poziom obsługi w biurowcu na Radzymińskiej
          rzeczywiscie na europejskim poziomie. Tak wiec ja nieżałuję, że wybrałem właśnie
          TBS należący do JW Construction. Widać, że wzieli sobie do serca wczesniejszą
          krytykę i buduja rzeczywiscie lepiej.
          • Gość: ania Re: TBS IP: 157.25.69.* 23.08.01, 09:53
            Cześć,
            Ja będę mieszkać w TBS w Kowalczyku. I w związku z tym mam do Ciebie parę
            pytań, jako że już mieszkasz w "ich " inwestycji.
            Ile się spóżnili z Twoją budową ? ( może nie )
            Jakie było wyposażenie i jakość wykończeniowa mieszkań ( łazienki , okna,
            podłogi, kuchnie itp.)
            Czy przeróbki typu wywalenie ściany są możliwe?
            I niedyskretne pytanie jaki płacisz czynsz, w przeliczeniu na metr 2?

Muszę powiedzieć , że jest to kwestia która bardzo nie nurtuje.

pozdrawiam

ania
            • Gość: piotr Re: TBS IP: 217.153.24.* 23.08.01, 15:26
              Z czynszem sprawa jest jasna- gmina Białołęka ustaliła czynsz w Kowalczyku na
              9.95 zł za metr2. No ale jeszcze dojdą opłaty.
      • Gość: kris Re: TBS IP: 217.153.24.* 05.09.01, 16:00

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka