Gość: krzysiek kiedy się spotykamy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:04 kiedy sie spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: kiedy się spotykamy? IP: 157.25.92.* 16.10.02, 21:24 Zgodnie z naszymi wcześniejszymi ustaleniami, o terminie następnego spotkania poinformuję na forum i wyślę SMS-y. Będzie też wywieszona informacja na drzwiach szkoły. Niestety, rzeczy nie dzieją się aż tak szybko jak byśmy sobie tego życzyli, a na spotkaniach towarzyskich w szkole chyba nam nie zależy. Z nowości: 1. Przetarg nr 2 został rozstrzygnięty. Przynależna WI część gruntu na Beli Bartoka została sprzedana po spodziewanej cenie o której informwaliśmy na spotkaniu, 2. Zgodnie z przewidywaniami Mostostal złożył sprzeciwy przeciwko naszej 2 grupie w ilości ok. 400 szt./tyle, ile jest wniosków o 2 grupę/ więc trochę potrwa ich rozpatrzenie. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: kiedy się spotykamy? IP: *.chello.pl 17.10.02, 12:38 Jest jakis urzedowy okres, na rozpatrzenie tych wnioskow mostostalu? Jak długo to morze potrfac? Czy rada wierzycieli zgodzila sie na sprzedawanie majatku W. po kawalku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: kiedy się spotykamy? IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 19.10.02, 21:41 1. Zależy wyłącznie od sądu 2. Jasne, że się zgodziła pod warunkiem, że sprzedaż cząstkowa przyniesie większe wpływy do kasy upadłości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 23.10.02, 12:33 aby nie spaść za nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 13:13 Potrzebuję kontaktu z kimś z grupy mój e-mail: koper@gazeta.pl lub zarzad@stalexport.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 13:16 koper6@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 213.241.44.* 23.10.02, 14:15 Potrzebuję kontakt adres e-mail: wojtekko@pf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.Koper Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 08:32 Potrzebuję kontaktu na ten adres kogoś z grupy LASEKBRUDNOWSKI > koper6@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 11:26 Bardzo Proszę potrzebuję kontaktu z kimś z grupy mój e-mail: koper@gazeta.pl lub zarzad@stalexport.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:00 Czy nikt tego nie czyta proszę o kontakt e-mailowy koper6@gazeta.pl, zarzad@stalexport.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:02 Czy nikt tego nie czyta proszę o kontakt e-mailowy koper6@gazeta.pl, zarzad@stalexport.waw.pl, lub g-g 4252931 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nxcvkn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.02, 12:12 w drugim i trzecim poscie masz adresy mailowe do autorki wątku. z tego co pamiętam jakieś adresy i telefony są też w treści pozostałych. wystarczy trochę chęci i wszystko można znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.02, 15:48 Co za niepokojaca CISZA ?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.11.02, 20:54 i stresujacy brak informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 17:19 Wychodzi na to ze WSZYSTKO stanelo w miejscu. Nawet spotykac sie juz nie chcemy Tak,tak....wiem,wiem....nic ISTOTNEGO nie zdarzylo sie Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 05.11.02, 20:18 jesli czyta to ktos kto uczestniczy w posiedzeniach rady wierzycieli to moze poczuje sie do odpowiedzialnosci i chociasz co pare dni pusci posta: "nic nowego. stop. stoimy w miejscu. stop bo dla nas szarakow brak informacj to nie komunikat nic sie nie dzieje tylko przekaz w stylu: "cholera niewiem co jest grane" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pl 10.11.02, 15:56 Zapraszam na spotkanie w sprawach WI 17.11.2002 /niedziela/ o 16.00 do szkoły przy Balkonowej 2/4. Nie wiem jeszcze czy będziemy mieli salę, ale z pewnością poradzimy sobie. Pozdrawiam, Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 19:59 Witam! Moze warto byloby podac podac telefony i adresy o ktorych byla mowa na zebraniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkobp.pl 18.11.02, 12:55 Co bylo poruszone na zebraniu, niestety nie moglem na nim byc, jak wyglada sytucja z naszymi pieniedzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 21:35 O rany ludzie tzn ze zebrania nie bylo czy co, dlaczego tak milczycie, czy nie mozecie sie podzielic z tymi ktorzy tam byc nie mogli!!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 62.233.200.* 20.11.02, 21:59 O ile wiem, nie wydarzylo sie nic na tyle istotnego. Teraz jest kwestia czy sie utrzymamy w drugiej grupie czy nie, ale to juz od Sadu zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida DO FILIPA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.11.02, 23:02 Panie Filipie - zainteresowała mnie Pana wypowiedź - chce z sie z Panem skontaktować na priva. rembielinska@republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkobp.pl 21.11.02, 07:23 A kiedy bedzie wiadomo ze sie tamustrzymalismy?? Wiem ze odwolanie jest zlozone ale kiedy bedzie jego rozpatrzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nea Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.czajen.pl 21.11.02, 12:46 Dziś,godz.21.10-Sprawa dla reportera-zobaczmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 23.11.02, 16:40 Kurcze spoznilem sie i nie zobaczylem tego programu, czy ktos go ma nagranego i moglby pozyczyc albo przegrac, jesli tak to prosze o mail : jerrymagu@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.02, 19:06 Nic nie straciles.Ten program to zadna rewelacja.Nic co by moglo wniesc nowego do sprawy.Jedyne co to "twarze" na ktore moglbys popatrzec ;-).No i HUNTER...tzn. detektyw czujacy pare zlociszy do wyrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu@interia. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 27.11.02, 17:33 Mam nagraną kasetę ze Sprawa dla reportera. Mój adres: wojbar52@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 21:14 Gość portalu: jerrymagu@interia. napisał: > Mam nagraną kasetę ze Sprawa dla reportera. Mój adres: wojbar52@poczta.onet.pl Czy masz cały nagrany materiał, czy tylko te ścinki które poszły na antene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 02.12.02, 18:38 czy ktos moze wie jak ma wyglądac pismo ktore mamy złozyc do sądu w sprawie doniesienia o przestępstwie.Bardzo bym prosil o jakis odzew na forum od osób które takie pismo juz złożyły.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojbar52@wp.pl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 02.12.02, 18:40 niestety ale tylko to co było w telewizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida PROKURATURA IP: *.icm.edu.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 02.12.02, 22:00 Zapraszam na priva wszystkich zainteresowanych sprawą karną contra D. Radziszewski. rembielinska@republika.pl; 503 301 991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: PROKURATURA IP: *.chello.pl 10.12.02, 07:24 dzien dobry .chciałem sie dopytac o pismo do prokuratury w sprawie Radziszewskiego .Probowałem wysłać maila na adres rembielinska@republika .pl ale wyskakuje błąd adresu przy wysyłaniu.Chciałem zapytac czy ktos wie moze jak ma wyglądac doniesienie które mozemy składać w prokuraturze.Jesli ktos wie to prosiłbym o maila baranek41@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: PROKURATURA IP: *.icm.edu.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.12.02, 11:22 Adres podałam zły... przepraszam !!! własciwy, to e-mail: rembielinska@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 19.12.02, 19:13 Wesołych Świąt. I oby przyszły rok był lepszy od poprzedniego ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 14:56 Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 08.01.03, 14:52 czy spotykamy sie w najbliższą niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czs Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 09.01.03, 21:53 oglądalem "sprawe dla reportera" (09,01,2003), byl przypomniany temat War Inw.. ponoc wypowiedzial sie listownie Rzecznik Praw Obywatelskich czy ktoś wie cos na ten temat zapózno właczylem TV ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dom Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 13.01.03, 07:59 czy odbyło sie spotkanie w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.cofund.org.pl 14.01.03, 09:06 spotkanie się odbyło, nie było nas dużo. ale to też dlatego że nic się nie wydarzyło tak naprawdę istotnego. żadne decyzje nie zapadły, żadne terminy nie zostały wyznaczone. następne spotkanie planowane jest na 23 lutego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 09:44 a była jakas zapowiedz zebrania na forum, czy nie zauwazyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 14.01.03, 10:01 No właśnie, nie było żadnej zapowiedzi, żadnego sms-ka...szkoda...no ale skoro nic się nie wydażyło możemy wybaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 15.01.03, 19:00 jak zwykle o 16.00? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris L Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.pl 18.01.03, 12:00 czy miejsce spotkań jest nadal to same co kiedyś i nie mówię tu o tablicy przy parku. Pytam bo przez dłuższy czas nie bywałem na spotkaniach i straciłem trochę orientację bardzo proszę o info na adres kklet@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 22.01.03, 12:01 Czy czytaliście Państwo o śledztwie przeciwko Radziszewskim na pierwszej stronie forum - radzę wziąć w tym udział - im więcej się zgłosi poszkodowanych = tym większa pewność że nasze roszczenia zostaną potraktowane powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.03, 17:23 Witam wszystkich poszkodowanych -------------------------------------------------------------------------------- MAMY GRUPĘ DOCHODZENIOWO-ŚLEDCZĄ W SPRAWIE PRZECIWKO D. RADZISZEWSKIEMU !!!! Wydział Przestępstw Gospodarczych Komendy Stołecznej Policji, poinformował, że Decyzją nr 9/03 z dnia 8.01.2003 Komendant Stołeczny Policji powołał grupę dochodzeniowo śledczą do prowadzenia czynności w śledztwie przeciwko D. R i innym. Istnieje możliwość kontaktowania się z podanymi niżej funkcjonariuszami, w celu uzgadniania terminu przesłuchania. Osoby te będą przesłuchiwane w pierwszej kolejności. WSZYSCY POSZKODOWANI PRZEZ D RADZISZEWSKIEGO, S. SŁYKA, M. KASPERSKĄ , A. ZAWIŚLAK I INNYCH – PROSZENI SĄ O KONTAKT Z 1. kom. Jan Syska, pok. 607, tel. 603 81 16 2. podkom. Przemysław Sobieski, pok. 206, tel. 603 84 77 3. mł. asp. Jarosław Księżopolski, pok. 206, tel. 603 84 77 Są to pracownicy Komendy Stołecznej Policji, Wydział Przestępstw Gospodarczych, ul. Okrzei 13. Prosimy o poważne traktowanie tej informacji !!!! Od naszej subordynacji, karności i zorganizowania zależy bardzo dużo !!!! Zanim „machniesz ręką” na stracone pieniądze – pomóż, aby sprawiedliwości stało się zadość – złóż rzetelne zeznania na policji w sprawie przeciwko D. Radziszewskiemu. Nie zmarnuj tej szansy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 11:51 Witam! Czy w LUTYm to my sie spotykamy na jakims zebraniu? Czy raczej nie chcemy juz na siebie patrzec i nie ma nic ciekawego do przekazania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 15:08 czy spotkanie w najbliższą niedzielę jest aktualne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm SPOTKANIE IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 19.02.03, 17:35 Spotkanie WI 23.02 godz. 17 ( na 16 nie było sali) - Balkonowa 2/4. Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 14:31 może coś nowego??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 31.03.03, 17:08 czy spotkanie w najbliższą niedzielę jest aktualne???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.inetia.pl 01.04.03, 14:27 MAM PROŚBE O PODANIE KIEDY JEST SPOTKANKO PONIEWAŻ SMS O OSTATNICH SPOTKANIACH DO MNIE NIE DOTARŁY BULDOG96@WP.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm WIELKANOC IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 17.04.03, 18:44 Dla wszystkich związanych tą sprawą przesyłam życzenia zdrowych, spokojnych świąt i żeby to były ostatnie święta Wielkanocne ze sprawą WI. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Spotkanie IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 02.04.03, 15:41 Witam. Spotkanie 6.04 nie odbędzie się. Nie zaistniały żadne wiążące wydarzenia. Zmienił się zarząd Mostostalu Gdańskiego więc trudno umówić się na rozmowy. W przyszłym tygodniu będzie spotkanie Rady Wierzycieli. Jeśli będą istotne dla sprawy ustalenia podam termin spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tepe uzupełniająca lista wierzytelności IP: *.dashofer.pl / 192.168.0.* 02.04.03, 18:36 Wiadomość z portalu bankrut: OBWIESZCZENIE kwiecień 2003 Sędzia komisarz postępowania upadłościowego WAR INWEST S.A. w Warszawie, sygn. akt XVII-U-769/01, zawiadamia, że została sporządzona i wyłożona uzupełniająca lista wierzytelności wierzycieli WAR INWEST S.A., którą można przeglądać w sekretariacie Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy Wydział XVII Gospodarczy ds. upadłościowo – układowych, Warszawa, ul. Świętokrzyska 12, pok. 2015 i w terminie 14 dni od daty ukazania się obwieszczenia o wyłożeniu uzupełniającej listy wierzytelności (tj. 03.04.2003r.) wnieść sprzeciwy do listy wierzytelności. Czy ktoś widział tę listę i wie czy zawiera jakieś istotne zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Mostostal Gdańsk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 09:41 W Rzeczypospolitej z dnia 15.04 (Ekonomia i Rynek) podano informacje o upadku Mostostalu Gdańsk. Dla Nas to chyba nie najlepiej...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm KILKA INFORMACJI IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 09.05.03, 10:34 Witam! Na spotkanie 11.05.2003 nie udało się załatwić sali - okres komunijny. Spróbuję coś zorganizować w innej lokalizacji na 18.05 o czym zwyczajowo poinformuję. Spróbuję na nie zaprosić panią syndyk, abyśmy pogadali o grupie 2 i przyszłości całej tej upadłości. Jak już wiecie upadł Mostostal i niestety nie ma z kim rozmawiać. Syndykowi Mostostalu nie można się z nami układać. W sądzie są sprzeciwy do naszej 2 grupy: Mostostal i DR. Kiedy sprawy się rozstrzygną? Nie wiem nawet kto to może wiedzieć. Chyba musimy się zdecydować na jakiegoś prawnika, który będzie reprezentował nas w sądzie. Poza tym ogłoszony był kolejny przetarg na sprzedaż nieruchomości należących do WI - odzew znikomy i niesatysfakcjonujący. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: KILKA INFORMACJI IP: *.chello.pl 14.05.03, 23:30 Dziekujemy za informację.Zgadzam sie trzeba zatrudnić prawnika i dochodzić swego. Nie możemy rezygnować.Niech Radziszewski nie mysli że mozna nas wziąć na zmęczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: KILKA INFORMACJI IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 15.05.03, 08:25 apropos sali, może udało by się w Szkole Podstawowej nr 67, to jest przy ul. Bartniczej 8, mają tam kilka pomieszczeń, niestety nie mam namiarów, jest też druga szkoła na Bartniczej nr 206. A tak w ogóle, to chyba wybitnie nie mamy szczęścia...a taki Radziszewski chodzi sobie bezstresowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm SPOTKANIE IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 20.05.03, 13:33 Zapraszam na spotkanie w sprawach WI w niedzielę 25.05.2003 godz. 16 na Balkonową 2/4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 08:05 czy coś ciekawego wypłynęło na wczorajszym spotkaniu? niestety nie mogłam dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 27.05.03, 14:58 ja również nie dotarłem, dołaczam się do prośby o krótką notkę ze spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: SPOTKANIE IP: 194.181.127.* 28.05.03, 12:33 ja tez się dołączam. towarzysze niedoli! dajcie znać! zawsze przychodzę, ale ostatnio nie mogłam. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 12:54 a kto będzie rozsyłał zaproszenia? ja w międzyczasie zmieniłem adres, który co prawda wysłałem do sądu i do syndyka, ale jeśli korespondencja będzie wysyłana na adresy które wpisywaliśmy na jednym z pierwszych spotkań jeszcze pod Laskiem, to obawiam się że może nie dotrzeć do sporej ilości osób. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: SPOTKANIE IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 30.05.03, 08:49 listy będzie rozsyłała pani Syndyk, także jeśli wysłałeś informację o zmianie adresu do jej biura to bez obaw pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.76.* 30.05.03, 13:36 na ostatnim spotkaniu była mowa o zaangażowaniu prawnika, czy w związku z tym zapadły jakieś konkretne decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 22:20 Na Forum Developerzy jest informacja o rozprawie sądowej przeciwko Radziszewskiemu, która miała się odbyć dzisiaj. Czy ktoś ma informacje w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 16:22 Czy wiadomo cos na temat najblizszego zebrania i naszego mecenasa ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:07 Czy 15-go czerwca jest spotkanie ? Miały być rozsyłane powiadomienia o tym zebraniu przez p.Syndyk do tej pory nie otrzymałem . Proszę o odpowiedż. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryspina Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 213.134.140.* 12.06.03, 12:36 Nawet nie wiecie jak bardzo wszystkim Wam współczuję!!!!! Na poczatku 2001 miałam zamiar podpisać umowe z War Inwestem na piękne 70 metrowe mieszkanko na Bródnie. Moi koledzy z pracy mi najpierw gratulowali, a potem pukali sie w głowę jak powiedziałam,ze jednak zrezygnowałam z podpisania umowy bo byłam u wrózki (sama nie wiem co mnie napdało), i, że ta powiedziała, ze mieszkanie owszem bede miała, ale bedzie to trwało kilka lat i wiązało się z duzymi problemami finansowymi. Przestali sie smiac jak pare miesiecy pozniej War Inwest ogłosił upadłość. Śledzę losy pokrzywdzonych z duzym zainteresowaniem, życzę Wam odzyskania pieniędzy i powodzenia Kryspina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 14:53 Gość portalu: Kryspina napisał(a): > Nawet nie wiecie jak bardzo wszystkim Wam współczuję!!!!! > Na poczatku 2001 miałam zamiar podpisać umowe z War Inwestem na piękne 70 > metrowe mieszkanko na Bródnie. Moi koledzy z pracy mi najpierw gratulowali, a > potem pukali sie w głowę jak powiedziałam,ze jednak zrezygnowałam z podpisania > umowy bo byłam u wrózki (sama nie wiem co mnie napdało), i, że ta powiedziała, > ze mieszkanie owszem bede miała, ale bedzie to trwało kilka lat i wiązało się z > > duzymi problemami finansowymi. Przestali sie smiac jak pare miesiecy pozniej > War Inwest ogłosił upadłość. > Śledzę losy pokrzywdzonych z duzym zainteresowaniem, życzę Wam odzyskania > pieniędzy i powodzenia > > Kryspina GDZIE TA WRÓŻKA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 11:17 Gość portalu: czy 15-go czerwca jest spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.153.87.* 13.06.03, 13:34 no pewnie że jest, dostalam zaproszenie od Pani Syndyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 12:27 Gość portalu: czy coś wiadomo na temat przetargu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza adwokat IP: *.cofund.org.pl 04.07.03, 11:48 z pisma od Rady Wierzycieli wynika, że adwokat ma nas reprezentować w sądzie, tak to rozumiem. podpisałam pełnomocnictwo okazało się w sprawie "rozpatrzenia sprzeciwów...". panienka twierdzi, że tak, będzie nas reprezentować w sądzie, ale napisać nie napisała. co Wy na to? Będzie z nami w sądzie czy nie będzie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romi Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 11:25 witam jak sadzicie, czy wobec takiego stanowiska sadu w sprawie rembielinskiej rembielinska.republika.pl/IIgrupa.doc mamy jakies szanse? czy nasza sytuacja jest inna? co o tym myslicie? r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 14.07.03, 12:43 Byłem na rozprawie (jestem z Rembielińskiej) i widziałem reakcję waszej Pani Syndyk - podkreślała, że będzie walczyła ("nie poddam się") ale jednocześnie podkreślała, że sentencja wyroku jest jak z fundamentalnej pracy Gurgula o prawie upadłościowym, co oznacza, że nie jest dobrze i Sąd boi się precenensu. Wnioski wyciągnijcie sami. Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 18.07.03, 15:37 Drodzy współnieszczęśnicy! Sytuacja wierzycieli WI S.A. jest diametralnie inna niż PIB i miejmy nadzieję, że tak samo uzna sąd. Do tego potrzebna jest jednak cierpliwość i brak działania na własną szkodę. Adwokat, którego udało się wynająć po "przyjaznej" cenie nie jest postacią wirtualną jak niektórzy sądzą. Przyjmując tę sprawę zastrzegł, że nie jest możliwym spotykanie się osobiste z każdym z wierzycieli, ale jest za to w częstym kontakcie z Państwa reprezentantami w Radzie Wierzycieli. Dla mnie jest to zrozumiałe i bezdyskusyjne. To samo przedstawialiśmy Państwu na naszym ostatnim spotkaniu. Bardzo proszę o cierpliwość i zrozumienie, że do czasu stworzenia gotowego pisma procesowego nie mogą być udzielane żadne informacje nikomu. Proszę nie zapominać, że na naszych spotkaniach bywają "wtyczki" drugiej strony i dostęp do wszystkich kontaktów mają także oni. Pismo procesowe oparte ma być na argumentach, nie na stronie społecznej i płaczu (jesteśmy bogatsi o proces PIB) więc w tej materii musimy zaufać fachowcom. Sprawozdanie z zakończonego trzeciego przetargu jak i spotkanie z naszym adwokatem wstępnie planujemy na 10 sierpnia. My prawdopodobnie (zależy od dostępności sali) spotkamy się o 17, a adwokata i być może syndyka zaprosimy na 18. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wakacyjnego odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.visp.energis.pl 20.07.03, 15:26 Panie Jacku, proponuję zapoznać się uważnie z uzasdnieniem Sądu odrzucającym II grupę dla klientów PIB War Inwest. Syndyk argumentując wniosek o utrzymanie naszej II grupy (jestem z Rembielińskiej) opierał się głównie o paragrafy i precedens z przeszłości a nie o czynnk społeczny i płacz (płacz był dopiero po ogłoszeniu niekorzystnego wyroku). Nie bardzo rozumiem czemu uważa Pan, że wasza sytuacja jest inna. Tym niemniej trzymamy kciuki by DR na jakimś polu wreszcie "dał ciała". Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: prośba IP: 194.181.76.* 22.07.03, 09:04 czy mógłby mi ktos podać numer telefonu do pani syndyk. wiem że zmieniła biuro lecz niestety nie wiem gdzie się ono aktualnie mieści. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: prośba IP: 194.29.176.* 22.07.03, 10:59 Buczyńska Irena Adres do korespondencji: Biuro Syndyka 01-015 Warszawa ul.Skwer Ks.Kard. Wyszy 5 lok. 14 tel. (0 22) 436 40 91 fax (0 22) 436 40 91 Email: buczynskai@portal-bankrut.pl wcp.pol.pl/buczynskai.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin :) IP: 194.181.76.* 23.07.03, 12:08 Dziekuje serdecznie za podany mi adres serdecznie pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 28.07.03, 15:23 Witam wszystkich! Wcześniej podałem, że prawdopodobny termin naszego spotkania z adwokatem będzie 10.08. Niestety, KTOŚ rzuca nam zbyt wiele kłód pod nogi i ze zbieraniem materiału dowodowego nie idzie tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Tak więc spotkanie przesuniemy na koniec sierpnia. Dokładny termin i lokalizację podam później ( wszystkie terminy na Balkonowej na sierpień są już zajęte ). Jeśli się uda to listy informacyjne o spotkaniu wyślemy od naszego syndyka na podstawie bazy adresowej masy upadłości, czyli do wszystkich. Pozdrawiam, aha i jeszcze jedno: nie poddawajmy się - DRUGA STRONA NA TO LICZY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: 157.25.92.* 29.07.03, 07:44 Witajcie! A kiedy tak mniej więcej będzie rozprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 12:28 Jest cos nowego w naszej sprawie? Ostatnio jestescie bardzo cicho? Co z procesem o II gr., jest termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 18:01 juz nikt tu nie zaglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafkam Re: Co nowego? IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 12:32 Niestety termin rozprawy jeszcze nie wyznaczony. Wszyscy otrzymamy pewnie zawiadomienia o terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Proces o 2 grupę IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 08.10.03, 17:56 Witam! Przewidywany termin rozpatrzenia sprzeciwów Mostostalu i DR to koniec października - początek listopada. Sprawa zakończy się tym szybciej im więcej osób reprezentować będzie nasz pełnomocnik. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Proces o 2 grupę IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 17:49 Czy słychać coś nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:59 hop, hop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm SPRAWA W SĄDZIE IP: *.aster.pl / 10.67.3.* 03.11.03, 22:34 Dla wszystkich zainteresowanych: Sąd wyznaczył termin rozpatrywania zażaleń DR i Mostostal na naszą 2 grupę - 19 listopada, godz. 9.30, Sąd Upadłościowo - Naprawczy z siedzibą na Marszałkowskiej, 4 piętro dawnej składnicy harcerskiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kingaj Re: SPRAWA W SĄDZIE IP: *.u.mcnet.pl 06.11.03, 14:48 Czy to oznacza, że powiniśmy się tam pojawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKM Re: SPRAWA W SĄDZIE IP: 195.187.86.* 07.11.03, 09:39 Czy dostaniemy jakieś zawiadomienia lub wezwania do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:30 hop, hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 19.11.03, 12:22 czy podczas dzisiejszej rozprawy której sąd "łaskawie" nie rozpoznał zapadły jakiekolwiek inne ustalenia ? wdzięczny bedę za jakiekolwiek informacje marcin.r@pkn.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 16:22 CZy coś jest wiadomo na temat rozprawy w dniu wczorajszym? CZy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm ROZPRAWA IP: *.aster.pl / 10.67.3.* 21.11.03, 08:22 Witam wszystkich, niestety sąd odroczył rozprawę, a powód dla którego to zrobił był taki, że nie dotarły do sądu od skarżących "zwrotki" powiadomień sądowych o rozprawie. Następny termin rozprawy został wyznaczony na 15.12 godzina 14.00,w tym samym miejscu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: ROZPRAWA IP: *.chello.pl 24.11.03, 15:25 Jakie warunki mają być spełnione aby rozprawa w ogóle mogła się odbyć.Czy można tak w nieskończoność uchylać się od listu poleconego. Co na to polskie prawo mówi.Czy mógły ktoś mi na te pytania odpowiedzieć? Dziękuję w imieniu wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: ROZPRAWA IP: 194.29.176.* 26.11.03, 09:58 Myślę, że towarzyszy niedoli z Lasku Bródnowskiego zainteresują ostatnie wpisy pod adresem www.prv.pl/kg/wypisz.php?id=46707. Pozdrawiam - kk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 17:46 Witam wszystkich serdecznie. Sąd w dniu dzisiejszym przesłuchał strony w procesie o naszą 2 grupę. Naszym zdaniem nie jest źle. Ogłoszenie wyroku za tydzień w pn. 22.12.2003. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: 194.181.108.* 17.12.03, 13:13 a której godzinie jest wspomniana rozprawa !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.03, 21:27 Słuszne pytanie, a moja gafa. Godzina 15.00 na Marszałkowskiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: 194.181.108.* 18.12.03, 11:00 wybacz mi moją dociekliwość lecz gdybym jeszcze wiedział, w której z sal sądowych posiedzenie się odbędzie radosc moja nie będzie miała granic :) serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEN Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 5.3.1R4D* / 136.8.159.* 23.12.03, 09:58 Prosze o informacje jaki werdykt wczoraj zapadl w naszej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:38 Niestety ale sad przychylił się do złożonych przez pełnomocników WarInves'tu i Mostostalu wniosków i wszystkich zakwalifikował do VI grupy roszczeniowej. Od powyższego wyroku istnieje mozliwość odwołania się w terminie 7 dni do Sądu Okregowego co Pani Syndyk i reprezentujący ja adwokaci planują zrobić. Lecz czy da to jakieś efekty trudno przewidziec. Sąd w uzasadnieniu wyroku "współczuł" poszkodowanym lecz kierując się literą prawa lecz nie znalazł argumentów które mogły by go przekonać do słuszności zakwalifikowania poszkodowanych do grupy VI. Sąd zważył co następuje: "...Pogląd, na którym oparł projekt listy wierzytelności syndyk i który w postanowieniu podzielił sędzia komisarz, jakoby wymienione w art. 204 §1 pkt. 2 roszczenie z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia masy upadłości, mogło dotyczyć sytuacji takiej jak przedstawiona jest z gruntu błędny. Z chwilą ogłoszenia upadłości bowiem, wszelkie roszczenia niepieniężne przekształcają się na pieniężne i zgodnie z treścią art. 33 §2 Pr.Up. podlegają zaspokojeniu z masy upadłości w kolejności wskazanej w art 204§1. Nie ma zatem możliwości, aby roszczenie istniejące w chwili ogłoszenia upadłości - uległo na skutek działań już po ogłoszeniu upadłości takiemu przekształceniu które spowodowałoby jego zaliczenie do kategorii bardziej uprzywilejowanej. Co więcej ustawodawca tak dalece zabezpieczył kolejność i uprzywilejowanie wskazane w tymże artykule, że wskazał za przelew wierzytelności lub Indos dokonany po ogłoszeniu upadłości powoduje utratę wszelkiego uprzywilejowania i zaliczenie przelanej wierzytelności do kategorii VI lub dalszych. Bezpodstawne wzbogacenie, wymiecione w art. 204 § l pkt 2 jest co wynika z wyraźnego brzmienia przepisu bezpodstawnym wzbogaceniem masy upadłości - nie zaś upadłego. Istotą rozróżnienia jest w tym wypadku wyraźny rozdział długów które obciążą upadłego po ogłoszeniu upadłości na dwie kategorie: długi upadłego i długi masy. Długi upadłego to wszystkie te zobowiązania, które istniały w chwili ogłoszenia upadłości od swego powstania mając charakter pieniężny, bądź takie które w chwili ogłoszenia upadłości mały charakter nie pieniężny i na skutek ogłoszenia przekształciły się w długi pieniężne. Wszystkie one podlegają co do zasady zaspokojeniu tylko w drodze zgłoszenia do listy wierzytelności i ujęciu w planie podziału. Długi masy to te zobowiązania, które powstały już po ogłoszeniu upadłości, przede wszystkim na skutek działań syndyka. Te zobowiązania zaspokajane mają być na bieżąco w miarę wpływu środków do masy i ich dotyczy art. 205 Pr. Up. To specyficzne uprzywilejowanie ma charakter wybitnie funkcjonalny a jego celem jest bieżącego funkcjonowania przedsiębiorstwu dłużnika w okresie już po ogłoszeniu upadłości i dzięki niemu możliwe jest na przykład dostarczanie energii elektrycznej czy też świadczenie różnych usług na rzecz syndyka - po ogłoszeniu upadłości. Tylko w tym kontekście może być rozumiane sformułowanie „bezpodstawne wzbogacenie masy upadłości" wymienione w art. 204§1 pkt 2. Pr.Up Przepis ten dotyczy tylko takich sytuacji gdy to masa upadłości wzbogaciła się o określone dobra, wzbogacenie miało miejsce już po ogłoszeniu upadłości i istnieje określony przyrost majątkowy- dla masy czyli po stronie jej aktywów. W rozpatrywanej sytuacji żadnego wzbogacenia nie ma - w masie upadłości na skutek odstąpienia od umów przez syndyka od umów nic nie przybyło - na liście wierzytelności widnieją te same kwoty niezależnie od tego czy są efektem przekształcenia się roszczenia niepieniężnego o wykonanie umowy przedwstępnej i wybudowanie lokalu mieszkalnego czy też roszczeniem pieniężnym z tytułu nienależnego z tytułu nienależnego świadczenia, które powstało po odstąpieniu od umowy. Nie jest słuszne także twierdzenie syndyka, jakoby w razie nie odstąpienia przez syndyka od rozpatrywanych umów – syndyk był nimi nadal związany. Zasadą w postepowaniu upadłościowym jest bowiem jest bowiem jak już wyżej wspomniano zastąpienie wszystkich roszczeń niepieniężnych - roszczeniami pieniężnymi Tylko w takiej postaci bowiem mogą być ujęte na liście wierzytelności a następnie w planie podziału a tylko taki sposób zaspokojenia wierzytelności daje prawo upadłościowe. Zapisy art. 39 i nast. Pr Up. są. skierowane nie do wierzycieli – charakterystyczny jest tu brak ich inicjatywny w tym zakresie a do syndyka i Rady Wierzycieli. To Rada Wierzycieli ocenia w myśl tych przepisów czy kontynuowanie umowy wzajemnej jest dla masy upadłości korzystne. Tylko pozytywna decyzja co do kontynuowani umowy powoduje, iż zobowiązania upadłego z tej umowy będą wykonane a nie tak jak pozostałe podlegały zgłoszeniu do masy upadłości. Zauważyć wreszcie trzeba, iż umowy przedwstępne leżące u podstaw rozpoznanych wierzytelności nie są umowami wzajemnymi. Cechą konstytuującą umowę wzajemną jest wzajemność świadczeń stron i ich ekwiwalentność. Umowy przedwstępne są ze swej natury tej cechy pozbawione, gdyż strony wzajemnie zobowiązują się do zawarcia umowy sprzedaży mieszkania, które w przyszłości powstanie. Tym samym wykonanie tej umowy polega na zawarciu kolejnej umowy. Nie jest to zatem umowa o której mowa w art. 39, ze swej natury nie może bowiem przynieść masie upadłości korzyści ekonomicznych a jak wyżej wspomniano takich umów dotyczy ten przepis. Decyzja sędziego komisarza o zezwoleniu na odstąpienie od umów była zatem zbędna - z mocy samego prawa roszczenia z tych umów przekształciły się z chwila ogłoszenia upadłości na roszczenia pieniężne i tylko w tej formie winny być ujmowane na liście wierzytelności. Powyższe jednocześnie każe jednakowo traktować w niniejszym postępowaniu zarówno te wierzytelności, które powstały na skutek odstąpienia od umów przez samych wierzycieli jeszcze przed ogłoszeniem upadłości (te wierzytelności od początku były wierzytelnościami pieniężnymi w stosunku do masy upadłości) jak i te które dopiero o z chwilą ogłoszenia upadłości nabrały takiego charakteru - i których sytuacji w żaden sposób nie zmieniło oświadczenie syndyka o odstąpieniu. Tytuł z jakiego powstały wszystkie przedmiotowe wierzytelności nie jest objęty hipotezą, żadnego z uprzywilejowanych punktów art. 204 § Pr.Up i wierzytelności te muszą być uznane w kategorii VI. Wobec stawianych przez wierzycieli, których wierzytelności zostały zaatakowane sprzeciwami, zarzutów moralnej legitymacji upadłego do podnoszenia sprzeciwów sąd rozważył także możliwość zastosowania w przedmiotowym wypadku art. 5 k.c. Artykuł 5 k.c. znajduje zastosowanie w sytuacji, gdy osobie uprawnionej przysługuje określone prawo przedmiotowe, lecz w świetle oceny danego stanu faktycznego i przy uwzględnieni treści konkretnej normy prawnej - korzystanie przez nią z tego prawa pozostałe w sprzeczności z zasadami wskazanymi w tym przepisie. Ma on zatem zastosowanie tylko w razie realizacji określonego uprawnienia materialnoprawnego, me zaś procesowego. Uprawnienie i upadłego do podnoszenia sprzeciwu jest uprawnieniem o charakterze proceduralnym, nie ma zatem on żadnego obowiązku wykazywania interesu prawnego w przekwalifikowaniu wierzytelności z kat II do VI. Co więcej mógłby wprost twierdzić, iż takiego interesu nie ma - uprawnienie z art. 162 §2 Pr.Up. i tak zmusza sąd do rozpoznania sprzeciwów i merytorycznego rozważenia zasadności zakwalifikowania wierzytelności do określonych kategorii Samo zaś umieszczenie wierzytelności w poszczególnych kategoriach czyli kolejność zaspokajania wierzycieli jest domeną prawa materialnego -gdyż decyduje o zakresie praw i obowiązków strony. Pogląd ten jest ugruntowany tak w literaturze jak i orzecznictwie (analogicznie postanowienie SN I CKN 1011/98 z 1999.02.16). Przy podziale sumy uzyskanej z egzekucji nieruchomości kolejność zaspokajania wierzycieli określa ściśle art. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:41 Przy podziale sumy uzyskanej z egzekucji nieruchomości kolejność zaspokajania wierzycieli określa ściśle art. 1025 k.p.c.; od kolejności tej nie można odstąpić przez zastosowanie art. 5 k.c. Tym samym również kolejność zaspokojenia wierzycieli określona w art 204 §1 Pr. Up. nie może podlegać ocenie pod kątem zgodności z zasadami współżycia społecznego - jest bowiem prawem ustanowionym i obowiązującym. Sąd zważył także iż ustawodawca, ustalając w 1934 roku na kolejność zaspokajania wierzycieli w art. 204 prawa upadłościowego, nie brał pod uwagę istniejących obecnie stosunków społecznych, gospodarczych, jak i istniejących w obecnym stanie prawnym i przy charakterystycznym dla końca lat dziewięćdziesiątych „głodzie mieszkań". Przepis art. 204 nie przewiduje specjalnego uprzywilejowania dla ofiar nierzetelnego dewelopera, w zestawieniu z przepisami ustawy o własności lokali nie oferującej żadnych możliwości rzeczowego zabezpieczenia roszczeń o wybudowanie lokalu mieszkalnego, brak aż do roku bieżącego regulacji prawnych umożliwiających bankom kontrolę nad wydatkowaniem środków gromadzonych przez nabywców mieszkań na rachunku dewelopera, doprowadziły do sytuacji w której praktycznie niemożliwe byt nabycie mieszkania w sposób bezpieczny na tzw. rynku . pierwotnym. Stopy procentowe kredytów z kolei wykluczały z ekonomicznego punktu sensowność budowania nieruchomości za środki pochodzące z kredytu w większej niż ułamkowa części kosztów całej inwestycji. Tym samym ustawodawca nie dopełnił wymogów uczciwego tworzenia prawa, które pozostawało w jaskrawej sprzeczności z potrzebami społecznymi. Brak regulacji odnoszącej się do zabezpieczenia roszczeń stron umowy deweloperskiej prowadził o sytuacji, w której klient kupujący mieszkanie za kilkaset tysięcy złotych pozostała w praktyce bez żadnych zabezpieczeń. W szczególności ustawa o własności lokali nie powoduje powstania żadnego węzła prawnego pomiędzy nabywcą mieszkania a nieruchomością, na której ma powstać mieszkanie. Ponieważ inwestycja zwykle w swojej początkowa fazie zwykle być również kredytowana przez bank pozostaje on wpisany na hipotece na pierwszym i to z kwota zwykle przekraczającą z uwagi na konieczność finansowania procesu budowlanego aktualną, wartość nieruchomości - co czyni u ustanowienie i indywidualnej hipoteki dla zabezpieczenia tego roszczenia absolutnie nie efektywnym. Wynikające z zawarcia umowy przedwstępnej roszczenie o wybudowanie i sprzedaż mieszkania z chwilą ogłoszenia upadłości przekształca się z roszczenia niepieniężnego w roszczenie pieniężne, podlega zatem jak każde inne roszczenie zgłoszeniu do masy upadłości. Ustawodawca zatem nie przewidując zatem ani żadnej możliwość dokonania inwestycji mieszkaniowej w sposób bezpieczny ani nie wskazując żadnego uprzywilejowania dla wierzycieli – kontrahenta dewelopera, doprowadził do sytuacji w której ci pozostają bez żadnej, wynikającej z ustaw ochrony prawnej. Osoby, których wierzytelności wobec upadłego dotyczą wniesione sprzeciwy, środki na dokonanie wpłat na mieszkanie zgromadziły drogą wielu wyrzeczeń, częstokroć z pomocą całe\j rodziny oraz po zaciągnięciu ogromnych w skali ich gospodarstw domowych kredytów, które dotąd przez wiele lat będą jeszcze spłacać. Zakup mieszkania w polskich warunkach społecznych i gospodarczych jest dla rodziny wydatkiem podstawowym. Zmierza do zaspokojenia jednej z najistotniejszych ludzkich potrzeb - posiadania dachu nad głową. Wielkość takiego wydatku - w zestawieniu z przeciętnym miesięcznym wynagrodzeniem za pracę, sprawiają iż zasadnym jest uznanie go za tak ogromny wysiłek, że w skali całego życia jednorazowy. Dążność do zapewnienia sobie i rodzinie mieszkania jest celem tak istotnym że pojawienie się możliwości jego zrealizowania tłumaczy zaangażowanie wszelkich sił i środków do jego realizacji. O ile za usprawiedliwione uznać należy, iż profesjonalni kontrahenci to jest wykonawcy budowlani i dostawcy towarów i usług na jej prowadzenie obciążeni być mogą zwiększonym, ryzykiem, przypisanym do samej istoty prowadzenia działalności gospodarczej, o tyle nie ma uzasadnienia dla obciążenia tym zwiększonym ryzykiem klientów Dariusza Radziszewskiego. Umieszczenie klientów developera w tej samej, nie uprzywilejowanej, VI kategorii co wszystkich innych, profesjonalnych uczestników obrotu gospodarczego jest jednak wyraźną wolą ustawodawcy. Wskazując w punktach 1-5 artykułu 204 zakres wierzytelności uprzywilejowanych ustawodawca w sposób zdecydowany i jednoznaczny wykluczył jakiekolwiek możliwości interpretacyjnego rozszerzania zakresu poszczególnych kategorii. Ostatecznie stwierdzić należy, iż nawet uznanie przepisu art. 204 za niekonstytucyjny w tym znaczeniu, iż nie wskazujący należytego uprzywilejowania dla ofiar nieuczciwego dewelopera, nie mogłoby doprowadzić do polepszenia sytuacji osób których wierzytelności dotyczą rozpoznawane sprzeciwy. Skutkiem bowiem uznania przepisu za niekonstytucyjny mogłoby być wyłącznie nie zastosowanie przez Sąd określonego przepisu - nigdy zaś utworzenie nowego – o brzmieniu zgodnym z przekonaniem sądu orzekającego, czyli w przedmiotowej sprawie nadające rozpoznawanym wierzytelnościom status uprzywilejowanych. Tym samym uznanie przepisu za niezgodny z konstytucją musiałoby doprowadzić do zniesienia kategorii zaspokajania w ogóle i zaspakajania wszystkich wierzycieli w jednakowym stopniu. Co wobec istnienia roszczeń w kategoriach dalszych niż VI znacznie pogorszyłoby sytuację wierzycieli i ich szansę na zaspokojenie w niniejszym postępowaniu. Ostatecznie, po rozpoznaniu sprzeciwów Dariusza Radziszewskiego wniesionych przeciwko uznaniu na liście wierzytelności 370 wierzycieli, wymienionych w komparacji postanawia, w kategorii II, uznać należało sprzeciwy za uzasadnione i zmienić postanowienie o ustaleniu listy wierzytelności i w ten sposób, że uznać te wierzytelności w kategorii VI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEN Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 5.3.1R4D* / 136.8.159.* 23.12.03, 10:43 Wielkie dzieki za informacje. Szkoda, ze sedzia nie zrobil nam prezentu swiatecznego, ale bylo to do przewidzenia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:58 i już na zakończenie mała ciekawostka :) Nie wysilając się zbytnio zaprezentowałem zainteresowanym osobom uzasadnienie wczorajszego wyroku, który w identycznym brzmieniu Sąd Rejonowy wydał w sprawie PBI War Inwest dnia 7 lipca 2003 roku. To zastanawiające że sędzia nie wysilił się nawet by zmienić treść wspomnianego uzasadnienia. Nie wnikając w szczegóły (prawne i moralne) ciekaw co mają i co będą mieli do powiedzenia adwokaci i "reprezentująca" nasze interesy pani Syndyk. Złożenie odwołania od powyższego wyroku to kolejne miesiące oczekiwania na ustanowienie terminu, to kolejne posiedzenia sądu, to kolejne zwody i wywody adwokatów reprezentujacych strony, to przecież kolejne pieniądze które z dnia na dzień są uszuplane z i tak niewielkiego "majątku" Syndyka, czyli naszego. Zbyt wiele zaczyna się pojawiać pytań, zbyt wiele niescisłości by nie napisać watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 23.12.03, 14:07 Niestety p.Marcinie, ma Pan zupełną rację. Jestem z PIB Warinwest i potwierdzę, że oba uzasadnienia są bliźniacze. Nie mogło jednak być inaczej, gdy Syndyk Warinwestu S.A. opierała się w swoim wcześniejszym wniosku o uznanie waszej II grupy na uzasadnieniach, które przygotowała dla ówczesnego Sędziego Komisarza (jeszcze go pamiętamy) syndyk PIB Warinwest. Na podobna argumentacje podobna reakcja Sadu (o rany - rozjechaly sie polskie znaki). Nic dziwnego. Dziwne tylko, ze Sad tak dlugo czekal z ogloszeniem decyzji. Tak na marginesie to podobno od kilku dni mamy wspolna Pania Syndyk (Buczynska). Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cbcvb Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 29.12.03, 10:18 a sad i tak ma wszystko w.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 18:17 No coz, po przeczytaniu tych wszystkich madrosci musze stwierdizc, ze nie pozostaje nam nic innego tylko pilowac droge sadowa do konca ( w granicach zdrowego rozsadku)i zasatnoiwc sie nad zaskrazeniem naszego kochanego panstwa do Strazburga. Wedlug mojej skromenj wiedzy mozna docodzic sowich roszczenz tytulu bodja " zlego" lub "archaicznego" prawa, ktore narusza zawarte w konstytucji prawa obywatelskie. jakbysmy popatrzyli na te i poprzednie konstytucje III Rp to bys ie cos znalazlo. Wiem, ze dla niektorych z nas to fantazja, ale z barku lepszych perspektyw. Pozdrawaim wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:32 Ja myśle że nasze kochane sądownictwo jest do d... prawo TYLKO dla zlodziei. Jak można tyle rodzin tak potraktować przecież to były nasze pieniądze. może trzeba zgłosic to wszystko do telewizji może ktoś się tym tematem zajmie. Nagłosnić sprawe bo tak nie może byc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.01.04, 09:00 Popieram pomysł zgłoszenia sprawy do Strasburga, a co do nagłaśniania sprawy...ona była już wydaje mi się wystarczająco nagłośniona i opisywana i cóż nic to, dla dziennikarzy jesteśmy tylko wodą na młyn, pomysłem na kolejny program artykuł. Nic nam nie pomogły przecież artykuły pani Klukowskiej w Gazecie, ani też programy Pani Jaworowicz, czy jakieś tam "Na żywo". A ponieważ (w tym przypadku chyba niestety) Sądy w Polsce są niezawisłe i niezależne nawet Prezydent nie może interweniować... No cóż, może to przykre ale myślę, że nasze pieniądze są raczej nie odzyskania i "dziękuję uprzejmie" Panu Sędziemu, który wrzucił nas do VI grupy za współczucie, za które niestety nie kupimy sobie nowego mieszkania. Faktycznie prawo w tym kraju jest tylko dla złodziei. Więc czemu ten Kraj za nich nie ponosi odpowiedzialności i nie jest w stanie uruchomić jakiegoś funduszu, który w części zrekompensował by nasze straty? No nic poczekamy.....w końcu będziemy się z całą pewnością odwoływać od decyzji sądu, tyle tylko, że będzie się to ciągneło laaaatami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:16 Moi drodzy mysle, ze moznaby sie tym Starsburgiem powoli zajmowac. Ja ze swej strony na pewno zaczne, ale problem polega na tym, ze nie wiem jak dlugo mi to zajmie gdyz przy moim terminarzu na najblizsze miesiace bedzie trudno. Bede wiec wdzieczny jezeli ktos we wmirare bliskim terminie poda,ze czego sie juz dowiedizal bo obawiam sie,ze ja to zrobie najwczesniej na wiosne. Moge zapewnic,z e uzasadnieni przeslalem pani Klukowskiej i ciekaw bede bardzo co odpowie. Oczywiscie, jestesmy woda na mlyn dziennikarzy a moze i politykow... zwlaszcza przed wyborami? Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:44 MySlę że to dobry pomysł ze Starsburgiem ale czy kazdy ma dzialac na swoją rękę czy się spotkamy na jakimś zebraniu? Może tam wszystko sobie uzgodnimy. Bo moze ktoś potrafi to załatwić? wiadomo że to trochę potrwa ale nic nam nie zostało...i nie ma juz nadziei na nic. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 08.01.04, 16:24 Dzień dobry (bo tak ogólnie to poza dwoma powodami pierwszym jest sprawa War Inwestu a drugim to że wczoraj w totka lotka nie trafiłem 6 nie mogę narzekać) Piszecie Państwo o złożeniu skargi do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu, hmm nie zastanawiałem się nad tym bo chyba i nie miało by sensu nad tym się zastanawiać gdyż przed wystąpieniem ze skargą do Trybunału należy wykorzystać wszystkie dostępne w kraju środki odwoławcze przewidziane przez prawo w sprawach, których skarga dotyczy. W szczególności, w sprawach sądowych należy odwołać się do sądu II instancji. W zasadzie powinno się podjąć również próbę wniesienia kasacji. W sprawach administracyjnych należy odwołać się do organu administracyjnego II instancji, a następnie wystąpić ze skargą do Naczelnego Sądu Administracyjnego. By było ciekawiej w niektórych wypadkach konieczne jest również złożenie skargi do Trybunału Konstytucyjnego, co chyba było by NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM, gdyż sprawa nasza dotyczy li tylko zapisu konstytucyjnego na co słusznie sąd zwrócił uwagę w uzasadnieniu wyroku twierdząc „...że nawet uznanie przepisu art. 204 za niekonstytucyjny w tym znaczeniu, iż nie wskazujący należytego uprzywilejowania dla ofiar nieuczciwego dewelopera, nie mogłoby doprowadzić do polepszenia sytuacji osób których wierzytelności dotyczą rozpoznawane sprzeciwy. Skutkiem bowiem uznania przepisu za niekonstytucyjny mogłoby być wyłącznie nie zastosowanie przez Sąd określonego przepisu - nigdy zaś utworzenie nowego – o brzmieniu zgodnym z przekonaniem sądu orzekającego, czyli w przedmiotowej sprawie nadające rozpoznawanym wierzytelnościom status uprzywilejowanych. Tym samym uznanie przepisu za niezgodny z konstytucją musiałoby doprowadzić do zniesienia kategorii zaspokajania w ogóle i zaspakajania wszystkich wierzycieli w jednakowym stopniu....” Wiem, że to moje pisanie wydawać może się dziwne i przez wiele osób wręcz niezrozumiałe lecz cóż mogę na swoje usprawiedliwienie napisać chyba tylko tyle że jakie prawo takie państwo w którym przyszło mi żyć. Ja nie staję w obronie sędziego, który taki a nie inny wydał wyrok, jednak trzeźwo staram się na wszystko patrzeć a moimi spostrzeżeniami dzielę się z Państwem. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:25 Powiadam rowniez dzien dobry ( poza tym,ze pod koniec stycznia w mieszkaniu w ktorym teraz pomieszkuje chca wymieniac rury. Co do Trybunalu Konstytucyjnego to jest to faktycznie nie najgorsza droga, ale moim zdaniem sprawdzanie Strazburga mozna by zaczac tak czy inaczej. Wedlug moje skromnej wiedzy procedury tak czy inaczej sa dosc dlugie wiec samo zasiegniecie informacji nikomu nie zaszkodzzi. Jezlei chodzi natomiast o sensowanosc takiej skargii i racja Pani Marcinie,ze najpierw trzeba wyczerpac wszystkie prawne mozliwosci w sowim kraju. Niemniej jednak obie sprawy powinny toczyc się jakby obok siebie. pozostaje jeszcze rzecznik Praw Obywatelskich. Co do Strazburga to dostalem informacje, ze istnieje jakoba droga szybsza gdyz np. byl wypadek zlozenia lacznego skargi na przewlkle postepowanie sadowe oraz na zle prawo gdyz " orzecznictwo nie dawalo szans na pozytywne rozpoatrzenie sprawy". mam nadzieje, ze nic nie pokrecilem. Serdecznie Pozdrawiam i Zycze nam wszyskim Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bphpbk.pl 09.01.04, 14:26 Panie Marcinie sądze ze nikt sie nie obrazi ( oczywiscie z jednym wyjatkiem) pozdrawiam -- zmora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 21:57 Marcinie, Serdeczne dzięki za to co napisałes i też myślę, ze nikt przy zdrowych zmysłach sie nie obrazi. Co do Twojej interpretacji wniosku do RPO to masz racje. Chodziło mi raczej o poszukanie możliwosci złożenia go " okrężną drogą" czyli nie wprost " ten.... nas okradł". Może nie mam racji i trzeba sobie to darować, ale mimo wszystko będę starał się sprawdzic czy i w jaki sposób możemy liczyc na Strazburg ( jeśli wogóle oczywiście). tak jak pisałem poprzednio ponieważ zabawa w polskich sądach i ewentualne przygotowanie wniosku może potrwać. zachęcłabym zaintersowanych na razie do poszukania informacji. Jedna z osób sugerowała spotkanie, ale myslę, ze najpierw trzeba miec o czym rozmawiać. Marcinie, serdecznie Cie pozdrawiam, wszystkie zmory i innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 12.01.04, 17:09 Witam Cię Jacku nie chciałbym zanudzać moim pisaniem wszystkich czytających więc proponuję naszą dyskusję przenieść na bardziej neutralny grunt. Miło by mi było móc wymienić się z Tobą moimi poglądami i spostrzeżeniami no i oczywiście poznać Twoje zdanie na interesujące nas obydwu tematy. marcin.r@com.pl Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 13.01.04, 08:00 ups przepraszam Jacku za błednie podany adres: marcin.r@pkn.com.pl pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:36 Przy tej dawce pesymizmu mniemam iz VI gr. = 0 (slownie zero kasy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 19:38 Marcin, dziekuje za meila. odezwe sie na pewno. Co do pesymizmu to mysle, ze nie warto sie juz bardziej dolowac. Kazdy z nas stracil juz sporo nerwow przez jednego.......... Czy to bedzie 0 kasy czy cokolwiek to zobaczymy, ale dla tego......... nie warto sie juz wykanczac bardziej niz trzeba. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: *.citicorp.com 06.02.04, 14:45 Prosze o jakiekolwiek informacje nt. spotkania informacyjnego oraz o postepach w procesie. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: 194.181.108.* 10.02.04, 12:01 ooo proszę a ja już myslałem że to jakieś spóźnione noworoczne od sądu gospodarczego życzenia a tu proszę wezwanie na sprawę w charakterze strony pocztą do mnie przyszło. Zastanawiam się tylko czy dane mi będzie swoje sądowi argumenty przedstawić czy tylko suchą prawa literą się podpierając dyskusję (jałową) prowadzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: if Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 00:00 ja również otrzymałam wezwanie - i zastanawiam się po co, czy w moim przypadku zadziałają inne przepisy (?) i zostanę w II grupie (ha, ha,- aż się sama uśmiałam) na jaką datę rozprawy jest wezwanie jeśli można wiedzieć i co zamierzasz zrobić Panie Marcinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: 194.181.108.* 13.02.04, 12:03 cóż ja zrobić mogę... niewiele niestety :( ech gdybym to ja miał odpowiednie zasoby finansowe zgłosił bym się do Kancelarii Prawnej Andrzej Górny i Partnerzy i ich poprosiłbym o wsparcie (nie molarne) a prawne, a wtedy kto wie, nóż sąd w całej swej "łaskawości i niezawisłości" z kosztów sądowych by mnie zwolnił, a może i do grupy drugiej by mnie zakwalifikował. A tak na poważnie ;))))))))))) Dnia 20.02.2004 o godzinie 12.00 stanę przed obliczem Temidy i... no własnie i... rzeknę - słowami Cicera się podpierając (no chyba że mi chroma Temida l(ł)aski swej użyczy) „Podstawą sprawiedliwości jest to, aby nikomu nie wyrządzać szkody, następnie aby służyć wspólnemu dobru” (fundamentum iustitiae est, ut ne cui noceatur, deinde ut communi utilitati serviatur) :)))))))))) Ale czas do tematu powrócić znaczy się do art. 40 § 1 w kontekście art. 204 § 1 Prawa Upadłościowego który o bezpodstawnym wzbogaceniu się masy mówi. Zapewne podobnie jak ja wnikliwie przeczytałaś uzasadnienie (sporządzone przez wspomnianą już Kancelarię Prawną Andrzej Górny i Partnerzy) „sprzeciwu do ustalonej listy wierzytelności wraz z wnioskiem o zwolnienie od kosztów sądowych” i pewien jestem, odczucia nasze nie różniły się zbytnio, ale o nich na łamach forum pisał nie będę (z wiadomych względów) gdybyś ewentualnie chciała je poznać chętnie się nimi z Tobą podzielę, oczekując na wszelkie zapytania kierowane na adres marcin.r@pkn.com.pl Serdecznie pozdrawiam (nie) wszystkich (tu aż obraźliwe słowo chciało by się napisać, lecz kultura i takt na to mi nie pozwalają) czytających wpisy na forum Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia33 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 28.02.04, 14:55 dzień dobry Dawno nie byłam na spotkaniach naszej grupy.Nie wiem co nowego dzieje się w naszych sprawach,poza tym że sąd zaliczył nas do VI grupy wierzycieli. Przejeżdzając koło lasku widać jakąś nową inwestycję ,czy ma coś ono wspólnego z nami. Za dopowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:54 > dzień dobry > Dawno nie byłam na spotkaniach naszej grupy.Nie wiem co nowego dzieje się w > naszych sprawach,poza tym że sąd zaliczył nas do VI grupy wierzycieli. > Przejeżdzając koło lasku widać jakąś nową inwestycję ,czy ma coś ono wspólnego > z nami. Za dopowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 02.03.04, 14:33 widzę, że nikt się nie lituje.... spotkań jako takich dawno nie było, nie mam pojęcia jak sprawa w sądzie, a ta inwestycja na placu przy Lasku to tylko budowa drogi, chyba, że firma która kupiła plac coś już tam rozpoczęła, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 16:06 Firma która ma budować na "naszym" terenie nazywa się Agmetreklamują się nawet sami pod adresem www.agmet.pl ( czy ktoś coś wie więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 16:55 Ta firma rozpoczyna już budowę pierwszych 3-ch budynków (od strony lasku). Po jutrze uprawomocnią się pierwsze pozwolenia na budowę. Część lokali jest już zarezerwowana. Są to lokale ok. 45-85m kw. w cenie 3100-3300zł/m kw.. Zakończenie budowy tych pierwszych trzech budynków przewidują na koniec tego roku. Osiedle nazywa się "Park Leśny". NA razie umów nie podpisują, bo jeszcze je dopracowują z prawnikiem i jest to kwestia paru dni. NIestety poszkodowani przez Warinwest zniżek nie mają. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.03.04, 18:40 Kilka wyjaśnień nt. Parku Leśnego Oferta Agmetu odnośnie ewentualnych zniżek dla byłych klientów WI jest wciąż aktualna. Agmet postawił jednak warunek, że muszą być klienci conajmniej na jeden blok 3-klatkowy. Zniżki będziemy dopiero negocjowali jak poznamy naszą siłę nabywczą. Do osób, których adresy mail'owe posiadałem, taką informację wysłałem już wcześniej. Dla tych, którzy są zainteresowani wspólnym przedsięwzięciem podaję swój adres: jacekm1@gazeta.pl. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:02 cześc Jacek Jestem zainteresowany. Czy wiesz może ile osób jest również zainteresowanych. Czy jeżeli Agmet sprzeda czeć swoich mieszkań jest jakaś szansa odzyskania chociaż części naszych pieniędzy. Pozdrawiam Jacek.Mój adres jstroinski@poczta.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:04 cześc Jacek Jestem zainteresowany. Czy wiesz może ile osób jest również zainteresowanych. Czy jeżeli Agmet sprzeda czeć swoich mieszkań jest jakaś szansa odzyskania chociaż części naszych pieniędzy. Pozdrawiam Jacek Mój adres jstroinski@poczta.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 08.03.04, 12:58 Ja również jestem zainteresowany. Mam nadzieję, że w ten sposób uratuję to, co wpłaciłem na mieszkanie dla syna. Proszę o więcej informacji na mój adres: wbaran@ib.amwaw.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 08.03.04, 15:22 jak to uratuję? Będzie Pan musiał zapłacić za mieszkanie od początku, ta firma nie będzie brała pod uwagę wpłaty na War Inwest. Po prostu troszkę zejdą z ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 18:53 Zapraszam wszystkich na spotkanie w sprawach nas interesujących w dniu 28.03 /niedziela/ godz. 16.00, Balkonowa 2/4 /zaproszenia są już w drodze/. Mam nadzieję, że uda nam się porozmawiać na wszystkie nurtujące nas tematy. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Polecam przeczytanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.04.04, 20:01 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_040413/nieruchomosci_a_6.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Polecam przeczytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 09:11 Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawieliwy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Polecam przeczytanie IP: *.bellona.pl 15.05.04, 14:55 Ja nie posiadam telefonu komórkowego żeby mieć dostęp do tego serwisu. Czy możecie przybliżyć informacje tam zawarte? Z góry dziękuję. Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tj Re: Polecam przeczytanie IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 14:48 Czy ktoś ma jakieś nowe wieści w tej nękającej nas sprawie? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 13:43 głucha cisza na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek.B. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 14.06.04, 11:52 No właśnie. Czy już nic nie będzie sie działo??? Czy sprawę można uznać za człkowicie przegraną, a o pieniądzach zapomnieć??? Jeśli ktoś coś wie, to proszę o informacje. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 18.06.04, 14:19 Mam nieśmiałe pytanko Co się dzieje z naszą sprawą na stronach rembielińskiej jest napisane że juz po jabłkach republika.pl/rembielinska/ jeśli ktoś wie coś więcej to niech mi napisze na adresik kklet@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:01 Hop,hop!!! Czy kogoś jeszcze interesuje sprawa War Inwestu. Jeśli tak, to niech ktoś napisze co słychać w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 19.07.04, 09:45 właściwie to nic nie wiem, ten adwokat co dałem mu pełnomocnictwo chyba pogodził sięz porażką, syndyk zaczyna mnie denerwować powinna już zamknąć i rozliczyć upadłość chyba że da się coś jescze wyrwać, z informacji z rembielińskiej to od nich nic nie wyrwiemy (jakieś rozliczenia czy coś) a jakaś kasa leży na rachunkach i procentuje a syndyk ma wynagrodzenie od całej masy . PANI IRENKO NIECH PANI JUŻ KOŃCZY a co tam w sprawie karnej skłądałem zeznani i co lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 17.08.04, 12:41 czy ktokolwiek cokolwiek wie o sprawie LASKU BRÓDNOWSKIEGO ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 20.08.04, 15:12 czy już naprawdę wszyscy zapomnieli o tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 01.09.04, 11:37 zaskakujace jest to "milczenie" - może jednak ktoś łaskawie napisał by pod podany adres co się dzieje w wiadomej sprawie zaniepokojony@gazeta.pl marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 17:54 Witam, jutro, tj. 9 września, zostaną do wszystkich wierzycieli wysłane listy opisujące całość naszej obecnej sytuacji. Myślę, że na wiele pytań znajdziecie w nim Państwo odpowiedź. W biurze syndyka są zwroty listów poprzednio wysłanych do niektórych z Was, co oznacza, że prawdopodobnie niektóre osoby zmieniły miejsce zamieszkania. Bardzo proszę, abyście Państwo o takich sprawach informowali biuro syndyka - w przeciwnym razie nie będzie możliwości kontaktu. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 11:15 Witam, Panie Jacku, zmieniłam miejsce zamieszkania, więc bardzo Pana proszę o podanie obecnego adresu Syndyka i numeru telefonu. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 19:42 Witam Adres ani telefon się nie zmienił od półtora roku, ale na wszelki wypadek podaję: Skwer Kardynała Wyszyńskiego 5/14, 01-015 W-wa. Tel. 436 40 91. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek.B. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 19.11.04, 12:22 Czy wogóle jeszcze coś się dzieje w naszej sprawie. Bardzo proszę o jakies informacje. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 03.12.04, 21:39 Tyle czasu minelo ze mam wrazenie ze to byl zly sen. Pieniądze, mieszkanie, jakos to przezylem. Mieszkam juz dawno gdzie indziej, i nawet zdaza mi sie po pare miesięcy nie myslec o pie..nym Radziszewskim. Wlasnie przypomnialem sobie o tej przykrej sprawie i zaglądam tutaj a tu glucho. Pozdrowienia ERENO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - co dalej IP: *.pkobp.pl 06.12.04, 11:21 Witam Panie Jacku! Co dalej dostalismy pisma niby wszystko wiadomo, ale........... jak obecnie wyglada nasza sytuacja, od momentu dostania pism minelo juz troche czasu, jak obecnie wyglada nas status, czy jestesmy w koncu w II grupie, jesli tak to ile jeszcze moze byc odwolan Mostostalu, kiedy ta sprawa moze wreszcie sie definitywnie zakonczyc?? Hmmm moze za duzo tych pytan, lecz cos mnie tkenlo aby dzis je tutaj zadac. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Co nowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 14:44 Witam serdecznie wszystkich czytających to forum. Jak słusznie zauważamy ilość pisanych przez nas wiadomości jest chyba wprost proporcjonalna do wydarzeń jakie się dzieją i na jakie możemy mieć wpływ. O pieniądze z masy byłbym spokojny, jest ich trochę i procentują. Koszty syndyka w zupełności zostaną pokryte z części tylko odsetek. Ile czasu potrwa zanim zakończymy tę sprawę? Cha, pytanie chyba do Najwyższego. W najbliższym czasie dostaniecie Państwo od syndyka list z nowymi informacjami - jest to jedyna droga, aby móc przekazywać je wszystkim i tylko zainteresowanym. Korzystając z okazji życzę wszystkim czytającym Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szampańskiej zabawy w Sylwestra 2004/2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: Co nowego IP: *.bphpbk.pl 22.12.04, 16:31 czyli syndyk nie da rady skonsumowac wszystkiego ?...to dobrze :) A narazie cieszmy sie Swietami... zycze Wam chwili refleksji i oderwania od codzienności, szampańskiej zabawy w Noc Sylwestrową ..... a w Nowym Roku wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń ukłony -- zmora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.pkobp.pl 06.12.04, 13:36 "Sześciu byłych szefów gdańskiej firmy Mostostal zatrzymało Centralne Biuro Śledcze. Prokuratura stawia im zarzuty dotyczące działań na szkodę spółki oraz oszustw wobec podwykonawców na kwotę ok. 70 mln zł." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.spray.net.pl 06.12.04, 16:42 to chyba dla nas dobra informacja, bo Mostostal nie wszedlby do II grupy a przeciez o to nam chodzilo ukłony -- zmora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaceK Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 19:17 Witam, też sądzę, że to jest dobra informacja - inna sprawa, to jak długo to się jeszcze będzie ciągnąć, może okazać się jeszcze, że były jakieś lewe powiązania Mostostalu z WarInwestem i znowu kolejny temat do dochodzenia na wiele lat - mam wrażenie, że te wszystkie pieniądze "skonsumuje" syndyk - ma w tym interes/stałe źródło dochodów, a sprawa będzie się ciągnęła dożywotnio (obym się mylił). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 05.01.05, 14:32 Pozwalam sobie przypomnieć, że w stosunku do DR prowadzone jest postępowanie przez Wydział Przestępstw Gospodarczych. Postepowanie przygotowawcze nie zakończy się tak długo jak swych zeznań nie złożą poszkodowani zarówno przez PIB War Inwest jak i War Inwest S.A. Póki co brakuje podobno jeszcze zeznań ok. 1/3 z 1000 poszkodowanych. Od sierpnia 2003 Wydział Przestępstw Gospodarczych mieści się na Wolskiej 174 (koło Cmentarza Wolskiego). Z prowadzącym sprawę p.Morgą lub p.Syską można się było wtedy skontaktować pod numerem 603-54-73. Telefon jest podobno nadal aktualny. (W pewnym momencie to oni sami się kontaktowali z zainteresowanymi, umawiając się na złożenie zeznań.) Apeluję, by Ci co jescze tego nie zrobili wreszcie się zmobilizowali. Przecież to jest sprawa naszego honoru. Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.01.05, 08:18 Zgadzam się z Karolem i mam taką propozycję, w poscie z grudnia JacekM przekazał info, że będzie wysyłana kolejna informacja o naszej sytuaci z Biura Syndyka, może dałoby radę w tym liście umieścić wzmiankę o tych przesłuchaniach, przypomnieć adres i nr telefonu. Ja osobiście mam już to dawno za sobą ale faktycznie dobrze by było żeby coś zaczęło się dalej dziać w tej sprawie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 07.01.05, 12:04 Myślę, że p.Syndyk jest osobą, z którą można na ten temat negocjować. Tak na marginesie, to sam jestem z Rembielińskiej i nasza sytuacja (odsyłam na forum www.rembielinska.republika.pl/ksiega.html) w chwili obecnej jest istotnie różna niż pokrzywdzonych z "Lasku". Trzeba podkreślić, że również dzięki determinacji Syndyk. Nie zapominajmy kto nas tak załatwił, Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 11.01.05, 15:49 Super. Co do Pragi, to faktycznie, kiedyś aktualny był adres na Okrzei. Trzymajmy kciuki by to forum czytali również Ci, co nie spełnili jeszcze obywatelskiego obowiązku. Proszę, zadzwońcie i umówcie się na składanie zeznań :-) Trzymajmy kciuki również za to by sprawa się nie przedawniła oraz by Sąd doszukał się okoliczności wskazujących na świadomą próbę oszustwa. karol Odpowiedz Link Zgłoś
kklet Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 12.01.05, 13:50 niech się rzeczywiście wezmą w garść i do prokuratora pójdą. wydaje mi się że ludzie zapomnieli o calej sprawie albo chcą zapomnieć, ale nie warto niech DR czuje wiatr na plecach i zacznie się zastanawiać co zrobił, (za to trafia się do piekła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 14.01.05, 19:51 czy mozecie podac mi aktualny nr do P. syndyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.dialup.telenergo.pl 15.01.05, 11:05 Telefon do biura Syndyk: (22)4364091 Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 18.10.05, 13:34 Rozmawialem z pracownica biura P. Syndyk ktora zajmuje sie nasza sprawa. Potwierdzila ze bez wzgledu na spor z upoadloscia Mostostalu pod koniec listopada zaczna wyplacac 17 - nastki. A postepowanie z Mostostalem, trwa dalej nastepna rozprawa za miesiac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolok Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 13:54 ja juz raz bylem przesluchiwany na okrzei i nie wiem czy ponownie mam skladac zeznanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 20.01.05, 16:57 Jeśli twoje zeznania nie zginęły podczas przeprowadzki na Wolską to chyba nie ma sensu ich składać raz jeszcze. Chyba, że zaistniały jakieś nowe, ważne okoliczności. Mój apel skierowany był raczej do tych co jeszcze nie składali zeznań, odwlekając tym samym zakończenie postępowania przygotowawczego. Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 193.42.211.* 09.02.05, 10:29 czy ktoś cokolwiek wie co w sprawie dzieje się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 09.02.05, 14:41 pewnie nic nowego skoro nie ma zadnej informacji od syndyka czy od naszych przedstawicieli. Adwokat któremu dalem pełnomocnictwo też nie dał znaku życia a stówkę skasował, nawet nie zostałem poinformowany przez niego o skutkach jego batalii o II grupę Wszystko o czym się dowiaduję znajduję w necie oraz na stronach rembielińskiej. tymczasem na naszej działeczce budują zajfajne osiedle zaczynam się zastanawić czy nie kupic tam mieszkanka. a propos czy jest jescze "promocja dla wierzycieli War Inwest SA " chętnie bym się dowiedział co słychać u Darka czym się teraz zajmuje z czego zyje i w ogóle jak mu w tej "ciężkiej chwili" podobno mówił że klepie biedę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mico Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.atrax.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:46 A ja jestem ciekawy kiedy odzyskamy nasza kase i czy bedzie to 10 czy moze 70 %. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 14.03.05, 08:46 mam wrażenie że tylko ja tutaj zagladam, czy reszta towarzystwa już ma wszystko w dvpie. Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 15.03.05, 20:31 ja tez zglądam, slyszalem ze wierzyciele z rembielinskjej juz dostaja zwroty podobno do 70% moze wiecie co u nas, tak wiem najlepiej dzwonic do syndyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dialup.telenergo.pl 15.03.05, 20:39 Niestety (Ci z Rembielińskiej) nic jeszcze nie dostają. Jeśli uda się budowę doprowadzić do pomyślnego końca to faktycznie, będzie można liczyć na zwrot wierzytelności w podobnej (lub lepszej?) wielkosci. Ale o tym będzie wiadomo pewnie dopiero w 2007. Póki co na budowie zaczyna się intensywna działalność grup EDBUDU. Pozdrawiam - karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 18.03.05, 09:37 mam pytanie czy już określona została masa upadłościowa, i czy może ktoś wie co dalej. Prezesy mostostalu Gdańsk mają sprawęu prokuratora chyba z niegospodarność natomiast co z naszym super prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 18.03.05, 11:53 właśnie przyłączam się do pytań poprzednika? Myślę że sporo osób tu zagląda z niecierpliwością oczekując jakichkolwiek informacji.Może ktoś z naszej Rady Wierzcieli zagląda tu i mógłby chociaż zdawkowo cokolwiek napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bphpbk.pl 23.03.05, 10:20 ostatnie ustalenia byl takie ...ze musimy czekac :/ a czas gra na naszą korzysc ... ..no ale ile mozna :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 24.03.05, 09:46 no właśnie ile można czekać i na co aż syndyk zliczy masę upałościową, chyba przez tyle lat to już wiadomo ile zostało i ile dostanie każdy wierzyciel. Druga strona medalu jest taka że sprawa karna wobec Darka chyba stoi w miejscu i nie zanosi się na jej zakończenie. Ps czy ktoś wie co sięz nim dzieje, pytam z ciekawości (np. czym się zajmuje, jak mu się wiedzie itp.) chcialbym porównac jak sprawa WAR INWEST zawarzyła na jego życiu i czy w takim stopniu jak na moim (kur...a musiałem kupic mieszkanie poza warszawą) Odpowiedz Link Zgłoś
kklet Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 29.03.05, 15:40 może jest jakieś inne forum a jao nim nic nie wiem Rembielińska ma fajne forum a u nas nic Odpowiedz Link Zgłoś
ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.04.05, 18:16 czy ktoś z naszych przedstawicieli mógłby zabrać głos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 06:31 Witam, szlag mnie trafił jak przeczytałem ostatnie wydanie Panoramy Południa z 15.04.2005 nr 8. W "naszym" miejscu, przy Bartoka/KEN firma developerska EDBUD wybuduje budynek mieszkalny - na zamieszczonym zdjęciu jest wizualizacja - to dokładnie nasz niedoszły projekt. Ponoć to jedna z propozycji architektonicznych (ta pochodzi z firmy Akcent z 2000 r.), ciekawe czy płaciliśmy za ten projekt i czy moglibyśmy mieć jakieś korzyści przy jego ewentualnym wykorzystaniu. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 20.04.05, 09:02 syndyk gra w jednej drużynie z Edbudem, mają wspólny interes przy wykończeniu Rembielińskiej zatem chyba nalezy porzucić nadzieje od dodatkowej kasie z tytułu projektu. Napewno coś zmienią i nie bedze to już ten sam projekt i w ogóle kiedy to już się skończy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 25.04.05, 11:40 czy Pani Syndyk zmieniła biuro - bo jakoś nie sposób się do niej dodzwonić? A czy ktoś w ogóle cokolwiek wie w wiadomej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 26.04.05, 11:33 no właśnie, ja w kwestii podniesienia tematu wyżej i prośby o ewentualne informacje do naszej Rady Wierzycieli. Czy coś się dzieje w sprawie, czy też nadal czekamy i niepotrzebnie się denerwujemy tym milczeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekm Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 19:24 1. Sąd Okręgowy w swojej "wyrozumiałości" odrzucił nasze zażalenie na postanowienie sądu rejonowego. Wniosek jest z tego jeden - jesteśmy w grupie VI. Postanowienie w tej sprawie trafiło do mecenasa reprezentującego sporą grupę wierzycieli w dniu 22 kwietnia. Każdy z zainteresowanych dostanie listownie powiadomienie z treścią tego postanowienia. Niestety dla sprawy w procesie updłościowym była to ostatnia instancja (takie jest zdanie naszego adwokata). 2. W kasie masy upadłościowej jest w tej chwili około 19,6 mln zł. Jeżeli Mostostal pozostanie w grupie II B pozostanie nam do odzyskania po ok. 17 % naszych wierzytelności. Chyba jedynym pocieszeniem jest to, że odsetki znacznie przekraczają koszty syndyka. 3. W czerwcu ma być gotowy akt oskarżenia przeciwko DR. Wg naszych wieści może on być sformułowany nawet jeśli prokuratura nie przesłucha wszystkich świadków - rzeczywiście są problemy z naszą obowiązkowością w tym temacie. Z wieści z Gdańska wynika, że w najbliższym czasie (naprawdę nie mam pojęcia co znaczy to sformułowanie) będzie również gotowy akt oskarżenia przeciwko członkom zarządu Mostostalu. Cały czas ufam, że nam to coś da. 4. Spróbujemy jeszcze ułożyć się z syndykiem Mostostalu w taki sposób, aby nawiązać do realnej ceny działki pod Laskiem Bródnowskim z dnia jej zakupu przez DR. Rzeczoznawca powołany przez prokuratora wycenił ją (działkę) na ten moment na 14 mln. Przypomnę, że w akcie notarialnym z przeliczenia z USD cena ta wynosiła ok. 37 mln zł. 5. Musze przyznać, ze rzadko zaglądam na to forum, ale ilość wizyt jest proporcjonalna do ilości ruchów jakie mamy. Przy obecnej naszej pozycji pozostało ich naprawdę niewiele. Mimo wszystkich niepowodzeń pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i pozostaję z nadzieją, że nigdy już nie wwalę się w takie tarapaty ( czytaj: "bagno") w jakich wszyscy się znaleźliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 22:15 Dziękuję za informację - pozostaje nadzieja, że Mostostal nie zostanie zaliczony do II grupy i uda się urealnić cenę działki pod Laskiem B. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mchro Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:49 Wielkie dzięki za info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 81.210.86.* 02.05.05, 13:35 dzięki za info. może następnym razem będziesz mógł napisać coś pozytywniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
kklet Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) 04.05.05, 09:01 tródno ważne są i takie informacje mam nadzieję że te ok 17 % to raczej minimum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 19:20 Gość portalu: jacekm napisał(a): > Postanowienie w tej sprawie trafiło do mecenasa reprezentującego sporą > grupę wierzycieli w dniu 22 kwietnia. Każdy z zainteresowanych dostanie > listownie powiadomienie z treścią tego postanowienia.< Witam, postanowienie dziś dostałem. Pytanie do lepiej zorientowanych : czy jeśli zarządowi Mostostalu zostaną udowodnione przekręty, to czy nadal pozostanie wierzycielem i będzie w II grupie roszczeń ? Jeśli nie udało nam się obronić II grupy, to może warto walczyć, żeby Mostostal znalazł się również w grupie VI. Pzdr. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 05.05.05, 13:09 czy to chodzi o tych co dali stówę mecenasowi z ulicy Bagatela ? na mokotowie czy o kogoś innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 13:27 Gość portalu: assessander napisał(a): > czy to chodzi o tych co dali stówę mecenasowi z ulicy Bagatela ? na mokotowie< Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mchro Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:15 Ja dałem mecenasowi 100 zł a nie dochodzi do mnie żadna korespondencja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:05 To jak na razie jedyna korespondencja :) - na pewno dojdzie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmora Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.bphpbk.pl 06.05.05, 09:23 Jak długo to wszystko jeszcze potrwa ? czy doczekamy sie kiedyś na te wątpliwe 17 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 06.05.05, 09:48 oby jak najszybciej, do tego może w końcu uda się rozpoczac sprawę karną przeciwko prezesom WI SA (to jest dobra wiadomość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 13:39 Czy sprawiedliwość ma tu szansę? Kiedykolwiek!!! Ale bez przedawnienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 10.05.05, 08:07 ha ha ha sprawiedliwość w kraju niesprawiedliwości :))) sprawiedliwość w kraju absurdów :))) sprawiedliwość w kraju broniącym przestępców :))) ha ha ha chyba zaczyna się nam zacierać obraz praworządnego kraju!!!! no ale to tylko moje skromne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 10.05.05, 12:22 marcin masz rację, wczoraj dostałem list od adwokata, z postanowieniem sadu rejonowego odwoławczego itp itd. generalnie uwazam że rónie dobrze można było zasądzić naodwrót, gdyż obie wersje były przekonujące i miały mocne argumenty. fakt faktem zostaliśmy wydym...ni i du..pa boli jak ...... Jak tak dalej pójdzie to darek powie że nie wybudował nam chałupy bo przestaliśmy płacić i zażąda odsetek karnych i wykonania umowy. Masz rację ten kraj to bagno jak masz kasę to ci nawet sądy nie są straszne, kraj kolesiów. mam pytanko do kogoś kto się zna na prawie, czy od wyroku sadu okręgowego można się odwołać, wydaje mi sięże jest jeszcze wyższa instancja np. NSA czy Strasbourg. Wydaje mi sięże nasza papuga straciła interes w prowadzeniu sprawy i nie chce jej się dlaej nas reprezentować . (oczywiście mogę sięmylić za co pana adwokata przepraszam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.netia.com.pl 12.05.05, 15:05 Te 17% to akurat tyle, żeby je przeznaczyć na Ruskich dla Dareczka..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 16.05.05, 16:27 {*}{*}{*} Odpowiedz Link Zgłoś