Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UOKiK wygrywa z J.W. Construction

19.05.05, 02:43
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Obserwator Wybiórcza mająca kupę kasy z ich reklam i tak to.. IP: *.crowley.pl 19.05.05, 08:40
        ..zinterpretuje jako marudzenie klientów.
        Czy ktoś zastanawiałsię kiedys dlaczego w Wszawie mieszkania są dwa - trzy raz
        droższe niż poza? Budowane z tych samych materiałów i przez tych samych ludzi.
        Deweloperzy są ąz tak pazerni na kasę? Jeśli tak, to lux interes być w/w
      • Gość: Obiektywnie Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.kapsch.com.pl / *.kapsch.com.pl 19.05.05, 09:08
        Nie są to oszuści , ponieważ zatrudniają
        masę prawników , z którymi zwykły śmiertelnik nie
        ma szans .
        Wszystko jest więc zgodne z prawem ,
        choroba tego systemu to skoncentrowanie się na walce z
        klientem za jego pieniądze .
        Jedyna szansa pokonania JWC to działania grupowe ,
        społeczne .
        • Gość: A.L. Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 195.187.51.* 20.05.05, 09:06
          A mnie się wydaje, że nigdy już nie kupię mieszkania na papierze. Będę kupować
          mieszkanie gotowe do odbioru a wtedy te wszystkie problemy z developerami typu
          JW powinny sie mocno zminimalizować :-)
      • dudala76 W JW szefuje Basia Blida(SLD) 19.05.05, 09:10

• Gość: qp Re: W JW szefuje Basia Blida(SLD) IP: 217.8.162.* 19.05.05, 09:36
          Ad. post nr 1.

Blok znajduje sie przy ul. Łuckiej, a nie Łódzkiej.
          Nie byłem w srodku. Z zewnatrz to niezly klockek.

I ta piekna reklama na jednej ze scian...
      • Gość: Alek Czy ktos moze podacjakies konkretne zarzuty? IP: *.access.as9105.com 19.05.05, 10:07
        Wlasnie kupilem mieszkanie od JW na ul. Bukowinskiej. Bedzie gotowe
        prawdopodobnie za 15 miesiecy. Czy ktos moze mi knkkretnie podac jakies zarzuty
        przeciw JW?(Oprocz ogolnikow typu: zlodzieje, naciagacze, oszusci...)
        • Gość: nabywca Re: Czy ktos moze podacjakies konkretne zarzuty? IP: 193.111.31.* 19.05.05, 11:18
          HA HA HA 15 miesięcy - w bajki wieżysz !!!! 25 miesięcy będzie choćby troche
          bardziej realne
        • croma Re: Czy ktos moze podacjakies konkretne zarzuty? 19.05.05, 15:12
          Gwarantuje Ci, ze w ciagu najblizszych 15 miesięcy wrocisz tu na forum i sam
          cos dopiszesz :))))

Pozdrawiam!
      • Gość: Tomek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 62.29.248.* 19.05.05, 10:53
        Co masz na myśli mówiąc o pułapkach w akcie notarialnym? Możesz przytoczyć
        jakieś konkretne przykłady?

