Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 2.3.STABLE* / localhost 12.09.02, 11:39
    Co myślicie o kredycie promocyjnym? Zastanawiam się czy zaryzykować i się na
    niego nie skusić. Trudno przewidzieć tylko jakie % będzie za rok...
    Napiszcie, czy też i co myślicie o tym kredycie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: choma Re: WBK 7,99% IP: *.pl 12.09.02, 11:54
        Warto sprawdzić, jakie są dodatkowe opłaty i prowizje, bo samo niskie
        oprocentowanie to nie wszystko. Najważniejsze jest chyba to, czy można
        wcześniej spłacić kredyt bez ponoszenia dodatkowych kosztów
        • Gość: Ela Re: WBK 7,99% IP: 2.3.STABLE* / localhost 12.09.02, 12:18
          1,5% prowizji, 0% za wcześniejszą spłatę gdy za rok oprocentowanie zmieni się
          na zmienne, póki co przez rok jest stałe i nie opłaca się wcześniejsza spłata.
          Poza tym nie wymagają ode mnie wyceny nieruchomości, ani ubezpieczenia
          pomostowego na czas ustanowienia hipoteki(podobno). Boję się tylko że za rok %
          PLN nie będzie wcale tak korzystne jak w innych bankach.
          • pedro44 Re: WBK 7,99% 12.09.02, 12:39
            Wiesz co? Jak szukałem kredytu z miesiąc-dwa temu to WBK było jedynym bankiem
            który wątpił w moją zdolność kredytową (mam ok 5tys miesięcznie na czysto po
            odliczeniu obciążeń). Było tak: chciałem 80 lub 90% na 20 lat, a tam: no nie
            wiem, nie bardzo, chyba najwyżej 70% możemy dać i to nie na 20 lat tylko na co
            najmniej 25. A w ogóle to wie pan, nie bardzo. Ja na to: walcie się na ryj,
            poszedłem do PKO BP i wziąłem 100% na 20 lat i to jeszcze o 1% mniej (bez
            promocji w WBK było 11.4%). Pani w PKO nawet nie liczyła czy mam zdolność
            kredytową bo było to dla niej oczywiste. Dziwny bank z tego WBK...

P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka