Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wanna z kabiną

IP: 195.187.253.* 07.02.03, 17:23
    Czy ktoś w Was użytkuje wannę (niekoniecznie z hydromasażem), która spełnia
    też funkcję kabiny prysznicowej? Moja żona upiera się przy prysznicu, ja chcę
    wannę - i dlatego muszę znaleźć jakiś kompromis. W salonie Jacuzzi w Jankach
    widziałem taką za 16,000 PLN w promocji firmy Whirlpool, normalnie kosztuje
    22,000, ale oczywiście cena zwala z nóg. Chciałbym coś tańszego. Poradźcie
    proszę. Aha, dopuszczalna byłaby też wanna z wmontowanym parawanem.
    pzdr.
    Obserwuj wątek
      • iiva Re: wanna z kabiną 07.02.03, 20:48
        Wanna z wmontowanym parawanem do dobre wyjście (bo kompromisowe). Miałam coś
        takiego w poprzednim mieszkaniu. Problem jest tylko taki, że woda to straszny
        żywioł, a kamień potrafi wszystko zniszczyć, mimo wszelkich starań (choć to też
        zależy od wody). W nowym mieszkaniu powróciłam do źródeł- mam wannę, a do tego
        najnormalniejszą w świecie foliową przesłonę. Gdy się zniszczy, po prostu ją
        wyrzucę i kupię nową, zmieniając przy okazji kolorystykę, żeby się za bardzo
        nie znudzić.
      • Gość: parawan Re: wanna z kabiną IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 14:52
        Można kupić znacznie tańsze komplety "wanna + parawan nawanowy", np:
        1. Firmy RAVAK - wanna akrylowa ROSA + parawan dwuczęściowy VSK2. Cena parawanu
        w wersji ze szkłem hartowanym = 1000zł, w wersji z plexi = 540zł (ceny wanny
        nie znam).
        2. Wanna akrylowa KOŁO - Laguna min. 150x75cm. Wanna posiada w przedniej części
        okrągłe poszerzenie przystosowane do korzystania z pozycji prysznicowej. Do
        tego parawan dwuczęściowy j.w. RAVAK VSK2, lub parawan jednoczęściowy KOŁO ze
        szkła hartowanego. cena wanny LAGUNA 150x75cm = ~780zł, cena parawanu KOŁO =
        ~720zł.
      • Gość: piegus Re: wanna z kabiną IP: *.gd.pl 10.02.03, 11:46
        mam aktualnie zaslonke... nie cierpie jej, nie lubie kiedy ta przykleja mi sie
        do ciala jak tylko zawiewje jakis wietrzyk... ja nie polecam, mam w lazience
        miejsce i na wanne i na natrysk, ale z uplywem czasu sklaniam sie do wanny
        naroznej z parawanem, dwu- lub trzyskrzydlowym, skladanym na sciane, szklo
        hartowane, calkowicie przezroczyste; na pewno przy naszej wodzie bedzie sie
        kamien zbieral tu i owdzie, ale niestety zaslonka tez zbiera na sobie rozne-
        roznosci i ciagle sie klei... brrr...
        taki parawan, to na pewno mniej czyszczenia niz cala kabina i (w moim
        przypadku) dodatkowo wanna! im mniej profili, tym oczywiscie lepiej!
        www.huppe.com.pl/oferta.htm
        polecam parawany nawannowe Huppe
        pozdr
      • Gość: piegus Re: wanna z kabiną IP: *.gd.pl 10.02.03, 11:49
        duzo bogatsza oferta jest na tej stronie!
        www.hueppe.de/english/fprodukte.htm
      • Gość: ^rafik^ Re: wanna z kabiną IP: *.stp.ru.prserv.net 10.02.03, 21:46
        A ja kupilem w Leroy Merlin wanne narozna z parawanem z firmy Sanplast. Cena
        jest przystena i zaleta jest ze parawan jest na calej dlugosci wanny

Rafik
      • Gość: Krablak Re: wanna z kabiną IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 21:55
        Moja żona lubi prysznic a ja lubie pomoczyć sie w wannie , wymyśliłem takie
        rozwiązanie, że ok 60 cm z długości wanny zamurowuję do samej góry (pod sufit
        łazienki) luksferami. Nie wstawiam zadnych drzwi , poprostu z prysznica leje
        się do wanny , łazienka zabezpieczona jest ścianką z luksferków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka