Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SM Kabaty Matecznik - Ostoja

IP: *.bbnplanet.com 11.10.01, 08:17
    Miesiąc temu podpisałem umowę zakupu mieszkania na VII piętrze.
    Przeszukalem listę FORUM lecz nie znalazłem krytycznych uwag pod adresem
    spółdzielni i wykonawcy.
    Rzeczywiście, tempo i sposób prowadzenia inwestycji mile zaskakuje (ponieważ
    nieco zmieniam aranzacje mieszkania wiec często bywam na budowie)

Czy macie jakies uwagi do tej spółdzielni???
    A może ktoś z Was będzie mieszkał w bloku A; niekoniecznie na VII p.:-}?????
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wacek Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: 195.205.132.* 11.10.01, 09:59
        Miałem z nimi podpisać umowę, ale zrezygnowałem jak ją przeczytałem. Nie chcę
        Cię martwić, ale ta umowa nie gwarantuje Ci dokładnie nic, a nakłada na Ciebie
        liczne obowiązki. Jedynym atutem jest to, że budynek już prawie stoi. Ja
        rozważałem podpisanie umowy na etapie pustego pola, które bardzo długo było
        puste.

Jednym słowem, będą problemy !

Pozdrawiam,

Wacek
        • Gość: Amster Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: *.bbnplanet.com 11.10.01, 11:41
          Gość portalu: Wacek napisał(a):

> Miałem z nimi podpisać umowę, ale zrezygnowałem jak ją przeczytałem. Nie chcę
          > Cię martwić, ale ta umowa nie gwarantuje Ci dokładnie nic, a nakłada na Ciebie
          > liczne obowiązki. Jedynym atutem jest to, że budynek już prawie stoi. Ja
          > rozważałem podpisanie umowy na etapie pustego pola, które bardzo długo było
          > puste.
          >
          > Jednym słowem, będą problemy !
          >
          > Pozdrawiam,
          >
          > Wacek

Wacku,
          A co dałaby dobra umowa w przypadku np. War-Investu. Przed podpisaniem oglądałem
          kilka umów innych sp. i dev. i muszę Ci powiedzieć iż żadna nie była fair;
          definiowły one zobowiązania klienta oszczędzając sprzedawcę. Kontaktowałem się z
          prawnikiem, który powiedział że umowa Ostoji nie zabezpiecza dobrze moich praw
          ale znalezienie firmy, która ma taką satysfakcjonującą klienta umowę, może mi
          zająć czas do emerytury. Bardzo ważnym zabezpieczeniem jest natomiast przedmiot
          umowy, a raczej stan zaawansowania umowy. Jeżeli chodzi o Ostoję to chyba nie
          można mieć zarzutów.
          Mam nadzieję, że z Twoich pesymistycznych wizji nic nie wyjdzie.
          Pozdrawiam
          • Gość: a Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: *.bbnplanet.com 11.10.01, 11:45
            w tekście powyżej powinno być oczywiście:

zaawansowania budowy,
            a nie umowy.

Pozdrawiam
          • Gość: Wacek Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: 195.205.132.* 11.10.01, 19:15
            Nie twierdzę, że dobra umowa jest jedynym warunkiem powodzenia inwestycji, ale
            jest ważną częścią. Nie jest prawdą, że wszystkie umowy z developerami są
            niekorzystne dla klienta, szczególnie w dobie recesji na tym roku.

Ja zawarłem umowę ze spółką Wersal Podlaski. Umowa uczciwa. Mogłem też
            wynegocjować dodatkowe, własne warunki, które zawarłem w aneksie do umowy
            właściwej.

Pozdrawiam,

Wacek
          • Gość: Piotrek Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: *.polkomtel.com.pl 28.10.01, 20:07
            Skoro już się znaleźliśmy - przyszli sąsiedzi - proponuję wymianę opinii na
            temat wysokości opłat za infrastrukturę - czy nie wydaje się Wam, że opłaty są
            zbyt duże?
      • Gość: Robi Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: *.bbnplanet.com 18.10.01, 19:01
        Cześć \

Ja tez tam czesto zagladam i jestem bardzo zadowolony.
        Wyglada na to ze wszystko tam bedzie ok i w terminie

Pozdrawiam
      • Gość: nikita Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: 10.130.128.* / *.acn.pl 28.10.01, 20:33
        spojrzcie prosze na ta opinie:
        mojazemsta.com/komentarze.asp?id_tematu=184&id_grupy=4
        co Wy na to ?
        • Gość: Robi Re: SM Kabaty Matecznik - Ostoja IP: *.bbnplanet.com 29.10.01, 08:17
          Dziwne

jezeli spoldzielnia nie mialaby pieniedzy to by nie placila wykonawcom, a ta
          najwyrazniej placi, bo tempo robot jest bardzo dobre.
          bylem tam w sobote malowali osttatnia sciane poludniowa

ta informacja wyglada mi na chec zamieszania lub jakiejs osobistej zemsty, ale
          za co?
          Ja bym sie tym osobiscie nie przejmowal
          pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka