Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak skutecznie zaciemnic okno, chce spac dluzej :)

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.05.05, 12:25
    Bo moj synek budzi sie skoro swit, czyli juz o 5, bo w jego pokoju jest
    stanowczo za widno

W oknie sa rolety bladorozwe, karnisz pojedynczy z cieniutenka, jasniutenka
    firanka z organzy. Poradzcie, co mam zmienic w tym oknie, aby bylo
    baaaaaaaardzo, ale to baaaaaaaardzo ciemno w pokoju. Jakie kupic zaslony, z
    jakiego materialu???

Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje :)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: anj Re: Jak skutecznie zaciemnic okno, chce spac dluz IP: *.chello.pl 01.05.05, 17:39
        Najlepiej sobie zaciemnisz montujac rolety zewnetrzne. Ja tak mam, poniewaz mam
        w oknach delikatne, jedwabne firanki, nie chcialam wieszac ciezkich zaslon zeby
        nimi zaslaniac swiatlo wiec zamontowalam rolety zewnetrzne, super sprawa,
        polecma!
      • figamarta Re: Jak skutecznie zaciemnic okno, chce spac dluz 01.05.05, 17:46
        Zmien rolete wewnetrzna, na taka, ktora jest podgumowana od spodu. Taki typ
        materialu nie przepuszcza w ogole swiatla. Kolor od strony pokoju moze byc
        dowolny.
        • nnike Re: Jak skutecznie zaciemnic okno, chce spac dluz 01.05.05, 21:30
          A może po prostu żaluzje zewnętrzne?
          Np. drewniane, które pasują do każdej firanki i zasłony :)
        • Gość: scordia Re: Jak skutecznie zaciemnic okno, chce spac dluz IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.05.05, 15:21
          napisz mi troche wiecej na temat tych rolet, czy to znaczy, ze moge wymienic
          sam materiał? nie caly mechanizm?
          a nie orientujesz sie, ile takie rolety kosztują?
          czy te rolety co juz mam czyms sie podkleja? guma?

z gory bardzo Ci dziekuje :)))
          • Gość: scordia DO FIGAMARTA - PILNE :)))))) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.05.05, 15:22
            pytanie u gory :)))
            • berenicka Re: DO FIGAMARTA - PILNE :)))))) 06.05.05, 14:55
              Miała podobny problem... Jeśli masz rolety zamówione i wykonane przez firmę, to
              nie ma problemu. Mogą wymienić tylko tkaninę (bez mechanizmów, pod warunkiem,
              że tkanina podgumowana ”zmieści” się w mechanizm.
              Mi to robiła warszawska firma: rafkor.wizytowka.pl. Zadzwon i się
              dowiedz, ja jestem zadowolona. Ciemno jak nie powiem...
              ;-)
              • Gość: ja Re: DO FIGAMARTA - PILNE :)))))) IP: *.aster.pl 07.05.05, 15:15
                ja mam rolety z ciemnobrazowego materialu i jak je opuszcze to mam noc przez 24h
                niejedna osoba zaspala spiac u mnie bo poranek przegapila:)
                a jak jest upal to chronia od slonca
                jak masz rolety wystarczy wymienic material na bardzo ciemny, nie
                przepuszczajacy swiatla - koszt ze 150zl i masz klopot z glowy
                • Gość: alcarin Re: DO FIGAMARTA - PILNE :)))))) IP: *.u.mcnet.pl 09.05.05, 10:26
                  Mialam takie rolety w poprzednim mieszkaniu - zaciemnialy kompletnie, a kolor
                  mialy jasnobezowy, kawa z mlekiem. Polecam. Jedyna ich wada, to niestety cena:
                  w grudniu pies pogryzl nam dol rolety na okno balkonowe (standardowy wymiar).
                  Wyslalam meza, zeby zamowil nowa. Wrocil, powiedzial, ze zamowiona i na koniec
                  podal mi cene: 380zl. Odeslalam go z powrotem, w reke dalam obgryziona rolete i
                  przykazalam odwolac zamowienie oraz poprosic o wyrownanie dolu starej
                  zniszczonej rolety - to kosztowalo 5 zl, a rolete mialam krotsza o 20 cm.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka