Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trojmiejskie Podworko Developerow - HOSSA

IP: proxy / *.68.222.179.brutele.be 31.10.02, 07:10
    Chcialem panstwa zapytac o rekomendacje Trojmiejskich Developerow
    Mieszkaniowych. Przymierzam sie powaznie do zakupu 4-kątow i zanim to
    nastapi zapraszam do chatu.
    1. Czy Masz przekonanie, ze sfera mieszkaniowa polskiej gospodarki
    cywilizuje sie? Czy jakosc materialow i zetelnosc budowania zbliza nas do EU
    czy tez jest to dalej budownictwo - 'czy sie stoi czy sie lezy...'?
    2. Kupiles cos od HOSSY w Gdyni/Gdansku? Rekomedujesz ta firme, czy tez
    odradzasz wspolprace?

Bardzo prosze o krotka opinie.

PS. Sorry za brak polskich liter.

Dzieki piekne/Robert
    Obserwuj wątek
      • kedas Re: Trojmiejskie Podworko Developerow - HOSSA 31.10.02, 09:44
        Czesc Robert

Dwa miesiace temu odebralem mieszkanko od Hossy (na Sokolce) wiec sluze
        swiezymi wrazeniami ze wsplopracy.

Gość portalu: Gosc portalu z BXL napisał(a):
        > 1. Czy Masz przekonanie, ze sfera mieszkaniowa polskiej gospodarki
        > cywilizuje sie? Czy jakosc materialow i zetelnosc budowania zbliza nas do EU
        > czy tez jest to dalej budownictwo - 'czy sie stoi czy sie lezy...'?

Hmm, nie wiem jak jest w UE, ale:
        - trzeba oddac Hossie, ze zbudowala dom terminowo (2 tyg poslizgu to wg mnie
        nie poslizg - zwlaszcza, ze bez problemow wyplacaja kare umowna)
        - majstrowie, ktorzy u mnie robili twierdza ze nie ma sie do czego przyczepic i
        za zrobione jest dosc porzadnie
        - mielismy pare zgrzytow dotyczacych mniejszych spraw, ale wynikaly raczej z
        tego, ze zostalismy zaskoczeni pewnymi detalami (np. faktem, ze mamy cokoli na
        podlodze, bo rura odplywowa od zlewu nie moze byc wkuta w sciane...), ale to
        raczej wina fatalnej osoby kontaktowej, ktora z nami wspolpracowala w czasie
        realizacji inwestycji (ciagle zagubiona, nic nie wiedzaca na pewno)
        - blok oddano z uprzatnientym i wykonczyonym otoczeniem (dojazdy, trwaka w
        ogrodakch, chodniki)

z negatywow:
        - budownictwo ich wyglada ladnie, ale chyba maja problemy z eronomia projektow
        co u mnie uwidocznilo sie w zaplanowaniu garazy; wlasciwie wszystkie maja zbyt
        waski (nawet w stosunku do przepisow prawa budowlanego) wjazd, to jeszcze
        promien skretu u sasiada (wjazd ograniczony ukosnym murkiem) byl taki, ze do
        garazu wjechac dawalo sie jedynie maluchem; trzeba jednak oddac sprawiedliwosc,
        ze lekko nacisnieci zgodzili sie poprawic co trzeba.

- nalezy przygladac sie wszystkim projektom (budowlanemu, wod/kan,
        elektrycznemu itd), bo na kazdym mozna zobaczyc cos nowego. Na przyklad w
        projekcie wod/kan wykrylem, ze w jednym pomieszczeniu mam wystep na srodku
        sciany (na budowlanym, sciana byla doskonale prosta kreska)

> 2. Kupiles cos od HOSSY w Gdyni/Gdansku? Rekomedujesz ta firme, czy tez
        > odradzasz wspolprace?

- generalnie polecam, zwlaszcza ze wzgledu na solidnosc wykonania i terminowosc
        - nie bardzo sobie tez wyobrazam, zeby ta firma mogla zbankrutowac w czasie
        robienia inwestycji

Pozdrawiam
        kedas
        • Gość: Gosc portalu z BXL Re: Trojmiejskie Podworko Developerow - HOSSA IP: proxy / *.68.222.179.brutele.be 01.11.02, 11:58
          Kedas

Dzieki za opinie. To nie jest moje pierwsze mieszkanie, tzn. mam tymczasem
          dach nad glowa, ale jak sie ma w pamieci film 'Alternatywy 4' i Aniola,
          ktory "popedzil" nie jednego cwaniaka - lepiej popytac.

Tymczasem mieszkam poza "pieknym krajem nad Wisla" ale nie obce mi realia
          polskich developerow. Z jednej strony, istnieje obiegowa opinia - Wydoic
          klienta do sucha', a z drugiej - reklama firmy w mediach. To jak woda i ogien!
          A pozniej budzisz sie z reka w nocniku. Tym niemniej dobrze slyszec pohlebne
          opinie o HOSSIE.

To tyle na razie, jeszcze wroce do zagadnienia.

Drodzy surferzy - nikt wiecej nie kupowal nic od HOSSY? Zapraszam do dyskusji.

PS. Kedas, czy Ty przypadkiem nie masz tam kogos z rodziny? :-)

Pozdrawiam
          Robert
          • kedas Re: Trojmiejskie Podworko Developerow - HOSSA 04.11.02, 12:18
            :)) nie mam rodziny w Hossie, a moze szkoda, bo moze nie zdarliby ze mnie tak
            okrutnie...
      • Gość: gk Re: Trojmiejskie Podworko Developerow - HOSSA IP: *.gda.cdp.pl / *.crowley.pl 24.01.03, 13:49
        Gość portalu: Gosc portalu z BXL napisał(a):

> Chcialem panstwa zapytac o rekomendacje Trojmiejskich Developerow
        > Mieszkaniowych. Przymierzam sie powaznie do zakupu 4-kątow i zanim to
        > nastapi zapraszam do chatu.
        > 1. Czy Masz przekonanie, ze sfera mieszkaniowa polskiej gospodarki
        > cywilizuje sie? Czy jakosc materialow i zetelnosc budowania zbliza nas do EU
        > czy tez jest to dalej budownictwo - 'czy sie stoi czy sie lezy...'?
        > 2. Kupiles cos od HOSSY w Gdyni/Gdansku? Rekomedujesz ta firme, czy tez
        > odradzasz wspolprace?
        >
        > Bardzo prosze o krotka opinie.

PS. Sorry za brak polskich liter.
        >
        > Dzieki piekne/Robert

Witam.
        Niedawno też odebrałem mieszkanie na Sokółce. Nie mieszkam tam jeszcze (jestem
        dopiero na etapie poszukiwania dobrych fachowców), więc dużo na temat jakości
        oddanego lokalu nie mogę powiedzieć. Na zebraniu wspólnoty natomiast słyszałem
        różne opinie. Generalnie sfera mieszkaniowa cywilizuje się, a na pewno nie
        można jej porównywać do tej z przed kilku lat ...
        Co do Hossy poślizg w moim przypadku też był symboliczny, karę umowną wypłacili
        bez gadania, całość (łącznie z zielenią)oddana estetycznie. Generalnie Hossa
        źle nie wypada, lecz zawsze jest jakieś ale ...

Pozdrawiam
        Grzegorz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka