Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Otwarto mi WITEXA !!!!

12.11.02, 12:17
    W piątek dokonano włamania do mojego mieszkania i otwarto zamek firmy
    Witex!!! Na zamku nie widać żadnych śladów . Po prostu przyszedłem do domu i
    chciałem otworzyć drzwi i już ktoś to uczynił za mnie. Wkładka wraz z
    kompletem kluczy ( 5 sztuk) poszła do ekspertyzy policyjnej. Z tego co już
    udało mi się ustalić był to starszy wzór wkładki - taki sam jak w Krakowie.
    Nikt nigdy nie zgubił kluczy ani nie stracił ich. Mieszkanie jest w nowym
    bloku oddanym do eksploatacji w tym roku. Z tego co już się orientuje
    większość mieszkań jest właśnie wyposażona w ten stary typ wkładki. Znając
    numer klucza istnieje możliwość dorobienia go na podstawie specjalnej książki
    kodów którą posiada/ posiadała firma Witex. Poniosłem duże straty finansowe i
    moralne i nawet nie wiem czy ubezpieczenie pokryje choć część z tego. Nie
    wiem co dalej mam zrobić w tej sprawie gdyż wszyscy mówią iż niemożliwe jest
    otwarcie tego zamka. Firma Witex nie podjęła ze mną kontaktu choć wiem że już
    wiedzą o tym i nagrałem im się na sekretarkę podając telefon do siebie i
    prosząc o kontakt w tej sprawie.
    Czy ktoś może mi polecić np. jakiegoś prawnika który nie zedrze ze mnie a
    solidnie zajmie się tą sprawą i potraktuje to bardziej prestizowo niż
    finansowo. Może dla niektórych starty poniesione przezemnie to pestka ale dla
    mnie to jest dość dużo.
    Obserwuj wątek
      • Gość: bankroot Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: YAMAHA:* / *.iie.org.mx 12.11.02, 13:44
        niezły gnój (sam mam takie drzwi, tylko nie wiem czy "krakowskie").
        Cos z tym trzeba zrobić.

pozdrawiam i szczerze współczuję

bankroot
      • Gość: jacekdnt Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.02, 10:06
        Cześć

Niestety nie pomogę Ci, mam jednak pytanie - być może nie ma to znaczenia, ale
        napisz gdzie mieszkasz. Chcę się dowiedzieć czy warszawscy złodzieje otwierają
        te zamki.

Pozdrawiam
        Jacek
      • Gość: Paulina Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: 195.136.95.* 13.11.02, 11:00
        Nie wiem czy można to nazwać zbiegiem okoliczności, ale po powrocie z długiego
        weekendu w poniedziałek otworzyliśmy zamek firmy Witex(mam przynajmniej takie
        wrażenie, że przekręciłam kluczyk)i zastaliśmy mieszkanie....Po prostu brak mi
        słów. Dla mnie to był koszmar. W pierwszej chwili nie miałam pojęcia co się
        stało, później niedowierzanie. Nie będę pisasć o stratach materialnych i
        moralnych, bo nie ma sensu. Dziwi mnie fakt, że nikt tego nie zauważył (sam
        telewizor miaa32 cale i ważył 60 klio!). Mieszkanie było nieubezpieczone-
        wynajmowane. Policja zabrała zamek do ekspertyzy. Jeśli winna jest firma Witex
        to zamierzamy się procesować.
        • Gość: Robert Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: waprx* / 192.168.229.* 13.11.02, 13:04
          Kiedy mieliście instalowany ten zamek? Ciekawe czy można ustalić w przybliżeniu
          które instalacje drzwiowe są potencjalnie najbardziej narażone na otwarcie.
      • Gość: Paulina Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: 195.136.95.* 13.11.02, 14:07
        Jeśli chodzi mi o mój zamek, ciężko jest mi to ustalić, ponieważ mieszkanie
        jest wynajmowane. Podejrzewam, że zamek był zamontowany od pocZątku oddania
        budynku - druga połowa lat 90-tych, ale mogę się oczywiście mylić, dlatego
        skonsultuje to z właścicielem.
        • adamparker Re: Otwarto mi WITEXA !!!! 13.11.02, 18:33
          Paulina - skontaktuj się z mną na priva.
          Ja miałem to samo w piątek ( 08-11-2002)
          Warszawa - Górce

Pilnie
          adam@usmotor.pl

PS. Proszę o kontakt kogoś z GW - kto może pomóc mi w walce z f-mą WITEX.
          • Gość: kasiapro1 Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.dsl.siol.net 15.11.02, 19:19
            Jaki rodzaj jest to dzrzwi?Gdzie kupiony?Czy to ma cos wspolnego z gerda?
          • Gość: Ania Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.chello.pl 15.11.02, 23:09
            Czy to był jeden zamek czy więcej?
          • Gość: qdlaty Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 18:30
            wczoraj probowali otworzyc kolejne mieszkania, ale im sie nie udalo.
            jak widac nie jest to wcale takie latwe.
            moze mieliscie np. tego samego glazurnika i daliscie mu klucze.
            • Gość: isa Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: 193.0.117.* 04.12.02, 10:44
              Właśnie zamontowali nam takie drzwi i zamki w nowym budynku.
              Skandal z Witeksem trwa już kilka miesięcy, a ciągle montują te drzwi i zamki.

• Gość: sylwia witex IP: *.zarz.agh.edu.pl 04.12.02, 11:17
                nam zaraz przy odbiorze mieszkania doradzono, by zamontowac drugi zamek innej
                firmy niz witex

• Gość: isa Re: witex IP: 193.0.117.* 04.12.02, 11:32
                  Tak, ale Witex obsługuje "sztaby"
                  Ten drugi jest tylko na przyczepkę.
      • vivawawa Re: Otwarto mi WITEXA !!!! 04.12.02, 14:55
        błagam o info - otwierają na pasówkę czy rozwiercają ????
        mam tez drzwi WITEX ale wkładka jest tzw budowlana, bo jeszcze tam nie
        mieszkam, boje się brać fachowców z firmy WITEX do wymiany zamków
        • Gość: sylwia ?????????? IP: *.zarz.agh.edu.pl 04.12.02, 15:05
          otwieraja bez rozwiercania - tak slyszalam
        • lhp Re: Otwarto mi WITEXA !!!! 04.12.02, 15:23
          Podobno otwieraja normalnymi kluczami /wyciekły kody, ktos wyniosl z firmy
          technologie zamkow/

Poza tym rozmawialem ze specjalista od otwierania zamkow, ktory stwierdzil, ze
          bez problemu mozna otworzyc zamek witexu /ten z plaskim kluczem/ -wystarczy
          wlozyc zamek cos podobnego do klucz, duza dzwignia i zamek otwarty. /ja nie
          probowalem/

Najlepszym rozwiazaniem jest zalorzenie wkladki z kluczem o przekoju okraglym,
          ktory jest znacznie trudniejszy do otworzenia /nie mozna wtedy zastosowac
          metody otwierania z kluczem plaskim/

Pracownicy witexu powinni zamontowac dostarczona przez nas wkladke - wtedy nie
          tracimy gwarancji na drzwi

pzdr
          • Gość: qdlaty Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 17:36
            ech, cos ten Twoj specjalista nie wie o czym mowa
            wpuszcza Cie w maliny powodujac niepotrzebne nerwy
            idz do kogos bezstronnego
            ani plaskich, ani okraglych nie da sie tak otworzyc jak on pisze
            i nie ma wielkiej tajemnicy w budowie wkladek
            byle kto moze taka wkladke kupic, rozebrac i zobaczyc jak wyglada
            co nie znaczy, ze bedzie potrafil ja otworzyc
            q.
          • Gość: qdlaty Re: Otwarto mi WITEXA !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 17:47
            a tak swoja droga to mozna montowac i 5 zamkow
            jesli mieszkanie jest wynajmowane, to pierwsza rzecza jest wymiana ktoregos z
            nich. 99 % wlascicieli mieszkan ma dorobiony jeszcze jeden komplet kluczy.
            q.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka