milestone 09.03.06, 14:28 Wreszcie artykuł dla kogoś, kto nie chce mieszkać na Tarchominie czy Zielonym Zaciszu. Czyżby zamożność społeczeństwa, wbrew opinii części polityków, jednak rosła? Emilia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WelcometoDisneyPL Mieszkania dla snobistycznych czubków ... IP: *.era.pl 09.03.06, 14:29 > "a z okien jest widok na morze" - zaje*isty lazurowy Bałtyk :) > mieszkanie cacy a wokoło korki i dziurawe drogi i brudna Warsiawka i chora Polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcinus Re: Mieszkania dla snobistycznych czubków ... IP: *.m.pppool.de 09.03.06, 15:41 Zazdroscisz ze kogos na to stac? A co ma robic z pieniedzmi, w banku trzymac? A moze proponujesz emigracje? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Pol miliona funtow...To za darmo. Warto 09.03.06, 15:43 zainwestowac i spylic z zyskiem, gdy Polska kiedys tam bedzie w Europie - fajna inwestycja dla jeszcze nienarodzonych wnukow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halo Re: Pol miliona funtow...To za darmo. Warto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:18 A najlepiej zainwestowac w takie budownictwo i sprzedawać takie "chatki"...to jest zysk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Jak już Holender - to będzie przekręt... 09.03.06, 21:37 Jak już Holender - to będzie przekręt... atomm napisał: > www.mondrian.echo.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnold do kropka IP: *.met.pl / 217.153.134.* 09.03.06, 18:19 Widzę, że z Ciebie znawca rynku nieruchomości.....co najmniej taki jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Zawsze możesz kupić nowy krawat za 1000 dolców i p 09.03.06, 21:36 Zawsze możesz kupić nowy krawat za 1000 dolców i pomazać go ketchupem. Gość portalu: calcinus napisał(a): > Zazdroscisz ze kogos na to stac? A co ma robic z pieniedzmi, w banku trzymac? A > moze proponujesz emigracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToDisneyPL Jakby ktoś miał tyle kasy i łeb to raczej kupiłby IP: *.spray.net.pl 09.03.06, 22:14 .. coś w Toskanii, Hiszpanii lub Grecji albo w Londynie - nie w tym zasyfiałym zimnie. Jak nie wie jak to moge mu pomóc za 0,05% inwestycji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobacco Re: Mieszkania dla snobistycznych czubków ... IP: 212.76.37.* 09.03.06, 22:15 Zdaje się kolego(czy kto ty tam jesteś) odezwały się w tobie prowincjonalne kompleksy, prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
tobacco Re: Mieszkania dla snobistycznych czubków ... 09.03.06, 22:24 Zdaje sie kolego, że odezwały się w tobie prowincjonalne kompleksy. Nie mieszkałeś, nie mieszkasz i mieszkać w Warszawie nie będziesz, więc z łaski swojej nie przekręcaj jej nazwy, bo jakby nie było wypowiadasz się o stolicy swojej ojczyżny.Troche kultury, kolego nie zawadzi, bo inaczej dalej będziemy na was mówili "wieśniaki ze słomą i gnojem na gumofilcach" ;] pozdrowienia z WARSZAWY Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: Mieszkania dla snobistycznych czubków ... 27.03.06, 08:43 Wiadomości Co to jest RSS ? » Polacy mile widziani 27.03.2006 06:34 Tysiące mieszkań we wschodnich Niemczech na próżno czekają na lokatorów. Władze miast chętnie wynajęłyby je Polakom. Burmistrz Frankfurtu nad Odrą Martin Patzelt zapowiedział wyburzenie do 2020 r. 13 tysięcy mieszkań w mieście, pisze "Metropol". W efekcie ma zniknąć m.in. całe osiedle Neuberesinchen. Ta decyzja jest spowodowana dramatycznymi zmianami demograficznymi. Frankfurt, przemysłową chlubę byłej NRD, zamieszkuje obecnie około 64 tys. osób, o ponad 20 tys. mniej niż w 1989 r. I będzie ich jeszcze mniej - według najnowszych szacunków do 2015 r. wyemigruje stąd następne 10 tys. mieszkańców. Na ich miejsce nikt nie przybywa - przygraniczne tereny Niemiec należą do najmniej atrakcyjnych gospodarczo. Frankfurt, tak jak Guben czy Goerlitz, powoli wymiera. Inaczej jest po polskiej stronie granicy. Za rosnącą systematycznie liczbą ludności nie nadąża lokalne budownictwo. Skutkiem tego jest chroniczny brak wolnych lokali. W Słubicach tylko w ciągu ostatnich kilku lat liczba mieszkańców wzrosła z 17 do 25 tys., głównie za sprawą studentów i ludzi zajmujących się przygranicznym handlem. W tej chwili brakuje dla nich w mieście ponad 500 mieszkań. Jednocześnie po drugiej stronie Odry na nowych lokatorów czeka 10 tys. lokali. Już w 2003 r. Martin Patzelt połączył te dwa fakty. Mieszkańcy Słubic mogliby wprowadzić się do frankfurckich mieszkań. Przed rozszerzeniem UE problemem były przepisy prawne. Patzeltowi udało się przekonać rząd federalny do wydawania mieszkańcom Słubic specjalnych zezwoleń na osiedlenie, bez prawa do pracy i pomocy socjalnej. Pierwszymi, którzy chcieli wykorzystać nową możliwość, była rodzina Karpowiczów. Oprócz poprawy warunków mieszkaniowych motywacją była wygoda - dzieci państwa Karpowiczów uczęszczały do szkoły po niemieckiej stronie. Jednak był problem. Jak mówi Arkadiusz Karpowicz, frankfurcki Urząd ds. Cudzoziemców postawił Polakom zbyt wysoką poprzeczkę. - Wymagano od nas dochodów ponad 1000 euro na osobę. Chyba nikt w Słubicach nie spełnia tego wymogu. Musieliśmy zrezygnować - dodaje. Arkadiusz Karpowicz założył jednak firmę w Niemczech i może już opłacić czynsz. Wkrótce przeprowadza się za Odrę. Chociaż niemieckim pustostanom przy granicy z Polską towarzyszy przeludnienie miast polskich, na przeszkodzie zamieszkania za Odrą stoją pieniądze. Za 3- pokojowe mieszkanie w Słubicach trzeba zapłacić około 1100 złotych, we Frankfurcie do 500 euro. Miastu nie wolno do czynszów dopłacać. Otrzymuje za to 60 euro za m2 zlikwidowanej powierzchni w ramach restrukturyzacji Niemiec wschodnich. W kwietniu wspólna miejska polsko-niemiecka komisja przekaże Parlamentowi Europejskiemu petycję z prośbą o pomoc w zdobyciu środków finansowych z funduszy strukturalnych. Dzięki temu byłoby możliwe obniżenie czynszów dla Polaków. (PAP) Zobacz ostatnie wydanie naszego biuletynu. Co to jest RSS ? » Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: Mieszkania za miliony, 1-2 ? 27.03.06, 08:56 Mieszkanie za milion Rzadko zdarzają się transakcje na rynku wtórnym, w których mieszkanie (a nie dom) zostaje sprzedane za kwotę siedmiocyfrową. W naszej tabeli "Co i za ile sprzedali warszawscy pośrednicy" odnotowujemy wyjątkową transakcję. Przy ul. Wielickiej na Mokotowie kupiono mieszkanie za milion złotych i - i jak wynika z nadesłanych przez pośrednika danych - nie jest to wcale maksymalna kwoty, bo cena wywoławcza wynosiła 1 milion 200 tys. zł. Kupującemu udało się więc utargować imponującą kwotę 200 tys. zł. Mieszkanie jest stosunkowo nowe (z 2000 roku) i duże, gdyż ma aż 120 mkw. powierzchni, a każdy z tych metrów jest wart 8330 zł. Są to cztery wielkie pokoje. Nabywca będzie musiał jeszcze trochę dołożyć, gdyż mieszkanie jest do odświeżenia. Bardzo wysoką cenę metra kwadratowego zapłaci także (chyba, że utarguje) nabywca mieszkania przy ul. Czerwonego Krzyża na Powiślu (tabela "Do wzięcia od ręki"). Pomimo sąsiedztwa linii kolejowej sprzedający chciałby za metr kwadratowy 7948 zł. A więc cena za trzypokojowe wielkie mieszkanie o powierzchni 95 mkw. wynosi 755 tys. zł. Za tak wysoką ceną przemawia fakt, że mieszkanie jest w dobrym stanie, znajduje się w przedwojennej kamienicy z 1939 roku, a poza tym - obok parku. Dla porównania - warto spojrzeć na inne mieszkanie o tym samym metrażu. Przy ul. Fasolowej we Włochach za czteropokojowe mieszkanie 95 mkw. trzeba zapłacić jedynie 290 tys. zł, czyli 3053 zł za mkw. b. kal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.pkt.pl 09.03.06, 14:44 Być może Łucka jest atrakcyjną lokalizacją ze względu na swoją bliskość do centrum, ale w tak koszmarnie wyglądającym budynku w życiu bym mieszkania nie kupił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Kurylowicz zaprojektowal JWConstr na Bemowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 16:16 przy Gorczewskiej. I.. lokale uzytkowe maja 2,60m, ha, ha. Obiekt nie zapowiada sie ladnie. Chociaz plany mieszkan nie sa zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kurylowicz zaprojektowal JWConstr na Bemowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:19 Zaprojektował też fabrykę Forda i też nie jest to apartamentowiec. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pablopic z reguły jak jest basen to nie ma klimatyzacji 09.03.06, 14:46 albo czegoś innego, ci cholerni developerzy, muszą się jeszcze dużo nauczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: 82.210.154.* 09.03.06, 14:53 milestone napisała: > Wreszcie artykuł dla kogoś, kto nie chce mieszkać na Tarchominie czy Zielonym > Zaciszu. Czyżby zamożność społeczeństwa, wbrew opinii części polityków, > jednak rosła? > > Emilia Tak emilko poraw sobie samopoczucie czytając ekspercki komentarz pracownika jw destruction. Radże zwiedzić ich "sztandarową inwestycję" od środka - szczególnej uwadze polecam gładzie na równych ścianach podwójnie szklone okna wysokiej szczelności, 30 mieszkań typowych dal tego segmentu, elewację z wysokiej jakości materiałów, basen ze szczególnym uwzględnnieniem rozmiarów niecki /swoją droga niecka to dobre określenie/ ogólna jakość wykończenia klatek, liczne naziemne miejsca postojowe, pralnie etc. O eleganckiej architekturze bryły budynku nawiązującej tórczo do Pałacu Kultury i przypominającej psią kupę z częściowo /w rejonie muralu reklamowego jw destruction/ podświetlona fasadą nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
milestone Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 15:33 Ze wstydem przyznaję, że przeoczyłam fragment dotyczący JWC. A renoma tej firmy jest mi znana. Rzeczywiście apartamenta by JWC to coś przypominające daewoo leganza. Emi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derobson Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: 5.5R* / 193.194.132.* 09.03.06, 15:08 chyba jednak nie rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 15:12 To, że coś drogiego, luksusowego jest oferowane, nijak ma się do zamożności społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 15:32 Jest popyt, jest i podaż. Nie ma się czym podniecać. Mi osobiście ceny rzędu 21K/m wydają się nieco przeszacowane, ale to już czas pokaże. Podobnie jak 7K za tak naprawdę średni standard i lokalizację. Tu się można naciąć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
callafior Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 22:31 > Jest popyt, jest i podaż. Nie ma się czym podniecać. Faktycznie nie ma, zwłaszcza poziomem "zamożności" większości polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 12.03.06, 09:31 Qrcze - najlepiej wszystkim po równo, a burżuje się nie wychylać i w wieżowcu mieszkać :-(. Jak tęsknisz za takimi klimatami, Białoruś zaprasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pil.Nick Mądre-głupie ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:25 dobrze się czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ja chcę tylo 2-3 pokoje IP: 194.29.158.* 09.03.06, 15:30 ale dzięki naszym "władzom" raczej niepredko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qquryku Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.231.udn.pl 09.03.06, 15:32 ja tam chce saune przy domu swoim i luksus zajebbisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addam co to jest, 750,000 $? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.03.06, 15:39 przecietna cena 3 pokojowego mieszkania w NYC to 1,600,000 dolarow, przecietna pensja w USA 32,000...to se policzta jakie to jest dostepne Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: co to jest, 750,000 $? 09.03.06, 16:28 Zrobiłeś mały błąd bowiem nie napisałeś że 30 tys $ to pensja roczna a w Polsce ludzie posługują sie miesięczną :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: co to jest, 750,000 $? 09.03.06, 16:38 co to jest "3-pokojowe"? 1-br? jezeli tak to "srednia" to nie 1.6 mln tylko okolo 500k.... mieszkasz na manhattanie to i zarabiasz na manhattanie, gdzie srednia jest okolo 90k... (druga sprawa to standard mieszkania, hehe jezeli musi byc basen i "podgrzewany wjazd do garazu" <--cokolwiek to ma oznaczac, to w nowym jorku takich budynkow jest niewiele. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addam Re: co to jest, 750,000 $? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.03.06, 19:39 nie, 3 pokoje to 2-bedroom apt, moze powiedz gdzie znalazles/as to mieszkanie za 500 K, chetnie zobacze, a od tych 90K to odejmij podatki federalne i stanowe, to ci sie zmiejszy 30%, pozdrawiam rownie 'cieplutko' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addam Re: co to jest, 750,000 $? IP: *.client.insightBB.com 09.03.06, 19:47 a tu masz jeszcze troszke statystyk z NYC z ostatniego roku Volume $510 mil -9% Avg Price $1,569,740 -14% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: co to jest, 750,000 $? IP: 129.81.192.* 09.03.06, 21:09 Trzeba tu dodac, ze w Polsce "apartment" kojarzy sie z czyms luksusowym - w USA zas "apartment" to, po prostu, mieszkanie... Nie musi to oznaczac zadnego luksusu! P.S. Czasem w ogloszeniach w USA pisze sie wiec o "luxury apartments" - dla podkreslenia wyzszego standardu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dollar Klatki dla uczestnikow RatRace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 15:42 Nooo brawo w koncu mamy ciekawy artykulik dla moich szczurkow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Klatki dla uczestnikow RatRace IP: *.devs.futuro.pl 09.03.06, 16:44 Na reszcie bendem mógł pokazać warszwiakom, ze nie jestem od nich gorszy...Warto całe życie lizać otwór szefowi (choć on jest z innej "wsi" niż ja), żeby se takie cacko kupjeć... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e w moim budynku mieszka 20 lokatorow... 09.03.06, 16:47 ...wprawdzie nie mam basenu ( co za szkoda )...ale mam klime ( nawiew z sufitu tak samo z ogrzewaniem gazowym)...mam tez taras w sumie jakies 110 m2...to co czy mozna powiedziec ...ze mee...zyje w lukxusie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: w moim budynku mieszka 20 lokatorow... 09.03.06, 17:04 ...sa jeszcze ukryte luxusy w mee...apartamencie...takie jak pelne lazienki w kazdej sypialni duza szafa do ktorej sie wchodzi...no i jeszcze pralnia z pralka i szuszarka...casami jestem dumny z siebie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:05 milestone napisała: > Wreszcie artykuł dla kogoś, kto nie chce mieszkać na Tarchominie czy Zielonym > Zaciszu. Czyżby zamożność społeczeństwa, wbrew opinii części polityków, > jednak rosła? Taak - zapraszam do apartamentów JW na Łuckiej. Bardzo atrakcyjna okolica. Żuleria, dresy, kamienice prosto po bombardowaniu w 1944. Na spacer wieczorową porą bez 2 ochroniarzy i rkm-u bym się nie wybierał. A Tarchomin - cóż - z balkonu widzę łąkę, drzewa, wał wiślany i bielany po drugiej stronie rzeki. ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głodny Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:10 I jak tu mam nie zabić takiego pana i nie obrabować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIM Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:32 W DUPACH SIĘ POPRZEWRACAŁO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropek Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:38 może się poprzewracało! ale za to w luksusie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tins Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 17:52 ja tam mieszkam w domku i nie zamienię go na żaden apartament. Wiosną pod dachem gnieżdzą sie wróble i zięby, za oknem mam swoja prywatna darmową brzozę, latem mogę kosić trawę i wylegiwać się na niej z kotem. W poblizu mam las. Dodam, że mieszkam w cudownym miejscu katowice, które nazywa się Brynów, 15 minut tramwajem do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 18:01 ...to i wino masz domowej roboty zapewne...? Gość portalu: tins napisał(a): > ja tam mieszkam w domku i nie zamienię go na żaden apartament. Wiosną pod > dachem gnieżdzą sie wróble i zięby, za oknem mam swoja prywatna darmową brzozę, > latem mogę kosić trawę i wylegiwać się na niej z kotem. W poblizu mam las. > Dodam, że mieszkam w cudownym miejscu katowice, które nazywa się Brynów, 15 > minut tramwajem do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Pierwsza liga mieszkaniowa 09.03.06, 18:38 Ajajajjjj. Zazdroszczę. Ja mieszkam na Tysiącleciu. Za oknem park chorzowski, wokół zieleń i woda. Wszędzie blisko samochodem, tramwajem, autobusem, rowerem. Bardzo lubię tu mieszkać, a jednak... Moja panna mieszka we własnym domu - ogród, mały basen, drzewa owocowe. Namiastka luksusu i to wspaniałe poczucie wolności :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawron. Re: Akademik to jest apartament. IP: *.ds.univ.gda.pl 09.03.06, 18:03 Ja mieszkam w akademiku,w pokoju duosobowym tak malym ze tylko kilka m2 przypada na 1 osobe,wspolna lazienka,prysznic i kuchnia przypadajace na 36 osob,oplaty - 250 zlotych miesiecznie,dodatkowo nieszczelne okna,niedogrzane pokoje,widok z okna przecietny,obiekty sportowe-boisko w poblizy(asfaltowe oczywiscie),odleglosc od morza 5km.I uwazam akademik za apatament,bo w koncu plynna jest kategoria apartamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Akademik to jest apartament. 09.03.06, 18:06 ...to tow. cimoszewicz placi mniej za wynajem lesniczywki z zabudowaniami i z ziemia... Gość portalu: Gawron. napisał(a): > Ja mieszkam w akademiku,w pokoju duosobowym tak malym ze tylko kilka m2 > przypada na 1 osobe,wspolna lazienka,prysznic i kuchnia przypadajace na 36 > osob,oplaty - 250 zlotych miesiecznie,dodatkowo nieszczelne okna,niedogrzane > pokoje,widok z okna przecietny,obiekty sportowe-boisko w poblizy(asfaltowe > oczywiscie),odleglosc od morza 5km.I uwazam akademik za apatament,bo w koncu > plynna jest kategoria apartamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
viator no nie, też mi ekspert z jw construction... 09.03.06, 18:04 powiem tak: jw construction i apartamentowce to tak jak fiat i luksusowe samochody. a łucka to chyba najgorszy nowy budynek w całej warszawie. mnóstwo mieszkań, w środku można dostać klaustrofobii, katastrofalnie działa wentylacja, no i podejżane okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: no nie, też mi ekspert z jw construction... IP: *.crowley.pl 09.03.06, 18:39 Zabawne, w artykule o apartamentach wypowiada sie kobieta z JW Contsruction, hihi:D Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw To sadzawka na ropuchy, czy toaleta:) 09.03.06, 19:15 Ja stawiać wigwam nad morzem, hough! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin ja z dziewczvynom wlasnie kupuje mieszkanie w lond IP: *.dsl.pipex.com 09.03.06, 19:18 w londynie za ktore placimy 180 tys. Wyjechalismy dwa lata temu i juz mozemy sobie pozwolic na kredyt. Za rok sprobujemy ulokowac czesc kasy w jakas nieruchomosc w warszawie - kamienice w ktorej czesci miasta polecacie bo jestesmy z bialegostoku i nie znamy tej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbork Re: ja z dziewczvynom wlasnie kupuje mieszkanie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:25 Tarchomin to jedna z najszybciej rozwijajacych sie dzielnic. Znalesc tam mozna wszystko. Blisko do zieleni, z dala od miejskiego zgielku. Odpowiedz Link Zgłoś
tobacco Re: ja z dziewczvynom wlasnie kupuje mieszkanie w 09.03.06, 22:49 A na cholerę nam Warszawie, jakiś buc białostocko-londyński? Odpowiedz Link Zgłoś
emelem1 opłata za apartament 09.03.06, 20:23 rozwaliło mnie w artykule opłata za apartament "ponad 1000 zł za 100m2" hahahaha ja za zwykłe mieszkanie 60m2 płace 700zł+media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: opłata za apartament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:50 700 zł czynszu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamot Re: opłata za apartament IP: *.centertel.pl 09.03.06, 21:57 a ja z rodzina właśnie przeprowadzam sie do wyczekiwanego mieszkania w extra punkcie (naprawde!!!) z podstawowymi wyposażeniami i basenem "państwowym" 500 metrów od domu. i bedziemy czuc sie jak w apartamencie. ludzie!!! piszecie o dobrach doczesnych - to nic nie warte. nicość!!! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookies Re: opłata za apartament IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.06, 21:43 Czyli apartament to "taniocha"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl znowu mieszanie pojec po polsku IP: *.hsd1.wa.comcast.net 09.03.06, 21:55 apartament to slowo angielskie i nie manic w spolnego z luksusem. po za tym apartament sie wynajmuje, na wlasnosc kupuje sie condominium, to tez angielskie slowo, standart jest okreslany tylko i wylacznie cena. jednak w polsce tworzy sie nowomowe i pojecia typowe dla pokomuny. troche z telewizji, troche z wyobrazni i jest nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Pierwsza liga mieszkaniowa IP: *.78.202.62.cust.bluewin.ch 09.03.06, 22:11 no panowie redaktorzy, kurylowicz asociates czy jems architekci to firmy, a wy im robicie bezplatna (?) reklame, bo czym sie rozni wypowiedz "Jems/Kuryłowicz - ladne domy" od "biedronka - niskie ceny"! zwazywszy ze regulamin zawodowy zabrania architektom reklamy w mediach, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś