Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie kupić grunt pod budowę domku?

29.03.05, 16:13
    Chce kupic grunt pod budowe domu. To moje pierwsze kroki w tym kierunku -
    sprawe zakupu gruntu zamierzam sfinalizowac nie wczesniej jak za rok-poltora,
    a za kolejne 3-4 lata - rozpoczac budowe domu.
    Poniewaz ma to byc docelowe miejsce mojego zamieszkania, powinno byc
    bezpieczne, zielone (najlepiej blisko Kabat), z dobry dojazdem do Warszawy,
    no i nie jakies horrendalnie drogie. Gdzie i jak sprawdzic, czy oferowane
    miejsce jest "dobre"? na co zwrocic uwage w rozmowie ze sprzedajacym, czy
    agentem nieruchomosci? W szczegolnosci, nasuwaja mi sie takie pytania jak:
    - gdzie bedzie przebiegac autostrada A2 - czy ktos ma namiary na strone,
    gdzie mozna poczytac jakies pewne informacje w tym zakresie?
    - gdzie bedzie biegla obwodnica warszawska?
    - gdzie szukac bezpiecznych ofert - czy ogloszenia gmin o przetargach to
    dobry sposob?
    Rozwazam lokalizacje takie jak Józefosław, Józefów, Otwock, Karczew,
    Piaseczno, Raszyn, Pyry, Konstancin Jeziorna, Wiazowna. Interesuje mnie
    szczegolnie Wasza opinia nt. tej ostatniej miejscowosci: zaciekawila mnie, bo
    lezy niedaleko Warszawy, a jednoczesnie ceny sa tam bardzo niskie, 4-5 razy
    nizsze niz w polozonym dalej Konstancinie.
    Czy kto moze mi pomoc podajac jakiekolwiek wiarygodne odpowiedzi i informacje?
    dziekuje z gory
    Obserwuj wątek
      • varsava Re: gdzie kupić grunt pod budowę domku? 29.03.05, 17:21
        Polecam Bialoleke - dobry grunt w poblizu miejskiego (!) autobusu mozna kupic
        nawet za 100-120 zlotych za metr. Do tego znakomite szkoly dla dzieci, duzo
        zieleni i w miare dobry dojazd (nie mowie o Tarchominie!).
        • Gość: cleo Re: gdzie kupić grunt pod budowę domku? IP: *.aster.pl 29.03.05, 22:54
          Hej
          dzieki za odzew,ale ja szukam czegos przy lesia Kabackim, choc oczywiscie nie
          wykluczam calkowicie innych lokalizacji, a Bialoleka faktycznie nie jest zla.
          Ale raczej nie zalezy mi az tak bardzo na szkolach oraz autobusach - nie mam i
          nie planuje dzieci, jezdzimy samochodami.
          Moze jednak ktos potrafi ustosunkowac sie do moich pytan?
        • Gość: akacja Do Varsavy IP: 195.7.34.* 30.03.05, 16:03
          Czy mozesz napisac cos wiecej o szkolach w Bialolece? Bardzo bym prosila.
          Planuje tam kupic dom.
          • varsava Re: Do Varsavy 30.03.05, 17:46
            Przy Juranda ze Spychowa jest jedna z najlepszych w Warszawie publicznych
            podstawowek (wedlug rankingu Rzeczpospolitej). Niedaleko stamtad przy
            Ostrodzkiej ma byc wybudowane gimnazjum (na stronach Bialoleki jest budzet, w
            ktorym sa na to przeznaczone juz jakies sumy na wstepne prace).

Dalej, przy Kobialce, jest zespol szkol - podstawowka i gimnazjum.

Szkoly te maja wielkie boiska i sa w nowych budynkach.
            • cleo_1 Re: Do Varsavy 31.03.05, 09:19
              Varsavo, a jak jest z miejscami zielonymi na Bialolece?
              • varsava Re: Do Varsavy 31.03.05, 11:40
                Przez Bialoleke przechodzi Kanal Krolewski (Zeranski) wzdluz ktorego ciagnie
                sie sciezka rowerowa az do Zalewu Zegrzynskiego. Ciekawostka - w tym ciagu
                wodnym czesto mozna zobaczyc bobry.

Na polnoc od Choszczowki jest duzy kompleks lesny, ktory ciagnie sie w strone
                Legionowa.

Od polnocy i od wschodu Bialoleka jest otoczona lasami. Znajduja sie tam dwa
                kompleksy - Puszcza Slupecka oraz Rezerwat Legi Czarnej Strugi. Tymi lasami
                mozna sie dostac az do Zalewu Zegrzynskiego (przecinajac zdaje sie jedna szose).

Oczywiscie moim zdaniem, dzielnica powinna kupic we wschodniej części tereny
                pod chocby jeden duzy park i zrobic tam kompleks boisk, czy kortow (jak to sie
                robi np. w Londynie, ale niestety naszym wladzom wystarcza fakt, ze jest las i
                nie staraja sie o miejsca pod parki i aktywny wypoczynek - tak samo jest w
                innych dzielnicach) - wtedy wartosc gruntow poszlaby znacznie w gore. Byc moze
                sie tego doczekamy, poniewaz burmistrz ( Smoczyński ? - nie pamiętam nazwiska -
                jest podobno bardzo sprawnym organizatorem).

Na razie jest tam dużo pól i zagajników, chociaż budujące się osiedla domów
                wypełniają kolejne przestrzenie.

Warto się tam przejechać, by choćby to obejrzeć - polecam okolice od
                Bialoleckiej, Zdziarskiej, Brzeziny - po Kobiałkę. Od Kanału na wschód aż do
                granic Warszawy. Tam jest ładnie i wciąż jeszcze dość tanio. Jeśli poszperasz w
                necie, to znajdziesz sporo ofert domó za - moim zdaniem - niewygórowaną cenę.

Pozdrawiam

cleo_1 napisała:

> Varsavo, a jak jest z miejscami zielonymi na Bialolece?
            • Gość: akacja Re: Do Varsavy IP: 195.7.34.* 31.03.05, 14:18
              Dziekuje za wszelkie info. Byalam tam w zeszle lato i sirednio mi sie podobalo
              ale moze malo widzialam. Ogladalam tam domy budowane na szybko przez developerow
              i w sumie okolica wydawala sie pusta tzn. nie widzialam zadnych lasow tylko
              laki a do tego bylo szaro i nie wywarla ta dzielnica na mnie szczegolnego
              wrazenia.
              Czy mozesz podac adres strony o Baialolece?

Dziekuje i pozdrawiam
              • varsava Re: Do Varsavy 01.04.05, 11:47
                www.bialoleka.waw.pl

a co do odwiedzin - polecam przejechanie sie wschodnimi i polnocno-wschodnimi
                obrzezami dzielnicy, chociaz mi najbardziej podoba sie w okolicach kanalu
                krolewskiego; polecam tez choszczowke, szczegolnie jej polnocne krawedzie
                niedaleko stacji kolejowej

w miejscu, gdzie teraz jest betoniarnia w planie miejscowym jest sport i
                rekraacja - oczywiscie, trzeba na to bedzie poczekac, ale jak sie juz poczeka,
                to ceny beda juz dwa razy wyzsze :)

Gość portalu: akacja napisał(a):

> Dziekuje za wszelkie info. Byalam tam w zeszle lato i sirednio mi sie
                podobalo
                > ale moze malo widzialam. Ogladalam tam domy budowane na szybko przez
                developero
                > w
                > i w sumie okolica wydawala sie pusta tzn. nie widzialam zadnych lasow tylko
                > laki a do tego bylo szaro i nie wywarla ta dzielnica na mnie szczegolnego
                > wrazenia.
                > Czy mozesz podac adres strony o Baialolece?
                >
                > Dziekuje i pozdrawiam
                • varsava Re: Do Varsavy 01.04.05, 11:48
                  wyjasnienie:

ta betoniarnia jest przy kanalku obok petli autobusowej, a nie w chodzczowce
      • Gość: ja Re: gdzie kupić grunt pod budowę domku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:26
        zapraszam do józefowa

• art-mulinka Re: gdzie kupić grunt pod budowę domku? 13.04.05, 21:14
        Zapraszam do SĘKOCINA.Moja rodzina ma piękną dzałkę 1000m. położoną przy lesie,
        ale ma piękne nasłonecznienie.Są tam już domy, więc teren jest zaludniony i
        jest bezpiecznie.Jest doprowadzona woda, prąd, a z czasem ma być kanalizacja
        miejska.Dojazd z Natolina na miejsce trwa 30min.Zespół działek jest oddalony od
        al.Krakowskiej 500m- tak więc jast cicho.Cena też nie jast wygórowana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka