Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 19:54
    Witam,
    mam nieco grosza i zamierzam kupić chałupinę w W-wie albo okolicach Wawy -
    tylko nie wiem gdzie?
    pomóżcie z wyborem
    dzieki
    Obserwuj wątek
      • heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 22.06.05, 23:42
        Kupilem pod Piasecznem, teraz buduję w Konstancinie i nie chcialem zmieniać
        kierunku. Tu są sympatyczni ludzie.
        • Gość: Piaseczno ok Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 23.06.05, 00:21
          Wystarczy poszukać w necie: www.dompiaseczno.prv.pl
          • Gość: belbo Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:15
            czemu nikt nie pisze o diabelnych korkach kierunku piaseczyńskiego?
            • Gość: Maciek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.bas.roche.com 23.06.05, 10:16
              Bo one diabelne nie są. Wystarczy porównać z Alejami Jerozolimskimi, Połczyńską,
              czy mostami na Wiśle, więc gdzie masz lepiej?
              Moim zdaniem lepszy dojazd jest tylko z Łomianek.
              • Gość: Tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 23.06.05, 11:20
                Super - rewelkacja - wielkie dzieki za wstepne info
                Piaseczno i Biłołęka - pomysły sa okwielkie dzieki
              • Gość: Kuba Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:09
                Maciek,

chyba rzadko jezdzisz Polczynska i trasa Gdanska. Poniewaz oba te wjazdy do
                Warszawy sa mi swietnie znane - moge powiedziec,ze Polczynska jest duzo mniej
                zakorkowana niz trasa Gdanska - szczegolnie w godzinach porannych. Co do Alej
                Jerozolimskich - zgadzam sie.
      • varsava Bialoleka 23.06.05, 10:32
        z nastepujacych powodow:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=25357505&a=25363490
        w internecie mozesz znalezc sporo firm, ktore oferuja nowe domy na Bialolece -
        np:

www.jkjdevelopment.pl/
        www.perfektbau.com.pl/
        www.warsawinvestments.pl/
        www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?IID=39226909304042003114202&st=2
        • Gość: Marcin Re: Bialoleka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.05, 13:36
          A ja, całe życie mieszkający na Mokotowie wybrałem drugą stronę, tzn. Łomianki.
          Plusy to:
          - dobra infrastruktura małego miasteczka (w tym szkoły, przedzkola, basen!),
          - dobry dojazd do Wawy dwupasmówką, bez konieczności przedzierania sią przez
          wąskie gardło mostu,
          - dobry dojazd komunikacją (linia Ł, szkoda tylko że nie w sieci ZTM) do
          postępującego metra - za kilka lat przy ostatniej stacji metra pod hutą
          powstanie wielki węzeł przesiadkowy, skąd do centrum Łomianek będzie pewnie z
          10 min. autobusem,
          - może i lepiej, że to administracyjnie nie Wawa, bo wszystko (podatki!) jest
          tańsze (po drugiej stronie Wisły jest nadal Wawa - Białołęka właśnie).
          • Gość: kalinosia Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:52
            Łomianki, Dąbrowa Leśna, Kiełpin, Dziekanów - wspaniałe tereny, jeziorka do
            kąpania, rzut beretem do Puszczy Kampinoskiej ( a z 2-giej strony do Lasku
            Bielańskiego), dobry dojazd do Centrum, szkoła z basenem, supermarkety (Globi,
            Marcpol) etc.. Marzę o mieszkaniu tam, ale mnie nie stać :(.
            • Gość: tomek Re: Łomianki i okolice IP: *.beck.pl 23.06.05, 15:28
              Super - b. fajnie - wszyscy sa za Łomiankami i okolicą - ale z drugiej stron
              przecież tam jest dwupasmówka i wielki hałas - co o tym sadzicie?
              tomek
              • varsava Re: Łomianki i okolice 23.06.05, 15:47
                Gość portalu: tomek napisał(a):

> Super - b. fajnie - wszyscy sa za Łomiankami i okolicą - ale z drugiej stron
                > przecież tam jest dwupasmówka i wielki hałas - co o tym sadzicie?
                > tomek

hmm, no nie wszyscy, poza tym dwie uwagi (pomijajac fakt, ze rzeczywiscie jest
                tam fajnie)

1. obecnie jest jedna dwupasmowka, a w planach jest jeszcze jedna (i mimo
                spodziewanych protestow bedzie wybudowana, bo to wazna droga na Polnoc Polski)

2. Lomianki leza na teranach zalewowych - wieksza powodz moze grozic zalaniem
                domow (przy ostatniej wielkiej wodzie na Wisle wladze i mieszkancy Lomianek sie
                tego mocno obaiwali - na szczescie dla nich woda przelala sie przez waly tylko
                na poludniu Warszawy)

to tyle
              • Gość: kalinosia Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:54
                wszystko zależy gdzie kupisz dom. Jesli przy samej trasie to wiadomo, że będzie
                hałas. Ale Łomianki są "rozciągnięte" po obu stronach autostrady. Mam
                przyjaciół na ul. Grzybowej (łomanki-Dąbrowa)gdzie jest cisza i spokój, moja
                ciocia mieszka prawie w lesie na ul. Ofiar Katynia (nazwa ulicy kiepska
                dość :/) gdzie jest jak na wsi.
                • varsava Re: Łomianki i okolice 24.06.05, 14:49
                  Gość portalu: kalinosia napisał(a):

> wszystko zależy gdzie kupisz dom. Jesli przy samej trasie to wiadomo, że
                  będzie
                  >
                  > hałas. Ale Łomianki są "rozciągnięte" po obu stronach autostrady. Mam
                  > przyjaciół na ul. Grzybowej (łomanki-Dąbrowa)gdzie jest cisza i spokój, moja
                  > ciocia mieszka prawie w lesie na ul. Ofiar Katynia (nazwa ulicy kiepska
                  > dość :/) gdzie jest jak na wsi.

Obawiam sie, ze wlasnie od tamtej strony ma isc nowa trasa:

www.siskom.waw.pl/
                  • Gość: kalinosia Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:32
                    obawiam się, że chyba niekoniecznie, bo to jest już Puszcza Kampinoska czyli
                    strefa ochronna
                    • varsava Re: Łomianki i okolice 24.06.05, 16:19
                      Gość portalu: kalinosia napisał(a):

> obawiam się, że chyba niekoniecznie, bo to jest już Puszcza Kampinoska czyli
                      > strefa ochronna

nie chce sie upierac, bo moge sie mylic, ale tak wynika z planow - polecam
                      link, ktory wczesniej podalem
              • Gość: Kuba Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:21
                Tomek,

Lomianki to nie jaks dziura o wymiarach 500x500 m. Z wyjakiem osob mieszkajacyh
                w bezposrednim sasiedztwie trasy Gdanskiej nikt tam nie slyszy zadnego halasu
                ani nie wacha spalin. Przeciwnie - mozesz sie wybrac spacerkiem do Puszczy
                Kapinoskiej jezeli mieszkasz po stronie pld.-zach. lub nad Wisle czy Jezioro
                Dziekanowskie jezeli mieszkasz po przeciwnej stronie trasy. W miescie w zasadzie
                nie ma parku - to faktycznie wada, ale opisane wyzej zalety rekompensuja ja w
                1000%. Jezeli masz psa to z latwoscia znajdziesz laki i pola gdzie bedzie sie
                mogl swobodnie wybiegac. Naprawde, choc sam nie mieszkam w Lomiankach - szczerze
                polecam. Sa w okolicy Warszawy duzo Ladniejsze miejscowosci - Podkowa Lesna,
                Jozefw/Swider/Otwock, Konstancin, Milanowek i pewnie jeszcze pare innych.
                Niemniej borac pod uwage stosunek ceny do odleglosci + komunikacja + wygoda
                zycia - Lomianki sa nprawde warte rozwazenia.
                • Gość: August Re: Łomianki i okolice IP: *.bphpbk.pl 30.06.05, 16:30
                  Rozważałem swego czasu Łomianki, ale zrezygnowałem z kilku powodów:
                  1. Trasa S7 odcinająca w przyszłości Dąbrowę/Łomianki od Kampinosu
                  2. Fatalny dojazd komunikacją publiczną (kolega mieszkający wozi dzieci
                  samochodem i ma już tego serdecznie dość)
                  3. Przepołowienie miejscowości trasą Gdańską - pomyśl o Twoich dzieciach
                  przechodzących przez tą trasę. W Dąbrowie jest część mieszkalna, po drugiej
                  stronie szkoły, urzędy, itp. Wiem że przypadki potrąceń lub nawet śmierci nie
                  są rzadkie.

Sam zdecydowałem się na Komorów - piękne miejsce, w pobliżu mam również spory
                  obszar leśny, ale największą zaletą jest WKD, którą dojazd zajmuje do centrum
                  0,5h i kursuje często. Samochodem jest porównywalnie lub kilka minut gorzej.
        • kontrapunkt Re: Bialoleka 05.07.05, 17:36
          varsava napisał:

> z nastepujacych powodow:
          >
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=25357505&a=25363490
          > w internecie mozesz znalezc sporo firm, ktore oferuja nowe domy na Bialolece -

> np:
          >
          > www.jkjdevelopment.pl/
          > www.perfektbau.com.pl/
          > www.warsawinvestments.pl/
          > www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?IID=39226909304042003114202&st=2

a czy te firmy sa solidne?
      • heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 23.06.05, 20:24
        A nie chcesz wybudować ?
      • Gość: Marco Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.BPTNet.PL / *.telbank.pl 24.06.05, 10:19
        Polecam okolice Grodziska Mazowieckiego
        1. Cisza i spokój
        2. Znakomite połączenie z Warszawą (PKP - w szczycie co 10 min lub WKD),
        Jerozolimskie lub Katowicka, w planach A2)
        3. Relatywnie niewysokie ceny
        4. Gmina bardzo rozwojowa n- duże inwestycje w infrastrukturę
        5. Sympatyczni ludzie :o)
      • Gość: tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 24.06.05, 12:00
        w którym miejscu ma przebiegac nowa dwupasmówka?
        - wielkie dzieki za wszystkie posty - myslę ze warto kontynuować ten wątek
        - Łomianki i okolice na pewno sa górą - choc mysle tez o białołęce i Piasecznie
        - tomek
        • varsava Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 24.06.05, 12:24
          Od zachodu - czyli od strony lasu, a potem łączy się z obecną

polecam strone:

www.siskom.waw.pl/

Gość portalu: tomek napisał(a):

> w którym miejscu ma przebiegac nowa dwupasmówka?
          > - wielkie dzieki za wszystkie posty - myslę ze warto kontynuować ten wątek
          > - Łomianki i okolice na pewno sa górą - choc mysle tez o białołęce i
          Piasecznie
          > - tomek
        • heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 24.06.05, 13:53
          W tej chwili kończe szukać dzialki pod kolejny dom na sprzedaż w okolicach
          Piaseczna i Konstancina. Mogę przeslać Ci szczególowe dane z fotkami na e-mail.
          • Gość: tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 24.06.05, 14:22
            ok [podaj e-mail a napisze mailika
            tomek
          • Gość: wujek Dzialka Piaseczno IP: 81.171.156.* 04.07.05, 18:40
            Mam dzilke okolice Piaseczna na sprzedaz. Duza. Media w dzialce.
          • monikadulny Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 06.07.05, 10:53
            a gdzie szukasz? Ja także rozglądam się w gazetach, w internecie - nie chcę
            korzystać z pośrednictwa agencji ale jakoś mi nie wychodzi. MOże mogę liczyć na
            jakieś rady?
      • Gość: Kuba Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:23
        Naprawde polecam Podkowe Lesna. Rewelacyjne miejsce: miasto-park. Bardzo dobra
        komunikacja. Komorow tez jest super. Pisalem juz tez o Lomiankach - rowniez warto.
        • mar_elx podkowa????? 05.07.05, 20:10
          Chyba ci się co pokiełbasiło. Z Podkowy to może i jest dobry dojazd, ale WKD. A
          tym to jeżdzą leszcze i niektózy ekscentryczni pomyleńcy. Korek w Alejach
          Jerozolimskich, koniecznośc pzebicia się wąską kiszką przez Pruszków i wcale
          nie mała odległośc bodajże 26 km. A ceny z kosmosu. Można kupić dom i/lub
          działkę w innej okolicy za połowę albo 1/3 ceny podkowskich. Za kilka-
          kilkanaście lat w wygladzie okolicy nie bedzie róznicy. No chyba, że chcesz
          zapłacić 100-200 tysięcy za rzekomy i przereklamowany prestiż...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka