Gość: Ela IP: 2.3.STABLE* / localhost 12.09.02, 11:39 Co myślicie o kredycie promocyjnym? Zastanawiam się czy zaryzykować i się na niego nie skusić. Trudno przewidzieć tylko jakie % będzie za rok... Napiszcie, czy też i co myślicie o tym kredycie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: choma Re: WBK 7,99% IP: *.pl 12.09.02, 11:54 Warto sprawdzić, jakie są dodatkowe opłaty i prowizje, bo samo niskie oprocentowanie to nie wszystko. Najważniejsze jest chyba to, czy można wcześniej spłacić kredyt bez ponoszenia dodatkowych kosztów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: WBK 7,99% IP: 2.3.STABLE* / localhost 12.09.02, 12:18 1,5% prowizji, 0% za wcześniejszą spłatę gdy za rok oprocentowanie zmieni się na zmienne, póki co przez rok jest stałe i nie opłaca się wcześniejsza spłata. Poza tym nie wymagają ode mnie wyceny nieruchomości, ani ubezpieczenia pomostowego na czas ustanowienia hipoteki(podobno). Boję się tylko że za rok % PLN nie będzie wcale tak korzystne jak w innych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro44 Re: WBK 7,99% 12.09.02, 12:39 Wiesz co? Jak szukałem kredytu z miesiąc-dwa temu to WBK było jedynym bankiem który wątpił w moją zdolność kredytową (mam ok 5tys miesięcznie na czysto po odliczeniu obciążeń). Było tak: chciałem 80 lub 90% na 20 lat, a tam: no nie wiem, nie bardzo, chyba najwyżej 70% możemy dać i to nie na 20 lat tylko na co najmniej 25. A w ogóle to wie pan, nie bardzo. Ja na to: walcie się na ryj, poszedłem do PKO BP i wziąłem 100% na 20 lat i to jeszcze o 1% mniej (bez promocji w WBK było 11.4%). Pani w PKO nawet nie liczyła czy mam zdolność kredytową bo było to dla niej oczywiste. Dziwny bank z tego WBK... P. Odpowiedz Link Zgłoś