Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

grill na balkonie??

23.07.06, 22:30
    czy sa jakies przepisay przeciwpozarowe zakazujace tej praktyki (w
    bloku),,,,slyszalem o przypadku ze straz pozarna wlepiala mandaty...ale czy ma
    do tego prawo...czy tylkoustalenia w obrebie danej wspolnoty mieszkaniowej
    Obserwuj wątek
      • d95 Re: grill na balkonie?? 24.07.06, 01:08
        nie wiem czy sa jakies zakazy ale ja bym swojego sasiada zabil jak by mi grilla
        urzadzil obok na balkonie
        • mrowka05052007 Re: grill na balkonie?? 26.07.06, 12:25
          Ja pewnie też!
          Grill na balkonie - co to w ogóle za pomysły!
      • mynia_pynia Re: grill na balkonie?? 24.07.06, 09:53
        O Boże. Raz jedyny, było to trzy lata temu, koleżanka zaprosiła nas na grila
        balkonowego. To był koszmar, śmierdziało nieprzeciętnie w całym domu. Później
        siedzieliśmy w środku przy zamkniętych oknach, żeby zapach grilowanego
        jedzonka i dymu nie wpadał do środka.
        Kumpela wietrzyła mieszkanie przez tydzień i miała fobie przypalonego mięsa ;)
        • alinaw1 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 20:31
          A u mnie sąsiedzi robią grilla raz w tygodniu, śmierdzi i to wpienia, pachnie i
          to też wpienia (w żżzzzołądku mnie wtedy skręca) no i zazdroszczę, że mają
          tupet, a ja nie!
          • alinaw1 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 20:32
            Aha, dodaję że nie mieszkam w domu tylko w kamienicy i to upstrzonej sąsiadami
            z każdej strony.
      • kaktus115 Re: grill na balkonie?? 25.07.06, 22:30
        grill tylko "na zielonym", z sasiadami zadzierac nie radze :-)
        • Gość: ela Re: grill na balkonie?? IP: 195.116.28.* 26.07.06, 12:56
          gdzies czytala, ze naley sie za to 500 zl mandatu. U mnie w ogrodku sobie
          urzadzaja, ci na 1 pietrze maja wedzarnie. Zadzwon na policje i sie zapytaj czy
          beda interweniowac w tej sprawie. Ale jak dla mnie to tak, jakby sie na
          trawniku rozpalilo ognisko, wiec peweni przyjada.
          • Gość: ela Re: grill na balkonie?? IP: 195.116.28.* 26.07.06, 12:57
            i jeszcze jedno- dziwi mnie, ze ludzie nie reaguja na takie zachowanie, tylko
            zacisna zeby i obgaduja za plecami. Wiecej asertywnosci, bo sasiad bedzie mial
            was w d..pie jak sami o siebie nie zadbacie.
            • Gość: iza Re: grill na balkonie?? IP: 195.42.249.* 27.07.06, 09:41
              No właśnie, więcej asertywności. Ja też miałam taką sytuację z nowymi
              sąsiadami, grzecznie ale bardzo zdecydowanie zwróciłam uwagę i od tego czasu (2
              m-ce) nie było żadnego grilla. Mnóstwo ludzi nie zastanawia się po prostu, ze
              komuś przeszkadza, myślą tylko o sobie i dlatego trzeba im mówić o
              niewłaściwych zachowaniach.
              • orangewhatever Re: grill na balkonie?? 27.07.06, 23:56
                właśnie mi grillują piętro niżej, wszystko leci prosto w okno:/
                • Gość: justus Re: grill na balkonie?? IP: 80.51.32.* 11.08.06, 17:19
                  podobno nie ma przepisow regulujacych ta kwestie -poza ograniczeniami
                  wynikajacymi z regulaminu wspolnoty czy spodzielni...
                  ale zawsze mozna zadzwonic na policje -ja tak zrobilam jak sasiad za oknem
                  urzadzil mi smazalnie... policja interweniuje zwlaszcza jak prosby sasiedzkie
                  nie przynosza skutkow..
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka