Gość: Kejt IP: *.bphpbk.pl 29.10.02, 15:38 Zepsuła mi się 3 RAZY po 2MIES. UZYWANIA !!!! pralka firmy Amica. Chcę zmienić !!!! Ale na jaką? poradźcie. Mój budżet zamyka się w 2300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 16:55 Siemens, Bosch- polecam. Pozdrawiam ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doti Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:17 Jeszcze miesiąc temu poleciłabym Ci Whirpool, u mojej mamy doskonale sprawdza się (z wsadem od góry). Natomiast moja, nowa pralka tej firmy z wsadem z boku, po pięciu dniach użytkowania wymagała odwiedzin serwisu. Usterka śmieszna - przesuwa się jakiś pasek z tyłu i ocierając się bęben, śmierdzi - pan z serwisu był już dwa razy. Spróbuj z Boschem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozef Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.02, 22:26 AEG,Miele albo Bauknecht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betek Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.provider.pl / *.provider.pl 29.10.02, 22:37 Ja polecam Zerowatt. Moja pralka ma już 4 lata. Przez pierwsze trzy była użytkowana podwójnie (mieszkałam ja+mój chłopak+jego brat+brata żona), średnio 3-4 prania tygodniowo, cały czas nienagannie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! 29.10.02, 22:32 wszystko jedno jaką, byle na gwarancji. Zepsuje się, znów wymienisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Frania, Światowid! IP: skory:* / 10.2.13.* 29.10.02, 23:58 Moja frania działa już bezawaryjnie od 35 lat - to jest wynik, którego żadne nowoczesne gówno nie pobije! Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 07:41 balia i tara naszych prababć jeszcze dziś upiorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Re: Frania, Światowid! IP: *.pbks.pl 30.10.02, 08:39 aankaa napisała: > balia i tara naszych prababć jeszcze dziś upiorą I tego rekordu nawet Frania nie przebije. rsad Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 08:48 a co powiecie o klepaniu kijem na kamieniu nad brzegiem strumyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Re: Frania, Światowid! IP: *.pbks.pl 30.10.02, 11:52 aankaa napisała: > a co powiecie o klepaniu kijem na kamieniu nad brzegiem strumyka ? To jeszcze lepsze i starsze od tary i balii. rsad Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 12:35 a jeszcze dawniejsze czasy, gdy skóra sama z grzbietu spadała ze starości i trzeba było następnego zwierza upolować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.10.02, 16:35 Gość portalu: Kejt napisał(a): > Zepsuła mi się 3 RAZY po 2MIES. UZYWANIA !!!! pralka firmy Amica. Chcę > zmienić !!!! > Ale na jaką? poradźcie. Mój budżet zamyka się w 2300 zl. no łądnie łądnie i co na to spece z amici???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sqad.ick.pl / 192.168.10.* 30.10.02, 19:05 dwa kije samobije i nad rzeke pranie tanie i ekologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.10.02, 19:50 to i tak masz szczescie!!! moj polar (niech szlag trafi ta firme!!) zepsul sie miesiac po gwarancji, a potem to juz sie psul i psul i psul...:) w tej chwili mam Siemensa i nie mam zadnych problemow:) ale polecam Boscha:) to juz wyzsza klasa, lepiej pierze, ciszej dziala:) pozdrawiam:) P.S. firma amica reklamujac sie namolnie zapomniala chyba o jakosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! 30.10.02, 20:10 Gość portalu: Anita napisał(a): > firma amica reklamujac sie namolnie zapomniala chyba o jakosci:) cała kasa poszła na reklamę, na podnoszenie jakości (jakoś) zabrakło ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praczka Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 21:37 Ale uwazaj na opisy pralek. Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym guziku "bez wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez ostatniego wirowania", czyli w trakcie wszystko wiruje i gniecie, a na koncu zostawia w wodzie. Paranoja, nie kupie wiecej Siemensa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 02:21 Co to za serwis, który o tym nie wiedział?? Naciągnęli Cię na 600 zł bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 31.10.02, 12:40 > w tej chwili mam Siemensa i nie mam zadnych problemow:) > ale polecam Boscha:) to juz wyzsza klasa, lepiej pierze, ciszej dziala:) Jest akurat odwrotnie :-) W temacie duzego AGD Bosch polaczyl sie z Siemensem, ale w tym malzenstwie to Siemens rzadzi. Widac zreszta to po ich produkcjach, pralki B i S bardzo nieznacznie sie od siebie roznia, roznice sa jednak na kozysc S. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Do Jarka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 15:37 Witaj, pracujesz może w Siemensie? Jak wyjaśnisz to co opisała Praczka ciut wyżej: "Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym guziku "bez wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez ostatniego wirowania", czyli w trakcie wszystko wiruje i gniecie, a na koncu zostawia w wodzie." Co to za serwis?? Pozdrawiam Ala Ps. Ciekawe jak było w instrukcji obsługi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Do Jarka IP: *.crowley.pl 03.11.02, 20:57 > Witaj, pracujesz może w Siemensie? Tak, ale w jego dzialce telekomunikacyjnej. Z AGD nie mam absolutnie nic wspolnego (moze poza posiadaniem pralki siemensa w domu). > Jak wyjaśnisz to co opisała Praczka ciut wyżej: > "Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym guziku "bez > wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs > czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez > ostatniego wirowania" Nie wiem, co ona ma za model, dla mojej pralki "bez wirowania" znaczy dokladnie i doslownie: "bez wirowania". Pranie zostaje w wodzie z ostatniego płukania, w trakcie wczesniejszych jest jedynie lekko kołowane dla odciagniecia wody. Niezaleznie od tego jest jeszcze funkcja "mniej zagniecen" ktora wylacza wirowanie miedzy kolejnymi etapami prania. A co do serwisów - polecam program "Usterka" na TVN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Do Jarka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 17:59 Dzięki- teraz rozumiem :-) I ja sobie też kupię Siemensa. Co do pr. "Usterka"- uwielbiam go, choć dopiero od 2 odcinkow. Wczoraj w nocy byl z telewizorami, a w nastepnym beda chyba właśnie PRALKI (jeśli dobrze usłyszałam)- zatem bardzo polecam! Pozdrawiam serdecznie Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plusgsm.pl 01.11.02, 12:47 Elektrolux to tylko taki trochę lepszy whirpool czyli jakośc ciągle marna. Potrafi mieć usterkę w najbardziej zaskakującym miejscu. Polecam siemens lub bosch pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta12 Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: tv.Astral.Lodz.pl:* / 192.168.134.* 30.10.02, 21:35 Mam od 4 lat pralkę i lodówkę Aristona i nic się nie dzieje .Odpukać.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuku Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 17:52 kup sobie Electroluxa. Poza tym że się nie psuje jest bardzo cichy. Bosche hałasują. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.02, 20:05 Odradzam pralki firmy Whirlpool! Psuła się 3 razy będac jeszcze na gwarancji, na dodatek panowie z serwisu byli niekompetentnymi fachowcami. Nie moglam towaru wymienic, gdyz powiedziano mi, ze to nie są takie usterki które kwalifikuja towar do wymiany. W rezultacie pralka w dalszym ciagu nie nabiera wody do tej komory do której powinna i musze sama jej w tym pomagac, szlag mnie trafia, fest automat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Badacz Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 11:24 Nie chcę się wymądrzać, ale: 1. Grupa BSH /niemcy/(Bosch i Siemens), od kiedy zaczęła produkcję poza niemcami ( w Tym w Polsce) staciła znacząco na jakośći, choć ceny przez to mamy niższe. 2. Grupa Electrolux /szwedzi/ (wraz z Zanussi /włochy/ i AEG /niemcy/) mocny średniak z niezłymi rozwiązaniami. /ciekawostka/ obecnie AEG jest składany w fabryce boscha z części Siemensa i Elektroluxa. 3. Whirlpool /USA/ kupują padające fabryki w europie (włochy, słowacja, polska /polar/) i składają tam sprzęty łatwe w użytkowaniu, niezbyt drogie i ziezbyt trwałe - "jednorazówki". Uwaga na pralki ze słowackiej fabryki "TATRAMAT" 4. Grupa Candy /włochy/(+ Hoover +Zerowatt) - trochę lepiej niż whirlpool 5. Grupa Merloni /włochy/ (Indesit, Ariston, ardo?) - trochę poniżej średniej, ale cena dużo poniżej średniej. Generalnie jak się trafi. Droga naprawa. Marka Ariston trochę lepsza od pozostałych. 6. Amica /pl/ - nie mogą się zdecydować czy się sprzedać jakiemuś koncernowi. Radzą sobie nieźle, choć czasem mają wpadki. Podobno (!!???!!) elektronika amici jest od boscha. Jak widać obecnie nie ma co patrzeć na producenta, tylko na wygląd, cenę, oraz długość gwarancji i koszt napraw pogwarancyjnych. Człowiek nigdy nie wie z jakiej fabryki i z jakimi częściami wewnątrz sprzęt mu się dostanie. Pozdrawiam Badacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 13:59 Jeszcze te małe (płytkie) Siemensy produkowane są podobno w Niemczech, co jest (jak sam mówisz) na plus. Pozdrawiam Ala Odpowiedz Link Zgłoś