Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Łózko do sypialni - gdzie i jakie???

IP: 217.153.46.* 09.10.02, 11:29
    Witam forumowiczów,

czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć, gdzie kupuje się łóżko do sypialni?
    Jakby do tego w komplecie była jakaś szafa i jakieś szafeczki nocne to byłby
    to szczyt marzeń...

I jakie? Znalazłam komplet z litej sosny, ślicznie bejcowany, dosyć masywny,
    ale słyszałam opinie, że sosna to najgorszy szajs i pęka! Litości, to jedyny
    podobający mi się koplet jaki znalazłam!

Acha 3 sprawa: czy łóżko małżeńskie o szerokości 140 cm jest wystarczające?
    Koleżanki mi radzą zrobić piętyrowe niż takie maleńkie;) Chciałabym się
    wysypiać i może z czasem maleństwo jeszcze zmieścić miedzy nami. Co zrobić?
    We wspomnianym wyżej komplecie łózka robią o szerokości 140 cm oraz 180 cm
    (zajmie mi prawie całą sypialnię!)

Help!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mac1 Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: 213.77.125.* 09.10.02, 14:32
        Mnie i żonce 140 cm w spokojności wystarcza :-). Pzdr.
        • Gość: ala Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:49
          A mnie i mężusiowi nie bardzo ;->
          Przymierzamy się do 180, na dodatek z sosny, bo faktycznie wyglada ślicznie,
          przynajmnie naturalne drewienko a nie jakaś ochydna okleina. Łóżka fornirowane
          to juz inna (droższa) para kaloszy.
          Pozdrawiam
          Ala
          • maga16 Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? 10.10.02, 00:57
            Mysle ze ogolna zasada jest taka : im krotszy staz malzenski,tym lozko moze
            byc wezsze a im dluzszy tym szersze.Oczywiscie bywaja odstepstwa od tej reguly.
            • Gość: ala Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 17:11
              maga16 napisała:

> Mysle ze ogolna zasada jest taka : im krotszy staz malzenski,tym lozko moze
              > byc wezsze a im dluzszy tym szersze.

Staż: pół roku

>Oczywiscie bywaja odstepstwa od tej reguly.

Ot, co :-)

Pozdrawiam
              Ala

Ps. Ja lubie spać na ukos, to wiele tłumaczy.
      • alluette Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? 10.10.02, 08:26
        My z mężem kupiliśmy 160cm, jest jak dla nas wystarczająco wielkie (często śpi
        między nami... kot, i wcale nie jest ciasno). W Ikei, goła sosna- kosztowało
        jakieś 300 pln, mamy je od roku i nic się z nim nie dzieje.

pozdr.
        a
        • Gość: Magda Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: 217.153.46.* 10.10.02, 09:49
          Acha, czyli mogę zajrzeć do Ikei :) Tyle, że ja boję sie kupowac w Ikei
          (trwałość) i w dodatku jak usłyszałam opowieść znajomego jak mu łóżko pękło...
          trochę boję sie sosny. A druga sprawa - potrzebuję szafę do kompletu. Taką w
          miarę fajnie wyglądającą.

Łóżko chce na dłuzej - mimo krótkiego stażu małżeństwa, niedlugo jednak moze
          sie okazać, ze potzrebujemy więcej przestrzeni... ;-) Kto to wie...
      • Gość: darek Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: 217.96.20.* 10.10.02, 10:52
        polecam jupiter centrum przy okopowej - mają łóżka z litego drewna (bukowe),
        różne szerokości, są też do tego szafki i komody natomiast nie wiem jak jest z
        szafą.
      • Gość: Mar bardzo fajne łóżka... IP: skory:* / 10.2.13.* 10.10.02, 10:59
        mają stoisku firmowym Swarzędz w Galerii Mokotów. Łóżka i szafki do sypialni są
        jednak nie Swarzędza, ale jakiejs niemieckiej firmy. DO wyboru jest kilkanaście
        (a może i -dzieścia) wzorów w różnych stylach. Łżka są drewnioano-metalowe i
        robią wrażenie solidnych. Sosna i wogóle drewno przy małżeńskich i nie-
        małżeńskich figlach odpadają... (tzn. rozpadają się).
        • Gość: Mar korekta IP: skory:* / 10.2.13.* 10.10.02, 18:21
          Swarzedz zniknal z Galerii Mokotów.... Teraz jest w tym miejscu chyba Mark i
          Spencer...
      • Gość: marza Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: 212.2.102.* 10.10.02, 17:32
        chyba optymalnie jest 160 cm. porzednio mieliśmi 140 cm. jednak różnica jest
        ogromna. sosnowe meble są w sklepie na Cybernetyki (chyba nr. 2, ale jeśli się
        mylę to to jest w tym samym budynku lub zespole budynków co filia sklepu Emilia
        z ulicy E. Plater). Wybór kilkuset łóżek, szafeczek itp tylko z sosny na
        powiezchni kilkuset metrów.
        moje poprzednie meble były z sosny. jeśli łoże jest podatne na rozsypanie się
        pod wpływem igraszek małżeńskich to po prosty należy wzmocnić je od środka
        specjalnymi (jak to się nazywa ?) listwami i kątownikami z metalu. za około 100
        zł takiego osprzętu np. z OBI można tak wzmocnić dowolny mebel że i po 10
        latach będzie jak nowy. nie widać ich z zewnątrz i nie szpecą. no ale to już
        chyba sprawa męża.

marza
        • Gość: Inga Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: *.acn.waw.pl 25.10.02, 16:13
          Wąwozowa 33, mają duży wybór łóżek z sosny i olchy, oraz barwione , różne
          wymiary, a także szafki nocne, komody i szafy, też tam kupowałam meble do
          mojej sypialni i jestem zadowolona, a co do łóżka to chyba najlepsza szerokość
          to 160, ja mam 140 i jest niestety trochę przyciasne.
          • Gość: ania Re: Łózko do sypialni - gdzie i jakie??? IP: *.ch.pw.edu.pl 25.10.02, 16:26
            zdecydowanie 160cm!:)
            dziecko sie tez zmiesci- wyprobowalam:)
            skoro sie zastanawiasz... to moze rattan?:) kiedys byl w LANDzie przy
            walbrzyskiej (nie wiem jak teraz bo sie wyprowadzilam) i przy pulawskiej (po
            prawej stronie jak sie jedzie do Piaseczna)... do rattanu sa zawsze w komplecie
            szafki szafy i komody i inne cuda:) tylko kase miec!:))
            pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka