Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kupuję segment- co dalej?

IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 09.05.06, 13:04
    Mam okazję kupić fajny segment, narożny ze sporą działką (jak na segment).
    Powierzchnia użytkowa 150 m2. Stan surowy zamknięty.

Muszę się zdecydować w ciągu paru dni.
    Poszukuję osób, które równiez kupiły segmenty lub bliźniaki. Interesują mnie
    dalsze koszty: wykończenia-ile to może mniej więcej wynieść? Podłogi , drzwi,
    itp.
    Szczerze powiem, ze totalnie się nie orientuję w wykończeniu mieszkania. Ale
    myślę , że to koszt ok. 100-120 tyś?
    Proszę o porady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mm Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.polityka.com.pl 09.05.06, 13:59
        120 tys. to może wystarczy na zwykłe wykończenie od stanu deweloperskiego.
        Jeżeli od stanu surowego to raczej 150-200 tys.
        • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 09.05.06, 14:05
          A jaka jest różnica? Bo naprawdę nie wiem...
          • Gość: Alojzy Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.06, 14:15
            My nadal wykańczamy od stanu surowego do stanu pod klucz, tylko nieco mniejszy
            segmnent i mamy duże szanse zmieścić się w granicach 100 tys. Segment jest w
            okoliacha Wawy, a wykańcza go zaprzyjaźniona ekipa...
            • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 09.05.06, 15:04
              Mój jest na Białołęce. Będą tynki instalacje. Muszę sama zrobić podłogi,
              glazurę, białą sanitarkę itp.
              • andrzej.sawa Re: Kupuję segment- co dalej? 09.05.06, 15:37
                Zależy od standartu.Ok.50 tys. i więcej.
                • Gość: gość Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.06, 00:42
                  a gdzie na Białołęce, jeżeli mozna wiedzieć?
                  tez szukam tam segmentu:)
      • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 08:00
        W okolicach ulicy Ostródzkiej. Niedaleka Carrefoura, w bardzo ładnyej i
        spokojnej okolicy ;))
      • Gość: ewcia Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:15
        Na wykończenie stanu surowego do deweloperskiego kosztuje 100 tys (to jest bez
        podłóg, drzwi wewn., glazury etc). Koszty wykończenia do zamieszkania na razie
        liczę, i liczę, i liczę...
        • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 21:47
          Ja chyba będę miała stan deweloperski- tzn. ścianki działowe, wszystkie
          instalacje, okna, drzwi, bez podłóg i białego montażu. Zostają mi więc koszty
          wykończenia tylko :)) TYLKO!
          • Gość: ewcia Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:30
            Ufff, to odpada Ci jakaś stówka. Na razie oszacowaliśmy tylko mizerną część
            kosztów: tj: kominek i instalacja 13000 (zalezy nam ze wzgledu na dogrzewanie
            zimą), łazienki (sprzet i glazura) ok 15000, schody 10000, kuchnia ok. 15000
            (taka bez szaleństw), do tego takie historie jak: drzwi wewnętrzne- z
            oscieznicami- w zaleznosci od tego co wybierzesz ok 1000/sztuka, wykończenie
            piwinicy (glazura), podjazd do garażu, taras-u nas musi być od razu solidnie
            zabezpieczony ze wzgledu na dzieci, warto tez uwzglednic uporzadkowanie
            działki-zasadzenie d drzew, trawa-jeśli to zlecisz koszty wahaja się
            wzalezności od działki od 15000 do 30000 (ale bez projektowania ogrodu). O,
            prawie zapominałam o podłogach: panele ok 13 zł/m, drewno 10x tyle. Piec na olej
            opałowy i grzejniki maja być w tej stówce wykończenia deweloperskiego.
            To tak bardzo z grubsza. Bedziemy robic dokładny kosztorys w ciagu najblizszych
            dwóch tygodni więc jakby co to pisz na aga1000@gazeta.pl. Chętnie sie podziele
            doswiadzeniami
            • Gość: ewcia Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:35
              A i tak BTW-mój bliźniak jest w Legionowie, a więc rzut beretem od Twojego-może
              bedziemy się mogły wymienić informacjami na temat ekip, sklepów itp.
              Pozdrawiam
              • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 11.05.06, 10:36
                Dzięki za podanie orientacyjnych kosztów :))
                My też mamy dziecko i chcemy zrobić porządny taras i ogródek.
                Zastanawiam sie też nad podrzewanymi podłogami, ale nie wiem czy to nie za
                drogo mnie wyjdzie ;)

Możesz mi napisać ile m2 ma Twoja łazienka na dole i na górze? W ogóle ile m2
                ma segment? Czy na dole planujecie drewniane podłogi plus terakota w kuchni czy
                terakota na całości?

Jakie macie schody? My betonowe, więc ewnie trzeba je ładnie drewnem obić.
                • teniamama Re: Kupuję segment- co dalej? 11.05.06, 13:02
                  Mam pytanie, czy te segmenty nie sa na ulicy Brzeziny ?. Pytam bo
                  zarezerwowałam jeden, może bedziemy sasiadami, a fajnie byloby bo tez mam
                  dziecko, moja mała miałaby towarzystwo.
                  • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 11.05.06, 13:17
                    Są na ulicy zdziarskiej :)) Developer DOMIDEA. Wiem, ze mają też drugą
                    inwestycję Brzeziny- to może ten?
                    • teniamama Re: Kupuję segment- co dalej? 13.05.06, 19:49
                      No szkoda,że nie na Brzeziny byloby raźniej

pozdrawaim
      • Gość: Agnieszka Re: Kupuję segment- co dalej? IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 15.05.06, 13:29
        Ja się obawiam , ze w rejonach ul. Brzeziny bedzie przebiegała Trasa
        Północna... Stąd moja decyzja, żeby mieszkać nieco dalej. Ten sam developer,
        ale spokojniejsza okolica.
        • Gość: orwo1 cena segmentu do wykończenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:07
          Witam,
          czy cena tego segmentu w stanie surowym (do wykończenia) była niższa niz na
          stronie developera?
          Pytam poniewaz mają (developer) jeszcze kilka segmentów w sprzedaży (chyba
          wykończone bo tynki, piece itd. sa w cenie, ale cena to 380tys netto.
          Czy mozna kupic taki segment do samodzielnego wykończenia taniej?, jesli tak to
          prosze o porade.
          • Gość: Agnieszka Re: cena segmentu do wykończenia IP: *.dmbos.com.pl / *.dmbos.com.pl 22.05.06, 10:20
            Dokładna cena mojego segmentu to 400 tyś. netto. Jest on droższy, ponieważ jest
            narożny i ma większą działkę.

Z tego co wiem, to pozostałe segmenty są w cenie 380 tyś. netto (są to segmenty
            wewnętrzne). Oddane będą w sierpniu w stanie developerskim. Musi Pan (Pani)
            zadzwonić i spytać czy można kupić w stanie surowym. Chociaż nie wiem czy ma to
            większy sens. Wszystkie segmenty są wykańczane bardzo solidnie.

U innych developerów dowiadywałam się, że chcą za takie wykończenie (od stanu
            surowego do developerskiego) 60-65 tyś. zł...
            • Gość: kacha [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:33
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • teniamama Re: cena segmentu do wykończenia 23.05.06, 15:12
                Wolę takie "wypierdowo" niż jwc za widok z okien.
                Pozdrawiam bez krzyku!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka