Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie?

IP: 194.139.172.* 09.09.02, 13:23
    Jestem na etapie kupowania mebli kuchennych.Po wykonaniu kilku wycen wychodzi
    mi że meble niemieckie są średnio o pół raza droższe od włoskich.Sprzedawcy
    tych pierwszych mówią ,że włoskie nie są tak dobre jakościowo ,a skolei ci od
    mebli włoskich twierdzą , że "Niemcy się zbyt cenią" a różnica w jakości jest
    żadna.Co o tym sądzicie, czy macie w tym zakresie jakieś doświadczenia
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adamek Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.02, 15:58
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Jestem na etapie kupowania mebli kuchennych.Po wykonaniu kilku wycen wychodzi
        > mi że meble niemieckie są średnio o pół raza droższe od włoskich.Sprzedawcy
        > tych pierwszych mówią ,że włoskie nie są tak dobre jakościowo ,a skolei ci od
        > mebli włoskich twierdzą , że "Niemcy się zbyt cenią" a różnica w jakości jest
        > żadna.Co o tym sądzicie, czy macie w tym zakresie jakieś doświadczenia

Tak jak jest z autami,pralkami,lodowkami,maszynami,wiertarkami,narzedziami tak jest i z meblami.
        • Gość: Stoki Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 10.09.02, 08:10
          Z ta mala ruznica ze 70% mebli dostepnych w Niemczech jest produkowane w
          Polsce!!

Tak , tak... jak w moich nowych meblach brakowalo 1 czesci to sprzedawca
          sprowadzal z Polski;)))
          Meble wyprodukowane w Niemczech byly by nie do zaplacenia ..nawet dla Niemcow.
          • Gość: Adamek Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.02, 23:35
            Gość portalu: Stoki napisał(a):

> Z ta mala ruznica ze 70% mebli dostepnych w Niemczech jest produkowane w
            > Polsce!!
            >
            > Tak , tak... jak w moich nowych meblach brakowalo 1 czesci to sprzedawca
            > sprowadzal z Polski;)))
            > Meble wyprodukowane w Niemczech byly by nie do zaplacenia ..nawet dla Niemcow.

Moze oplaci sie te niemieckie meble w taniej w Polsce kupic?
          • Gość: Edek Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.02, 00:07
            Gość portalu: Stoki napisał(a):

> Z ta mala ruznica ze 70% mebli dostepnych w Niemczech jest produkowane w
            > Polsce!!
            >
            > Tak , tak... jak w moich nowych meblach brakowalo 1 czesci to sprzedawca
            > sprowadzal z Polski;)))
            > Meble wyprodukowane w Niemczech byly by nie do zaplacenia ..nawet dla Niemcow.

Cos przesadzasz.W Niemczech sprzedaje sie na rok mebli za 33 mld.euro.
            www.moebel-tipps.de/Ikea_Walther_Kraft.html
            Niemcy importuja mebli za 6,7 mld euro,z tego z calej Europy Wschodniej
            za 2,86 mld euro.To jest tylko pare procent.A z Polski jeszcz mniej.
            http://www.netzwerkholz.de/template/index.cfm/fuseaction/directCall/module/content/function/fuseactionSLASH_showContentSLASH_uuidSLASH_192FE661-0101-42D0-8F7D2BEDEAB4B5E9/template/30/location/B0E85278-3BFA-4005-90ACCABA491D62F0/CFID/110746/CFTOKEN/14628603/WAF/17540954.htm
            • Gość: Stoki Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: 2.4.STABLE* / 170.205.220.* 11.09.02, 07:42
              Moze z tymi 70 % to przesadzilem...

ale pozatym chodzilo o meble kuchenne ... a tu z kolei nie mialem na mysli
              tych zestawow po 15 tys Euro
      • Gość: zen Re: Meble kuchenne:włoskie czy niemieckie? IP: *.wave.net.pl / 192.168.2.* 12.09.02, 12:18
        A ja w sojej kuchni mam meble zrobione przez polskich rzemieślników i są
        śliczne, fronty z drewna jasnego dębu, blaty i zabudowa lodówki, zmywarki itp.
        Do tego wzięli w porównaniu z meblami z salonów grosze ( całość tzn materiał,
        robocizna (przycinanie blatów, obudowa sprzętu AGD) kosztowała 6000 pln ) a
        kuchnia ma ponad 12 m2 powierzchni i tych mebli jest naprawdę dużo.
        • lhp do zena 12.09.02, 12:34
          Witam czy moglby dac mi namiary na tych rezmieslnikiow??

bede teraz wykanczal kuchnie i potrzebuje dobrych fachowcow

prosze o informacje na maila lhp@gazeta.pl

z gory dzieki

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka