Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.bphpbk.pl 29.10.02, 15:38
    Zepsuła mi się 3 RAZY po 2MIES. UZYWANIA !!!! pralka firmy Amica. Chcę
    zmienić !!!!
    Ale na jaką? poradźcie. Mój budżet zamyka się w 2300 zl.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 16:55
        Siemens, Bosch- polecam.

Pozdrawiam
        ala
      • Gość: Doti Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 19:17
        Jeszcze miesiąc temu poleciłabym Ci Whirpool, u mojej mamy doskonale sprawdza
        się (z wsadem od góry). Natomiast moja, nowa pralka tej firmy z wsadem z boku,
        po pięciu dniach użytkowania wymagała odwiedzin serwisu. Usterka śmieszna -
        przesuwa się jakiś pasek z tyłu i ocierając się bęben, śmierdzi - pan z serwisu
        był już dwa razy.
        Spróbuj z Boschem.
        • Gość: Jozef Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.02, 22:26
          AEG,Miele albo Bauknecht.
          • Gość: betek Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.provider.pl / *.provider.pl 29.10.02, 22:37
            Ja polecam Zerowatt. Moja pralka ma już 4 lata. Przez pierwsze trzy była
            użytkowana podwójnie (mieszkałam ja+mój chłopak+jego brat+brata żona), średnio
            3-4 prania tygodniowo, cały czas nienagannie działa.
      • aankaa Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! 29.10.02, 22:32
        wszystko jedno jaką, byle na gwarancji. Zepsuje się, znów wymienisz
        • Gość: Mar Frania, Światowid! IP: skory:* / 10.2.13.* 29.10.02, 23:58
          Moja frania działa już bezawaryjnie od 35 lat - to jest wynik, którego żadne
          nowoczesne gówno nie pobije!
          • aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 07:41
            balia i tara naszych prababć jeszcze dziś upiorą
            • Gość: rsad Re: Frania, Światowid! IP: *.pbks.pl 30.10.02, 08:39
              aankaa napisała:

> balia i tara naszych prababć jeszcze dziś upiorą

I tego rekordu nawet Frania nie przebije.

rsad

• aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 08:48
                a co powiecie o klepaniu kijem na kamieniu nad brzegiem strumyka ?
                • Gość: rsad Re: Frania, Światowid! IP: *.pbks.pl 30.10.02, 11:52
                  aankaa napisała:

> a co powiecie o klepaniu kijem na kamieniu nad brzegiem strumyka ?
                  To jeszcze lepsze i starsze od tary i balii.

rsad
                  • aankaa Re: Frania, Światowid! 30.10.02, 12:35
                    a jeszcze dawniejsze czasy, gdy skóra sama z grzbietu spadała ze starości i
                    trzeba było następnego zwierza upolować ?
      • Gość: qwer Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.10.02, 16:35
        Gość portalu: Kejt napisał(a):

> Zepsuła mi się 3 RAZY po 2MIES. UZYWANIA !!!! pralka firmy Amica. Chcę
        > zmienić !!!!
        > Ale na jaką? poradźcie. Mój budżet zamyka się w 2300 zl.

no łądnie łądnie i co na to spece z amici????
      • Gość: miki Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sqad.ick.pl / 192.168.10.* 30.10.02, 19:05
        dwa kije samobije i nad rzeke pranie tanie i ekologiczne
      • Gość: Anita Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 30.10.02, 19:50
        to i tak masz szczescie!!!
        moj polar (niech szlag trafi ta firme!!) zepsul sie miesiac po gwarancji, a
        potem to juz sie psul i psul i psul...:)
        w tej chwili mam Siemensa i nie mam zadnych problemow:)
        ale polecam Boscha:) to juz wyzsza klasa, lepiej pierze, ciszej dziala:)
        pozdrawiam:)
        P.S.
        firma amica reklamujac sie namolnie zapomniala chyba o jakosci:)
        • aankaa Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! 30.10.02, 20:10
          Gość portalu: Anita napisał(a):

> firma amica reklamujac sie namolnie zapomniala chyba o jakosci:)

cała kasa poszła na reklamę, na podnoszenie jakości (jakoś) zabrakło ;o)
          • Gość: praczka Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 21:37
            Ale uwazaj na opisy pralek.
            Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym guziku "bez
            wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs
            czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez
            ostatniego wirowania", czyli w trakcie wszystko wiruje i gniecie, a na koncu
            zostawia w wodzie. Paranoja, nie kupie wiecej Siemensa.
            • Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 02:21
              Co to za serwis, który o tym nie wiedział?? Naciągnęli Cię na 600 zł bez
              sensu...
        • Gość: Jarek Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 31.10.02, 12:40
          > w tej chwili mam Siemensa i nie mam zadnych problemow:)
          > ale polecam Boscha:) to juz wyzsza klasa, lepiej pierze, ciszej dziala:)

Jest akurat odwrotnie :-)
          W temacie duzego AGD Bosch polaczyl sie z Siemensem, ale w tym malzenstwie to
          Siemens rzadzi. Widac zreszta to po ich produkcjach, pralki B i S bardzo
          nieznacznie sie od siebie roznia, roznice sa jednak na kozysc S.

J.
          • Gość: ala Do Jarka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 15:37
            Witaj, pracujesz może w Siemensie?
            Jak wyjaśnisz to co opisała Praczka ciut wyżej:

"Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym guziku "bez
            wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs
            czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez
            ostatniego wirowania", czyli w trakcie wszystko wiruje i gniecie, a na koncu
            zostawia w wodzie."

Co to za serwis??

Pozdrawiam
            Ala

Ps. Ciekawe jak było w instrukcji obsługi...
            • Gość: Jarek Re: Do Jarka IP: *.crowley.pl 03.11.02, 20:57
              > Witaj, pracujesz może w Siemensie?

Tak, ale w jego dzialce telekomunikacyjnej. Z AGD nie mam absolutnie nic
              wspolnego (moze poza posiadaniem pralki siemensa w domu).

> Jak wyjaśnisz to co opisała Praczka ciut wyżej:
              > "Ja mam Siemensa, juz dwa razy wzywalam serwis, bo przy wcisnietym
              guziku "bez
              > wirowania" ciagle wirowalo. Przy trzeciej wizycie (i dwoch wymianach jakiejs
              > czesci za 600 zl) okazalo sie, ze dla Siemensa "bez wirowania" oznacza "bez
              > ostatniego wirowania"

Nie wiem, co ona ma za model, dla mojej pralki "bez wirowania" znaczy dokladnie
              i doslownie: "bez wirowania". Pranie zostaje w wodzie z ostatniego płukania, w
              trakcie wczesniejszych jest jedynie lekko kołowane dla odciagniecia wody.
              Niezaleznie od tego jest jeszcze funkcja "mniej zagniecen" ktora wylacza
              wirowanie miedzy kolejnymi etapami prania.

A co do serwisów - polecam program "Usterka" na TVN...
              • Gość: ala Re: Do Jarka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 17:59
                Dzięki- teraz rozumiem :-)
                I ja sobie też kupię Siemensa.

Co do pr. "Usterka"- uwielbiam go, choć dopiero od 2 odcinkow. Wczoraj w nocy
                byl z telewizorami, a w nastepnym beda chyba właśnie PRALKI (jeśli dobrze
                usłyszałam)- zatem bardzo polecam!

Pozdrawiam serdecznie
                Ala
          • Gość: kamil Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.plusgsm.pl 01.11.02, 12:47
            Elektrolux to tylko taki trochę lepszy whirpool czyli jakośc ciągle marna.
            Potrafi mieć usterkę w najbardziej zaskakującym miejscu.
            Polecam siemens lub bosch
            pzdr
      • Gość: beta12 Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: tv.Astral.Lodz.pl:* / 192.168.134.* 30.10.02, 21:35
        Mam od 4 lat pralkę i lodówkę Aristona i nic się nie dzieje .Odpukać.Pzdr.
      • Gość: kuku Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 17:52
        kup sobie Electroluxa. Poza tym że się nie psuje jest bardzo cichy. Bosche
        hałasują. pozdr.
      • Gość: joanna Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.10.02, 20:05
        Odradzam pralki firmy Whirlpool! Psuła się 3 razy będac jeszcze na gwarancji,
        na dodatek panowie z serwisu byli niekompetentnymi fachowcami. Nie moglam
        towaru wymienic, gdyz powiedziano mi, ze to nie są takie usterki które
        kwalifikuja towar do wymiany. W rezultacie pralka w dalszym ciagu nie nabiera
        wody do tej komory do której powinna i musze sama jej w tym pomagac, szlag mnie
        trafia, fest automat!
        • Gość: Badacz Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 11:24
          Nie chcę się wymądrzać, ale:
          1. Grupa BSH /niemcy/(Bosch i Siemens), od kiedy zaczęła produkcję poza
          niemcami ( w Tym w Polsce) staciła znacząco na jakośći, choć ceny przez to mamy
          niższe.
          2. Grupa Electrolux /szwedzi/ (wraz z Zanussi /włochy/ i AEG /niemcy/) mocny
          średniak z niezłymi rozwiązaniami. /ciekawostka/ obecnie AEG jest składany w
          fabryce boscha z części Siemensa i Elektroluxa.
          3. Whirlpool /USA/ kupują padające fabryki w europie (włochy, słowacja,
          polska /polar/) i składają tam sprzęty łatwe w użytkowaniu, niezbyt drogie i
          ziezbyt trwałe - "jednorazówki". Uwaga na pralki ze słowackiej
          fabryki "TATRAMAT"
          4. Grupa Candy /włochy/(+ Hoover +Zerowatt) - trochę lepiej niż whirlpool
          5. Grupa Merloni /włochy/ (Indesit, Ariston, ardo?) - trochę poniżej średniej,
          ale cena dużo poniżej średniej. Generalnie jak się trafi. Droga naprawa. Marka
          Ariston trochę lepsza od pozostałych.
          6. Amica /pl/ - nie mogą się zdecydować czy się sprzedać jakiemuś koncernowi.
          Radzą sobie nieźle, choć czasem mają wpadki. Podobno (!!???!!) elektronika
          amici jest od boscha.

Jak widać obecnie nie ma co patrzeć na producenta, tylko na wygląd, cenę, oraz
          długość gwarancji i koszt napraw pogwarancyjnych. Człowiek nigdy nie wie z
          jakiej fabryki i z jakimi częściami wewnątrz sprzęt mu się dostanie.
          Pozdrawiam Badacz
          • Gość: ala Re: Cholera z tą pralką !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.11.02, 13:59
            Jeszcze te małe (płytkie) Siemensy produkowane są podobno w Niemczech, co jest
            (jak sam mówisz) na plus.

Pozdrawiam
            Ala
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka