Dodaj do ulubionych

Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin)

IP: *.ptr.magnet.ie 30.12.12, 00:06
Ryanair poinformował mnie mailowo o zmianie lotniska (Modlin na Okęcie) i jednocześnie o takiej możliwości, cytuję: 'Jeśli chcesz anulować rezerwację i uzyskać pełen zwrot kosztów za niewykorzystane loty , kliknij na poniższy link i podaj dane rezerwacji. Zwrot kosztów nastąpi w ciągu 7 dni roboczych (...)'.
No i tu jest problem, bo nie da się uzyskać zwrotu za ten lot. Jak wybieram lot odwołany, to pokazuje mi się, że lot nie jest odwołany (bo nie jest). Zwrot podatku rządowego wiąże się z opłatą 20 EUR na osobę, ale ja chcę zwrotu całości. Nie widzę możliwości, jak mam to zrobić w inny sposób: schchng.ryanair.com/refweb.asp?lg=PL
Lot, którym nie chcę lecieć jest jutro rano. Co mam zrobić?
Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • pietnacha40 Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) 30.12.12, 14:27
      chyba nie możesz zrezygnować z lotu tylko z powodu zmiany lotniska. Link do zwrotu "leci" z automatu z mailem, który wysyłają wszystkim pasażerom z informacją o zmianie lotniska i możliwych, odwołanych lotach i ten link jest dla tych, co mają ten lot odwołany.
    • Gość: Miś Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) IP: *.181.47.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.12.12, 20:01
      Dlaczego nie chcesz lecieć tym lotem? Że niby Okęcie gorsze od Modlinka?
      Co prawda w Modlinie jest piękna twierdza, ale c'mon lassie!
    • Gość: . Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 21:22
      Telefon na infolinię. Do załatwienia w 2 minuty.
    • Gość: A Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 30.12.12, 22:34
      niestety nie umiem Ci pomoc ale Ryanair tak jak inne linie ZAWSZE oferuja zwrot za bilet w razie najmniejszej nawet zmiany w pierwotnym locie. Mialam taka mozliwosc nawet jak mi przesuneli lot o 20 min (!) wczesniej.
    • jot.be Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) 03.01.13, 22:57
      Ja miałem z Ryanairem problem pod tytułem "zamknięty pas w Modlinie - samolot wylądował Łodzi - rezygnuję z lotu".... też się nie dało przez formularz na www (nie był odwołany).
      Fax z reklamacją - odpowiedź następnego dnia - zwrot kasy w ciągu kilku dni.

Pozdr
      • Gość: ulla Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.13, 10:45
        Dzięki za odpowiedzi.
        Zadzwoniłam na infolinię (3 minuty x 1,29 PLN), miła, kontaktowa Pani i pełny zwrot pieniędzy na kartę ma być w ciągu 7 dni.
        Pani była jednak bardzo zdziwiona, że przez formularz z maila nie udało się uzyskać zwrotu pieniędzy.
        Niestety podejrzewam, że formularz on-line jest specjalnie tak skonstruowany - jak ktoś kupił bilety za kilkanaście złotych, to machnie ręką i tyle. Moja rezerwacja była na 400 zł, więc powalczyłam.
        I jeszcze jedno: łącznie miałam 3 rożne rezerwacje na Modlin lub z Modlina- w czasie gdy pas był (jest) zamknięty. Informacje o zmianie lotniska i możliwości zwrotu pieniędzy dostałam TYLKO do jednej rezerwacji (kiedy wylot był z Okęcia, nie Modlina). W przypadku powrotu, nie dostałam żadnego maila informującego o zmianie lotniska i możliwości zwrotu pieniędzy, a na infolinii potwierdzono, że zwrot wtedy też przysługuje. Nieładnie :(
        • jot.be Re: Ryanair - problem ze zwrotem (Modlin) 04.01.13, 10:51

> nie Modlina). W przypadku powrotu, nie dostałam żadnego maila informującego o
          > zmianie lotniska i możliwości zwrotu pieniędzy, a na infolinii potwierdzono, że
          > zwrot wtedy też przysługuje. Nieładnie :(
          >

Właśnie mi chyba uratowałaś jeszcze 1000 pln :o))) Dzięki

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka