Dodaj do ulubionych

Praca w Anglii

27.10.06, 22:26
Witam...
Mam ofertę pracy w Anglii jako serwisant pomp.Wynagrodzenie 9,29 funta na godzinę oraz nadgodz. 12,83 .We własnym zakresie zakwaterowanie (firma wynajmuje mieszkanie 70 funtów na tydz.-wyposażone full i obowiazkowe :-) ..),wyżywienie, oraz przelot do Anglii. Do tego podatek,ubezpieczenie.W czynszu za mieszkanie jest zawarta woda a energię oraz ogrzewanie(zaczyna się sezon :-( ..) dodatkowo...ponoć nie powinno przekroczyć 50 funtów. Czy jest to oferta dla kogoś kto bywał na Wyspach w miarę sensowna...pytam ponieważ ma również ofertę wyjazdu do Grecji z zakwaterowaniem i na czysto 5,50 euro... i przyznam szczerze że dylemat ogromny co wybrać a w poniedziałek mam dać odpowiedź...
Byłbym wdzięczny za wszelkie wskazówki....
pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • pati.zop78 Re: Praca w Anglii 28.10.06, 00:12
      wynagrodzenie mozesz porownac z ofertami pracy w job centre. sprawdz tutaj:
      www.jobcentreplus.gov.uk/Internet/setLocale.do?country=GB&language=en&page=/initialise.do
      minimalna praca na wyspach w tej chwili to £5.35.
      £70 to cena za pokoj czy cale mieszkanie? czy duzo to zalezy od regionu i standardu.
      rachunki za energie beda glownie zalezec od tego jaki masz system ogrzewania (ja
      place ok £850/rok, mam centralne ogrzewanie na gaz).
      mozesz sie tez spodziewac council taxu (od £700/rok w gore)

napisz w jakim miescie masz mieszkac.
      • intusker Re: Praca w Anglii 28.10.06, 00:37
        dokładnego miejsca zamieszkania jeszcze nie mam. To ta firma:
        www.ansteeware.co.uk/ ...mieszkanie prawdopodobnie w jednym z miast Bristol,Cwmbran, Wales ,Gloucestershire,Midlands,Swindon tu maja swoje filie.
        Ogrzewanie prawdopodobnie gazowe.Cytat z oferty:"- mieszkanie organizowane przez agencje nieruchomosci Cuckoo Homestay koszt od 65 do 75 funtow za tydzien, mieszkania umeblowane i wyposażone".
        Generalnie chodzi mi o kwoty orientacyjnie jakie się wydaje na wyżywienie, energia itp. aby się samodzielnie utrzymać. W tej drugiej ofercie z mojej strony tylko wyżywienie i stąd problem aby nie "ulec" kursowi funta a w koncowym rozliczeniu wyjdzie może na to samo( na Grecję wyjazd bylby ze znajomymi a w Anglii będę sam)....stąd moje dylematy...
    • mash_k Re: Praca w Anglii 28.10.06, 11:04
      9 funta za godzine przy ~35godzinnym tygodniu to niezle pieniadze... starczy na
      zycie spokojnie..
      tylko ze znajomi.... no ale to zalezy czy lepiej znasz grecki czy angielski;)
      • intusker Re: Praca w Anglii 28.10.06, 21:08
        tu właśnie mały problem...greckiego wogóle angielski trudno określić...na ile umiem...
        • worm83 Re: Praca w Anglii 29.10.06, 08:19
          intusker napisał:

> tu właśnie mały problem...greckiego wogóle angielski trudno określić...na ile u
          > miem...

Moja sugestia:

Jedź do Anglii, podszkolisz język, a jeśli praca Ci się nie spodoba to ....
          znajdziesz inną.

Praca w Anglii to nie jest sprawa niemożliwa do załatwienia. Wyjazd do Anglii
          natomiast wzbogaci Cię o doświadczenia.
          • intusker Re: Praca w Anglii 29.10.06, 19:58
            Witam...
            Decyzja właśnie zapadła...Anglia..
            Pozdrawiam...
            • worm83 Re: Praca w Anglii 30.10.06, 14:26
              intusker napisał:

> Witam...
              > Decyzja właśnie zapadła...Anglia..
              > Pozdrawiam...

I bardzo dobrze. Decyzję masz za sobą, a to też ważny etap.

Szczęścia życzę
              • intusker Re: Praca w Anglii 30.10.06, 14:46
                Zgadza się... decyzja to ważny etap aczkolwiek po przeczytaniu info o firmie Omega Resource była naprawde ciężka...lecz jeśli nie pojadę nie będę mógł tych info skonfrontować z rzeczywistościa...
                • worm83 Re: Praca w Anglii 30.10.06, 16:17
                  intusker napisał:

> Zgadza się... decyzja to ważny etap aczkolwiek po przeczytaniu info o firmie
                  Om
                  > ega Resource była naprawde ciężka...lecz jeśli nie pojadę nie będę mógł tych
                  in
                  > fo skonfrontować z rzeczywistościa...

Jeżeli Ci się nie spodoba to znajdziesz sobie inną pracę i tyle.
                  • intusker Re: Praca w Anglii 30.10.06, 17:02
                    witam...
                    mam taką nadzieję że będzie wszystko OK...
                    dzięki za wszelką pomoc...wyjazd między 13 a 17 list.
                    Na marginesie to może ktoś się odezwie kto jedzie również z oferty Omega Res... do pracy w firmie "Anstee & Ware" mozna by pogadać przed wylotem...ew mój GG 6582743.....pozdrawiam...
    • intusker Re: Praca w Anglii 14.11.06, 20:29
      Witam...
      Właśnie wyjeżdżam do Anglii(17.11. Kraków 11:25 Bristol) i w związku z tym mam pytanie...
      Może ktoś w ostatnich dniach leciał może liniami EasyJet i orientuje się jak wygląda sprawa z bagażem (jaki limit podrecznego i do luku, czy mozna zabrać paczkowaną żywność, narzędzia do pracy itp) oraz jaki limit wagi...Na lotnisko w Balicach nie mogę się dodzwonić ,napisałem do przewoźnika ...mają odpowiedzieć w ciągu 20 dni...mogą nie zdążyc.
      A głupio byłoby targac ten majdan na lotnisko i później ew sie go pozbywac...
      Byłbym wdzięczny za jakieś info...
      pozdrawiam...
      • lol21ndm Re: Praca w Anglii 14.11.06, 21:36
        To widze, ze bedziemy sasiadami. ;)

Nie chce mi sie tlumaczyc, ale troche info znajdziesz tutaj:

www.easyjet.com/EN/Book/regulations.html#baggage
        Zawsze mozesz to chyba przetlumaczyc w Internecie? (nie wiem na 100%, bo z
        tlumaczen na jez. polski nigdy nie korzystalam...)
        • intusker Re: Praca w Anglii 15.11.06, 08:06
          witam...
          Te info co podałeś jest po polsku...ale nie wiem na ile aktualne. Teraz dość często zmieniaja się przepisy i wewnętrzne regulaminy przewoźników...
          Będziesz leciał do Bristolu czy mieszkasz w Bristolu?
          • ja_alexander Re: Praca w Anglii 15.11.06, 08:41
            Na stronie internetowej znajdziesz numer telefonu. Zadzwon i podadza ci aktualne
            info.
            • intusker Re: Praca w Anglii 15.11.06, 10:51
              tylko że na lotnisku w Balicach jak pisałem jakieś zmiany w numerach telefonów...i mają wkrótce uruchomić infolinie 0801.... a narazie proszą o korzystanie z info na stronie (oto cała Polska..na lotnisko 1 numer telefonu)gdzie nie ma takich informacji jakich potrzebuje...dlatego pytam na forum..
            • lol21ndm Re: Praca w Anglii 15.11.06, 13:12
              Od lat mieszkam w UK, a Bristol mam niedaleko... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka