Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do OBSERWATORA - WAR INWEST

IP: 213.241.35.* 22.10.01, 16:51
    Szanowna Osobo
    Jako zorientowany uczestnik dykusji nt. firmy War inwest jestem szalenie
    ciekawa co sądzisz o obecnej sytuacji i jaki przewidujesz dalszy scenariusz co
    do inwestycji i poczynan tej firmy a w szczegolnosci co do inwestycji na
    rembilinskiej
    Obserwuj wątek
      • Gość: Andrzej Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.dialup.medianet.pl 22.10.01, 19:05
        Ja mam ten sam problem i też chciałbym aby "nasz" obserwator jako dobrze
        poinformowany udzielił nam kompetentnej odpowiedzi, bo pracownicy War inwestu
        nie potrafią nic odpowiedzieć co się będzie działo na Rębielińskiej a prezes
        nie odpowiada na e-maile.
        Czekamy na Re..
      • Gość: oszukana Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 20:56
        Dla uściślenia ! do oserwata a nie obserwatora !
        Dołączam się również do w/w wniosku !! Może jakieś nowe uwagi albo
        spostrzeżenia Panie obserwat ?
        • Gość: oszukana Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 20:58
          no i sama tez sie pomyliłam!! obserwat miało być !
        • Gość: Obserwat Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 23:35
          Skoro z szacunkiem/sarkazmem mnie wywołujecie, to kilka „myśli”:
          ZIELONY DOM U PROKURATORA to tytuł nowego artykułu Rzeczpospolitej z 22 X.
          Dla tych co nie czytają „papieru” www.rp.pl/budownictwo_nieruchomości.
          Opis redakcyjny + komentarze – no właśnie:
          „Negocjować, nie wojować” oraz „Długi nie do spłacenia” + mniej istotne – opis.
          Otóż o co chodzi w rzetelnym komentarzu prasowym, chyba, że chce się świadomie
          prowokować „demony” np. WAR INWEST WIECZNIE ŻYWY – to co, to powinni ONI już
          zabić ???- „Nie należymy do rodziny” nie uprawniony podtytuł do oficjalnego
          sprostowania : gra na ambicjach Kwadratowych – niestety działa!!!!
          Zacytuję za Rzeczypospolitą:
          „.... Wiadomo więc, że z majątku Beton Stalu ... na ponad 70 mln zł nie
          wystarczy na uregulowanie wszystkich długów. W ciągu .....syndyk spłacił
          roszczenia pierwszej grupy wierzycieli, czyli pracowników spółki. ....... W
          kolejnej grupie wierzycieli (zgodnie z art.204 prawa upadłościowego) znajdują
          się banki, które pożyczały Beton Stalowi ........ Następnie spłacone będą
          wierzytelności z tytułu nie zapłaconych podatków, składek ZUS i innych danin
          publicznych bez zabezpieczenia.
          Natomiast najliczniejsze roszczenia pochodzą z obrotu gospodarczego i umów
          cywilno-prawnych......Tych ostatnich syndykowi nie uda się spłacić w całości,
          bo zabraknie majątku....”
          Itd. itp.
          Więc o co chodzi „głosom”z FORUM namawiającym do zgłaszania wniosków o upadłość.
          Syndyk może w „świetle prawa” zdjąć wierzytelności z gruntów i sprzedać je za
          np.20% ich rzeczywistej wartości „przedsiębiorczemu”.(p/a - przecież poważne
          nakłady na te grunty pochodzą z wpłat klientów.) Klientom „ z obrotu
          gospodarczego i umów cywilnoprawnych „ pozostaje ..... itd. Kto zyska? Ano
          ów „przedsiębiorczy”, bo będzie miał grunty za ok. 20% ich wartości . Reszta ,
          reszta może zabić .... do czego się łacnie namawia i prowokuje, znając „klimat”
          Targówka . To już wiecie dlaczego ta wściekłość „moderatorów” po odwołaniu
          upadłości przez „niekompetentny sąd”
          Pytacie o opinię ?
          Chyba jeszcze nie czas. Prace w toku. Na pewno odezwę się, może za tydzień.
          Chyba, że ...
          „....nie będzie chciało mi się z Wami gadać...”
          Jeśli ktoś kogoś zabije, na co się niestety co raz poważniej zanosi, to WSZYSCY
          macie przechlapane od przebiegłych, do kwadratowych , a szkoda bo to ładne
          inwestycje i nikt nie chciał NIKOGO przerąbać. Myślę ,że stosowne MATERIAŁY I
          obszerne TESTAMENTY są już w dobrych kancelariach zachodnio-europejskich.
          I nie przypisujcie tej opinii Zarządom opisywanych firm (naprawdę!)
          Zarządy wypowiedzą się jak będą żyły , będą miały „spięty materiał” dla
          klientów do którego „wykształceni” nie będą mogli się „umiejętnie” podwiązać w
          dalszej negatywnej kampanii.
          Chyba wystarczy przynudzania.
          Wasz OBSERWATOR
      • Gość: qpa Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: 148.81.233.* 23.10.01, 12:02
        mamy wszyscy przesraniutkie
      • Gość: wl Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.chello.pl 23.10.01, 17:59
        Panie obserwat - podobno już prokurator opieczętował Mokotowską 5. Co o tym
        wiesz - napisz - wywróżyłeś?
        wl
        • Gość: mw Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: 217.98.28.* 24.10.01, 13:56
          OBSERWATORZE GDZIE JESTEŚ !!!
          ODEZWIJ SIĘ, POWIEDZ CO SĄDZISZ O OBECNEJ SYTUACJI WI ??? a może niektórzy mają
          rację sądząc że ty to D.R., no cóż szkoda że za kratkami nie ma dostępu do
          internetu !!!
      • Gość: ereno Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.chello.pl 07.11.01, 11:34
        Obserwacie po twojch wypowiedziach jest wiecej pytan i niejasnosci.
        Czy o to ci chodzi?

Z tonu twojch wypowiedzi wynika ze wiesz jak nam pomuc ale tego nie robisz
        tylko demonstrujesz swoja wyzszosc.
        Czy o to ci chodzi?

Wytykasz na nasze bledy nie oferujac nic w zamian.
        Czy o to ci chodzi?

Na koniec mam wrazenie iz uwazasz ze to co nas spotkalo jest wynikjem naszej
        glupoty i nie warto nam pomagac, jest w tym racja ale w takim razie dlaczego
        sie tu wypowiadasz, dla igraszki???
        • Gość: życzliwy Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: 195.94.206.* 07.11.01, 13:41
          W piątek na forum możecie spodziewać się "poradnika do prokuratury - jak
          wypełnić kolejne doniesienie".

Ps. Nie wiem czego tu się obawiać skoro już 80 wniosków leży w prokuraturze i
          większa ich ilość "podobno" nie zmieni tej sprawy.
          Cisza w tej sprawie na pewno pomaga. A składane wnioski tak stresują OBSERWATA
          i OBSERWUJĄCYCH. Musimy się o nich zatroszczyć przecież tak się starają.
          Może dajmy im odpocząć tak się wszyscy męczą, spotykają tracą swój cenny czas,
          żeby "zadbać" o nasz interes. Jestem pełen podziwu.
          Na "pewno" będziemy im dziękować.

Ps. Przeczytałem wszystkie uwagi na forum i niestety nie przekonały mnie.
          W piątek z grupą przyjaciół składamy swoje wnioski.
        • Gość: sara Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.11.01, 18:10
          Hmm obserwat to chyba dzisiaj nie był w najlepszej kondycji... po przeczytaniu
          tego niezwykle zajmującego epitafium nasuwa mi się tylko jedno pytanie;
          Ale o co chodzi......? Tego chyba sam Obserwat nie wie...Nawoływanie do
          czekania to my już znamy i tak czekamy i prawdopodobnie będziemy długo bo
          wychodzi na to, że jesteśmy tylko pionkami w tej grze. Jak to się mówi
          obiecanki cacanki a głupiemu...War Inwest.
          Skoro Radziszewski to taki anioł i właściwie niewiadomo co się stało, i taki on
          porządny, że klientom nie odpisuje na pisma przez dwa miesiące? Chyba mu kurna
          zrobię kanapki i zawiozę do kicia, naprawdę martwię się żeby nam tam chłopak
          nie zmarniał. Bo wiecie z głodu to i gorzej się myśli i w ogóle. Ale ale
          przecież on był "zmęczony klientami" to teraz na pewno odpocznie.
          A tak na marginesie to nie tylko konto War Inwest jest puste Bud Inwest też -
          oba mają wystawione od dawna tytuły egzekucyjne!
          pozdrawiam towarzyszy niedoli ide obejrzeć Pretty Woman może zrozumiem o co
          chodziło Obserwatowi.
      • Gość: mm Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: 172.30.2.* 07.11.01, 11:39
        Czy to tak ładnie naigrywać się z cudzego nieszczęścia
      • Gość: ereno Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.chello.pl 08.11.01, 09:39
        W środowym (07,11,01)dodatku do GW "Nieruchomości Stołeczne" ukazała się
        reklama firmy BUD-INVEST podane są telefony i siedziba firmy czyżby zbieg
        okoliczności
        • Gość: IWONA Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: 195.136.21.* 08.11.01, 10:01
          Zastanawia mnie fakt, że OBSERWATOR odzywa się tylko wtedy ,gdy na forum
          zaczyna robić się gorąco. Kolejne wnioski do prokuratury, jak niektórzy piszą
          nie mają żadnego znaczenia bo złożonych jest już ich wiele. Dlaczego wobec tego
          obserwator zniechęca nas do tych działań gorączkowo, widać przy tym, że jest
          zestresowany, bo swoje eseje wysyła o godz. 2 w nocy (chyba z obawy przed
          kolejnymi wnioskami do prokuratury spać nie może).
          Wydaje mi się, że jeśli nie jest to osoba bezpośrednio związana z WI, to może
          jeden z założycieli stowarzyszenia REMBIELIŃSKA, którego budynek jako jedyny
          stoi w stanie surowym. Jak sam pisze zna dobrze prezesa. A jeśli jest to
          właśnie osoba, o której myślę to rzeczywiście wielokrotnie z D.R negocjowała i
          na pewno ma na celu jedynie dobro własne - REMBIELIŃSKIEJ, na pewno nie będzie
          miał sentymentów ani bronił interesów LASKU BRÓDNOWSKIEGO.
          Może więc obserwator będzie tak uprzejmy i jednoznacznie określi NASZE korzyści
          z tytułu porozumienia Mostostalu i WI. Skąd mamy wiedzieć, czy Mostostal po
          przejęciu terenu nie wybuduje tam supermarketu, nie bądźmy naiwni, że wybuduje
          nam mieszkania.
          Prosilibyśmy o jakieś logiczne uzasadnienie, a nie totalny haos myślowy, który
          prezentuje OBSERWATOR. To nie my (poszkodowani z Lasku Bródnowskiego)zmierzamy
          do "roku 1984" - książki ulubionego prze OBSERWATORA autora, na którą się
          powołuje. To chyba sam OBSERWATOR chce doprowadzić do "Folwarku zwierzęcego"
          - książki tegoż samego ulubionego autora.

Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych

IWONA
          • Gość: Marg Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.man.polbox.pl 08.11.01, 10:19
            We władzach stowarzyszenia są inwestorzy z budynku G (jedynego stojącego). Chcą
            ono za wszelką cenę dokończyć budowę tego budynku. Wspólczuję innym z innych
            lokalizacji, którzy zapisalai się do stowarzyszenia i wpłacili tam pieniądze -
            znowu ktoś Was oszukuje! Walczcie o swoje!

Marg
            • Gość: Ela Re: Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 10:38
              Przyglądam się Waszym rozmowom i doprawdy smutno mi, że oszukani ludzie, którzy
              mogliby wspólnie dużo skuteczniej zabiegać o odzyskanie mieszkań i pieniędzy
              (czy to nie oczywiste?)co chwila są skłonni wystepować przeciwko sobie i innym
              poszkodowanym sprowokowani byle czym.
              Współczuję i życzę konsolidacji mimo wszystko.
              Ela
            • Gość: karol Re: Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.*.*.* 08.11.01, 11:17
              Z innych budynków również!
              Jeśli PIB WAR-INWEST padnie to niedoszli lokatorzy z budynku "G" dostaną od
              syndyka za kilka lat takie same nędzne resztki jak ci którzy wpłacali na
              mieszkanie w budynku "A" (wylana część ławy fundamentowej) lub w budynku "B"
              (nic jeszcze nie ma). Szansą dla wszystkich (z Rembielińskiej) jest jedynie
              przejęcie (póki jeszcze istnieją możliwości działania) inwestycji (wszystkich
              budynków!) wraz z "duszami" przez nowego inwestora oraz dokończenie (za istotną
              dopłatą) budowy. Czy wierzycie, że dopłata ominie przyszłych (ewentualnych)
              mieszkańców bud. "G"? Żaden developer by tego nie uczynił - to przecież
              interesy i pieniądze. Jeśli chodzi o szczególną troskę Stowarzyszenia o budowę
              przy Rembielińskiej to przecież uczciwie na stronie internetowej oraz ulotkach
              rozdawanych na zebraniach deklarują pomoc osobom reprezentującym inne
              inwestycje polegającą głównie na wymianie informacji. Reprezentuje zaś przede
              wszystkim niedoszłych mieszkańców Pasażu Bródnowskiego. Pamiętajmy też, że
              nasze inwestycje z formalnego punktu widzenia realizowały różne (choć
              niewątpliwie bardzo silnie związane) podmioty gospodarcze) stąd i adresaci
              naszych pytań i żądań są różni. Co do kierunku działania Stowarzyszenia - Jeśli
              ktoś uważa, że Stowarzyszenie powinno działać w inny sposób, w innym kierunku,
              to zgodnie ze statutem są przewidziane procedury zmiany Zarządu. Tylko czy
              uzyska przyzwoite poparcie członków? Ewentualnie ten ktoś nie musi się do
              Stowarzyszenia zapisywać. To nie obowiązek - choć pamiętajmy - w jedności siła -
              z pojedynczym inwestorem Radziszewski, jego pełnomocnicy, reprezentująca go
              kancelaria prawna czy ewentualny nowy deweloper nie będzie poważnie rozmawiał,
              co poznaliśmy już w przeszłości w kontaktach z Dariuszem R.
              Pozdrawiam wszystkich rozgoryczonych, nie dajcie się zwariować bo okaże się, że
              DR prócz pieniędzy potrafi pozbawić was czegoś co jest znacznie cenniejsze.

Niedoszły lokator z budynku "B" (czwarte piętro), utopiłem ponad 170tys PLN -
              może to kogoś pocieszy.
              • Gość: klient Re: Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.acn.waw.pl 11.11.01, 21:08
                Całkowicie sie z tobą Karol zgadzam,
                jedyna szansa jest dokończenie budowy z dopłatą,
                utopiłem 150.000 i 15% nie jest dla mnie rozwiązaniem,
                wolę dopłacić i z 1000 za m2 niż jęczeć ze nie mam gdzie
                mieszkać. Co wy na to?
                • Gość: ereno Re: Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.chello.pl 11.11.01, 21:24
                  ja nie "utopiłem" aż tyle i może dla tego +1000 to dla mnie za dużo

ps. daliśmy się nabrać między innymi dla tego iż cenny WI były niskie,
                  ja podpisałem umowę za 2100 za m2, dziś cenny wahają się między 2500 a 3300,
                  realnie biorąc pod uwagę iż można odzyskać 15% ja mogę dopłacić 600 do metra
                  • Gość: klient Re: Stowarzyszenie - WAR INWEST IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.01, 09:47
                    obawiam sie ze 600 to moze starczy na splate hipotek
                    kalkulujac: jest ok 20 mln zlotych do splacenia,
                    potrzeba jeszcze co najmniej 40-70 mln do zakonczenia
                    inwestycji na Rembelinskiej = wychodzi ze potrzeba realnie
                    jakies (60-90 mln zlotych /25.000 m2 mieszkan) - sprzedaz (!?!) 20.000 x2500 =
                    400 do 1600 za m2 do dopłaty.
        • Gość: B-INVEST Re: Do OBSERWATORA - WAR INWEST IP: *.stat.gov.pl 10.11.01, 09:58
          Firma BUD-INVEST, której ogłoszenia pojawiają się w Gazecie Stołecznej od kilku
          miesięcy nie ma żadnych powiązań rodzinnych, czy kapitałowych z p.
          Radziszewskim i z firmą WAR-INWEST.Jest to po prostu przypadkowa zbieżność
          nazw. Firma BUD-INVEST jest niesłusznie łączona z firmą WAR-INWEST.
      • Gość: ereno PROSZĘ O KOMENTARZ OBSERWACIE IP: *.chello.pl 09.11.01, 13:10
        Dawno nie było twoich wypowiedzi "OBSERWACIE".
        Nie przesadzając, brakuje mi ich.
        Twoje słowa prowokują do wzmożonej dyskusji.

A może cie zatkało? (nie niewierze, raczej jestes zajęty)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka