rochalimea 23.07.06, 22:30 czy sa jakies przepisay przeciwpozarowe zakazujace tej praktyki (w bloku),,,,slyszalem o przypadku ze straz pozarna wlepiala mandaty...ale czy ma do tego prawo...czy tylkoustalenia w obrebie danej wspolnoty mieszkaniowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d95 Re: grill na balkonie?? 24.07.06, 01:08 nie wiem czy sa jakies zakazy ale ja bym swojego sasiada zabil jak by mi grilla urzadzil obok na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: grill na balkonie?? 26.07.06, 12:25 Ja pewnie też! Grill na balkonie - co to w ogóle za pomysły! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: grill na balkonie?? 24.07.06, 09:53 O Boże. Raz jedyny, było to trzy lata temu, koleżanka zaprosiła nas na grila balkonowego. To był koszmar, śmierdziało nieprzeciętnie w całym domu. Później siedzieliśmy w środku przy zamkniętych oknach, żeby zapach grilowanego jedzonka i dymu nie wpadał do środka. Kumpela wietrzyła mieszkanie przez tydzień i miała fobie przypalonego mięsa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 20:31 A u mnie sąsiedzi robią grilla raz w tygodniu, śmierdzi i to wpienia, pachnie i to też wpienia (w żżzzzołądku mnie wtedy skręca) no i zazdroszczę, że mają tupet, a ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 20:32 Aha, dodaję że nie mieszkam w domu tylko w kamienicy i to upstrzonej sąsiadami z każdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktus115 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 22:30 grill tylko "na zielonym", z sasiadami zadzierac nie radze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: grill na balkonie?? IP: 195.116.28.* 26.07.06, 12:56 gdzies czytala, ze naley sie za to 500 zl mandatu. U mnie w ogrodku sobie urzadzaja, ci na 1 pietrze maja wedzarnie. Zadzwon na policje i sie zapytaj czy beda interweniowac w tej sprawie. Ale jak dla mnie to tak, jakby sie na trawniku rozpalilo ognisko, wiec peweni przyjada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: grill na balkonie?? IP: 195.116.28.* 26.07.06, 12:57 i jeszcze jedno- dziwi mnie, ze ludzie nie reaguja na takie zachowanie, tylko zacisna zeby i obgaduja za plecami. Wiecej asertywnosci, bo sasiad bedzie mial was w d..pie jak sami o siebie nie zadbacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: grill na balkonie?? IP: 195.42.249.* 27.07.06, 09:41 No właśnie, więcej asertywności. Ja też miałam taką sytuację z nowymi sąsiadami, grzecznie ale bardzo zdecydowanie zwróciłam uwagę i od tego czasu (2 m-ce) nie było żadnego grilla. Mnóstwo ludzi nie zastanawia się po prostu, ze komuś przeszkadza, myślą tylko o sobie i dlatego trzeba im mówić o niewłaściwych zachowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
orangewhatever Re: grill na balkonie?? 27.07.06, 23:56 właśnie mi grillują piętro niżej, wszystko leci prosto w okno:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justus Re: grill na balkonie?? IP: 80.51.32.* 11.08.06, 17:19 podobno nie ma przepisow regulujacych ta kwestie -poza ograniczeniami wynikajacymi z regulaminu wspolnoty czy spodzielni... ale zawsze mozna zadzwonic na policje -ja tak zrobilam jak sasiad za oknem urzadzil mi smazalnie... policja interweniuje zwlaszcza jak prosby sasiedzkie nie przynosza skutkow.. Odpowiedz Link Zgłoś