Przyda mi się każda informacja, bo wkrótce czeka mnie batalia z tymi krętaczami.
        • Gość: Szczesny Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 19.05.05, 11:15
          Odpowiem za kolege. Ostateczna umowa notarialna MUSI byc literalnie zgodna z
          postanowieniami z umowy przedwstepnej. Nie moze byc zadnych odstepstw. Jesli sa
          to mozna byc pewnym,ze kryje sie w tym proba oszustwa ze strony sprzedajacego.
          Mnie taka niezgodna umowe podsunieto i sprawa najpewniej skonczy sie w sadzie.
          Jestem jednak w tej dobrej sytuacji, ze mam bardzo dobrych prawnikow-znajomych
          prowadzacych kancelarie prawna wyspecjalizowana w tego rodzaju sprawach. W ich
          zgodnej opinii developer w 99% sprawe przegra. Jesli tak, to sad wejdzie w role
          developera i zawrze ze mnna ostateczteczna umowe notarialna zgodna z umowa
          przedwstepna i sporzadzona przez notariusza przez sad wskazanego.
          Nalezy uwazac ponadto na notariuszy podsuwanych przez developera. Pomijajac
          fakt ze notariusze to najglupszy rodzaj prawnikow, to najczesciej dzialaja oni
          w zmowie z developerami.
          • Gość: Tomek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 62.29.248.* 19.05.05, 12:31
            To podaj proszę nazwę i kontakt do kancelarii, która załatwia takie sprawy.
            Podrzucę ten pomysł na forum naszej jeszcze nie zawiązanej formalnie wspólnoty.
            My unikniemy problemów, a kancelaria coś zarobi.
            • Gość: Zenon Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 19.05.05, 13:04
              To firma warszawska: www.obig.pl
              • Gość: Szczesny vel Zenon Re: Sorry! IP: *.chello.pl 19.05.05, 13:06
          • Gość: niezadowlona Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 19.05.05, 13:47
            czy można zmienić notariusza, czy musi być ten wybrany przez tego dewelopera?
            • croma Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction 19.05.05, 15:10
              Odpowiem Ci tak, za moich czasów i przygód z JWC (mam mieszkanie w Usrusie):

1) Jedynym i "wlasiciwym" notariuszem dla JWC byl niejaki p. Kruszewski -
              kancelaria w której nic nie było nigdy mozliwe do negocjacji, wszystko
              przygotowane bylo za wczasu i zgodnie z wola JWC.

2) Pomimo polrocznych poszukiwan, zadne z notariuszy nie podjal
              sie "przepisania aktu" po swojemu i w "ludzkiej" cenie, kilku wstepnie nawet
              bylo zainteresowanych, lecz _wszyscy_ "nagle" odstepowali z przyczyn
              nieznanych :)

Aktualnie JWC jest w powaznym sporze z Wspolnotami Mieszkaniowymi w Ursusie,
              problem ich polega na tym iż udalo sie ludziom w koncu wspolnie porozumiec.
              Brak wlasnie tego porozumienia wsrod mieszkanców jest ZAWSZE ich metoda
              na "wykiwanie" klienta. Tu maja pecha i pali im się grunt...

Pozdro!
              • Gość: ARGH !!! Wspolnota GROCHOWSKA tez poda JW do sadu!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:08
                Za buble i usterki, ktore usuwaja juz 3 rok !!!
                • Gość: Szczesny Re: Wspolnota GROCHOWSKA tez poda JW do sadu!!! IP: *.chello.pl 19.05.05, 19:51
                  Jesli w umowie przedwstepnej jest okreslony termin zawarcia ostatecznej umowy
                  notarialnej (np. 3 miesiace od dnia wydania przedmiotu umowy), to mozna
                  developera podac do sadu o niewywiazywanie sie postanowien umowy przedwstepnej.
                  Jest jednak jednoa "ale": umowa przedwstepna powinna miec forme aktu
                  notarialnego. Ta forma powoduje bowiem,ze w ksiedze wieczystej dizalki na
                  ktorej developer buduje dom wpisane sa nasze roszczenia i prawa.
            • Gość: Szczesny Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 19.05.05, 19:47
              Masz prawo odmowienia korzystania z uslug notariusza podsunietego przez
              developera. I wskazania innego.
              • Gość: Tomek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 62.29.248.* 20.05.05, 14:35
                To prawo jest czysto teoretyczne. Deweloper na to nie pozwoli.
          • Gość: Marek !!!! PILNIE Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.aster.pl 11.05.07, 09:42
            Witam SZCZESNY mój mail mysaco@o2.pl odpisz mi jestem zainteresowany usługą
            TWoich znajomych prawników Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 62.29.248.* 19.05.05, 10:54
        Widzę, że coraz więcej ludzi pisze o niekorzystnych zapisach w akcie
        notarialnym. Czy możesz podać konkretne przykłady? O co chodzi?
      • Gość: Zenon Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 19.05.05, 11:05
        Zalecal bym zerknac UKOIK w umowy jakie podsuwa swych potencjalnym klientom
        developer Eco-Classic i jej spolki zalezne. Przy nich J.W. Construction to oaza
        legalizmu i uczciwosci.
      • Gość: pokrzywdzony Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.telia.com 19.05.05, 11:32
        Dlaczego Urzędy oraz sądy nie interweniowały wcześniej ?
        Takich oraz gorzszych "developerów" jest znacznie więcej, jak chociażby
        p.Amanowicz i jego liczne spółki.
      • Gość: Andrzej dziwaczne zapisy w aktach notarialnych z JWC IP: 62.29.248.* 19.05.05, 12:42
        Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek pożyteczne informacje o tym na co zwrócić
        szczególną uwagę w akcie notarialnym, który podsunie mi notariusz wybrany przez
        JWC, to proszę uprzejmie o ich przekazanie.

Słyszałem, że w aktach z JWC są jakieś dziwaczne zapisy.
      • Gość: IIIIOIIII MOJA ZNAJOMA NIE MOZE SIE DOCZEKAC KONCA BUDOWY!!! IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:47
      • Gość: Niezadowolona Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.energis.pl / 62.29.160.* 19.05.05, 13:41
        ta firma jest najgorszą instytucją jaką widziałam. standard tragiczny...,
        obsługa klienta po podpisaniu wstępnej umowy również...
        a to co wyczyniają...w umowach...
        bez komentarza.
        mam nadzieję że się inni 3 razy zastanowią zanim kupią od nich mieszkanie!!!
      • Gość: kochet@gazeta.pl Brak slow !!! IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 19.05.05, 13:46
        Poza tym co tu juz napisane(wszystko prawda!!)to jeszcze nie wszystko i pewnie nie starczyloby miejsca na wyrazenei wszystkich swoich zalow.
        Dodam tylko, ze J.W. jest ZENUJACE jesli chodzi o podejscie do klienta.Przyklady?
        Sa kochani kiedy jeszcze nie podpisaliscie z nimi umowy przedwstepnej a pozniej ... maja was gdzies.Dosc powiedziec ze na poprawke wykonczenia mieszkania czekalem 6 miesiecy(i tak musialem sobie sam zrobic)co prawda rekompensate mi zaproponowali 25 % moich kosztow(wcale nie naciaganych) ale stwierdzili, ze moglem ich ponaglac pismami do wykonania poprawek...ciekawe....
        Pomijajac to ze malo ktory klient doczeka sie jakiejkolwiek reakcji pisemnej na swoje skargi...moze po kilkunatu interwencjach telefonicznych lub osobistych z laski swojej cos napisza ale juz na pewno nie po naszej mysli...znam osoby ktore wysylaly kilkanascie pism i zadnej odpowiedzi...do mnie samego przychodzily podobno pare razy listy polecone ale jakos dziwnie zaden nie dotarl...
        Ogolnie firma ta traktuje klienta jak wroga(szczegolnie zarzad i wladze, bo co nniektore panie tam pracujace sa mile i gdyby tylko mogly to z checia rozwiazalyby nasze problemy,ale nie moga niestety),jesli klient jest cos im winien to zawsze sie upomna przed czasem i z odsetakmi od razu ale jesli sami sa cos winni to radze uzbroic sie w duza cierpliwosc...bezczelnie odpowiadaj ze mozna ich zawsze do sadu podac jak cos sie nie podoba...
        Malo tu miejsca i czasu zeby napisac o wszystkim,proponuje zainteresowanym poczytac fora osiedli J.W. .
        Smiesza mnie te nagrody ktorymi ta firma sie chwali...
        Teraz Polska, certyfikaty ISO-ciekawe za co...
        teraz to ja wiem ze te nagrody nie sa nic warte jesli dostaje je firma taka jak J.W.
        Ja ZDEYDOWANIE NIE POLECAM
      • Gość: Marek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 194.158.212.* 19.05.05, 14:10
        Rozumiem, ze forum zostalo od poczatku ustalone na "nie". Ja rowniez od zeszlego roku jestem klientem JWC. Oczekuje na mieszkanie na Bemowie. Na szczescie nie zetknalem sie jeszcze z opisanymi przez innych negatywnymi faktami. Czyzby wszystko bylo przede mna? Rozmawialem z wieloma Paniami z tej firmy, takze z p.prezes i nie zauwazylem zadnej arogancji z ich strony. Wrecz przeciwnie, wszyscy poszli mi "na reke". JWC oddal do uzytku wiele mieszkan. Czy doprawdy nikt nie wyniosl z kontaktow z ta firma pozytywnych wrazen?
        • ika282 Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction 19.05.05, 14:49
          Ależ są zadowolenia,ja znam.Dwoje moich znajomych ma 2 rózne mieszkania na
          Dąbrówce Wiślanej i są zadowoleni.Niezła jakość ,nawet w odniesieniu do ceny.
          Pozdrawiam.
        • Gość: pl Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 81.210.18.* 20.05.05, 13:29
          Prawda jest jak zwykle po środku. JWC jest fatalnie zorganizowane, jesli chodzi o obsługę klienta, ale tez często starają sie pewne rzeczy zalatwic po mysli klientów (oczywiście o ile nie kosztuje ich to zbyt duzo).

Przy ocenie tej firmy trzeba pamietac, ze ich mieszkania sa jak na warunki warszawskie bardzo tanie, wiec oczekiwanie marmurow troche nie ma sensu.
      • Gość: tom Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.elle.com.pl 19.05.05, 14:23
        Chyba chodzi o ulice Łucką. Dziwne, że tam mieszkasz i nie znasz adresu
        • Gość: tomi mieszkania w W-wie są drogie bo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:38
          1.są wysokie ceny działek, bo tych naprawde atrakcyjnych jest niewiele.
          2.popyt przewyższa podaż, bo wszyscy spodziewają się dalszego wzrostu cen (i
          mają raję)
          3.w innych maistch nie ma takiego napływu kapitału spekulacyjnego z zagranicy
      • Gość: cielas UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.westsussex.gov.uk 19.05.05, 15:57
        Znajac nasz piekny kraj ta sprawa wiele nie zmieni, bo pan Janusz Wojciechowski
        (dla niedoinformowanych - wlasciciel) nie pozwoli zarznac kury znoszacej zlote
        jaja i na pewno wymysli cos nowego. A co do jakosci sprzedawanych lokali to
        jest ona naprawde niska. Krzywe sciany i podlogi to standard (co prawda
        mieszcza sie w dopuszczalnych normach), ale ukladanie na nich glazury i gresu
        to zadna przyjemnosc, do tego beznadziejnie wyprowadzona hydraulika, czasami
        gips na scianach nie daje sie przemalowac pomimo 3-4 prob naprawde dobrymi
        farbami (BONDEX). Szkoda, ze klient nie ma zbytniego wyboru:(
      • Gość: enzo Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:29
        dla kolegi analizowałem umowę przedwstępną JWC, dziwne że sąd znalazł tylko 13
        klauzul niezgodnych, cała umowa z punktu widzenia kupującego jak i umowa
        właściwa z aktem notarialnym to samam kasa dla JW. Poraz enty dziwię się że
        ludzie kupuja mieszkania po 150-300 tysiaków i nie stać ich na radcę za marne
        200-400 zeta (cena kancelarii z Ogrodowej przy sądzie za analizę umowy, czyli
        tam gdzie najdrożej. Rozumiem pęd do własnego M tylko za jaką cenę?????
        • s_silva NIE TYLKO JW ROBI LUDZI W KONIA!!! - dla przykładu 15.08.05, 18:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=27671338
          • s_silva Re: NIE TYLKO JW ROBI LUDZI W KONIA!!! - dla przy 15.08.05, 18:15
            i jeszcze:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&v=2&s=0
      • Gość: qwer [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:33
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Szczesny Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 19.05.05, 20:04
          To nie miales w umowie wplat rat uzaleznionych od postepu robot? Horror! Lub
          naiwnosc.
          Kochani, jesli sami nie jestescie w stanie ocenic podsuwanej wam umowy do
          udajcie sie do kancelarii prawnej lub skontaktujcie sie z UOKIK.
          Umowy przedwstepne zawierajcie ZAWSZE w formie aktu notarialnego!!!!!!
          Jesli zdaniem fachowcow projekt umowy jest niezgodny z prawem i nienalezycie
          zabezpiecza Wasze interesy,a developer odmawia wprowadzenia zadanych przez Was
          zmian, to umowe podrzyjcie a developerowi powiedzcie by Was pocalowal tam gdzie
          plecy traca swa szlachetna nazwe. Czyli w zadek.
      • Gość: wrrr Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.stacje.agora.pl 19.05.05, 16:55
        eee, nie przesadzaj, mieszkania sa calkiem calkiem, z wyjatkami jak wszedzie, a
        w porownaniu z innymi na rynku za te pieniadze to nawet lepiej, tylko ta
        firma...
      • Gość: tambu Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:02
        święte słowa.
      • Gość: Szczesny Re: Jestem IDIOTA !!!!! IP: *.chello.pl 19.05.05, 20:11
        Masz umowe przedwstepna zawarta w formie aktu notarialnego? Jesli nie to
        zazadaj tego. Nie moga Ci odmowic. Gdy juz bedziesz mial ten dokument zagroz im
        sadem jesli nie beda dotrzymywac warunkow umowy. Na pismie i sformulowana w
        Twoim imieniu przez dobra kancelarie prawna. To nie jest takie drogie i dziala.
        Kilka osob z forum pisalo,ze z JW nie wygra sie bo maja stada prawnikow.
        Zapewniam Cie,ze poza JW sa prawnicy ktorzy tego developera obedra ze skory bez
        znieczulenia i to blyskawicznie.
        • Gość: Kosa Re: Jestem IDIOTA !!!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.05.05, 20:51
          Mam standardowa umowe kupna-sprzedazy. Ale ta umowa posiada wlasnie te
          wszystkie bezprawne punkty zawetowane przez UOKiK. Czy teraz bede cos mogl z
          tym zrobic????? Jezeli sie nawet zgodza to pewnie umowa przedwstepna zawarta w
          formie aktu notarialnego wraz bedzie posiadac te wszystkie beprawne
          podpunkty... :(((
          • amhu Re: Jestem IDIOTA !!!!! 19.05.05, 21:30
            Jesli te punkty, zgodnie z werdyktem UOKIK, sa klauzulami prawem zabronionymi
            to zazadaj ich usuniecia z umowy przedwstepnej i sformulowania jej na
            nowo.Jesli odmowia to natychmiast bierz prawnika i zagroz im sadem. Sprawe masz
            wygrana w 100%. W efekcie umowa przedwstepna zawarta w formie aktu
            notarialnego, poniewaz musi byc literalnie zgodna z aktem wczesniej zawartym
            (nie notarialnym) bedzie pozbawiona klauzul zabronionych.
            Nie poddawaj sie. Bedzie cie to kosztowalo i troche nerwow i pieniedzy ale
            warto.
      • Gość: Bolo Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.05.05, 21:45
        ludzie ratujcie mnie .ja tez wpadlem wiazac sie z ta dziadowska firma.
        ciagna mi budowe mieszkania i skonczyc nie moga.
        • amhu Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction 19.05.05, 21:57
          Przeczytaj moj post oraz Szczesnego i Zenona.Skontaktuj sie z Polskim
          Stowarzyszeniem Budowniczych Domow w Warszawie, ul. Foksal 1 (tel.8277750,
          8283044). Maja dzial doradczy (za niewielka oplata) ds. umow z developerami.
          Mozesz tez zawitac UOKIK lub jakiejs kancelarii prawnej.
          • Gość: Kosa OGRODY BEMA IP: *.devs.futuro.pl 19.05.05, 22:17
            Osoby, ktore kupily mieszkanie na osiedlu OGRODY BEMA na Bemowie pls odezwijcie
            sie... Jakie jest Wasze zdanie na temat JW i tego osiedla? Ja po prostu juz nie
            mam sily i argumentow, aby sie z nimi klocic. Uzyskanie jakiejs informacji od
            JW, ktora chociaz w czesci bylaby prawdziwa graniczy z cudem, a dla
            budynkow "A" ma byc przeciez 8 miesiecy opoznienia. Wyglad osiedla w porownaniu
            do pierwotnej wizualizacji to wg mnie po prostu koszmar :( a oni niczym sie nie
            przejmuja i maja nas w *****.
            • Gość: A.L. Re: OGRODY BEMA IP: 195.187.51.* 20.05.05, 09:30
              Nie wygląda to zbyt różowo. Mam już ponad rok opóźnienia w odbiorze mieszkania.
              Co prawda pół roku czeka już moje mieszkanie na odbiór, ale nie warto odbierać
              bo umowa przewiduje możliwość odstąpienia JW od umowy i wówczas trzebaby
              przywracać mieszkanie za własne pieniądze do stanu sprzed odbioru (czyli koszty
              adaptacji wnętrza + koszty przywrócenia stanu sprzed odbioru).
              Co ciekawe parę osób już odebrało i nawet już mieszkają. Ludzie po prostu nie
              mają gdzie mieszkać a JW to wykorzystuje. Mam nadzieję, że jednak otrzymamy
              swoje mieszkanka i wszystko jakoś się zakończy - aczkolwiek najpierw JW troszkę
              nas wyssie.
              Np. dzięki zarządzaniu nami przez 3 lata (NIE DAMY SIĘ!!!) oraz np. wieczystemu
              prawu do umieszczania na budynkach swoich urządzeń i instalacji (np. reklamy
              czy nadajniki komórkowe - ograniczeń nie ma).
              • Gość: pl Re: OGRODY BEMA IP: 81.210.18.* 20.05.05, 13:38
                artyukul o zarzadzaniu nieruchomoscia przez JWC zostal uzanany za niedozwolony.
      • arahat1 chyba jestes analfabeta- umowe sie czyta a pozniej 19.05.05, 23:08
        stawia krzyzyk
      • Gość: zorientowany Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 83.238.99.* 20.05.05, 15:24
        coś jest na rzeczy z tym Baraniną i powiązaniami J.W.z jego interesami, bo ś.p.
        min. J. Dębski (rodzina Baraniny) miał domek na osiedlu J.W.Construction w
        Choszczówce
      • business_woman Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction 22.05.05, 00:07
        W tej okolicy(ul.Bukowinska) JW sprzedawalo po 3500/m.kw.Wiec widzisz, ile juz
        zarobili ci,co tam kupili(zaledwie 2 lata temu).Dlatego mozna przecierpiec i
        sprzedac z zyskiem 100%(calkiem niezla stopa zwrotu,co?)lub wynajac.Zobaczcie,
        po ile chca inni deweloperzy w tej okolicy! To po prostu odlot!
        A co do umowy,to trzeba dokladnie czytac,co sie podpisuje.Niektore paragrafy da
        sie zmienic,a inne.... a inne maja tez inni deweloperzy.Prawie wszyscy posiadaja
        te "zakazane",i to w duzych ilosciach.
        • Gość: wujek Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: 81.171.156.* 23.05.05, 12:21
          Zarobili? Zarabia sie dopiero po sprzedazy narazie tylko taka cene chce JW.
          Tego nikt z szarymi komorkami nie kupi!!!
          • Gość: Mariusz Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.chello.pl 01.06.05, 11:26
            Też kupiłem u nich mieszkanie i wpłaciłem narazie 5% wartości. Gdybym chciał z
            niego zrezygnować to jaką mam możliwość - co mogę zrobić? Czy ktoś jest w
            stanie zaproponować mi najbardziej optymalne rozwiązanie?
            • business_woman Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction 03.06.05, 22:03
              W umowie masz opisane konsekwencje swojej rezygnacji.W niektórych umowach JWC
              zwraca wplaconą kwotę dopiero po znalezieniu nowego nabywcy.
              Ale dlaczego masz rezygnowac? Zastanów sie,wazna jest cena i termin realizacji.
              Jesli to akceptujesz i lokalizacja jest O.K.to nie wymiękaj!
            • Gość: Marek mysaco@o2.pl Re: UOKiK wygrywa z J.W. Construction IP: *.aster.pl 11.05.07, 09:38
              Witam jestem doradcą finansowym współpracującym z JW nie z zakresu nieruchomości
              :) Odezwij sie na maila to pogadamy i powiem co można teraz zrobić pozdrawiam
              powodzenia
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka