Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kolory w domu

IP: 217.153.46.* 09.09.02, 14:14
    Witam serdecznie,

zaraz bedę się wprowadzała do nowego mieszkanka - w zasadzie domu. Myślałam o
    kolarach wnętrz, jednak znajomi z własnego doświadczenia poradzili mi, abym
    zostawiła białe ściany i dopiero mieszkając tam, po kupnie mebli dopasuję
    kolor do wystroju. Ze tak łatwiej. I ze biały ewentualnie ecru nie znudzi
    się. Co myślicie na ten temat? Macie jakis doświadczenia?
    Obserwuj wątek
      • ariana_ Re: Kolory w domu 10.09.02, 23:05
        Podobno biały już niemodny.Modny jest kolor.Jeśli jednak podoba ci się biel ,
        to proponuję pomalowanie na biało jednego pomieszczenia.Wymalowanie WSZYSTKICH
        ścian na biało , to dopiero może się opatrzeć.Moim zdaniem biały jest zimny i
        brudzący.Ja w domu mam nastpujące kolory:kuchnia - żółty piaskowy, przedpokój -
        morelowy, pokój dziecinny - żółty słoneczny , sypialnia - pistacjowy, salonik -
        jasna brzoskwinia.Weź też pod uwagę na którą stronę wychodzi pokój.Ciemny
        trzeba "ocieplić" kolorem.
        Pzdr.
      • Gość: ocean22 Re: Kolory w domu IP: 212.182.123.* 11.09.02, 00:12
        Witam, Mam radę - unikajcie malowania i urzadzania pomieszczenia w jednej
        tonacji kolorystycznej: np ściany morelowe, dywan szary, meble białe - to
        wyglada ok, ale trudno dobrać wszystkie rzeczy w podobnym stylu, a ponadto na
        dłuższą metę całość jest zbyt nudna, hermetyczna i zbytnio narzucająca styl.
        Używajcie barw dopełnijących: np meble olcha - sciany pastelowy niebieski!
        Ważne jest to, aby nasycenie (intensywność) barw była taka sama.
        PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka