Gość: rodaczka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 22:32 Niniejszym otwieram czarna liste firm budowlanych, ktore nabijaja ludzi w butelke albo w sposob razacy naruszaja warunki umow i terminy ! 1.WAR INVEST Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OSZUKANA Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 172.30.2.* 30.10.01, 12:11 KANCELARIA INTERARTI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wł Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.chello.pl 27.11.01, 17:41 KANCELARIA INTERATII - MOKOTOWSKA 17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Lista naiwnych klientów IP: 213.25.197.* 30.10.01, 12:16 Raczej taka lista by się przydała. KAŻDA firma, która buduje za pieniądze klienta na swoim gruncie jest PODEJRZANA. I zawsze w takim przypadku istnieje ryzyko przekrętu. Mieszkanie trzeba kupować jak już jest zbudowane, a nie jak ktoś je sobie narysuje na papierze. Nawet najlepsza umowa jest warta tyle i papier, na którym ją wydrukowano, jeśli nie można jej wyegzekwować. A w Polsce nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mna Re: Lista naiwnych klientów IP: 217.8.161.* 30.10.01, 13:52 Do tej pory była przewaga kupujących nad sprzedajacymi i nowe mieszkanie można było "kupić" tylko na etapie na papierze. Nawet w chwili obecnej trudno kupić nowe już wybudowane mieszkanie o nie za dużym metrażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Lista naiwnych klientów IP: 217.98.28.* 30.10.01, 14:53 Masz rację w większości inwestycji małe mieszkania wykupywane są na samym początku a gdy budynek jest juz prawie zrealizowany można kupić tylko mieszkania powyżej 60 m2. I tak jest od dawna i będzie nadal bo ludzi po prostu nie stać na większe M lub na kredyt. pozdrawiam i rozumiem tych naiwnych(bo sam jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lista naiwnych klientów IP: *.man.polbox.pl 30.10.01, 14:49 > Raczej taka lista by się przydała. KAŻDA firma, która buduje za pieniądze > klienta na swoim gruncie jest PODEJRZANA. I zawsze w takim przypadku istnieje > ryzyko przekrętu. Mieszkanie trzeba kupować jak już jest zbudowane, a nie jak > ktoś je sobie narysuje na papierze. Nawet najlepsza umowa jest warta tyle i > papier, na którym ją wydrukowano, jeśli nie można jej wyegzekwować. A w Polsce > nie można. Święte słowa. Ale należy pamiętać, że jesteśmy biednym krajem, dojonym przez kochaną unię, co stan ten pogłębia. Przy rosnącym zubożeniu społeczeństwa i braku gotówki na rynku inaczej się nie da. Weź jeszcze pod uwagę fakt, że kochana unia europejska nam niczego nie daje, preferencyjnych kredytów również. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Lista naiwnych klientów IP: 160.83.32.* 31.10.01, 09:06 Pierniczysz głupoty. Od Unii dostaliśy już miliardy dolarów. Środki dostaje Państwo, a nie indywidualni obywatele, którzy wykorzystaliby je na mercedesy, a inwestycje rozwojowe. Za pieniądze Unii buduje się w Polsce drogi, mosty, szkoły, oczyszczalnie ścieków i setki innych rzeczy. Dają, mimo że nie muszą. Gdyby ktoś Polakowi powiedział, że Polska ma dofinansować Ukrainę albo Białoruś, to kto by się na to zgodził ? Ci którzy głosują na Leppera albo na Wrzodaka ? Naród ograniczonych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrM Re: Lista naiwnych klientów IP: 193.103.148.* 20.12.01, 18:45 Popieram calkowicie. PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Lista naiwnych klientów IP: 213.77.48.* 01.08.02, 09:57 napisz gdzie te drogi i oczyszczalnie ścieku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dekar Re: Lista naiwnych klientów IP: *.hygea.pl 02.08.02, 13:00 W samym Wrocławiu ze środków unijnych budują trzy oczyszczalnie ścieków na południu miasta jak również modernizują infrastrukturę kanalizacyjną. A to jest tylko wybrany przykład. Inwestycji w infranstrukturę drogową nie zliczysz (praktycznie każda jej modernizacja czy rozbudowa jest dofinansowywana ze środków unii). Więc nie pierdacz demagogicznych farmazonów, takie są fakty, wbrew temu co chciałaby Samoobrona czy LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
marianbyczek Re: Lista naiwnych klientów 29.06.16, 18:47 Zdecydowanie na czarna liste firm pseudo budowlanych nalezy wpisac firme Espolska. Nabijaja w butelke, kreca, oszukuja, nie respektuja zadnych zasad, ciagle kretactwa, zmiany terminow proby naciagania na pieniadze. kto jeszcze nie rozpoczal z nimi swojej budowy niech uwaza i dwa razy przemysli decyzje wspolpracy z tymi ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
broksy81 Re: Lista naiwnych klientów 30.09.16, 13:31 Elite Design Wrocław (jolanta i tomasz augustyniak) - bardzo nierzetelna i nieprofesjonalna firma. Tu są opnie elite design forum.gazeta.pl/forum/w,72,158736614,158736614,Elite_designe_ostrzegam_.html#p161118797 Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa070707 Re: Lista naiwnych klientów 14.08.18, 12:11 teraz nazywaja sie Kompleksowo albo Prestigegroup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.stat.gov.pl 31.10.01, 13:26 Spółdzielnia KWADRAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 193.227.223.* 01.11.01, 14:35 Gość portalu: rodaczka napisał(a): > Niniejszym otwieram czarna liste firm budowlanych, ktore nabijaja ludzi w > butelke albo w sposob razacy naruszaja warunki umow i terminy ! > > 1.WAR INVEST Nie jest to wprawdzie firma budowlana tylko zajmujaca sie instalacjami elektrycznymi ale tez nieuczciwa: Lotarski (nie pamietam imienia)z Piastowa wzial zaliczke, rozgrzebal robote i zniknal na prawie miesiac a po powrocie stwierdzil ze ewentualne roszczeniamam zalatwiac z kancelaria prawna z ktora ma stala! umowe. Dodatkowe informacje uzyskane od innego elektryka , ktory ogladal to co zostalo zrobione: - polozone minimalne kable bez zadnego limitu zwiekszenia mocy - kabel od pionu nie spelnia norm lista jest znacznie dluzsza, gdyby pojawily sie peosby o dokladniejsze opisanie to sluze, na razie przepraszam za dosc dlugi post Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 08.11.01, 12:25 Multi - Hekk Olesno - nie wywiazują się z umów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debowska Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.stat.gov.pl 09.11.01, 12:04 Katka, a dlaczego się nie wywiązują, mogłabyś konkretniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.chello.pl 10.11.01, 21:58 BUD-INWEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowalski Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 192.168.1.* 12.11.01, 14:05 Piastowskie Towarzystwo Budowlane (PTB) Budują w Pastowie pod Warszawą. Jestem ich ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota PAN KOWALSKI - prosze o kontakt - PILNE IP: 168.224.1.* 12.11.01, 17:18 Prosze o kontakt. Tez u nich buduje: stokrotka1@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonek Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 13:00 30 wrzesnia tego roku mialam odebrac swoje mieszkanie w Jablonnie ("Bukowy Dworek"). Sadzac po zaawansowaniu budowy obawiam sie, ze nie odbiore mieszkania nawet na poczatku przyszlego roku. Czy ktos ma do czynienia z ta firma? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 13:02 WILBUR (inwestycja Bukowy Dworek w Jablonnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 157.25.125.* 15.11.01, 12:34 dlaczego wpisałeś/aś tego developera na tą listę? Ja też kupuje mieszkanie na tym osiedlu, ale 1,5 miesiąca opóźnienia nie przesądza chyba jeszcze sprawy. Takie i większe opóźnienia ma praktycznie każdy developer/spółdzielnia. Chyba że masz jakieś inne złe informacje, to proszę napisz o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafi Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.radiopogoda.pl 19.11.01, 17:58 Wyrażam swoją prywatną opinię! JW Construction Holding SA. Przekręty innych firm to "małe pikusie" przy tym, co robi ta firma. Podam mój przykład: Grzyb w mieszkaniu, brak poziomej izolacji tarasu, nie mamy oświetlenia zewnętrznego budynku!, ochrona przez to za nic nie odpowiada, mamy szlaban zamiast bramy, rynny wylewają wodę na nasze głowy (nie w mieszkaniu :)] itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 08:08 Coś ci się Rifi pomyliło. Co innego przekręt /vide War Inwest, FRI, Interarti/ a co innego usterki w mieszkaniu. Jeżeli masz jeszcze gwarancję to je zgłoś. A może odmówili Ci naprawy ? Wtedy masz moralne prawo zabierać głos na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WI Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.01, 08:22 Ciesz się że w ogóle masz gdzie mieszkać. Ponad połowa ludzi wypowiadających się na tym forum na pewno chętnie by się z tobą zamieniła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HULIO Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.mostostal.gda.pl 21.12.01, 11:27 Gość portalu: WI napisał(a): > Ciesz się że w ogóle masz gdzie mieszkać. Ponad połowa ludzi wypowiadających > się na tym forum na pewno chętnie by się z tobą zamieniła. POTWIERDZAM. Bardzo zazdroszczę tym z grzybem, brakiem tego i owego. Jak nie straciło sie oszczędności życia to moga takie rzeczy zazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrb Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 22:04 Gość portalu: Piotr napisał(a): > Coś ci się Rifi pomyliło. Co innego przekręt /vide War Inwest, FRI, Interarti/ > a co innego usterki w mieszkaniu. Jeżeli masz jeszcze gwarancję to je zgłoś. A > może odmówili Ci naprawy ? Wtedy masz moralne prawo zabierać głos na tym forum. A tak z ciekawosci dlaczego Interarti, zajmuje sie budownictwem a rynek nic nie mowi o interarti- z wyjatkiem jednego art. w gazecie. Jakies sugestie, chetnie uslysze jako zainteresowany ( byle powazne, a nie plotki, prosze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.chello.pl 27.11.01, 17:44 Znowu Interatii zbiera pieniądze na nową inwestycję - a może Pani Prezes chce za pieniądze naiwnych które zbierze z nowej inwestycji na Pradze PLd - Grochowie wykupić z synalka z ciupy żeby mogli robić następne jeszcze większe przekręty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 10.130.129.* 25.11.01, 22:33 Gość portalu: Rafi napisał(a): > Wyrażam swoją prywatną opinię! > > JW Construction Holding SA. Przekręty innych firm to "małe pikusie" przy tym, c > o robi ta firma. > > Podam mój przykład: Grzyb w mieszkaniu, brak poziomej izolacji tarasu, nie mamy > oświetlenia > zewnętrznego budynku!, ochrona przez to za nic nie odpowiada, mamy szlaban zami > ast bramy, rynny > wylewają wodę na nasze głowy (nie w mieszkaniu :)] itp. > na ktorym osiedlu mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 193.0.68.* 06.12.01, 12:47 Spoldzielnia Pax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 213.77.14.* 07.12.01, 12:07 MITEX Kielce, Mitex Wa-wa itd. - za niszczenie rynku budowlanego. Nie dotyczy to indywidualnych (budujących sobie domki) ale dużych inwestycji , zamówień publicznych itp. Oni chyba piorą brudne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 195.94.205.* 07.12.01, 14:02 SM Włodarzewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 20:57 Invest-Partners Poznań W marcu wpłaciłem 30% wartości mieszkania, mieli zbudować do czerwca, nic nie zbudowali, złożyłem podanie o wycofanie wkładu w październiku, teraz jest grudzień - pieniędzy oczywiście jeszcze nie oddali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.el-4100100.acn.pl 16.12.01, 09:43 Isan Invest S.A. Warszawa ul. Ateńska 5. Sciemnianie z gruntem - spolka nie jest wlascicielem gruntu na ktorym buduje, nie dostala przez to kredytu i nie podpisuje umow w formie aktu notarialnego. Poza tym granie na czas, ciagle zmiany i dodatkowe punkty w umowie (oczwiscie niekorzystne dla kupujacych - dokladnie czytajcie zanim cokolwiek podpiszecie!) nie wroze Isan Invest sukcesu w wybudoawniu domu przy Harfowej, za duzo klopotow jak na poczatek. Pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: 10.131.196.* 20.12.01, 00:34 BARC S.A. Warszawa- niby zbudowali ale takie g.... że płakać się chce, a jeszcze wyciągneli od nas kupę kasy dodatkowej. (nie mówiąc o tym co robimy na własny koszt: wymiana okien, wyciszenie ścian, zakup kotłowni itp)A "Pod dębami" ma być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH - InArt IP: *.atkearney.com 21.12.01, 10:37 InArt budujacy na Wilanowie Zawadach - beznadzieja: pod kominem elektrocieplowni, przy oczyszczalni sciekow, brak kultury, zanizona jakosc i duzo jeszcze innych ciekawych przepraw z ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH - InArt IP: *.pkobp.pl 22.07.02, 17:16 dlaczego uwazasz ze inart jest taki beznadziejny? ja u nich buduje dom i poki co jestem zadowolona. poza tym na zawadach wybudowali chyba ze 100 domow i nikt nie narzeka. dla mnie ich domy robia wrazenie bardzo solidnych, poza tym okolica jest raczej eksluzywna (tylu palacu wilanowskiejgo) niz beznadziejan. komin siekierek widac z wilanowa bliskiego (gdzie wczesniej mieszkalam) i z sadyby z dzielnicy willowej - sorry ale trudno uznac te miejsca za malo elitarne. prosze zatem o wytlumaczenie, bo jako klientka jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HULIO Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.mostostal.gda.pl 21.12.01, 11:33 Dotyczy Gdańska: utopilismy (ok 85 rodzin) pieniądze w Gipsbloku (os. Kolorowe) - kończy to inna firma ale musielismy dopłacić do wykończenia. Mielismy szczęście ale metr za mieszkanie wynosi nas 3.000 zł (a powinno być 2.100). Chciałbym przypomnieć, iz z tą firmą powiązana jest firma Sewaco z Gdyni. Prezesi to starzy kumple. Nasza grupa miała naprawdę dużo szczęścia ale są tacy którzy na tym osiedlu jego nie mieli. TRZYMAJCIE SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 11:41 a czy ktos ma jakies zazalenia co do INSBUd-u ? Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 05.02.02, 21:38 jeśli szukasz kłopotów - kup od nich mieszkanie - "sprzedadzą" ci mieszkanie z obciążonym gruntem. Aktu notarialnego nie dostaniesz - czyli praw własności nie będziesz miał. Sprawę opisywała "Rzeczpospolita" bodajże z dnia 24.12.2001. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.02, 10:49 ale z informacji z banku wynika, ze kredyt splaca, a kolejne mieszkania sa oddluzane Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 06.02.02, 11:05 Naprawdę szukasz kłopotów ? Jeżeli już kupiłeś od nich mieszkanie, to rozumiem, pewnie nie masz za bardzo innego wyjścia niż czekać na rozwiązanie sprawy. Może bank oddłuży twoje mieszkanie, może nie, zależy to od dobrej woli banku i Insbudu. A co będzie jak jutro Insbud padnie ? Nie masz aktu notarialnego - nie będziesz mieć nic - Twoje mieszkanie wejdzie w skład masy upadłościowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.02, 11:33 no wlasnie, chyba nie mam zbyt duzego wyboru, kupilem mieszkanie w sierpniu, a wtedy nie bylo kredytu, teraz pozostaje tylko walczyc o oddluzenie i akt notarialny, i to jak najszybciej, zanim insbud upadnie Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 06.02.02, 13:29 Gość portalu: emka napisał(a): > no wlasnie, chyba nie mam zbyt duzego wyboru, kupilem mieszkanie w sierpniu, a > wtedy nie bylo kredytu, teraz pozostaje tylko walczyc o oddluzenie i akt > notarialny, i to jak najszybciej, zanim insbud upadnie O sytuacji finansowej Insbudu nie wypowiadam się, bo jej dokładnie nie znam. Upadłość to byłby bardzo drastyczny przypadek, nie wiem czy ich sytuacja jest aż taka zła. Jednak to, że wzięli kredyt pod zastaw prawie już skończonej budowy, zamiast przekazać mieszkania klientom dla których je wybudowali i którzy za nie zapłacili świadczy źle o nich lub o ich sytuacji finansowej. Bank - ale tylko z dobrej woli może zwolnić niektóre z hipoteki - bo jak pisano wartość inwestycji jest 70 mln a kredytu - 7 mln. Zakładając że te liczby są prawdziwe kredyt jest więc nadzabezpieczony. Część nieruchomości będzie musiała być zawsze - do momentu spłaty kredytu obciążona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.02, 14:29 te 70 mln to chyba przesada, ja otrzymalem pismo, w ktorym mowa jest o 20 mln i 5 mln kredytu sytuacja nie jest wesola, ale zawsze jest jakas szansa... Odpowiedz Link Zgłoś
inw Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 06.02.02, 15:01 co do zadłużenia i wartości kredytu to nie wiem. Wielkość kredytów możesz sprawdzić na wyciągu z księgi wieczystej - niech ci dadzą nowy albo lepiej - samemu w wydziale ksiąg wieczystych sądu. Jeśli jest 5 i 20 mln to bank pewnie zwolni tylko połowę mieszkań z kredytu - 10 mln będzie chciał sobie zatrzymać na zabezpieczenie kredytu i raczej ciężko będzie mu zwolnić więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 06.02.02, 14:30 gorzej podobno wylada sprawa blokow na Belgradzkiej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zix Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 11:07 PIASECKI pada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.08.02, 00:17 Nie znam firmy w Warszawie, która by nie miała obciążonego gruntu. Każda ma, a potem w miarę wpłat od klientów, uwalnia hipotekę. To normalne, jesli buduja mało zamozne firmy, a bardzo bogate czesto tak robia. Wtedy w akcie notar. wpisuje sie, że zejscie z hipoteki nastapi jak splacisz calosc swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 20:16 Firma p. ARTMAN z Pruszkowa- w trakcie budowy żąda nieuzgadnianych opłat i podnosi ceny o 100%- " za to " nie dotrzymuje terminu. Gdy nie zgodziłem sie na niuzgodnione opłaty, zeszła z budowy zostawiając dom rozgrzebany i jak się później okazało z usterkami. Firma p. Książka z Saskiej Kępy - w zasadzie j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xix Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 11:06 GRUPA ECO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 11:20 czy ktoś ma jakies opinie o PROBUD ??? inwestycja przy Modlińskiej, zbudowali cos w Michałowicach i słyszałam raczej pozytywne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
jb3442 Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 24.07.02, 23:03 W Poznaniu firma TRUST bardzo dobrze "radzi" sobie z klientami. Bardzo przemyślna umowa kupna lokalu wiąże ręce klientom przy jakichkolwiek próbach wyegzekwowania terminu, jakości czy standardu, a bezczelnych klientów skutecznie zniechęcają do współpracy. W oparciu o swoje doświadczenia - po 13 miesiącach od terminu przekazania mi mieszkania na osiedlu Żurawiniec nie mam nmieszkania, natomiast mam do spłacenia kredyt, zwrot ulgi mieszkaniowej i straciłem kilkadziesiąt tysięcy - serdecznie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
goraan Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH 25.07.02, 11:38 lawex Piaseczno - okna PVC Post opisujący zdarzenie zamieszczony wcześniej na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SARA Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.stacje.agora.pl 26.07.02, 15:09 CZY KTOS BUDUJE Z DOMINO?JA MAM ZAMIAR.JAKIES ZLE ALBO DOBRE WIESCI W ZWIAZKU Z TA FIRMA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: CZARNA LISTA FIRM BUDOWLANYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 21:32 DRAGON - BUD z Łazisk koło Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinat Krzysztof Dobski - nierzetelny brukarz IP: 5.174.66.* 11.04.14, 21:26 Witam, ostrzegam przed panem Krzysztofem Dobskim z Gniezna, świadczącym usługi brukarskie. Prowadzi działalność zarejestrowaną na narzeczoną (?), Iwonę Błachowiak. Już samo prowadzenie działalności na inną osobę powinno wzbudzić moje wątpliwości. Niestety spaprał u mnie robotę. Żałuję, że nie sprawdzałem wcześniej opinii na forach, teraz ostrzegam innych. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
perlina123 Re: Krzysztof Dobski - nierzetelny brukarz 13.10.14, 11:44 Niestety potwierdzam ten sam przypadek. U mnie wykonał podjazd w Gnieźnie przy ul. Poprzecznej około 200 metrów i po 2 latach kostka lata, zapada się, powstają dziury. Pomimo zapisanej w umowie gwarancji 3 letniej po pojawieniu się i przyobiecaniu, że naprawi - już się nie pojawił. Właśnie skompletowałem całą dokumentację i dostarczyłem prawnikowi by podjąć spór sądowy. Przestrzegam wszystkich przed tą osobą i firmami na które zakłada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karmen2603 Re: Krzysztof Dobski, - nierzetelny brukarz 14.09.15, 19:42 UWAGA!!!! Ostrzegam przed firmą Usługi Brukarskie - Gniezno, Ilona Błachowiak lub Krzysztof Dobski . Ogłasza się również na OFERIA.PL i na OLX pod hasłami:kostka brukowa, wykonam zlecenia na kostkę brukową, super promocja na kostkę brukową, firma brukarska przyjmie zlecenia. Na początku czerwca pobrali od nas zaliczkę 10 000 tys. zł do tej pory nie mamy kostki ani pieniędzy. Sprawa jest zgłoszona na policję i do do prokuratury. olx.pl/oferta/kostka-brukowa-CID619-IDaALtz.html#f1fc676c6c Gość portalu: Pinat napisał(a): > Witam, > > ostrzegam przed panem Krzysztofem Dobskim z Gniezna, świadczącym usługi brukars > kie. Prowadzi działalność zarejestrowaną na narzeczoną (?), Iwonę Błachowiak. J > uż samo prowadzenie działalności na inną osobę powinno wzbudzić moje wątpliwośc > i. Niestety spaprał u mnie robotę. Żałuję, że nie sprawdzałem wcześniej opinii > na forach, teraz ostrzegam innych. > > pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
karmen2603 Ilona Błachowiak - nierzetelna firma 14.09.15, 19:46 Uwaga!!!!! Ostrzegam przed firmą Usługi Brukarskie Gniezno - Ilona Błachowiak, Krzysztof Dobski. Pobrali od nas zaliczę 10 000 tys. zł na początku czerwca, do tej pory nie mamy kostki i pieniędzy. Sprawa jest zgłoszona na policję i do prokuratury. Ogłasza się między innymi na OFERIA oraz OLX! olx.pl/oferta/kostka-brukowa-CID619-IDaALtz.html Odpowiedz Link Zgłoś
treskil Re: Ilona Błachowiak - nierzetelna firma 01.12.15, 09:23 Witam, mnie też oszukał ten pan na 7 tys. zł. Mogę prosić o kontakt? Chciałbym się dowiedzieć co udało się wskórać w sprawie tego pana. Mój email to treskil@gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zbywoj81 Carna Lista Bau-Tech Ewelina Głuszcz Spoczyńska 03.12.14, 21:31 Chciałbym ostrzec przed firmą Bau-Tech z miejscowości Odrzywół której właścicielką jest Pani Ewelina Głuszcz (Spoczyńska). Firmę zamówiliśmy do tynków maszynowych gipsowych. Podpisaliśmy umowę w której były ramy czasowe wynagrodzenie oraz kwota zaliczki której nie chcą oddać. Firma ta nigdy do nas nie dojechała (może i lepiej bo wyczytałem na forach że to niezłe papraki). Z dnia na dzień mieli zawsze wymówkę. Nie odpowiadają na żadne telefony. Jak mają coś do powiedzenia to piszą smsy. W pewnym momencie zablokowali mój numer telefonu z którego nie mogę się do nich dodzwonić. Jednym słowem mają wszystko gdzieś, nawet własną umowę. W tej chwili sprawą zajmuje się Policja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karkru92 Re: Carna Lista Bau-Tech Ewelina Głuszcz Spoczyńs 25.10.23, 14:42 jak sprawa się zakończyła ? jestem właśnie w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
karkru92 Re: Carna Lista Bau-Tech Ewelina Głuszcz Spoczyńs 27.10.23, 11:30 Firam zachęca do podpisania umowy z terminem rozpoczęcia prac budowlanych oczywiście z nie małą zaliczką (wiadomo inflacja materiały drogie). Po czym przesuwa termin realizacji (załamanie psychiczne, zepsute auto, aresztowanie pracownika, zepsuty sprzęt) aż do momentu zerwania kontaktu i nie reaguje na prośby oddania zaliczki. Nie jestem jedyną osobą która ma taki problem z Tą firmą niepochlebne komentarze w internecie znikają, aczkolwiek można znaleźć takie na mniej popularnych stronach. Z tego co się dowiedziałem Ci Pąństwo tak działają od kilkunastu lat. Mam nadzieje że wszytkie oferty tych ludzi znikną w końcu z internetu, aby kolejni klienci sie nie musieli martwić o swoje pieniądze i wysłuchiwać tych bzdur, a zostaną tylko niepochlebne komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
rdobro45 Bogdan Gontarek 27.01.16, 14:45 BOGDAN GONTAREK Łomianki Gontbud Progress bogdan-gontarek-stop.jimdo.com Oszust Same kłopoty Zobaczycie to się odwracajcie na piecie .!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxx067 Re: Bogdan Gontarek 17.03.16, 10:26 Witam prosze o wiecej informacji o temacie gdyz aktualnie prowadze rozmowy dotyczace wybudowania domu przez pana Gontarka i nie chce sie poparzyc maxx067@tlen.pl...chetnie porozmawiam telefonicznie jesli zostawi pan na mailu kontakt do siebie Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraolszany22 Re: Bogdan Gontarek 29.04.16, 08:48 Witam proszę o więcej informacji w sprawie Pana Gontarka Bogdana, ponieważ w sobotę mamy podpisać umowę o budowę domu jednorodzinnego, chętnie poznam opinie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rdobro45 Re: Bogdan Gontarek 07.06.16, 12:35 Moja opinia jest taka. Nie spocznę do póki nie znajdzie się w więzieniu. Okradł mnie z pieniędzy, czasu spokoju. Okradł hurtownie w której zamówił moje towary. Okradł dekarzy którzy robili mój dach. NIE PODPISYWAĆ!!! A jak ktoś się z nim na jakieś spotkanie umówi, to dajcie znać. Chętnie się z nim spotkam, żeby wręczyć mu pismo od adwokata. mureks@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marianbyczek espolska 29.06.16, 18:48 Zdecydowanie na czarna liste firm pseudo budowlanych nalezy wpisac firme Espolska. Nabijaja w butelke, kreca, oszukuja, nie respektuja zadnych zasad, ciagle kretactwa, zmiany terminow proby naciagania na pieniadze. kto jeszcze nie rozpoczal z nimi swojej budowy niech uwaza i dwa razy przemysli decyzje wspolpracy z tymi ludzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
jankowik Re: 30.11.23, 15:48 Odradzam korzystanie z firmy ekip zboje dominik domagała . czyste krętacze i partacze. Odpowiedz Link Zgłoś