Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

L A S E K B R Ó D N O W S K I

• Gość: krzysiek kiedy się spotykamy? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 14:04
        kiedy sie spotykamy?
        • Gość: jacekm Re: kiedy się spotykamy? IP: 157.25.92.* 16.10.02, 21:24
          Zgodnie z naszymi wcześniejszymi ustaleniami, o terminie następnego spotkania
          poinformuję na forum i wyślę SMS-y. Będzie też wywieszona informacja na
          drzwiach szkoły. Niestety, rzeczy nie dzieją się aż tak szybko jak byśmy sobie
          tego życzyli, a na spotkaniach towarzyskich w szkole chyba nam nie zależy. Z
          nowości: 1. Przetarg nr 2 został rozstrzygnięty. Przynależna WI część gruntu na
          Beli Bartoka została sprzedana po spodziewanej cenie o której informwaliśmy na
          spotkaniu, 2. Zgodnie z przewidywaniami Mostostal złożył sprzeciwy przeciwko
          naszej 2 grupie w ilości ok. 400 szt./tyle, ile jest wniosków o 2 grupę/ więc
          trochę potrwa ich rozpatrzenie. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
          • Gość: ereno Re: kiedy się spotykamy? IP: *.chello.pl 17.10.02, 12:38
            Jest jakis urzedowy okres, na rozpatrzenie tych wnioskow mostostalu?
            Jak długo to morze potrfac?

Czy rada wierzycieli zgodzila sie na sprzedawanie majatku W. po kawalku?

• Gość: jacekm Re: kiedy się spotykamy? IP: *.acn.pl / 10.131.131.* 19.10.02, 21:41
              1. Zależy wyłącznie od sądu
              2. Jasne, że się zgodziła pod warunkiem, że sprzedaż cząstkowa przyniesie
              większe wpływy do kasy upadłości.
              Pozdrawiam.
      • Gość: aby Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 23.10.02, 12:33
        aby nie spaść za nisko.
        • Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 13:13
          Potrzebuję kontaktu z kimś z grupy mój e-mail: koper@gazeta.pl lub
          zarzad@stalexport.waw.pl
          • Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 13:16
            koper6@gazeta.pl
            • Gość: WK Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 213.241.44.* 23.10.02, 14:15
              Potrzebuję kontakt adres e-mail: wojtekko@pf.pl
            • Gość: P.Koper Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 08:32
              Potrzebuję kontaktu na ten adres kogoś z grupy LASEKBRUDNOWSKI

> koper6@gazeta.pl
              • Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 11:26
                Bardzo Proszę potrzebuję kontaktu z kimś z grupy mój e-mail: koper@gazeta.pl
                lub
                zarzad@stalexport.waw.pl
                • Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:00
                  Czy nikt tego nie czyta proszę o kontakt e-mailowy koper6@gazeta.pl,
                  zarzad@stalexport.waw.pl
                • Gość: P.K. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:02
                  Czy nikt tego nie czyta proszę o kontakt e-mailowy koper6@gazeta.pl,
                  zarzad@stalexport.waw.pl, lub g-g 4252931
                  • Gość: nxcvkn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.10.02, 12:12
                    w drugim i trzecim poscie masz adresy mailowe do autorki wątku. z tego co
                    pamiętam jakieś adresy i telefony są też w treści pozostałych. wystarczy trochę
                    chęci i wszystko można znaleść.
                    • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.02, 15:48
                      Co za niepokojaca CISZA ?!?!?!
                      • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.11.02, 20:54
                        i stresujacy brak informacji
                        • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.02, 17:19
                          Wychodzi na to ze WSZYSTKO stanelo w miejscu.
                          Nawet spotykac sie juz nie chcemy
                          Tak,tak....wiem,wiem....nic ISTOTNEGO nie zdarzylo sie
                          • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 05.11.02, 20:18
                            jesli czyta to ktos kto uczestniczy w posiedzeniach rady wierzycieli to moze poczuje sie do odpowiedzialnosci i chociasz co pare dni pusci posta:

"nic nowego. stop. stoimy w miejscu. stop

bo dla nas szarakow brak informacj to nie komunikat nic sie nie dzieje tylko przekaz w stylu: "cholera niewiem co jest grane"
        • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pl 10.11.02, 15:56
          Zapraszam na spotkanie w sprawach WI 17.11.2002 /niedziela/ o 16.00 do szkoły
          przy Balkonowej 2/4. Nie wiem jeszcze czy będziemy mieli salę, ale z pewnością
          poradzimy sobie. Pozdrawiam, Jacek.
      • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 19:59
        Witam!
        Moze warto byloby podac podac telefony i adresy o ktorych byla mowa na zebraniu?
      • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkobp.pl 18.11.02, 12:55
        Co bylo poruszone na zebraniu, niestety nie moglem na nim byc, jak wyglada
        sytucja z naszymi pieniedzmi?
        • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 20.11.02, 21:35
          O rany ludzie tzn ze zebrania nie bylo czy co, dlaczego tak milczycie, czy nie
          mozecie sie podzielic z tymi ktorzy tam byc nie mogli!!!!???
        • Gość: PS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 62.233.200.* 20.11.02, 21:59
          O ile wiem, nie wydarzylo sie nic na tyle istotnego. Teraz jest kwestia czy sie
          utrzymamy w drugiej grupie czy nie, ale to juz od Sadu zalezy.
          • Gość: Temida DO FILIPA IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 20.11.02, 23:02
            Panie Filipie - zainteresowała mnie Pana wypowiedź - chce z sie z Panem
            skontaktować na priva.
            rembielinska@republika.pl

• Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkobp.pl 21.11.02, 07:23
            A kiedy bedzie wiadomo ze sie tamustrzymalismy?? Wiem ze odwolanie jest zlozone
            ale kiedy bedzie jego rozpatrzenie?
            • Gość: nea Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.czajen.pl 21.11.02, 12:46
              Dziś,godz.21.10-Sprawa dla reportera-zobaczmy!
              • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.waw.pl 23.11.02, 16:40
                Kurcze spoznilem sie i nie zobaczylem tego programu, czy ktos go ma nagranego i
                moglby pozyczyc albo przegrac, jesli tak to prosze o mail :
                jerrymagu@interia.pl
                • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.02, 19:06
                  Nic nie straciles.Ten program to zadna rewelacja.Nic co by moglo wniesc nowego
                  do sprawy.Jedyne co to "twarze" na ktore moglbys popatrzec ;-).No i
                  HUNTER...tzn. detektyw czujacy pare zlociszy do wyrwania.
                • Gość: jerrymagu@interia. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 27.11.02, 17:33
                  Mam nagraną kasetę ze Sprawa dla reportera. Mój adres: wojbar52@poczta.onet.pl
                  • Gość: ciekawy Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.02, 21:14
                    Gość portalu: jerrymagu@interia. napisał:

> Mam nagraną kasetę ze Sprawa dla reportera. Mój adres: wojbar52@poczta.onet.pl
                    Czy masz cały nagrany materiał, czy tylko te ścinki które poszły na antene?
                    • Gość: Grzesiek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 02.12.02, 18:38
                      czy ktos moze wie jak ma wyglądac pismo ktore mamy złozyc do sądu w sprawie
                      doniesienia o przestępstwie.Bardzo bym prosil o jakis odzew na forum od osób
                      które takie pismo juz złożyły.Pozdrawiam
                  • Gość: wojbar52@wp.pl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 02.12.02, 18:40
                    niestety ale tylko to co było w telewizji
                    • Gość: Temida PROKURATURA IP: *.icm.edu.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 02.12.02, 22:00
                      Zapraszam na priva wszystkich zainteresowanych sprawą karną contra D.
                      Radziszewski.
                      rembielinska@republika.pl; 503 301 991
                      • Gość: Grzegorz Re: PROKURATURA IP: *.chello.pl 10.12.02, 07:24
                        dzien dobry .chciałem sie dopytac o pismo do prokuratury w sprawie
                        Radziszewskiego .Probowałem wysłać maila na adres rembielinska@republika .pl
                        ale wyskakuje błąd adresu przy wysyłaniu.Chciałem zapytac czy ktos wie moze jak
                        ma wyglądac doniesienie które mozemy składać w prokuraturze.Jesli ktos wie to
                        prosiłbym o maila baranek41@wp.pl
                        • Gość: Temida Re: PROKURATURA IP: *.icm.edu.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 10.12.02, 11:22
                          Adres podałam zły...
                          przepraszam !!!
                          własciwy, to e-mail: rembielinska@poczta.onet.pl
      • Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 19.12.02, 19:13
        Wesołych Świąt. I oby przyszły rok był lepszy od poprzedniego ;-))))
      • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.02, 14:56
        Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!
      • Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 08.01.03, 14:52
        czy spotykamy sie w najbliższą niedzielę?
        • Gość: czs Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 09.01.03, 21:53
          oglądalem "sprawe dla reportera" (09,01,2003), byl przypomniany temat War Inw.. ponoc wypowiedzial sie listownie Rzecznik Praw Obywatelskich czy ktoś wie cos na ten temat zapózno właczylem TV ???
        • Gość: dom Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 13.01.03, 07:59
          czy odbyło sie spotkanie w niedzielę?
          • Gość: zuzia Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.cofund.org.pl 14.01.03, 09:06
            spotkanie się odbyło, nie było nas dużo. ale to też dlatego że nic się nie
            wydarzyło tak naprawdę istotnego. żadne decyzje nie zapadły, żadne terminy nie
            zostały wyznaczone. następne spotkanie planowane jest na 23 lutego. pozdrawiam.
            • Gość: cru Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 09:44
              a była jakas zapowiedz zebrania na forum, czy nie zauwazyłem?
              • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 14.01.03, 10:01
                No właśnie, nie było żadnej zapowiedzi, żadnego sms-ka...szkoda...no ale skoro
                nic się nie wydażyło możemy wybaczyć.
            • Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 15.01.03, 19:00
              jak zwykle o 16.00?
              • Gość: kris L Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.acn.pl 18.01.03, 12:00
                czy miejsce spotkań jest nadal to same co kiedyś i nie mówię tu o tablicy przy
                parku. Pytam bo przez dłuższy czas nie bywałem na spotkaniach i straciłem
                trochę orientację
                bardzo proszę o info na adres kklet@wp.pl
      • Gość: wl Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.chello.pl 22.01.03, 12:01
        Czy czytaliście Państwo o śledztwie przeciwko Radziszewskim na pierwszej
        stronie forum - radzę wziąć w tym udział - im więcej się zgłosi poszkodowanych
        = tym większa pewność że nasze roszczenia zostaną potraktowane powaznie.
        • Gość: Anka Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.01.03, 17:23
          Witam wszystkich poszkodowanych
          --------------------------------------------------------------------------------
          MAMY GRUPĘ DOCHODZENIOWO-ŚLEDCZĄ W SPRAWIE PRZECIWKO D. RADZISZEWSKIEMU !!!!

Wydział Przestępstw Gospodarczych Komendy Stołecznej Policji, poinformował,
          że Decyzją nr 9/03 z dnia 8.01.2003 Komendant Stołeczny Policji powołał grupę
          dochodzeniowo śledczą do prowadzenia czynności w śledztwie przeciwko D. R i
          innym. Istnieje możliwość kontaktowania się z podanymi niżej
          funkcjonariuszami, w celu uzgadniania terminu przesłuchania. Osoby te będą
          przesłuchiwane w pierwszej kolejności.

WSZYSCY POSZKODOWANI PRZEZ D RADZISZEWSKIEGO, S. SŁYKA, M. KASPERSKĄ , A.
          ZAWIŚLAK I INNYCH – PROSZENI SĄ O KONTAKT Z

1. kom. Jan Syska, pok. 607, tel. 603 81 16
          2. podkom. Przemysław Sobieski, pok. 206, tel. 603 84 77
          3. mł. asp. Jarosław Księżopolski, pok. 206, tel. 603 84 77

Są to pracownicy Komendy Stołecznej Policji,
          Wydział Przestępstw Gospodarczych,
          ul. Okrzei 13.

Prosimy o poważne traktowanie tej informacji !!!!
          Od naszej subordynacji, karności i zorganizowania zależy bardzo dużo !!!!

Zanim „machniesz ręką” na stracone pieniądze – pomóż, aby sprawiedliwości
          stało się zadość – złóż rzetelne zeznania na policji w sprawie przeciwko
          D. Radziszewskiemu.

Nie zmarnuj tej szansy !
          • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 11:51
            Witam!
            Czy w LUTYm to my sie spotykamy na jakims zebraniu?
            Czy raczej nie chcemy juz na siebie patrzec i nie ma nic
            ciekawego do przekazania?
      • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 15:08
        czy spotkanie w najbliższą niedzielę jest aktualne??
        • Gość: jacekm SPOTKANIE IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 19.02.03, 17:35
          Spotkanie WI 23.02 godz. 17 ( na 16 nie było sali) - Balkonowa 2/4. Zapraszam
      • Gość: guest Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.03, 14:31
        może coś nowego???????
      • Gość: aaa Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 31.03.03, 17:08
        czy spotkanie w najbliższą niedzielę jest aktualne????
        • Gość: Paweł Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.inetia.pl 01.04.03, 14:27
          MAM PROŚBE O PODANIE KIEDY JEST SPOTKANKO PONIEWAŻ SMS O OSTATNICH SPOTKANIACH
          DO MNIE NIE DOTARŁY BULDOG96@WP.PL
          • Gość: jacekm WIELKANOC IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 17.04.03, 18:44
            Dla wszystkich związanych tą sprawą przesyłam życzenia zdrowych, spokojnych
            świąt i żeby to były ostatnie święta Wielkanocne ze sprawą WI. Pozdrawiam.
        • Gość: jacekm Spotkanie IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 02.04.03, 15:41
          Witam. Spotkanie 6.04 nie odbędzie się. Nie zaistniały żadne wiążące
          wydarzenia. Zmienił się zarząd Mostostalu Gdańskiego więc trudno umówić się na
          rozmowy. W przyszłym tygodniu będzie spotkanie Rady Wierzycieli. Jeśli będą
          istotne dla sprawy ustalenia podam termin spotkania.
          • Gość: Tepe uzupełniająca lista wierzytelności IP: *.dashofer.pl / 192.168.0.* 02.04.03, 18:36

Wiadomość z portalu bankrut:

OBWIESZCZENIE kwiecień 2003
            Sędzia komisarz postępowania upadłościowego WAR INWEST S.A. w Warszawie, sygn.
            akt XVII-U-769/01, zawiadamia, że została sporządzona i wyłożona uzupełniająca
            lista wierzytelności wierzycieli WAR INWEST S.A., którą można przeglądać w
            sekretariacie Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy Wydział XVII Gospodarczy ds.
            upadłościowo – układowych, Warszawa, ul. Świętokrzyska 12, pok. 2015 i w
            terminie 14 dni od daty ukazania się obwieszczenia o wyłożeniu uzupełniającej
            listy wierzytelności (tj. 03.04.2003r.) wnieść sprzeciwy do listy
            wierzytelności.

Czy ktoś widział tę listę i wie czy zawiera jakieś istotne zmiany?

• Gość: g Mostostal Gdańsk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.03, 09:41
              W Rzeczypospolitej z dnia 15.04 (Ekonomia i Rynek)
              podano informacje o upadku Mostostalu Gdańsk.
              Dla Nas to chyba nie najlepiej...??
        • Gość: jacekm KILKA INFORMACJI IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 09.05.03, 10:34
          Witam!
          Na spotkanie 11.05.2003 nie udało się załatwić sali - okres komunijny. Spróbuję
          coś zorganizować w innej lokalizacji na 18.05 o czym zwyczajowo poinformuję.
          Spróbuję na nie zaprosić panią syndyk, abyśmy pogadali o grupie 2 i przyszłości
          całej tej upadłości. Jak już wiecie upadł Mostostal i niestety nie ma z kim
          rozmawiać. Syndykowi Mostostalu nie można się z nami układać. W sądzie są
          sprzeciwy do naszej 2 grupy: Mostostal i DR. Kiedy sprawy się rozstrzygną? Nie
          wiem nawet kto to może wiedzieć. Chyba musimy się zdecydować na jakiegoś
          prawnika, który będzie reprezentował nas w sądzie. Poza tym ogłoszony był
          kolejny przetarg na sprzedaż nieruchomości należących do WI - odzew znikomy i
          niesatysfakcjonujący. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
          • Gość: Elzbieta Re: KILKA INFORMACJI IP: *.chello.pl 14.05.03, 23:30
            Dziekujemy za informację.Zgadzam sie trzeba zatrudnić prawnika i dochodzić
            swego. Nie możemy rezygnować.Niech Radziszewski nie mysli że mozna nas wziąć na
            zmęczenie.
          • Gość: dota Re: KILKA INFORMACJI IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 15.05.03, 08:25
            apropos sali, może udało by się w Szkole Podstawowej nr 67, to jest przy ul.
            Bartniczej 8, mają tam kilka pomieszczeń, niestety nie mam namiarów, jest też
            druga szkoła na Bartniczej nr 206.
            A tak w ogóle, to chyba wybitnie nie mamy szczęścia...a taki Radziszewski
            chodzi sobie bezstresowo....
          • Gość: jacekm SPOTKANIE IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 20.05.03, 13:33
            Zapraszam na spotkanie w sprawach WI w niedzielę 25.05.2003 godz. 16 na
            Balkonową 2/4.
            • Gość: guest Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 08:05
              czy coś ciekawego wypłynęło na wczorajszym spotkaniu? niestety nie mogłam
              dojechać.
              • Gość: ereno Re: SPOTKANIE IP: *.chello.pl 27.05.03, 14:58
                ja również nie dotarłem,
                dołaczam się do prośby o krótką notkę ze spotkania
                • Gość: Zuza Re: SPOTKANIE IP: 194.181.127.* 28.05.03, 12:33
                  ja tez się dołączam. towarzysze niedoli! dajcie znać! zawsze przychodzę, ale
                  ostatnio nie mogłam. pozdrawiam :-)
      • Gość: klient Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 12:54
        a kto będzie rozsyłał zaproszenia?
        ja w międzyczasie zmieniłem adres, który co prawda wysłałem do sądu i do
        syndyka, ale jeśli korespondencja będzie wysyłana na adresy które wpisywaliśmy
        na jednym z pierwszych spotkań jeszcze pod Laskiem, to obawiam się że może nie
        dotrzeć do sporej ilości osób.
        pozdrawiam
        • Gość: dota Re: SPOTKANIE IP: *.bank.bgzsa.pl / 192.168.31.* 30.05.03, 08:49
          listy będzie rozsyłała pani Syndyk, także jeśli wysłałeś informację o zmianie
          adresu do jej biura to bez obaw
          pozdrawiam
      • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.76.* 30.05.03, 13:36
        na ostatnim spotkaniu była mowa o zaangażowaniu prawnika, czy w związku z tym
        zapadły jakieś konkretne decyzje?
        • Gość: tj Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.03, 22:20
          Na Forum Developerzy jest informacja o rozprawie sądowej przeciwko
          Radziszewskiemu, która miała się odbyć dzisiaj. Czy ktoś ma informacje w tej
          sprawie?
      • Gość: guest Re: SPOTKANIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.03, 16:22
        Czy wiadomo cos na temat najblizszego zebrania i naszego mecenasa ?!
      • Gość: jp Re: SPOTKANIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:07
        Czy 15-go czerwca jest spotkanie ? Miały być rozsyłane powiadomienia o tym
        zebraniu przez p.Syndyk do tej pory nie otrzymałem . Proszę o odpowiedż.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Kryspina Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 213.134.140.* 12.06.03, 12:36
        Nawet nie wiecie jak bardzo wszystkim Wam współczuję!!!!!
        Na poczatku 2001 miałam zamiar podpisać umowe z War Inwestem na piękne 70
        metrowe mieszkanko na Bródnie. Moi koledzy z pracy mi najpierw gratulowali, a
        potem pukali sie w głowę jak powiedziałam,ze jednak zrezygnowałam z podpisania
        umowy bo byłam u wrózki (sama nie wiem co mnie napdało), i, że ta powiedziała,
        ze mieszkanie owszem bede miała, ale bedzie to trwało kilka lat i wiązało się z
        duzymi problemami finansowymi. Przestali sie smiac jak pare miesiecy pozniej
        War Inwest ogłosił upadłość.
        Śledzę losy pokrzywdzonych z duzym zainteresowaniem, życzę Wam odzyskania
        pieniędzy i powodzenia

Kryspina
        • Gość: GS Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 14:53
          Gość portalu: Kryspina napisał(a):

> Nawet nie wiecie jak bardzo wszystkim Wam współczuję!!!!!
          > Na poczatku 2001 miałam zamiar podpisać umowe z War Inwestem na piękne 70
          > metrowe mieszkanko na Bródnie. Moi koledzy z pracy mi najpierw gratulowali, a
          > potem pukali sie w głowę jak powiedziałam,ze jednak zrezygnowałam z
          podpisania
          > umowy bo byłam u wrózki (sama nie wiem co mnie napdało), i, że ta
          powiedziała,
          > ze mieszkanie owszem bede miała, ale bedzie to trwało kilka lat i wiązało się
          z
          >
          > duzymi problemami finansowymi. Przestali sie smiac jak pare miesiecy pozniej
          > War Inwest ogłosił upadłość.
          > Śledzę losy pokrzywdzonych z duzym zainteresowaniem, życzę Wam odzyskania
          > pieniędzy i powodzenia
          >
          > Kryspina
          GDZIE TA WRÓŻKA?
      • Gość: mn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 11:17
        Gość portalu: czy 15-go czerwca jest spotkanie

• Gość: gość Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 217.153.87.* 13.06.03, 13:34
          no pewnie że jest, dostalam zaproszenie od Pani Syndyk
      • Gość: mn Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 12:27
        Gość portalu: czy coś wiadomo na temat przetargu ?

• Gość: Zuza adwokat IP: *.cofund.org.pl 04.07.03, 11:48
          z pisma od Rady Wierzycieli wynika, że adwokat ma nas reprezentować w sądzie,
          tak to rozumiem. podpisałam pełnomocnictwo okazało się w sprawie "rozpatrzenia
          sprzeciwów...". panienka twierdzi, że tak, będzie nas reprezentować w sądzie,
          ale napisać nie napisała. co Wy na to? Będzie z nami w sądzie czy nie będzie?
          Pozdrawiam.
        • Gość: romi Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 11:25
          witam
          jak sadzicie, czy wobec takiego stanowiska sadu w sprawie rembielinskiej
          rembielinska.republika.pl/IIgrupa.doc
          mamy jakies szanse?
          czy nasza sytuacja jest inna?
          co o tym myslicie?
          r.
          • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 14.07.03, 12:43
            Byłem na rozprawie (jestem z Rembielińskiej) i widziałem reakcję waszej Pani
            Syndyk - podkreślała, że będzie walczyła ("nie poddam się") ale jednocześnie
            podkreślała, że sentencja wyroku jest jak z fundamentalnej pracy Gurgula o
            prawie upadłościowym, co oznacza, że nie jest dobrze i Sąd boi się precenensu.
            Wnioski wyciągnijcie sami.
            Pozdrawiam - karol
        • Gość: jacekm ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 18.07.03, 15:37
          Drodzy współnieszczęśnicy!
          Sytuacja wierzycieli WI S.A. jest diametralnie inna niż PIB i miejmy nadzieję,
          że tak samo uzna sąd. Do tego potrzebna jest jednak cierpliwość i brak
          działania na własną szkodę. Adwokat, którego udało się wynająć po "przyjaznej"
          cenie nie jest postacią wirtualną jak niektórzy sądzą. Przyjmując tę sprawę
          zastrzegł, że nie jest możliwym spotykanie się osobiste z każdym z wierzycieli,
          ale jest za to w częstym kontakcie z Państwa reprezentantami w Radzie
          Wierzycieli. Dla mnie jest to zrozumiałe i bezdyskusyjne. To samo
          przedstawialiśmy Państwu na naszym ostatnim spotkaniu. Bardzo proszę o
          cierpliwość i zrozumienie, że do czasu stworzenia gotowego pisma procesowego
          nie mogą być udzielane żadne informacje nikomu. Proszę nie zapominać, że na
          naszych spotkaniach bywają "wtyczki" drugiej strony i dostęp do wszystkich
          kontaktów mają także oni. Pismo procesowe oparte ma być na argumentach, nie na
          stronie społecznej i płaczu (jesteśmy bogatsi o proces PIB) więc w tej materii
          musimy zaufać fachowcom. Sprawozdanie z zakończonego trzeciego przetargu jak i
          spotkanie z naszym adwokatem wstępnie planujemy na 10 sierpnia. My
          prawdopodobnie (zależy od dostępności sali) spotkamy się o 17, a adwokata i być
          może syndyka zaprosimy na 18. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wakacyjnego
          odpoczynku.
          • Gość: karol Re: ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.visp.energis.pl 20.07.03, 15:26
            Panie Jacku, proponuję zapoznać się uważnie z uzasdnieniem Sądu odrzucającym
            II grupę dla klientów PIB War Inwest. Syndyk argumentując wniosek o utrzymanie
            naszej II grupy (jestem z Rembielińskiej) opierał się głównie o paragrafy i
            precedens z przeszłości a nie o czynnk społeczny i płacz (płacz był dopiero po
            ogłoszeniu niekorzystnego wyroku). Nie bardzo rozumiem czemu uważa Pan, że
            wasza sytuacja jest inna. Tym niemniej trzymamy kciuki by DR na jakimś polu
            wreszcie "dał ciała". Pozdrawiam - karol
            • Gość: marcin Re: prośba IP: 194.181.76.* 22.07.03, 09:04
              czy mógłby mi ktos podać numer telefonu do pani syndyk. wiem że zmieniła biuro
              lecz niestety nie wiem gdzie się ono aktualnie mieści.
              z góry dziękuję
              • Gość: karol Re: prośba IP: 194.29.176.* 22.07.03, 10:59
                Buczyńska Irena
                Adres do korespondencji:
                Biuro Syndyka
                01-015 Warszawa ul.Skwer Ks.Kard. Wyszy 5 lok. 14
                tel. (0 22) 436 40 91 fax (0 22) 436 40 91
                Email: buczynskai@portal-bankrut.pl wcp.pol.pl/buczynskai.html
                • Gość: Marcin :) IP: 194.181.76.* 23.07.03, 12:08
                  Dziekuje serdecznie za podany mi adres
                  serdecznie pozdrawiam
                  Marcin
        • Gość: jacekm ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 28.07.03, 15:23
          Witam wszystkich!
          Wcześniej podałem, że prawdopodobny termin naszego spotkania z adwokatem będzie
          10.08. Niestety, KTOŚ rzuca nam zbyt wiele kłód pod nogi i ze zbieraniem
          materiału dowodowego nie idzie tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Tak więc
          spotkanie przesuniemy na koniec sierpnia. Dokładny termin i lokalizację podam
          później ( wszystkie terminy na Balkonowej na sierpień są już zajęte ). Jeśli
          się uda to listy informacyjne o spotkaniu wyślemy od naszego syndyka na
          podstawie bazy adresowej masy upadłości, czyli do wszystkich. Pozdrawiam, aha i
          jeszcze jedno: nie poddawajmy się - DRUGA STRONA NA TO LICZY !!!
          • Gość: g Re: ADWOKAT - 2 GRUPA WI S.A. IP: 157.25.92.* 29.07.03, 07:44
            Witajcie!
            A kiedy tak mniej więcej będzie rozprawa?
            • Gość: ereno Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 12:28
              Jest cos nowego w naszej sprawie?
              Ostatnio jestescie bardzo cicho?
              Co z procesem o II gr., jest termin?
              • Gość: ereno Re: Co nowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 18:01
                juz nikt tu nie zaglada
                • Gość: rafkam Re: Co nowego? IP: *.acn.waw.pl 23.09.03, 12:32
                  Niestety termin rozprawy jeszcze nie wyznaczony. Wszyscy otrzymamy pewnie
                  zawiadomienia o terminie.
              • Gość: jacekm Proces o 2 grupę IP: *.acn.pl / 10.67.3.* 08.10.03, 17:56
                Witam!
                Przewidywany termin rozpatrzenia sprzeciwów Mostostalu i DR to koniec
                października - początek listopada. Sprawa zakończy się tym szybciej im więcej
                osób reprezentować będzie nasz pełnomocnik. Pozdrawiam.
                • Gość: tj Re: Proces o 2 grupę IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 24.10.03, 17:49
                  Czy słychać coś nowego?
      • Gość: hop Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 11:59
        hop, hop.
        • Gość: jacekm SPRAWA W SĄDZIE IP: *.aster.pl / 10.67.3.* 03.11.03, 22:34
          Dla wszystkich zainteresowanych: Sąd wyznaczył termin rozpatrywania zażaleń DR
          i Mostostal na naszą 2 grupę - 19 listopada, godz. 9.30, Sąd Upadłościowo -
          Naprawczy z siedzibą na Marszałkowskiej, 4 piętro dawnej składnicy harcerskiej.
          Pozdrawiam
          • Gość: kingaj Re: SPRAWA W SĄDZIE IP: *.u.mcnet.pl 06.11.03, 14:48
            Czy to oznacza, że powiniśmy się tam pojawić?
            • Gość: JKM Re: SPRAWA W SĄDZIE IP: 195.187.86.* 07.11.03, 09:39
              Czy dostaniemy jakieś zawiadomienia lub wezwania do sądu?
        • Gość: hop Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 12:30
          hop, hop
          • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 19.11.03, 12:22
            czy podczas dzisiejszej rozprawy której sąd "łaskawie" nie rozpoznał zapadły
            jakiekolwiek inne ustalenia ? wdzięczny bedę za jakiekolwiek informacje
            marcin.r@pkn.com.pl
            • Gość: gaga Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.03, 16:22
              CZy coś jest wiadomo na temat rozprawy w dniu wczorajszym? CZy ktoś coś wie na
              ten temat?
          • Gość: jacekm ROZPRAWA IP: *.aster.pl / 10.67.3.* 21.11.03, 08:22
            Witam wszystkich,
            niestety sąd odroczył rozprawę, a powód dla którego to zrobił był taki, że nie
            dotarły do sądu od skarżących "zwrotki" powiadomień sądowych o rozprawie.
            Następny termin rozprawy został wyznaczony na 15.12 godzina 14.00,w tym samym
            miejscu. Pozdrawiam serdecznie.
            • Gość: Elzbieta Re: ROZPRAWA IP: *.chello.pl 24.11.03, 15:25
              Jakie warunki mają być spełnione aby rozprawa w ogóle mogła się odbyć.Czy można
              tak w nieskończoność uchylać się od listu poleconego. Co na to polskie prawo
              mówi.Czy mógły ktoś mi na te pytania odpowiedzieć? Dziękuję w imieniu
              wszystkich zainteresowanych.
              • Gość: kk Re: ROZPRAWA IP: 194.29.176.* 26.11.03, 09:58
                Myślę, że towarzyszy niedoli z Lasku Bródnowskiego zainteresują ostatnie wpisy
                pod adresem www.prv.pl/kg/wypisz.php?id=46707.
                Pozdrawiam - kk
          • Gość: jacekm Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 17:46
            Witam wszystkich serdecznie.
            Sąd w dniu dzisiejszym przesłuchał strony w procesie o naszą 2 grupę. Naszym
            zdaniem nie jest źle. Ogłoszenie wyroku za tydzień w pn. 22.12.2003.
            Pozdrawiam.
            • Gość: marcin Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: 194.181.108.* 17.12.03, 13:13
              a której godzinie jest wspomniana rozprawa !!!!!!
              • Gość: jacekm Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.12.03, 21:27
                Słuszne pytanie, a moja gafa. Godzina 15.00 na Marszałkowskiej. Pozdrawiam.
                • Gość: marcin Re: Rozprawa w sprawie 2 grupy IP: 194.181.108.* 18.12.03, 11:00
                  wybacz mi moją dociekliwość lecz gdybym jeszcze wiedział, w której z sal
                  sądowych posiedzenie się odbędzie radosc moja nie będzie miała granic :)
                  serdecznie pozdrawiam
      • Gość: KEN Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 5.3.1R4D* / 136.8.159.* 23.12.03, 09:58
        Prosze o informacje jaki werdykt wczoraj zapadl w naszej sprawie.
        • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:38
          Niestety ale sad przychylił się do złożonych przez pełnomocników WarInves'tu i
          Mostostalu wniosków i wszystkich zakwalifikował do VI grupy roszczeniowej. Od
          powyższego wyroku istnieje mozliwość odwołania się w terminie 7 dni do Sądu
          Okregowego co Pani Syndyk i reprezentujący ja adwokaci planują zrobić. Lecz czy
          da to jakieś efekty trudno przewidziec. Sąd w uzasadnieniu wyroku "współczuł"
          poszkodowanym lecz kierując się literą prawa lecz nie znalazł argumentów które
          mogły by go przekonać do słuszności zakwalifikowania poszkodowanych do grupy VI.
          Sąd zważył co następuje:
          "...Pogląd, na którym oparł projekt listy wierzytelności syndyk i który w
          postanowieniu podzielił sędzia komisarz, jakoby wymienione w art. 204 §1 pkt. 2
          roszczenie z tytułu bezpodstawnego wzbogacenia masy upadłości, mogło dotyczyć
          sytuacji takiej jak przedstawiona jest z gruntu błędny. Z chwilą ogłoszenia
          upadłości bowiem, wszelkie roszczenia niepieniężne przekształcają się na
          pieniężne i zgodnie z treścią art. 33 §2 Pr.Up. podlegają zaspokojeniu z masy
          upadłości w kolejności wskazanej w art 204§1. Nie ma zatem możliwości, aby
          roszczenie istniejące w chwili ogłoszenia upadłości - uległo na skutek działań
          już po ogłoszeniu upadłości takiemu przekształceniu które spowodowałoby jego
          zaliczenie do kategorii bardziej uprzywilejowanej. Co więcej ustawodawca tak
          dalece zabezpieczył kolejność i uprzywilejowanie wskazane w tymże artykule, że
          wskazał za przelew wierzytelności lub Indos dokonany po ogłoszeniu upadłości
          powoduje utratę wszelkiego uprzywilejowania i zaliczenie przelanej
          wierzytelności do kategorii VI lub dalszych.
          Bezpodstawne wzbogacenie, wymiecione w art. 204 § l pkt 2 jest co wynika z
          wyraźnego brzmienia przepisu bezpodstawnym wzbogaceniem masy upadłości - nie
          zaś upadłego. Istotą rozróżnienia jest w tym wypadku wyraźny rozdział długów
          które obciążą upadłego po ogłoszeniu upadłości na dwie kategorie:
          długi upadłego i długi masy. Długi upadłego to wszystkie te zobowiązania, które
          istniały w chwili ogłoszenia upadłości od swego powstania mając charakter
          pieniężny, bądź takie które w chwili ogłoszenia upadłości mały charakter nie
          pieniężny i na skutek ogłoszenia przekształciły się w długi pieniężne.
          Wszystkie one podlegają co do zasady zaspokojeniu tylko w drodze zgłoszenia do
          listy wierzytelności i ujęciu w planie podziału.
          Długi masy to te zobowiązania, które powstały już po ogłoszeniu upadłości,
          przede wszystkim na skutek działań syndyka. Te zobowiązania zaspokajane mają
          być na bieżąco w miarę wpływu środków do masy i ich dotyczy art. 205 Pr. Up. To
          specyficzne uprzywilejowanie ma charakter wybitnie funkcjonalny a jego celem
          jest bieżącego funkcjonowania przedsiębiorstwu dłużnika w okresie już po
          ogłoszeniu upadłości i dzięki niemu możliwe jest na przykład dostarczanie
          energii elektrycznej czy też świadczenie różnych usług na rzecz syndyka - po
          ogłoszeniu upadłości. Tylko w tym kontekście może być rozumiane
          sformułowanie „bezpodstawne wzbogacenie masy upadłości" wymienione w art. 204§1
          pkt 2. Pr.Up
          Przepis ten dotyczy tylko takich sytuacji gdy to masa upadłości wzbogaciła się
          o określone dobra, wzbogacenie miało miejsce już po ogłoszeniu upadłości i
          istnieje określony przyrost majątkowy- dla masy czyli po stronie jej aktywów. W
          rozpatrywanej sytuacji żadnego wzbogacenia nie ma - w masie upadłości na skutek
          odstąpienia od umów przez syndyka od umów nic nie przybyło - na liście
          wierzytelności widnieją te same kwoty niezależnie od tego czy są efektem
          przekształcenia się roszczenia niepieniężnego o wykonanie umowy przedwstępnej i
          wybudowanie lokalu mieszkalnego czy też roszczeniem pieniężnym z tytułu
          nienależnego z tytułu nienależnego świadczenia, które powstało po odstąpieniu
          od umowy.
          Nie jest słuszne także twierdzenie syndyka, jakoby w razie nie odstąpienia
          przez syndyka od rozpatrywanych umów – syndyk był nimi nadal związany. Zasadą w
          postepowaniu upadłościowym jest bowiem jest bowiem jak już wyżej wspomniano
          zastąpienie wszystkich roszczeń niepieniężnych - roszczeniami pieniężnymi Tylko
          w takiej postaci bowiem mogą być ujęte na liście wierzytelności a następnie w
          planie podziału a tylko taki sposób zaspokojenia wierzytelności daje prawo
          upadłościowe. Zapisy art. 39 i nast. Pr Up. są. skierowane nie do wierzycieli –
          charakterystyczny jest tu brak ich inicjatywny w tym zakresie a do syndyka i
          Rady Wierzycieli. To Rada Wierzycieli ocenia w myśl tych przepisów czy
          kontynuowanie umowy wzajemnej jest dla masy upadłości korzystne. Tylko
          pozytywna decyzja co do kontynuowani umowy powoduje, iż zobowiązania upadłego z
          tej umowy będą wykonane a nie tak jak pozostałe podlegały zgłoszeniu do masy
          upadłości.
          Zauważyć wreszcie trzeba, iż umowy przedwstępne leżące u podstaw rozpoznanych
          wierzytelności nie są umowami wzajemnymi. Cechą konstytuującą umowę wzajemną
          jest wzajemność świadczeń stron i ich ekwiwalentność. Umowy przedwstępne są ze
          swej natury tej cechy pozbawione, gdyż strony wzajemnie zobowiązują się do
          zawarcia umowy sprzedaży mieszkania, które w przyszłości powstanie.
          Tym samym wykonanie tej umowy polega na zawarciu kolejnej umowy. Nie jest to
          zatem umowa o której mowa w art. 39, ze swej natury nie może bowiem przynieść
          masie upadłości korzyści ekonomicznych a jak wyżej wspomniano takich umów
          dotyczy ten przepis. Decyzja sędziego komisarza o zezwoleniu na odstąpienie od
          umów była zatem zbędna - z mocy samego prawa roszczenia z tych umów
          przekształciły się z chwila ogłoszenia upadłości na roszczenia pieniężne i
          tylko w tej formie winny być ujmowane na liście
          wierzytelności.
          Powyższe jednocześnie każe jednakowo traktować w niniejszym postępowaniu
          zarówno te wierzytelności, które powstały na skutek odstąpienia od umów przez
          samych wierzycieli jeszcze przed ogłoszeniem upadłości (te wierzytelności od
          początku były wierzytelnościami pieniężnymi w stosunku do masy upadłości) jak i
          te które dopiero o z chwilą ogłoszenia upadłości nabrały takiego charakteru - i
          których sytuacji w żaden sposób nie zmieniło oświadczenie syndyka o
          odstąpieniu. Tytuł z jakiego powstały wszystkie przedmiotowe wierzytelności nie
          jest objęty hipotezą, żadnego z uprzywilejowanych punktów art. 204 § Pr.Up i
          wierzytelności te muszą być uznane w kategorii VI.
          Wobec stawianych przez wierzycieli, których wierzytelności zostały zaatakowane
          sprzeciwami, zarzutów moralnej legitymacji upadłego do podnoszenia sprzeciwów
          sąd rozważył także możliwość zastosowania w przedmiotowym wypadku art. 5 k.c.
          Artykuł 5 k.c. znajduje zastosowanie w sytuacji, gdy osobie uprawnionej
          przysługuje określone prawo przedmiotowe, lecz w świetle oceny danego stanu
          faktycznego i przy uwzględnieni treści konkretnej normy prawnej - korzystanie
          przez nią z tego prawa pozostałe w sprzeczności z zasadami wskazanymi w tym
          przepisie. Ma on zatem zastosowanie tylko w razie realizacji określonego
          uprawnienia materialnoprawnego, me zaś procesowego. Uprawnienie i upadłego do
          podnoszenia sprzeciwu jest uprawnieniem o charakterze proceduralnym, nie ma
          zatem on żadnego obowiązku wykazywania interesu prawnego w przekwalifikowaniu
          wierzytelności z kat II do VI. Co więcej mógłby wprost twierdzić, iż takiego
          interesu nie ma - uprawnienie z art. 162 §2 Pr.Up. i tak zmusza sąd do
          rozpoznania sprzeciwów i merytorycznego rozważenia zasadności zakwalifikowania
          wierzytelności do określonych kategorii Samo zaś umieszczenie wierzytelności w
          poszczególnych kategoriach czyli kolejność zaspokajania wierzycieli jest
          domeną prawa materialnego -gdyż decyduje o zakresie praw i obowiązków strony.
          Pogląd ten jest ugruntowany tak w literaturze jak i orzecznictwie (analogicznie
          postanowienie SN I CKN 1011/98 z 1999.02.16). Przy podziale sumy uzyskanej z
          egzekucji nieruchomości kolejność zaspokajania wierzycieli określa ściśle art.
          • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:41
            Przy podziale sumy uzyskanej z egzekucji nieruchomości kolejność zaspokajania
            wierzycieli określa ściśle art. 1025 k.p.c.; od kolejności tej nie można
            odstąpić przez zastosowanie art. 5 k.c. Tym samym również kolejność
            zaspokojenia wierzycieli określona w art 204 §1 Pr. Up. nie może podlegać
            ocenie pod kątem zgodności z zasadami współżycia społecznego - jest bowiem
            prawem ustanowionym i obowiązującym.
            Sąd zważył także iż ustawodawca, ustalając w 1934 roku na kolejność
            zaspokajania wierzycieli w art. 204 prawa upadłościowego, nie brał pod uwagę
            istniejących obecnie stosunków społecznych, gospodarczych, jak i istniejących w
            obecnym stanie prawnym i przy charakterystycznym dla końca lat
            dziewięćdziesiątych „głodzie mieszkań". Przepis art. 204 nie przewiduje
            specjalnego uprzywilejowania dla ofiar nierzetelnego dewelopera, w zestawieniu
            z przepisami ustawy o własności lokali nie oferującej żadnych możliwości
            rzeczowego zabezpieczenia roszczeń o wybudowanie lokalu mieszkalnego, brak aż
            do roku bieżącego regulacji prawnych umożliwiających bankom kontrolę nad
            wydatkowaniem środków gromadzonych przez nabywców mieszkań na rachunku
            dewelopera, doprowadziły do sytuacji w której praktycznie niemożliwe byt
            nabycie mieszkania w sposób bezpieczny na tzw. rynku . pierwotnym. Stopy
            procentowe kredytów z kolei wykluczały z ekonomicznego punktu sensowność
            budowania nieruchomości za środki pochodzące z kredytu w większej niż ułamkowa
            części kosztów całej inwestycji. Tym samym ustawodawca nie dopełnił wymogów
            uczciwego tworzenia prawa, które pozostawało w jaskrawej sprzeczności z
            potrzebami społecznymi. Brak regulacji odnoszącej się do zabezpieczenia
            roszczeń stron umowy deweloperskiej prowadził o sytuacji, w której klient
            kupujący mieszkanie za kilkaset tysięcy złotych pozostała w praktyce bez
            żadnych zabezpieczeń. W szczególności ustawa o własności lokali nie powoduje
            powstania żadnego węzła prawnego pomiędzy nabywcą mieszkania a nieruchomością,
            na której ma powstać mieszkanie. Ponieważ inwestycja zwykle w swojej początkowa
            fazie zwykle być również kredytowana przez bank pozostaje on wpisany na
            hipotece na pierwszym i to z kwota zwykle przekraczającą z uwagi na konieczność
            finansowania procesu budowlanego aktualną, wartość nieruchomości - co czyni u
            ustanowienie i indywidualnej hipoteki dla zabezpieczenia tego roszczenia
            absolutnie nie efektywnym. Wynikające z zawarcia umowy przedwstępnej roszczenie
            o wybudowanie i sprzedaż mieszkania z chwilą ogłoszenia upadłości przekształca
            się z roszczenia niepieniężnego w roszczenie pieniężne, podlega zatem jak każde
            inne roszczenie zgłoszeniu do masy upadłości. Ustawodawca zatem nie przewidując
            zatem ani żadnej możliwość dokonania inwestycji mieszkaniowej w sposób
            bezpieczny ani nie wskazując żadnego uprzywilejowania dla wierzycieli –
            kontrahenta dewelopera, doprowadził do sytuacji w której ci pozostają bez
            żadnej, wynikającej z ustaw ochrony prawnej.
            Osoby, których wierzytelności wobec upadłego dotyczą wniesione sprzeciwy,
            środki na dokonanie wpłat na mieszkanie zgromadziły drogą wielu wyrzeczeń,
            częstokroć z pomocą całe\j rodziny oraz po zaciągnięciu ogromnych w skali ich
            gospodarstw domowych kredytów, które dotąd przez wiele lat będą jeszcze
            spłacać. Zakup mieszkania w polskich warunkach społecznych i gospodarczych jest
            dla rodziny wydatkiem podstawowym. Zmierza do zaspokojenia jednej z
            najistotniejszych ludzkich potrzeb - posiadania dachu nad głową. Wielkość
            takiego wydatku - w zestawieniu z przeciętnym miesięcznym wynagrodzeniem za
            pracę, sprawiają iż zasadnym jest uznanie go za tak ogromny wysiłek, że w skali
            całego życia jednorazowy. Dążność do zapewnienia sobie i rodzinie mieszkania
            jest celem tak istotnym że pojawienie się możliwości jego zrealizowania
            tłumaczy zaangażowanie wszelkich sił i środków do jego realizacji. O ile za
            usprawiedliwione uznać należy, iż profesjonalni kontrahenci to jest wykonawcy
            budowlani i dostawcy towarów i usług na jej prowadzenie obciążeni być mogą
            zwiększonym, ryzykiem, przypisanym do samej istoty prowadzenia działalności
            gospodarczej, o tyle nie ma uzasadnienia dla obciążenia tym zwiększonym
            ryzykiem klientów Dariusza Radziszewskiego. Umieszczenie klientów developera w
            tej samej, nie uprzywilejowanej, VI kategorii co wszystkich innych,
            profesjonalnych uczestników obrotu gospodarczego jest jednak wyraźną wolą
            ustawodawcy. Wskazując w punktach 1-5 artykułu 204 zakres wierzytelności
            uprzywilejowanych ustawodawca w sposób zdecydowany i jednoznaczny wykluczył
            jakiekolwiek możliwości interpretacyjnego rozszerzania zakresu poszczególnych
            kategorii.
            Ostatecznie stwierdzić należy, iż nawet uznanie przepisu art. 204 za
            niekonstytucyjny w tym znaczeniu, iż nie wskazujący należytego uprzywilejowania
            dla ofiar nieuczciwego dewelopera, nie mogłoby doprowadzić do polepszenia
            sytuacji osób których wierzytelności dotyczą rozpoznawane sprzeciwy. Skutkiem
            bowiem uznania przepisu za niekonstytucyjny mogłoby być wyłącznie nie
            zastosowanie przez Sąd określonego przepisu - nigdy zaś utworzenie nowego – o
            brzmieniu zgodnym z przekonaniem sądu orzekającego, czyli w przedmiotowej
            sprawie nadające rozpoznawanym wierzytelnościom status uprzywilejowanych. Tym
            samym uznanie przepisu za niezgodny z konstytucją musiałoby doprowadzić do
            zniesienia kategorii zaspokajania w ogóle i zaspakajania wszystkich wierzycieli
            w jednakowym stopniu. Co wobec istnienia roszczeń w kategoriach dalszych niż VI
            znacznie pogorszyłoby sytuację wierzycieli i ich szansę na zaspokojenie w
            niniejszym postępowaniu.
            Ostatecznie, po rozpoznaniu sprzeciwów Dariusza Radziszewskiego wniesionych
            przeciwko uznaniu na liście wierzytelności 370 wierzycieli, wymienionych w
            komparacji postanawia, w kategorii II, uznać należało sprzeciwy za
            uzasadnione i zmienić postanowienie o ustaleniu listy wierzytelności i w ten
            sposób, że uznać te wierzytelności w kategorii VI.
          • Gość: KEN Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 5.3.1R4D* / 136.8.159.* 23.12.03, 10:43
            Wielkie dzieki za informacje. Szkoda, ze sedzia nie zrobil nam prezentu
            swiatecznego, ale bylo to do przewidzenia...
            Pozdrawiam
            • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 23.12.03, 10:58
              i już na zakończenie mała ciekawostka :)
              Nie wysilając się zbytnio zaprezentowałem zainteresowanym osobom uzasadnienie
              wczorajszego wyroku, który w identycznym brzmieniu Sąd Rejonowy wydał w sprawie
              PBI War Inwest dnia 7 lipca 2003 roku. To zastanawiające że sędzia nie wysilił
              się nawet by zmienić treść wspomnianego uzasadnienia.
              Nie wnikając w szczegóły (prawne i moralne) ciekaw co mają i co będą mieli do
              powiedzenia adwokaci i "reprezentująca" nasze interesy pani Syndyk.
              Złożenie odwołania od powyższego wyroku to kolejne miesiące oczekiwania na
              ustanowienie terminu, to kolejne posiedzenia sądu, to kolejne zwody i wywody
              adwokatów reprezentujacych strony, to przecież kolejne pieniądze które z dnia
              na dzień są uszuplane z i tak niewielkiego "majątku" Syndyka, czyli naszego.
              Zbyt wiele zaczyna się pojawiać pytań, zbyt wiele niescisłości by nie napisać
              watpliwosci.

• Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 23.12.03, 14:07
                Niestety p.Marcinie, ma Pan zupełną rację. Jestem z PIB Warinwest i
                potwierdzę, że oba uzasadnienia są bliźniacze. Nie mogło jednak być inaczej,
                gdy Syndyk Warinwestu S.A. opierała się w swoim wcześniejszym wniosku o
                uznanie waszej II grupy na uzasadnieniach, które przygotowała dla ówczesnego
                Sędziego Komisarza (jeszcze go pamiętamy) syndyk PIB Warinwest. Na podobna
                argumentacje podobna reakcja Sadu (o rany - rozjechaly sie polskie znaki). Nic
                dziwnego. Dziwne tylko, ze Sad tak dlugo czekal z ogloszeniem decyzji. Tak na
                marginesie to podobno od kilku dni mamy wspolna Pania Syndyk (Buczynska).
                Pozdrawiam - karol
                • Gość: cbcvb Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.man.polbox.pl 29.12.03, 10:18
                  a sad i tak ma wszystko w....
                  • Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 18:17
                    No coz,
                    po przeczytaniu tych wszystkich madrosci musze stwierdizc, ze nie pozostaje
                    nam nic innego tylko pilowac droge sadowa do konca ( w granicach zdrowego
                    rozsadku)i zasatnoiwc sie nad zaskrazeniem naszego kochanego panstwa do
                    Strazburga. Wedlug mojej skromenj wiedzy mozna docodzic sowich roszczenz
                    tytulu bodja " zlego" lub "archaicznego" prawa, ktore narusza zawarte w
                    konstytucji prawa obywatelskie. jakbysmy popatrzyli na te i poprzednie
                    konstytucje III Rp to bys ie cos znalazlo. Wiem, ze dla niektorych z nas to
                    fantazja, ale z barku lepszych perspektyw.
                    Pozdrawaim wszystkich
                    • Gość: Beata Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 19:32
                      Ja myśle że nasze kochane sądownictwo jest do d... prawo TYLKO dla zlodziei.
                      Jak można tyle rodzin tak potraktować przecież to były nasze pieniądze.
                      może trzeba zgłosic to wszystko do telewizji może ktoś się tym tematem zajmie.
                      Nagłosnić sprawe bo tak nie może byc...
                      • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.01.04, 09:00
                        Popieram pomysł zgłoszenia sprawy do Strasburga, a co do nagłaśniania
                        sprawy...ona była już wydaje mi się wystarczająco nagłośniona i opisywana i cóż
                        nic to, dla dziennikarzy jesteśmy tylko wodą na młyn, pomysłem na kolejny
                        program artykuł. Nic nam nie pomogły przecież artykuły pani Klukowskiej w
                        Gazecie, ani też programy Pani Jaworowicz, czy jakieś tam "Na żywo". A ponieważ
                        (w tym przypadku chyba niestety) Sądy w Polsce są niezawisłe i niezależne nawet
                        Prezydent nie może interweniować...
                        No cóż, może to przykre ale myślę, że nasze pieniądze są raczej nie odzyskania
                        i "dziękuję uprzejmie" Panu Sędziemu, który wrzucił nas do VI grupy za
                        współczucie, za które niestety nie kupimy sobie nowego mieszkania.
                        Faktycznie prawo w tym kraju jest tylko dla złodziei. Więc czemu ten Kraj za
                        nich nie ponosi odpowiedzialności i nie jest w stanie uruchomić jakiegoś
                        funduszu, który w części zrekompensował by nasze straty?
                        No nic poczekamy.....w końcu będziemy się z całą pewnością odwoływać od decyzji
                        sądu, tyle tylko, że będzie się to ciągneło laaaatami
                        • Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:16
                          Moi drodzy mysle, ze moznaby sie tym Starsburgiem powoli zajmowac. Ja ze swej
                          strony na pewno zaczne, ale problem polega na tym, ze nie wiem jak dlugo mi to
                          zajmie gdyz przy moim terminarzu na najblizsze miesiace bedzie trudno. Bede
                          wiec wdzieczny jezeli ktos we wmirare bliskim terminie poda,ze czego sie juz
                          dowiedizal bo obawiam sie,ze ja to zrobie najwczesniej na wiosne. Moge
                          zapewnic,z e uzasadnieni przeslalem pani Klukowskiej i ciekaw bede bardzo co
                          odpowie. Oczywiscie, jestesmy woda na mlyn dziennikarzy a moze i politykow...
                          zwlaszcza przed wyborami?
                          Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                          • Gość: Beata Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:44
                            MySlę że to dobry pomysł ze Starsburgiem ale czy kazdy ma dzialac na swoją
                            rękę czy się spotkamy na jakimś zebraniu?
                            Może tam wszystko sobie uzgodnimy.
                            Bo moze ktoś potrafi to załatwić?
                            wiadomo że to trochę potrwa ale nic nam nie zostało...i nie ma juz nadziei na
                            nic. Pozdrawiam Wszystkich.
                            • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 08.01.04, 16:24
                              Dzień dobry (bo tak ogólnie to poza dwoma powodami pierwszym jest sprawa War
                              Inwestu a drugim to że wczoraj w totka lotka nie trafiłem 6 nie mogę narzekać)
                              Piszecie Państwo o złożeniu skargi do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w
                              Strasburgu, hmm nie zastanawiałem się nad tym bo chyba i nie miało by sensu nad
                              tym się zastanawiać gdyż przed wystąpieniem ze skargą do Trybunału należy
                              wykorzystać wszystkie dostępne w kraju środki odwoławcze przewidziane przez
                              prawo w sprawach, których skarga dotyczy. W szczególności, w sprawach sądowych
                              należy odwołać się do sądu II instancji. W zasadzie powinno się podjąć również
                              próbę wniesienia kasacji. W sprawach administracyjnych należy odwołać się do
                              organu administracyjnego II instancji, a następnie wystąpić ze skargą do
                              Naczelnego Sądu Administracyjnego. By było ciekawiej w niektórych wypadkach
                              konieczne jest również złożenie skargi do Trybunału Konstytucyjnego, co chyba
                              było by NAJLEPSZYM ROZWIĄZANIEM, gdyż sprawa nasza dotyczy li tylko zapisu
                              konstytucyjnego na co słusznie sąd zwrócił uwagę w uzasadnieniu wyroku
                              twierdząc „...że nawet uznanie przepisu art. 204 za niekonstytucyjny w tym
                              znaczeniu, iż nie wskazujący należytego uprzywilejowania dla ofiar nieuczciwego
                              dewelopera, nie mogłoby doprowadzić do polepszenia sytuacji osób których
                              wierzytelności dotyczą rozpoznawane sprzeciwy. Skutkiem bowiem uznania przepisu
                              za niekonstytucyjny mogłoby być wyłącznie nie zastosowanie przez Sąd
                              określonego przepisu - nigdy zaś utworzenie nowego – o brzmieniu zgodnym z
                              przekonaniem sądu orzekającego, czyli w przedmiotowej sprawie nadające
                              rozpoznawanym wierzytelnościom status uprzywilejowanych. Tym samym uznanie
                              przepisu za niezgodny z konstytucją musiałoby doprowadzić do zniesienia
                              kategorii zaspokajania w ogóle i zaspakajania wszystkich wierzycieli w
                              jednakowym stopniu....”
                              Wiem, że to moje pisanie wydawać może się dziwne i przez wiele osób wręcz
                              niezrozumiałe lecz cóż mogę na swoje usprawiedliwienie napisać chyba tylko tyle
                              że jakie prawo takie państwo w którym przyszło mi żyć.
                              Ja nie staję w obronie sędziego, który taki a nie inny wydał wyrok, jednak
                              trzeźwo staram się na wszystko patrzeć a moimi spostrzeżeniami dzielę się z
                              Państwem.
                              Serdecznie pozdrawiam
                              • Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 18:25
                                Powiadam rowniez dzien dobry ( poza tym,ze pod koniec stycznia w mieszkaniu w
                                ktorym teraz pomieszkuje chca wymieniac rury. Co do Trybunalu Konstytucyjnego
                                to jest to faktycznie nie najgorsza droga, ale moim zdaniem sprawdzanie
                                Strazburga mozna by zaczac tak czy inaczej. Wedlug moje skromnej wiedzy
                                procedury tak czy inaczej sa dosc dlugie wiec samo zasiegniecie informacji
                                nikomu nie zaszkodzzi. Jezlei chodzi natomiast o sensowanosc takiej skargii i
                                racja Pani Marcinie,ze najpierw trzeba wyczerpac wszystkie prawne mozliwosci w
                                sowim kraju. Niemniej jednak obie sprawy powinny toczyc się jakby obok siebie.
                                pozostaje jeszcze rzecznik Praw Obywatelskich.
                                Co do Strazburga to dostalem informacje, ze istnieje jakoba droga szybsza
                                gdyz np. byl wypadek zlozenia lacznego skargi na przewlkle postepowanie sadowe
                                oraz na zle prawo gdyz " orzecznictwo nie dawalo szans na pozytywne
                                rozpoatrzenie sprawy". mam nadzieje, ze nic nie pokrecilem.
                                Serdecznie Pozdrawiam i Zycze nam wszyskim Powodzenia
      • Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bphpbk.pl 09.01.04, 14:26
        Panie Marcinie

sądze ze nikt sie nie obrazi ( oczywiscie z jednym wyjatkiem)

pozdrawiam

--
        zmora

• Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.04, 21:57
          Marcinie,
          Serdeczne dzięki za to co napisałes i też myślę, ze nikt przy zdrowych
          zmysłach sie nie obrazi. Co do Twojej interpretacji wniosku do RPO to masz
          racje. Chodziło mi raczej o poszukanie możliwosci złożenia go " okrężną drogą"
          czyli nie wprost " ten.... nas okradł". Może nie mam racji i trzeba sobie to
          darować, ale mimo wszystko będę starał się sprawdzic czy i w jaki sposób
          możemy liczyc na Strazburg ( jeśli wogóle oczywiście). tak jak pisałem
          poprzednio ponieważ zabawa w polskich sądach i ewentualne przygotowanie
          wniosku może potrwać. zachęcłabym zaintersowanych na razie do poszukania
          informacji. Jedna z osób sugerowała spotkanie, ale myslę, ze najpierw trzeba
          miec o czym rozmawiać.
          Marcinie, serdecznie Cie pozdrawiam, wszystkie zmory i innych
          • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 12.01.04, 17:09
            Witam Cię Jacku
            nie chciałbym zanudzać moim pisaniem wszystkich czytających więc proponuję
            naszą dyskusję przenieść na bardziej neutralny grunt. Miło by mi było móc
            wymienić się z Tobą moimi poglądami i spostrzeżeniami no i oczywiście poznać
            Twoje zdanie na interesujące nas obydwu tematy.
            marcin.r@com.pl
            Pozdrawiam Marcin
            • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 13.01.04, 08:00
              ups przepraszam Jacku za błednie podany adres:
              marcin.r@pkn.com.pl
              pozdrawiam Marcin
              • Gość: ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:36
                Przy tej dawce pesymizmu mniemam iz VI gr. = 0 (slownie zero kasy)
                • Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 19:38
                  Marcin,
                  dziekuje za meila. odezwe sie na pewno. Co do pesymizmu to mysle, ze nie
                  warto sie juz bardziej dolowac. Kazdy z nas stracil juz sporo nerwow przez
                  jednego.......... Czy to bedzie 0 kasy czy cokolwiek to zobaczymy, ale dla
                  tego......... nie warto sie juz wykanczac bardziej niz trzeba.
                  pozdrawiam
                  • Gość: artur Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: *.citicorp.com 06.02.04, 14:45
                    Prosze o jakiekolwiek informacje nt. spotkania informacyjnego oraz o postepach
                    w procesie. dziekuje
                    • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: 194.181.108.* 10.02.04, 12:01
                      ooo proszę a ja już myslałem że to jakieś spóźnione noworoczne od sądu
                      gospodarczego życzenia a tu proszę wezwanie na sprawę w charakterze strony
                      pocztą do mnie przyszło. Zastanawiam się tylko czy dane mi będzie swoje sądowi
                      argumenty przedstawić czy tylko suchą prawa literą się podpierając dyskusję
                      (jałową) prowadzić :)
                      • Gość: if Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.04, 00:00
                        ja również otrzymałam wezwanie - i zastanawiam się po co, czy w moim przypadku
                        zadziałają inne przepisy (?) i zostanę w II grupie (ha, ha,- aż się sama
                        uśmiałam)
                        na jaką datę rozprawy jest wezwanie jeśli można wiedzieć i co zamierzasz zrobić
                        Panie Marcinie???
                        • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - spotkanie IP: 194.181.108.* 13.02.04, 12:03
                          cóż ja zrobić mogę...
                          niewiele niestety :( ech gdybym to ja miał odpowiednie zasoby finansowe zgłosił
                          bym się do Kancelarii Prawnej Andrzej Górny i Partnerzy i ich poprosiłbym o
                          wsparcie (nie molarne) a prawne, a wtedy kto wie, nóż sąd w całej
                          swej "łaskawości i niezawisłości" z kosztów sądowych by mnie zwolnił, a może i
                          do grupy drugiej by mnie zakwalifikował.
                          A tak na poważnie ;)))))))))))
                          Dnia 20.02.2004 o godzinie 12.00 stanę przed obliczem Temidy i...
                          no własnie i...
                          rzeknę - słowami Cicera się podpierając (no chyba że mi chroma Temida l(ł)aski
                          swej użyczy) „Podstawą sprawiedliwości jest to, aby nikomu nie wyrządzać
                          szkody, następnie aby służyć wspólnemu dobru” (fundamentum iustitiae est, ut ne
                          cui noceatur, deinde ut communi utilitati serviatur) :))))))))))
                          Ale czas do tematu powrócić znaczy się do art. 40 § 1 w kontekście art. 204 § 1
                          Prawa Upadłościowego który o bezpodstawnym wzbogaceniu się masy mówi. Zapewne
                          podobnie jak ja wnikliwie przeczytałaś uzasadnienie (sporządzone przez
                          wspomnianą już Kancelarię Prawną Andrzej Górny i Partnerzy) „sprzeciwu do
                          ustalonej listy wierzytelności wraz z wnioskiem o zwolnienie od kosztów
                          sądowych” i pewien jestem, odczucia nasze nie różniły się zbytnio, ale o nich
                          na łamach forum pisał nie będę (z wiadomych względów) gdybyś ewentualnie
                          chciała je poznać chętnie się nimi z Tobą podzielę, oczekując na wszelkie
                          zapytania kierowane na adres marcin.r@pkn.com.pl
                          Serdecznie pozdrawiam (nie) wszystkich (tu aż obraźliwe słowo chciało by się
                          napisać, lecz kultura i takt na to mi nie pozwalają) czytających wpisy na forum
                          Marcin
      • magdzia33 Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 28.02.04, 14:55
        dzień dobry
        Dawno nie byłam na spotkaniach naszej grupy.Nie wiem co nowego dzieje się w
        naszych sprawach,poza tym że sąd zaliczył nas do VI grupy wierzycieli.
        Przejeżdzając koło lasku widać jakąś nową inwestycję ,czy ma coś ono wspólnego
        z nami. Za dopowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 12:54
          > dzień dobry
          > Dawno nie byłam na spotkaniach naszej grupy.Nie wiem co nowego dzieje się w
          > naszych sprawach,poza tym że sąd zaliczył nas do VI grupy wierzycieli.
          > Przejeżdzając koło lasku widać jakąś nową inwestycję ,czy ma coś ono
          wspólnego
          > z nami. Za dopowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 02.03.04, 14:33
            widzę, że nikt się nie lituje.... spotkań jako takich dawno nie było, nie mam
            pojęcia jak sprawa w sądzie, a ta inwestycja na placu przy Lasku to tylko
            budowa drogi, chyba, że firma która kupiła plac coś już tam rozpoczęła, nie
            wiem.
            • Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 16:06
              Firma która ma budować na "naszym" terenie nazywa się Agmetreklamują się nawet
              sami pod adresem www.agmet.pl ( czy ktoś coś wie więcej)
              • Gość: fred Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.04, 16:55
                Ta firma rozpoczyna już budowę pierwszych 3-ch budynków (od strony lasku). Po
                jutrze uprawomocnią się pierwsze pozwolenia na budowę. Część lokali jest już
                zarezerwowana. Są to lokale ok. 45-85m kw. w cenie 3100-3300zł/m kw..
                Zakończenie budowy tych pierwszych trzech budynków przewidują na koniec tego
                roku. Osiedle nazywa się "Park Leśny".
                NA razie umów nie podpisują, bo jeszcze je dopracowują z prawnikiem i jest to
                kwestia paru dni.
                NIestety poszkodowani przez Warinwest zniżek nie mają.
                Pozdro.
                • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.03.04, 18:40
                  Kilka wyjaśnień nt. Parku Leśnego
                  Oferta Agmetu odnośnie ewentualnych zniżek dla byłych klientów WI jest wciąż
                  aktualna. Agmet postawił jednak warunek, że muszą być klienci conajmniej na
                  jeden blok 3-klatkowy. Zniżki będziemy dopiero negocjowali jak poznamy naszą
                  siłę nabywczą. Do osób, których adresy mail'owe posiadałem, taką informację
                  wysłałem już wcześniej. Dla tych, którzy są zainteresowani wspólnym
                  przedsięwzięciem podaję swój adres: jacekm1@gazeta.pl. Pozdrawiam wszystkich.
                  • Gość: magda Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:02
                    cześc Jacek
                    Jestem zainteresowany. Czy wiesz może ile osób jest również zainteresowanych.
                    Czy jeżeli Agmet sprzeda czeć swoich mieszkań jest jakaś szansa odzyskania
                    chociaż części naszych pieniędzy.
                    Pozdrawiam Jacek.Mój adres jstroinski@poczta.neostrada.pl
                  • Gość: jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 21:04
                    cześc Jacek
                    Jestem zainteresowany. Czy wiesz może ile osób jest również zainteresowanych.
                    Czy jeżeli Agmet sprzeda czeć swoich mieszkań jest jakaś szansa odzyskania
                    chociaż części naszych pieniędzy.
                    Pozdrawiam Jacek Mój adres jstroinski@poczta.neostrada.pl
                  • Gość: W.Baran Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 08.03.04, 12:58
                    Ja również jestem zainteresowany. Mam nadzieję, że w ten sposób uratuję to, co
                    wpłaciłem na mieszkanie dla syna. Proszę o więcej informacji na mój adres:
                    wbaran@ib.amwaw.edu.pl
                    • Gość: madzia Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 08.03.04, 15:22
                      jak to uratuję? Będzie Pan musiał zapłacić za mieszkanie od początku, ta firma
                      nie będzie brała pod uwagę wpłaty na War Inwest. Po prostu troszkę zejdą z
                      ceny...
              • Gość: jacekm Spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 18:53
                Zapraszam wszystkich na spotkanie w sprawach nas interesujących w dniu
                28.03 /niedziela/ godz. 16.00, Balkonowa 2/4 /zaproszenia są już w drodze/. Mam
                nadzieję, że uda nam się porozmawiać na wszystkie nurtujące nas tematy.
                Pozdrawiam wszystkich.
                • Gość: jacekm Polecam przeczytanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.04.04, 20:01
                  www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_040413/nieruchomosci_a_6.html

• Gość: poszkodowany Re: Polecam przeczytanie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.04, 09:11
                    Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawieliwy ....
                  • Gość: adam Re: Polecam przeczytanie IP: *.bellona.pl 15.05.04, 14:55
                    Ja nie posiadam telefonu komórkowego żeby mieć dostęp do tego serwisu.
                    Czy możecie przybliżyć informacje tam zawarte?
                    Z góry dziękuję.
                    Adam
                    • Gość: tj Re: Polecam przeczytanie IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 14:48
                      Czy ktoś ma jakieś nowe wieści w tej nękającej nas sprawie?
                      Dzięki
        • Gość: aaa Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 13:43
          głucha cisza na forum
          • Gość: Wojtek.B. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 14.06.04, 11:52
            No właśnie. Czy już nic nie będzie sie działo??? Czy sprawę można uznać za
            człkowicie przegraną, a o pieniądzach zapomnieć??? Jeśli ktoś coś wie, to
            proszę o informacje. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych!!!
            • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 18.06.04, 14:19
              Mam nieśmiałe pytanko Co się dzieje z naszą sprawą
              na stronach rembielińskiej jest napisane że juz po jabłkach
              republika.pl/rembielinska/
              jeśli ktoś wie coś więcej to niech mi napisze na adresik kklet@wp.pl
              • Gość: ben Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:01
                Hop,hop!!! Czy kogoś jeszcze interesuje sprawa War Inwestu. Jeśli tak, to niech
                ktoś napisze co słychać w tej sprawie?
                • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 19.07.04, 09:45
                  właściwie to nic nie wiem, ten adwokat co dałem mu pełnomocnictwo chyba
                  pogodził sięz porażką, syndyk zaczyna mnie denerwować powinna już zamknąć i
                  rozliczyć upadłość chyba że da się coś jescze wyrwać, z informacji z
                  rembielińskiej to od nich nic nie wyrwiemy (jakieś rozliczenia czy coś)
                  a jakaś kasa leży na rachunkach i procentuje a syndyk ma wynagrodzenie od całej
                  masy .
                  PANI IRENKO NIECH PANI JUŻ KOŃCZY
                  a co tam w sprawie karnej skłądałem zeznani i co lipa
                  • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 17.08.04, 12:41
                    czy ktokolwiek cokolwiek wie o sprawie LASKU BRÓDNOWSKIEGO ????????
      • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 20.08.04, 15:12
        czy już naprawdę wszyscy zapomnieli o tej sprawie?
        • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.181.108.* 01.09.04, 11:37
          zaskakujace jest to "milczenie" - może jednak ktoś łaskawie napisał by pod
          podany adres co się dzieje w wiadomej sprawie
          zaniepokojony@gazeta.pl
          marcin
          • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 17:54
            Witam,
            jutro, tj. 9 września, zostaną do wszystkich wierzycieli wysłane listy
            opisujące całość naszej obecnej sytuacji. Myślę, że na wiele pytań znajdziecie
            w nim Państwo odpowiedź. W biurze syndyka są zwroty listów poprzednio wysłanych
            do niektórych z Was, co oznacza, że prawdopodobnie niektóre osoby zmieniły
            miejsce zamieszkania. Bardzo proszę, abyście Państwo o takich sprawach
            informowali biuro syndyka - w przeciwnym razie nie będzie możliwości kontaktu.
            Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
            • Gość: gracek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.09.04, 11:15
              Witam, Panie Jacku, zmieniłam miejsce zamieszkania, więc bardzo Pana proszę o
              podanie obecnego adresu Syndyka i numeru telefonu. Dziękuję i pozdrawiam.
              • Gość: jacekm Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 19:42
                Witam
                Adres ani telefon się nie zmienił od półtora roku, ale na wszelki wypadek
                podaję: Skwer Kardynała Wyszyńskiego 5/14, 01-015 W-wa. Tel. 436 40 91.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Wojtek.B. Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.kl.amwaw.edu.pl 19.11.04, 12:22
                  Czy wogóle jeszcze coś się dzieje w naszej sprawie. Bardzo proszę o jakies
                  informacje. Pozdrawiam wszystkich pokrzywdzonych.
                  • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 03.12.04, 21:39
                    Tyle czasu minelo ze mam wrazenie ze to byl zly sen. Pieniądze, mieszkanie, jakos to przezylem. Mieszkam juz dawno gdzie indziej, i nawet zdaza mi sie po pare miesięcy nie myslec o pie..nym Radziszewskim. Wlasnie przypomnialem sobie o tej przykrej sprawie i zaglądam tutaj a tu glucho.

Pozdrowienia ERENO
            • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - co dalej IP: *.pkobp.pl 06.12.04, 11:21
              Witam Panie Jacku!
              Co dalej dostalismy pisma niby wszystko wiadomo, ale........... jak obecnie
              wyglada nasza sytuacja, od momentu dostania pism minelo juz troche czasu, jak
              obecnie wyglada nas status, czy jestesmy w koncu w II grupie, jesli tak to ile
              jeszcze moze byc odwolan Mostostalu, kiedy ta sprawa moze wreszcie sie
              definitywnie zakonczyc?? Hmmm moze za duzo tych pytan, lecz cos mnie tkenlo aby
              dzis je tutaj zadac.
              Pozdrowienia dla wszystkich
              • Gość: jacekm Co nowego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 14:44
                Witam serdecznie wszystkich czytających to forum. Jak słusznie zauważamy ilość
                pisanych przez nas wiadomości jest chyba wprost proporcjonalna do wydarzeń
                jakie się dzieją i na jakie możemy mieć wpływ. O pieniądze z masy byłbym
                spokojny, jest ich trochę i procentują. Koszty syndyka w zupełności zostaną
                pokryte z części tylko odsetek. Ile czasu potrwa zanim zakończymy tę sprawę?
                Cha, pytanie chyba do Najwyższego. W najbliższym czasie dostaniecie Państwo od
                syndyka list z nowymi informacjami - jest to jedyna droga, aby móc przekazywać
                je wszystkim i tylko zainteresowanym. Korzystając z okazji życzę wszystkim
                czytającym Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i Szampańskiej zabawy
                w Sylwestra 2004/2005.
                • Gość: zmora Re: Co nowego IP: *.bphpbk.pl 22.12.04, 16:31
                  czyli syndyk nie da rady skonsumowac wszystkiego ?...to dobrze :)
                  A narazie cieszmy sie Swietami...
                  zycze Wam chwili refleksji i oderwania od codzienności, szampańskiej zabawy w
                  Noc Sylwestrową
                  ..... a w Nowym Roku wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń

ukłony
                  --
                  zmora
            • Gość: jerrymagu Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.pkobp.pl 06.12.04, 13:36
              "Sześciu byłych szefów gdańskiej firmy Mostostal zatrzymało Centralne Biuro
              Śledcze. Prokuratura stawia im zarzuty dotyczące działań na szkodę spółki oraz
              oszustw wobec podwykonawców na kwotę ok. 70 mln zł."

• Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.spray.net.pl 06.12.04, 16:42
                to chyba dla nas dobra informacja, bo Mostostal nie wszedlby do II grupy
                a przeciez o to nam chodzilo

ukłony
                --
                zmora
                • Gość: JaceK Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 19:17
                  Witam,
                  też sądzę, że to jest dobra informacja - inna sprawa, to jak długo to się
                  jeszcze będzie ciągnąć, może okazać się jeszcze, że były jakieś lewe powiązania
                  Mostostalu z WarInwestem i znowu kolejny temat do dochodzenia na wiele lat -
                  mam wrażenie, że te wszystkie pieniądze "skonsumuje" syndyk - ma w tym
                  interes/stałe źródło dochodów, a sprawa będzie się ciągnęła dożywotnio (obym
                  się mylił).
                  Pzdr.
                  • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 05.01.05, 14:32
                    Pozwalam sobie przypomnieć, że w stosunku do DR prowadzone jest postępowanie
                    przez Wydział Przestępstw Gospodarczych. Postepowanie przygotowawcze nie
                    zakończy się tak długo jak swych zeznań nie złożą poszkodowani zarówno przez
                    PIB War Inwest jak i War Inwest S.A. Póki co brakuje podobno jeszcze zeznań ok.
                    1/3 z 1000 poszkodowanych.
                    Od sierpnia 2003 Wydział Przestępstw Gospodarczych mieści się na Wolskiej 174
                    (koło Cmentarza Wolskiego). Z prowadzącym sprawę p.Morgą lub p.Syską można się
                    było wtedy skontaktować pod numerem 603-54-73. Telefon jest podobno nadal
                    aktualny. (W pewnym momencie to oni sami się kontaktowali z zainteresowanymi,
                    umawiając się na złożenie zeznań.)
                    Apeluję, by Ci co jescze tego nie zrobili wreszcie się zmobilizowali. Przecież
                    to jest sprawa naszego honoru.
                    Pozdrawiam - karol
                    • Gość: dota Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 07.01.05, 08:18
                      Zgadzam się z Karolem i mam taką propozycję, w poscie z grudnia JacekM
                      przekazał info, że będzie wysyłana kolejna informacja o naszej sytuaci z Biura
                      Syndyka, może dałoby radę w tym liście umieścić wzmiankę o tych
                      przesłuchaniach, przypomnieć adres i nr telefonu. Ja osobiście mam już to dawno
                      za sobą ale faktycznie dobrze by było żeby coś zaczęło się dalej dziać w tej
                      sprawie:)))
                      • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 07.01.05, 12:04
                        Myślę, że p.Syndyk jest osobą, z którą można na ten temat negocjować. Tak na
                        marginesie, to sam jestem z Rembielińskiej i nasza sytuacja (odsyłam na forum
                        www.rembielinska.republika.pl/ksiega.html) w chwili obecnej jest
                        istotnie różna niż pokrzywdzonych z "Lasku". Trzeba podkreślić, że również
                        dzięki determinacji Syndyk.
                        Nie zapominajmy kto nas tak załatwił,
                        Pozdrawiam - karol
      • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: 194.29.176.* 11.01.05, 15:49
        Super.
        Co do Pragi, to faktycznie, kiedyś aktualny był adres na Okrzei.
        Trzymajmy kciuki by to forum czytali również Ci, co nie spełnili jeszcze
        obywatelskiego obowiązku. Proszę, zadzwońcie i umówcie się na składanie
        zeznań :-) Trzymajmy kciuki również za to by sprawa się nie przedawniła oraz by
        Sąd doszukał się okoliczności wskazujących na świadomą próbę oszustwa.
        karol
        • kklet Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 12.01.05, 13:50
          niech się rzeczywiście wezmą w garść i do prokuratora pójdą.
          wydaje mi się że ludzie zapomnieli o calej sprawie albo chcą zapomnieć, ale nie
          warto niech DR czuje wiatr na plecach i zacznie się zastanawiać co zrobił, (za
          to trafia się do piekła ;)
          • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 14.01.05, 19:51
            czy mozecie podac mi aktualny nr do P. syndyk
            • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja IP: *.dialup.telenergo.pl 15.01.05, 11:05
              Telefon do biura Syndyk: (22)4364091
              Pozdrawiam - karol
              • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 17.01.05, 19:36

dzięki
              • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I - Informacja 18.10.05, 13:34

Rozmawialem z pracownica biura P. Syndyk ktora zajmuje sie nasza sprawa. Potwierdzila ze bez wzgledu na spor z upoadloscia Mostostalu pod koniec listopada zaczna wyplacac 17 - nastki.
                A postepowanie z Mostostalem, trwa dalej nastepna rozprawa za miesiac .
      • Gość: lolok Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 13:54
        ja juz raz bylem przesluchiwany na okrzei i nie wiem czy ponownie mam skladac
        zeznanie. pozdrawiam
        • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 194.29.176.* 20.01.05, 16:57
          Jeśli twoje zeznania nie zginęły podczas przeprowadzki na Wolską to chyba nie
          ma sensu ich składać raz jeszcze. Chyba, że zaistniały jakieś nowe, ważne
          okoliczności. Mój apel skierowany był raczej do tych co jeszcze nie składali
          zeznań, odwlekając tym samym zakończenie postępowania przygotowawczego.
          Pozdrawiam - karol
          • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 193.42.211.* 09.02.05, 10:29
            czy ktoś cokolwiek wie co w sprawie dzieje się?
            • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 09.02.05, 14:41
              pewnie nic nowego skoro nie ma zadnej informacji od syndyka czy od naszych
              przedstawicieli.
              Adwokat któremu dalem pełnomocnictwo też nie dał znaku życia a stówkę skasował,
              nawet nie zostałem poinformowany przez niego o skutkach jego batalii o II grupę
              Wszystko o czym się dowiaduję znajduję w necie oraz na stronach rembielińskiej.
              tymczasem na naszej działeczce budują zajfajne osiedle zaczynam się zastanawić
              czy nie kupic tam mieszkanka. a propos czy jest jescze "promocja dla
              wierzycieli War Inwest SA "
              chętnie bym się dowiedział co słychać u Darka czym się teraz zajmuje z czego
              zyje i w ogóle jak mu w tej "ciężkiej chwili" podobno mówił że klepie biedę.
              • Gość: mico Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.atrax.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:46
                A ja jestem ciekawy kiedy odzyskamy nasza kase i czy bedzie to 10 czy moze 70 %.
                Pozdrawiam
                • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 14.03.05, 08:46
                  mam wrażenie że tylko ja tutaj zagladam, czy reszta towarzystwa już ma wszystko
                  w dvpie.
                  • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 15.03.05, 20:31
                    ja tez zglądam,
                    slyszalem ze wierzyciele z rembielinskjej juz dostaja zwroty podobno do 70% moze wiecie co u nas, tak wiem najlepiej dzwonic do syndyka...
                    • Gość: karol Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.dialup.telenergo.pl 15.03.05, 20:39
                      Niestety (Ci z Rembielińskiej) nic jeszcze nie dostają. Jeśli uda się budowę
                      doprowadzić do pomyślnego końca to faktycznie, będzie można liczyć na zwrot
                      wierzytelności w podobnej (lub lepszej?) wielkosci. Ale o tym będzie wiadomo
                      pewnie dopiero w 2007. Póki co na budowie zaczyna się intensywna działalność
                      grup EDBUDU.
                      Pozdrawiam - karol
                      • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 18.03.05, 09:37
                        mam pytanie czy już określona została masa upadłościowa, i czy może ktoś wie co
                        dalej. Prezesy mostostalu Gdańsk mają sprawęu prokuratora chyba z
                        niegospodarność natomiast co z naszym super prezesem
                        • dominika_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 18.03.05, 11:53
                          właśnie przyłączam się do pytań poprzednika? Myślę że sporo osób tu zagląda z
                          niecierpliwością oczekując jakichkolwiek informacji.Może ktoś z naszej Rady
                          Wierzcieli zagląda tu i mógłby chociaż zdawkowo cokolwiek napisać?
                          • Gość: zmora Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.bphpbk.pl 23.03.05, 10:20
                            ostatnie ustalenia byl takie ...ze musimy czekac :/
                            a czas gra na naszą korzysc ...

..no ale ile mozna :(

• Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 24.03.05, 09:46
                              no właśnie ile można czekać i na co aż syndyk zliczy masę upałościową, chyba
                              przez tyle lat to już wiadomo ile zostało i ile dostanie każdy wierzyciel.
                              Druga strona medalu jest taka że sprawa karna wobec Darka chyba stoi w miejscu
                              i nie zanosi się na jej zakończenie.
                              Ps
                              czy ktoś wie co sięz nim dzieje, pytam z ciekawości (np. czym się zajmuje, jak
                              mu się wiedzie itp.)
                              chcialbym porównac jak sprawa WAR INWEST zawarzyła na jego życiu i czy w takim
                              stopniu jak na moim (kur...a musiałem kupic mieszkanie poza warszawą)
                              • kklet Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 29.03.05, 15:40
                                może jest jakieś inne forum a jao nim nic nie wiem
                                Rembielińska ma fajne forum a u nas nic
                                • ereno Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 04.04.05, 18:16
                                  czy ktoś z naszych przedstawicieli mógłby zabrać głos?
                                  • Gość: Jacek Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 06:31
                                    Witam,
                                    szlag mnie trafił jak przeczytałem ostatnie wydanie Panoramy Południa z
                                    15.04.2005 nr 8. W "naszym" miejscu, przy Bartoka/KEN firma developerska EDBUD
                                    wybuduje budynek mieszkalny - na zamieszczonym zdjęciu jest wizualizacja - to
                                    dokładnie nasz niedoszły projekt. Ponoć to jedna z propozycji
                                    architektonicznych (ta pochodzi z firmy Akcent z 2000 r.), ciekawe czy
                                    płaciliśmy za ten projekt i czy moglibyśmy mieć jakieś korzyści przy jego
                                    ewentualnym wykorzystaniu.
                                    Pzdr.
                                    • Gość: assessander Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: 212.160.138.* 20.04.05, 09:02
                                      syndyk gra w jednej drużynie z Edbudem, mają wspólny interes przy wykończeniu
                                      Rembielińskiej zatem chyba nalezy porzucić nadzieje od dodatkowej kasie z
                                      tytułu projektu. Napewno coś zmienią i nie bedze to już ten sam projekt i w
                                      ogóle kiedy to już się skończy ?
                                      • Gość: marcin Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 25.04.05, 11:40
                                        czy Pani Syndyk zmieniła biuro - bo jakoś nie sposób się do niej dodzwonić? A
                                        czy ktoś w ogóle cokolwiek wie w wiadomej sprawie?
                                        • dominika_t Re: L A S E K B R Ó D N O W S K I 26.04.05, 11:33
                                          no właśnie, ja w kwestii podniesienia tematu wyżej i prośby o ewentualne
                                          informacje do naszej Rady Wierzycieli. Czy coś się dzieje w sprawie, czy też
                                          nadal czekamy i niepotrzebnie się denerwujemy tym milczeniem?
                                          • Gość: jacekm Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 19:24
                                            1. Sąd Okręgowy w swojej "wyrozumiałości" odrzucił nasze zażalenie na
                                            postanowienie sądu rejonowego. Wniosek jest z tego jeden - jesteśmy w grupie
                                            VI. Postanowienie w tej sprawie trafiło do mecenasa reprezentującego sporą
                                            grupę wierzycieli w dniu 22 kwietnia. Każdy z zainteresowanych dostanie
                                            listownie powiadomienie z treścią tego postanowienia. Niestety dla sprawy w
                                            procesie updłościowym była to ostatnia instancja (takie jest zdanie naszego
                                            adwokata).
                                            2. W kasie masy upadłościowej jest w tej chwili około 19,6 mln zł. Jeżeli
                                            Mostostal pozostanie w grupie II B pozostanie nam do odzyskania po ok. 17 %
                                            naszych wierzytelności. Chyba jedynym pocieszeniem jest to, że odsetki znacznie
                                            przekraczają koszty syndyka.
                                            3. W czerwcu ma być gotowy akt oskarżenia przeciwko DR. Wg naszych wieści może
                                            on być sformułowany nawet jeśli prokuratura nie przesłucha wszystkich świadków -
                                            rzeczywiście są problemy z naszą obowiązkowością w tym temacie.
                                            Z wieści z Gdańska wynika, że w najbliższym czasie (naprawdę nie mam pojęcia co
                                            znaczy to sformułowanie) będzie również gotowy akt oskarżenia przeciwko
                                            członkom zarządu Mostostalu. Cały czas ufam, że nam to coś da.
                                            4. Spróbujemy jeszcze ułożyć się z syndykiem Mostostalu w taki sposób, aby
                                            nawiązać do realnej ceny działki pod Laskiem Bródnowskim z dnia jej zakupu
                                            przez DR. Rzeczoznawca powołany przez prokuratora wycenił ją (działkę) na ten
                                            moment na 14 mln. Przypomnę, że w akcie notarialnym z przeliczenia z USD cena
                                            ta wynosiła ok. 37 mln zł.
                                            5. Musze przyznać, ze rzadko zaglądam na to forum, ale ilość wizyt jest
                                            proporcjonalna do ilości ruchów jakie mamy. Przy obecnej naszej pozycji
                                            pozostało ich naprawdę niewiele.

Mimo wszystkich niepowodzeń pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i pozostaję
                                            z nadzieją, że nigdy już nie wwalę się w takie tarapaty ( czytaj: "bagno") w
                                            jakich wszyscy się znaleźliśmy.
                                            • Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.04.05, 22:15
                                              Dziękuję za informację - pozostaje nadzieja, że Mostostal nie zostanie
                                              zaliczony do II grupy i uda się urealnić cenę działki pod Laskiem B.
                                              Pzdr.
                                              • Gość: Mchro Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:49
                                                Wielkie dzięki za info.
                                                Pozdrawiam
                                            • Gość: guest Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 81.210.86.* 02.05.05, 13:35
                                              dzięki za info.
                                              może następnym razem będziesz mógł napisać coś pozytywniejszego.
                                              • kklet Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) 04.05.05, 09:01
                                                tródno ważne są i takie informacje mam nadzieję że te ok 17 % to raczej minimum
                                            • Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 19:20
                                              Gość portalu: jacekm napisał(a):

> Postanowienie w tej sprawie trafiło do mecenasa reprezentującego sporą
                                              > grupę wierzycieli w dniu 22 kwietnia. Każdy z zainteresowanych dostanie
                                              > listownie powiadomienie z treścią tego postanowienia.<

Witam,
                                              postanowienie dziś dostałem. Pytanie do lepiej zorientowanych : czy jeśli
                                              zarządowi Mostostalu zostaną udowodnione przekręty, to czy nadal pozostanie
                                              wierzycielem i będzie w II grupie roszczeń ? Jeśli nie udało nam się obronić II
                                              grupy, to może warto walczyć, żeby Mostostal znalazł się również w grupie VI.
                                              Pzdr.
                                              Pzdr.
                                              • Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 05.05.05, 13:09
                                                czy to chodzi o tych co dali stówę mecenasowi z ulicy Bagatela ? na mokotowie
                                                czy o kogoś innego
                                                • Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 13:27
                                                  Gość portalu: assessander napisał(a):

> czy to chodzi o tych co dali stówę mecenasowi z ulicy Bagatela ? na mokotowie<

Tak.
                                                  • Gość: Mchro Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:15
                                                    Ja dałem mecenasowi 100 zł a nie dochodzi do mnie żadna korespondencja...
                                                    • Gość: Jacek Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 18:05
                                                      To jak na razie jedyna korespondencja :) - na pewno dojdzie.
                                                      Pzdr.
                                            • Gość: zmora Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.bphpbk.pl 06.05.05, 09:23
                                              Jak długo to wszystko jeszcze potrwa ?
                                              czy doczekamy sie kiedyś na te wątpliwe 17 %

• Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 06.05.05, 09:48
                                                oby jak najszybciej, do tego może w końcu uda się rozpoczac sprawę karną
                                                przeciwko prezesom WI SA (to jest dobra wiadomość)
                                                • Gość: toja Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 13:39
                                                  Czy sprawiedliwość ma tu szansę? Kiedykolwiek!!! Ale bez przedawnienia!!!
                                                  • Gość: marcin Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.pkn.pl / 193.42.211.* 10.05.05, 08:07
                                                    ha ha ha sprawiedliwość w kraju niesprawiedliwości :))) sprawiedliwość w kraju
                                                    absurdów :))) sprawiedliwość w kraju broniącym przestępców :))) ha ha ha chyba
                                                    zaczyna się nam zacierać obraz praworządnego kraju!!!! no ale to tylko moje
                                                    skromne zdanie
                                                    • Gość: assessander Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 10.05.05, 12:22
                                                      marcin masz rację, wczoraj dostałem list od adwokata, z postanowieniem sadu
                                                      rejonowego odwoławczego itp itd.
                                                      generalnie uwazam że rónie dobrze można było zasądzić naodwrót, gdyż obie
                                                      wersje były przekonujące i miały mocne argumenty. fakt faktem zostaliśmy
                                                      wydym...ni i du..pa boli jak ...... Jak tak dalej pójdzie to darek powie że nie
                                                      wybudował nam chałupy bo przestaliśmy płacić i zażąda odsetek karnych i
                                                      wykonania umowy. Masz rację ten kraj to bagno jak masz kasę to ci nawet sądy
                                                      nie są straszne, kraj kolesiów.
                                                      mam pytanko do kogoś kto się zna na prawie, czy od wyroku sadu okręgowego można
                                                      się odwołać, wydaje mi sięże jest jeszcze wyższa instancja np. NSA czy
                                                      Strasbourg. Wydaje mi sięże nasza papuga straciła interes w prowadzeniu sprawy
                                                      i nie chce jej się dlaej nas reprezentować . (oczywiście mogę sięmylić za co
                                                      pana adwokata przepraszam)
                                                    • Gość: Mar Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: *.netia.com.pl 12.05.05, 15:05
                                                      Te 17% to akurat tyle, żeby je przeznaczyć na Ruskich dla Dareczka.....
                                                    • Gość: sasza Re: Kilka informacji (niestety nieciekawych) IP: 212.160.138.* 16.05.05, 16:27
                                                      {*}{*}{*}

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka