Gość: tomek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.06.05, 19:54 Witam, mam nieco grosza i zamierzam kupić chałupinę w W-wie albo okolicach Wawy - tylko nie wiem gdzie? pomóżcie z wyborem dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 22.06.05, 23:42 Kupilem pod Piasecznem, teraz buduję w Konstancinie i nie chcialem zmieniać kierunku. Tu są sympatyczni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaseczno ok Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 23.06.05, 00:21 Wystarczy poszukać w necie: www.dompiaseczno.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belbo Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 08:15 czemu nikt nie pisze o diabelnych korkach kierunku piaseczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.bas.roche.com 23.06.05, 10:16 Bo one diabelne nie są. Wystarczy porównać z Alejami Jerozolimskimi, Połczyńską, czy mostami na Wiśle, więc gdzie masz lepiej? Moim zdaniem lepszy dojazd jest tylko z Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 23.06.05, 11:20 Super - rewelkacja - wielkie dzieki za wstepne info Piaseczno i Biłołęka - pomysły sa okwielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:09 Maciek, chyba rzadko jezdzisz Polczynska i trasa Gdanska. Poniewaz oba te wjazdy do Warszawy sa mi swietnie znane - moge powiedziec,ze Polczynska jest duzo mniej zakorkowana niz trasa Gdanska - szczegolnie w godzinach porannych. Co do Alej Jerozolimskich - zgadzam sie. Odpowiedz Link Zgłoś
varsava Bialoleka 23.06.05, 10:32 z nastepujacych powodow: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=25357505&a=25363490 w internecie mozesz znalezc sporo firm, ktore oferuja nowe domy na Bialolece - np: www.jkjdevelopment.pl/ www.perfektbau.com.pl/ www.warsawinvestments.pl/ www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?IID=39226909304042003114202&st=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Bialoleka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.06.05, 13:36 A ja, całe życie mieszkający na Mokotowie wybrałem drugą stronę, tzn. Łomianki. Plusy to: - dobra infrastruktura małego miasteczka (w tym szkoły, przedzkola, basen!), - dobry dojazd do Wawy dwupasmówką, bez konieczności przedzierania sią przez wąskie gardło mostu, - dobry dojazd komunikacją (linia Ł, szkoda tylko że nie w sieci ZTM) do postępującego metra - za kilka lat przy ostatniej stacji metra pod hutą powstanie wielki węzeł przesiadkowy, skąd do centrum Łomianek będzie pewnie z 10 min. autobusem, - może i lepiej, że to administracyjnie nie Wawa, bo wszystko (podatki!) jest tańsze (po drugiej stronie Wisły jest nadal Wawa - Białołęka właśnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:52 Łomianki, Dąbrowa Leśna, Kiełpin, Dziekanów - wspaniałe tereny, jeziorka do kąpania, rzut beretem do Puszczy Kampinoskiej ( a z 2-giej strony do Lasku Bielańskiego), dobry dojazd do Centrum, szkoła z basenem, supermarkety (Globi, Marcpol) etc.. Marzę o mieszkaniu tam, ale mnie nie stać :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Łomianki i okolice IP: *.beck.pl 23.06.05, 15:28 Super - b. fajnie - wszyscy sa za Łomiankami i okolicą - ale z drugiej stron przecież tam jest dwupasmówka i wielki hałas - co o tym sadzicie? tomek Odpowiedz Link Zgłoś
varsava Re: Łomianki i okolice 23.06.05, 15:47 Gość portalu: tomek napisał(a): > Super - b. fajnie - wszyscy sa za Łomiankami i okolicą - ale z drugiej stron > przecież tam jest dwupasmówka i wielki hałas - co o tym sadzicie? > tomek hmm, no nie wszyscy, poza tym dwie uwagi (pomijajac fakt, ze rzeczywiscie jest tam fajnie) 1. obecnie jest jedna dwupasmowka, a w planach jest jeszcze jedna (i mimo spodziewanych protestow bedzie wybudowana, bo to wazna droga na Polnoc Polski) 2. Lomianki leza na teranach zalewowych - wieksza powodz moze grozic zalaniem domow (przy ostatniej wielkiej wodzie na Wisle wladze i mieszkancy Lomianek sie tego mocno obaiwali - na szczescie dla nich woda przelala sie przez waly tylko na poludniu Warszawy) to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 13:54 wszystko zależy gdzie kupisz dom. Jesli przy samej trasie to wiadomo, że będzie hałas. Ale Łomianki są "rozciągnięte" po obu stronach autostrady. Mam przyjaciół na ul. Grzybowej (łomanki-Dąbrowa)gdzie jest cisza i spokój, moja ciocia mieszka prawie w lesie na ul. Ofiar Katynia (nazwa ulicy kiepska dość :/) gdzie jest jak na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
varsava Re: Łomianki i okolice 24.06.05, 14:49 Gość portalu: kalinosia napisał(a): > wszystko zależy gdzie kupisz dom. Jesli przy samej trasie to wiadomo, że będzie > > hałas. Ale Łomianki są "rozciągnięte" po obu stronach autostrady. Mam > przyjaciół na ul. Grzybowej (łomanki-Dąbrowa)gdzie jest cisza i spokój, moja > ciocia mieszka prawie w lesie na ul. Ofiar Katynia (nazwa ulicy kiepska > dość :/) gdzie jest jak na wsi. Obawiam sie, ze wlasnie od tamtej strony ma isc nowa trasa: www.siskom.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinosia Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:32 obawiam się, że chyba niekoniecznie, bo to jest już Puszcza Kampinoska czyli strefa ochronna Odpowiedz Link Zgłoś
varsava Re: Łomianki i okolice 24.06.05, 16:19 Gość portalu: kalinosia napisał(a): > obawiam się, że chyba niekoniecznie, bo to jest już Puszcza Kampinoska czyli > strefa ochronna nie chce sie upierac, bo moge sie mylic, ale tak wynika z planow - polecam link, ktory wczesniej podalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Łomianki i okolice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:21 Tomek, Lomianki to nie jaks dziura o wymiarach 500x500 m. Z wyjakiem osob mieszkajacyh w bezposrednim sasiedztwie trasy Gdanskiej nikt tam nie slyszy zadnego halasu ani nie wacha spalin. Przeciwnie - mozesz sie wybrac spacerkiem do Puszczy Kapinoskiej jezeli mieszkasz po stronie pld.-zach. lub nad Wisle czy Jezioro Dziekanowskie jezeli mieszkasz po przeciwnej stronie trasy. W miescie w zasadzie nie ma parku - to faktycznie wada, ale opisane wyzej zalety rekompensuja ja w 1000%. Jezeli masz psa to z latwoscia znajdziesz laki i pola gdzie bedzie sie mogl swobodnie wybiegac. Naprawde, choc sam nie mieszkam w Lomiankach - szczerze polecam. Sa w okolicy Warszawy duzo Ladniejsze miejscowosci - Podkowa Lesna, Jozefw/Swider/Otwock, Konstancin, Milanowek i pewnie jeszcze pare innych. Niemniej borac pod uwage stosunek ceny do odleglosci + komunikacja + wygoda zycia - Lomianki sa nprawde warte rozwazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: Łomianki i okolice IP: *.bphpbk.pl 30.06.05, 16:30 Rozważałem swego czasu Łomianki, ale zrezygnowałem z kilku powodów: 1. Trasa S7 odcinająca w przyszłości Dąbrowę/Łomianki od Kampinosu 2. Fatalny dojazd komunikacją publiczną (kolega mieszkający wozi dzieci samochodem i ma już tego serdecznie dość) 3. Przepołowienie miejscowości trasą Gdańską - pomyśl o Twoich dzieciach przechodzących przez tą trasę. W Dąbrowie jest część mieszkalna, po drugiej stronie szkoły, urzędy, itp. Wiem że przypadki potrąceń lub nawet śmierci nie są rzadkie. Sam zdecydowałem się na Komorów - piękne miejsce, w pobliżu mam również spory obszar leśny, ale największą zaletą jest WKD, którą dojazd zajmuje do centrum 0,5h i kursuje często. Samochodem jest porównywalnie lub kilka minut gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapunkt Re: Bialoleka 05.07.05, 17:36 varsava napisał: > z nastepujacych powodow: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=25357505&a=25363490 > w internecie mozesz znalezc sporo firm, ktore oferuja nowe domy na Bialolece - > np: > > www.jkjdevelopment.pl/ > www.perfektbau.com.pl/ > www.warsawinvestments.pl/ > www.trader.pl/pl/developer/details-inwestycja.asp?IID=39226909304042003114202&st=2 a czy te firmy sa solidne? Odpowiedz Link Zgłoś
heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 23.06.05, 20:24 A nie chcesz wybudować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.BPTNet.PL / *.telbank.pl 24.06.05, 10:19 Polecam okolice Grodziska Mazowieckiego 1. Cisza i spokój 2. Znakomite połączenie z Warszawą (PKP - w szczycie co 10 min lub WKD), Jerozolimskie lub Katowicka, w planach A2) 3. Relatywnie niewysokie ceny 4. Gmina bardzo rozwojowa n- duże inwestycje w infrastrukturę 5. Sympatyczni ludzie :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 24.06.05, 12:00 w którym miejscu ma przebiegac nowa dwupasmówka? - wielkie dzieki za wszystkie posty - myslę ze warto kontynuować ten wątek - Łomianki i okolice na pewno sa górą - choc mysle tez o białołęce i Piasecznie - tomek Odpowiedz Link Zgłoś
varsava Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 24.06.05, 12:24 Od zachodu - czyli od strony lasu, a potem łączy się z obecną polecam strone: www.siskom.waw.pl/ Gość portalu: tomek napisał(a): > w którym miejscu ma przebiegac nowa dwupasmówka? > - wielkie dzieki za wszystkie posty - myslę ze warto kontynuować ten wątek > - Łomianki i okolice na pewno sa górą - choc mysle tez o białołęce i Piasecznie > - tomek Odpowiedz Link Zgłoś
heatron.pl Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 24.06.05, 13:53 W tej chwili kończe szukać dzialki pod kolejny dom na sprzedaż w okolicach Piaseczna i Konstancina. Mogę przeslać Ci szczególowe dane z fotkami na e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.beck.pl 24.06.05, 14:22 ok [podaj e-mail a napisze mailika tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Dzialka Piaseczno IP: 81.171.156.* 04.07.05, 18:40 Mam dzilke okolice Piaseczna na sprzedaz. Duza. Media w dzialce. Odpowiedz Link Zgłoś
monikadulny Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? 06.07.05, 10:53 a gdzie szukasz? Ja także rozglądam się w gazetach, w internecie - nie chcę korzystać z pośrednictwa agencji ale jakoś mi nie wychodzi. MOże mogę liczyć na jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Gdzie kupić dom w oklicach Warszawy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:23 Naprawde polecam Podkowe Lesna. Rewelacyjne miejsce: miasto-park. Bardzo dobra komunikacja. Komorow tez jest super. Pisalem juz tez o Lomiankach - rowniez warto. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx podkowa????? 05.07.05, 20:10 Chyba ci się co pokiełbasiło. Z Podkowy to może i jest dobry dojazd, ale WKD. A tym to jeżdzą leszcze i niektózy ekscentryczni pomyleńcy. Korek w Alejach Jerozolimskich, koniecznośc pzebicia się wąską kiszką przez Pruszków i wcale nie mała odległośc bodajże 26 km. A ceny z kosmosu. Można kupić dom i/lub działkę w innej okolicy za połowę albo 1/3 ceny podkowskich. Za kilka- kilkanaście lat w wygladzie okolicy nie bedzie róznicy. No chyba, że chcesz zapłacić 100-200 tysięcy za rzekomy i przereklamowany prestiż... Odpowiedz Link Zgłoś